Флудилка (часть 4)

Куратор теми: Sanьka
Разговоры обо всем
Закрито
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Продолжение флудилки
конец прошлой темы viewtopic.php?f=16&t=243238&start=7020

В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Обсуждение и Пропаганда наркотиков, алкоголя, азартных игр!!! и т.п.

Ну понеслась....
Востаннє редагувалось 30.05.2021 23:24 користувачем Sanьka, всього редагувалось 3 разів.
Scoffer
Member

Повідомлення

DuckRider
Dark-seer
Мова, це не тільки цінний міх, а ще і три-чотири...

От уявіть. Війна. Вам дають вказівки українською, і вимагають відповідь українською. Просто з того факту що у нас багатонаціональна країна і не вийде всім видати на тій мові, котра їм дуже сильно подобається. А ви ні бе ні ме, поки розбирались, то вже вороги і пристрелили. Ферштейн?)
DuckRider
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.12.2021 22:27 DuckRider
Dark-seer
Мова, це не тільки цінний міх, а ще і три-чотири...

От уявіть. Війна. Вам дають вказівки українською, і вимагають відповідь українською. Просто з того факту що у нас багатонаціональна країна і не вийде всім видати на тій мові, котра їм дуже сильно подобається. А ви ні бе ні ме, поки розбирались, то вже вороги і пристрелили. Ферштейн?)
Дурних за землю воювати нема.
Если вдруг война, то учить язык придется, но это будет не украинский, думаю, что польский, либо какой-нибудь другой :gigi:
Dark-seer
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.12.2021 22:27А ви ні бе ні ме
я отлично понимаю мову, и с небольшим напрягом(в силу отсутсвия практики) могу на ней говорить, только не хочу этого
зачем заставлять преподавателя тех специальности который 25 лет преподает предмет на русском, переводить на украинский? ничего лучше азирова из этого не выйдет
всех детей с садика или с 1го класса на украинский в принудительном порядке, и вырастет нормальное поколение укрмовных людей

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
leif: 16.12.2021 22:06але останні роки тільки українська, в тому числі і з батьками і з усіма з ким я говорив російською майже 29 років свого життя. це для мене абсолютно органічно, приємно, чисте задоволення
твой ВЫБОР! :beer:
Scoffer
Member

Повідомлення

DuckRider
Це не єдиний приклад. Розібратись в двомовних законах як в Канадах - та ще забава.
Одна країна - одна офіційна мова. Інакше винакає забагато маразмів.
Так що хочеться вам, чи не хочеться, але врешті решт все одно всі перейдуть на українську.

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Dark-seer
Уникальный случай: язык, считавшийся мертвым в течение примерно 18 веков, был специально возрожден и объявлен официальным языком государства Израиль. Долгое время на иврите практически не разговаривали, евреи использовали идиш и ладино, а также языки тех народов, среди которых жили.

В первые десятилетия XX века подъем национальной идеи и активные действия энтузиастов дали начало возрождению древнееврейского языка. «Отцом современного иврита» называют Элиэзера Бен-Йехуду. Он разговаривал со своим сыном только на иврите, вскоре его примеру последовали другие активисты. Затем язык получил официальное признание, хотя поначалу насаждался в стране довольно жесткими методами.
Барбарис
Member

Повідомлення

neo89skynet, плюсую. Например, при переводе ГОСТов в ДСТУ не используют укр. термины, а адаптируют слова, под род в русском языке(креслення стало кресленик по типу чертежа и прочее). А новые правила - :puke:.
DuckRider
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.12.2021 22:34 DuckRider
Це не єдиний приклад. Розібратись в двомовних законах як в Канадах - та ще забава.
Одна країна - одна офіційна мова. Інакше винакає забагато маразмів.
Так що хочеться вам, чи не хочеться, але врешті решт все одно всі перейдуть на українську.
Мне слабо верится в то, что в восточной украине, где 90% рускоговорящие, все куда-то перейдут. Скорее всего, это будет уже не при мне, если будет вообще :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

DuckRider
В східній Україні ще якихось сто років тому повально розмовляли українською і ні бельмеса не розуміли в ваших кацапських. При чому сильно далі на схід ніж сучасні кордони. Пройде ще якихось 50 років, і ситуація повернеться в норму.

Відправлено через 11 хвилин 19 секунд:
Я недаремно навів приклад івриту. Чим краще дохла трішки більше ніж на всі 146% мова за той же живий на той момент ідіш і інші мови, котрими ті євреї тоді розмовляли? Та нічим, окрім того що треба було насильно нав'язати ОДНУ мову, зрозумілу всім. І у них реально вийшло.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.12.2021 22:38Пройде ще якихось 50 років, і ситуація повернеться в норму
багатьом в це, можливо, важко повірити, але я теж впевнений, що так невідворотно станеться. навіть якщо згадати те, що було 5 років тому і те, що зараз — темп бадьорий і справа не тільки в законах і квотах

якщо мега форс-мажорів не буде, в такому темпі трансформація не займе аж так багато часу, в тому числі і Сходу та Півдня
Scoffer: 16.12.2021 22:49приклад івриту
:beer: теж завжди його наводжу в подібних розмовах
pixels
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.12.2021 22:38 DuckRider
В східній Україні ще якихось сто років тому повально розмовляли українською і ні бельмеса не розуміли в ваших кацапських. При чому сильно далі на схід ніж сучасні кордони. Пройде ще якихось 50 років, і ситуація повернеться в норму.
Кому ти це розповідаєш, нехай живуть в своєму мірку. Якщо війна, то фіг два він у яку Польщу виїздить, форму дадуть, автомат і вперед. Багато хто мріє в разі війни за кордон тю-тю. Моя порада - їдьте зараз, не гайте часу, та оминете багато проблем в разі чого.
DuckRider
Member

Повідомлення

На сколько большой израиль и на сколько много там говорящих на высоком уровне иврита?
Scoffer
Member

Повідомлення

DuckRider
А Китай підійде? Там тільки по офіційним даним більше 80 народностей, і кожна балакає на своїй китайській, такій схожій на інші як українська на німецьку. Але тим не менш ввели один офіційний діалект і насильно всіх йому навчили.

Відправлено через 22 секунди:
DuckRider: 16.12.2021 23:00и на сколько много там говорящих на высоком уровне иврита
Всі
DuckRider
Member

Повідомлення

Какой ты хитрый тахат. Там чуть ли не четверть страны на русском говорит свободно, а на иврите ломано. Так сказать, ани ло медабер иврит :lol:
Ты либо врешь, ибо не знаешь, либо в фантазиях живешь
pixels
Member

Повідомлення

DuckRider: 16.12.2021 23:07
Какой ты хитрый тахат. Там чуть ли не четверть страны на русском говорит свободно, а на иврите ломано. Так сказать, ани ло медабер иврит :lol:
Тем не менш, якщо хочеш пособіє соціальне або на работу влаштуватись - без мови ані туди ані сюди. В штатах теж багато іспаномовних, але навіть щоб бургери пекти інгліш має знати. Незважаючи на те, що в них нема як такової державної мови

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
DuckRider
Ось дивись, в нашому випадку взагалі все лайтово. Скаржитись по великому рахунку можно тільки на цю лайтовість ;)
DuckRider
Member

Повідомлення

pixels: 16.12.2021 23:10
DuckRider: 16.12.2021 23:07

Тем не менш, якщо хочеш пособіє соціальне або на работу влаштуватись - без мови ані туди ані сюди. В штатах теж багато іспаномовних, але навіть щоб бургери пекти інгліш має знати. Незважаючи на те, що в них нема як такової державної мови
Если у них нет работы, то почему многие живут в хайфе, ришоне, ашкелоне и ашдоте, а не в кибутсах?

Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
pixels: 16.12.2021 23:12
Ось дивись, в нашому випадку взагалі все лайтово. Скаржитись по великому рахунку можно тільки на цю лайтовість ;)
В нашому випадку молитись на цю лайтовiсть треба. Якщо б не лайтовiсть, то лiнiя фронту була б не там десь на домбасi... А под киевом.
Hells Angels
Member

Повідомлення

вы так рассуждаете об языке, беру в пример румын, не для кого не секрет что можно купить паспорт их и ездить работать по европе без напряга.

так вот если ты таможенику суешь паспорт и он с тобой говорит, а ты ни бе ни ме, то он развернет и не пустит, может и паспорт забрать :laugh:

знаю укр, рус и румынский, немного инглиша и говорить что мне не хватает какой то школы или озвучки, бредятина сивой кобылы, ущемляют права есть суды, вперед флаг в руки и барабан на шею.
Востаннє редагувалось 16.12.2021 23:16 користувачем Hells Angels, всього редагувалось 1 раз.
GoToHell
пес Патрон

Повідомлення

ребята, опасно уже, хватит, а
DuckRider
Member

Повідомлення

Hells Angels: 16.12.2021 23:15
так вот если ты таможенику суешь паспорт и он с тобой говорит по румынски, а ты ни бе ни ме, то он развернет и не пустит, может и паспорт забрать :laugh:
И пендаля дать? :laugh:
pixels
Member

Повідомлення

Я знаю багато людей які там живуть, зокрами поблизу Хайфи, всі вивчили мову за 2 роки перебування. Це може якісь військові пенсіонери з рахи рогом впираються, активні люди там добре вливаються. Одна моя колега в 2015 туди поїхала з чоловіком та донькою, а їй вже по 40+, а чоловіку під 60. І що, вже вільно володіють. Не знаю, про яких дегенератів ти пишеш, але люди вчать мову. Тем більше, їм за це ще й платять
DuckRider
Member

Повідомлення

сколько лет английский учат до уровня понимая разговорной речи?
pixels
Member

Повідомлення

DuckRider: 16.12.2021 23:21 сколько лет английский учат до уровня понимая разговорной речи?
Дивлячись де ти знаходишся. Я ж не каже про поглиблене знання. На побутовому рівні можна і за рік освоїти
Закрито