Флудилка (часть 4)

Куратор теми: Sanьka
Разговоры обо всем
Закрито
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Продолжение флудилки
конец прошлой темы viewtopic.php?f=16&t=243238&start=7020

В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Обсуждение и Пропаганда наркотиков, алкоголя, азартных игр!!! и т.п.

Ну понеслась....
Востаннє редагувалось 30.05.2021 23:24 користувачем Sanьka, всього редагувалось 3 разів.
DarkJoney
Member

Повідомлення

WakeMe
а ты на какой сидишь?
WakeMe
Member

Повідомлення

leif
Пока ничего, навалилось внезапно дел, я к компу только по работе подходил 2 раза :( завтра вроде весь день свободный, буду крутить сколько нервов хватит :D
DarkJoney
Я на десятке сижу, на виртуалке пробовал cent и теперь буду mint мучать начинать, для общего развития, бо по работе в любой момент линукс может понадобиться. Меня честно от линукса тошнит, но выбора нету.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Тільки що спробував лінукс мінт, то з старта 15 секунд минуло, до повної готовності щоб можна було працювати. Правда я не оптимізував, але центос реально швидше завантажується, бо там сходу практично нічого зайвого, що й додає швидкості.
Проте на лінуксі завжди можна оптимізувати щоб була більш швидке завантаження. Правда, власне для себе не бачу такої потреби.
tablestikus
Member

Повідомлення

WakeMe: 09.09.2021 18:59 DarkJoney
Я на десятке сижу, на виртуалке пробовал cent и теперь буду mint мучать начинать, для общего развития, бо по работе в любой момент линукс может понадобиться. Меня честно от линукса тошнит, но выбора нету.
Для серверов как бы вне линуха ничего нормального то и нет...

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
_clawfinger_: 09.09.2021 19:05 Тільки що спробував лінукс мінт, то з старта 15 секунд минуло, до повної готовності щоб можна було працювати. Правда я не оптимізував, але центос реально швидше завантажується, бо там сходу практично нічого зайвого, що й додає швидкості.
Проте на лінуксі завжди можна оптимізувати щоб була більш швидке завантаження. Правда, власне для себе не бачу такої потреби.
Для того что бы все было оптимизировано и то что тебе нада - тебе нужно все скомпилить самому с нуля на своем железе по заветам LFS https://linuxfromscratch.org/
WakeMe
Member

Повідомлення

Приволок новую звуовуху native instruments komplete audio 2 к своим мониторам, на замену xonar dgx. Джаз ощутимо лучше, бегемот включил тоже лучше играет. Попса и реп разницы как таковой нет, ну бас только ощущается лучше, наверно это не музыка просто :laugh:
Dark-seer
Member

Повідомлення

WakeMe: 09.09.2021 18:59сколько нервов хватит
гнал сегодня память, хватило меня ровно на 10 минут :gigi:
DarkJoney
Member

Повідомлення

WakeMe
Я его тоже ненавижу, но по работе тоже надо... Конченная система сделанная психопадами чтобы остальные мучались.
Scoffer
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 09.09.2021 19:05Тільки що спробував лінукс мінт, то з старта 15 секунд минуло, до повної готовності щоб можна було працювати.
Щось дуже довго. Якщо не рахувати бівіс, то вінда на 970про стартує буквально пару секунд:
BootStartTime 2020-11-18T07:03:37.6845135Z
BootEndTime 2020-11-18T07:07:23.7314862Z

BootStartTime 2020-10-18T10:09:52.6837583Z
BootEndTime 2020-10-18T10:11:55.6111200Z

BootStartTime 2020-10-17T21:34:36.7149814Z
BootEndTime 2020-10-17T21:36:20.5186143Z
(20й рік тому, що МС не може не бути МСом і в 21му році зламав події категорії 100 в евент вьювері, і тепер у мене немає свіжіших замірів :laugh: )
_clawfinger_
Member

Повідомлення

tablestikus: 09.09.2021 19:37Для того что бы все было оптимизировано и то что тебе нада - тебе нужно все скомпилить самому с нуля на своем железе по заветам LFS https://linuxfromscratch.org/
Це довго й багато часу займе, нема бажання й потреби.
От WakeMe це тещо треба для освоєння. :D

Scoffer: 09.09.2021 21:11Щось дуже довго. Якщо не рахувати бівіс, то вінда на 970про стартує буквально пару секунд:
Я рахував з моменту натискання кнопки на пк. :D Заставка біоса вимкнена.
Scoffer: 09.09.2021 21:11(20й рік тому, що МС не може не бути МСом і в 21му році зламав події категорії 100 в евент вьювері, і тепер у мене немає свіжіших замірів :laugh: )
:lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

шось мене глючить по вечорам, не звертайте уваги :lol:
там не секунди, а хвилини в логах, але то до запуска всіх до останньої служб, а робочий стіл вже через секунди
Востаннє редагувалось 09.09.2021 21:43 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Scoffer
у мене при старті ще рамкеш монтується, кеш мозіли там, це теж час займає. Гадаю без цього було б швидше.
Scoffer
Member

Повідомлення

_clawfinger_
Насправді вінда займається читерством. Її стандартний старт це не старт з нуля, а недогібернейт. Там ядро і деяка обв'язка йдуть вже ініціалізованими.
Востаннє редагувалось 09.09.2021 21:44 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.09.2021 21:41там не секунди, а хвилини в логах, але то до запуска всіх до останньої служб, а робочий стіл вже через секунди
:lol: :lol: :lol:
У мене до повної готовності з усіма службами. :-P
Scoffer
Member

Повідомлення

_clawfinger_
В лінуксі немає поняття відкладеного запуску сервісів.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.09.2021 21:44Її стандартний старт це не старт з нуля, а недохібернейт.
Не зразу дотумкав про що мова. Ти про гібернізацію.
Вимкни з розетки, потім встроми вилку в розетку, й тоді натискає старт, щоб не було читерства.

Відправлено через 54 секунди:
Scoffer
знаю
Scoffer
Member

Повідомлення

_clawfinger_
Ну я не буду переводити всі служби в невідкладений старт щоб заміряти коли запуститься остання :laugh:
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Scoffer
ну тоді віндовс програв))) :-P
:D :D :D
tablestikus
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.09.2021 21:45 _clawfinger_
В лінуксі немає поняття відкладеного запуску сервісів.
А что тогда это?
https://www.freedesktop.org/software/sy ... tStartSec=

Ну и через тупой слип добавленный в сервис в системд можно дать не стартовать сразу по списку
Scoffer
Member

Повідомлення

tablestikus
То не те. Там же латиницею по-білому написано що воно робить :rotate:
А сліпів можна напхати в ExecStartPre, але ти ж розумієш що це трішки костиль?)
tablestikus
Member

Повідомлення

Но да, в общем то от отложенных запусков уходили переходом на системд

Отправлено спустя 50 секунд:
Scoffer
то что слипы костыли - это ясен пень. Но мне приходилось городить костыли, ибо бывали девайсы что слишком рано службы запускаются и они не успевают инициализироваться к этому времени

Отправлено спустя 41 секунду:
я еще читал о более великом костыле - делать сервис-таймер по запуску сервиса нужно :laugh:
Закрито