Флудилка (часть 4)

Куратор теми: Sanьka
Разговоры обо всем
Закрито
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Продолжение флудилки
конец прошлой темы viewtopic.php?f=16&t=243238&start=7020

В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Обсуждение и Пропаганда наркотиков, алкоголя, азартных игр!!! и т.п.

Ну понеслась....
Востаннє редагувалось 30.05.2021 23:24 користувачем Sanьka, всього редагувалось 3 разів.
Scoffer
Member

Повідомлення

LostBoy: 27.08.2021 13:00Какие укр. банки вскрывали, по факту?
ПУМБ. Цього року при чому. Масові зливи бабосів на карти монобанків.
Постраждали колеги, котрі типу авторизувались через додаток пумбу з підтвердженням по другому фактору при тому, що додаток вони не юзають.
Новини на цю тему сам знайдеш.
Комусь повернули гроші, комусь ні. Винного як завжди не знайшли і банк звісно був не при справах.
Востаннє редагувалось 27.08.2021 13:04 користувачем Scoffer, всього редагувалось 2 разів.
leif
Member

Повідомлення

LostBoy: 27.08.2021 13:00Ну потому шо сейчас конкретно здесь идут типичные крики про "все пропало, мы все умрем". Какие укр. банки вскрывали, по факту? Дию вскрывали - когда и скакими последствиями? По подозрению в утечках номеров карт MC/Visa на своей стороне банит карты по бинам с маской страны-банка сразу, отправляя их все на перевыпуск без разбора. Подтверждения клиент-банков и инстант переводов С2С по 2му фактору на стороне юзера. У тебя конкретно сколько миллионов украли, хоть с Дией, хоть до нее?
+100

Відправлено через 34 секунди:
Scoffer: 27.08.2021 13:03ПУМБ. Цього року при чому
пішов шукати
DuckRider
Member

Повідомлення

leif: 27.08.2021 13:02
DuckRider: 27.08.2021 13:00где попало и кому попало
оператору стільникового зв'язку це кому попало? ох і параноя у вас, панове.

контрактні абоненти операторів в твоїй уяві вже кожний по три лівих кредити має?
Да, оператор - это кому попало.
Наверное в каждой стране оператор сливает данные, я когда на первых курсах универа учился, работал в колцентре и у нас были целые распечатки от израильского оператора по клиентам что у них раньше были. В распечатках фио, номер и т.д, всё что им оставил их клиент :lol:
leif
Member

Повідомлення

ну таке:
https://hromadske.ua/posts/doki-vi-spal ... t-monobank
Розповіли тільки, що найбільша сума компенсації одному клієнтові — 16 тисяч гривень.
:horror:

я б не сказав, що мене це злякало. наскільки я зрозумів, в основному це все ж таки провтик з номером телефону і його перевипуском.
Scoffer
Member

Повідомлення

leif
Не було ніякого провтику з номером. Постраждало двоє колег. Увели більше 16 тисяч. Компенсували не все. Справа в поліції ще не закрита.
ПУМБ просто на тиху ломанули, два місяці переводили гроші з людей, а потім все якось раптово припинилось. Можливо закрили дірку, а може і ні.
Сам ПУМБ при цьому божиться що авторизація відбувалась з підтвердженням по морді обличча, що досить таки проблемно, як на мене, якщо у тебе немає пумбівського додатку.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

leif: 27.08.2021 12:58_clawfinger_
тоді яка схема угону номеру?
Моя теорія така:
Вони зламали поштову скриньку, там отримали всі необхідні дані, наприклад скани паспорта які були комусь відправлені. Далі, вони дистанційно замовили дублікат сімки, або резервну сімку яку активували. А за наявності сімки все простіше.
Тому раджу, ніколи не зберігайте нічого у поштових скриньках. Якщо дуже треба, то зробіть щоб усе зберігалося локально. Обов'язково активувати 2-х факторну авторизацію, у гугла є така, можна їхній автентифікатор використовувати.
Sanьka
Member

Повідомлення

Вот это расфлудились, астанавитесь :gigi:
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 27.08.2021 13:10Не було ніякого провтику з номером. Постраждало двоє колег. Увели більше 16 тисяч. Компенсували не все.
ок, тоді це більш стрьомна ситуація, визнаю. але все одно ані ця історія ані історія людмили не змусить мене відмовитись від інтернет банкінгу чи діджиталізації. буду жити на межі, на лезі бритви так би мовити, дивлячись небезпеці в очі B-) :laugh: просто не бачу альтернативи цьому всьому, незважаючи на ризики.
Deadpool
Member

Повідомлення

и тут ДИЮ хейтят. чет везде прям ее обсуждают)
_clawfinger_
Member

Повідомлення

leif: 27.08.2021 13:14ок, тоді це більш стрьомна ситуація, визнаю. але все одно ані ця історія ані історія людмили не змусить мене відмовитись від інтернет банкінгу чи діджиталізації. буду жити на межі, на лезі бритви так би мовити, дивлячись небезпеці в очі B-) :laugh: просто не бачу альтернативи цьому всьому, незважаючи на ризики.
Так ніхто не відмовляється від цього. Але ти ж не зможеш зареєструватись в абсолютно всіх банках й додатках. Все одно з'явиться новий й там тебе зареєструють не спитавши з дозволу. А з допомогою авторизації в Дії, це набагато спрощує процес.

Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
Deadpool
хейтимо, бо вона лажова.
Зробили б норм, тоді ок.
Я б теж користувався б задоволенням.
Після того, як я будучи ФОПом пройшовши багато кіл пекла, я за цифру, але хочу щоб було зроблено по-людські.
Для прикладу можна взяти систему в Естонії. :up:
leif
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 27.08.2021 13:25Все одно з'явиться новий й там тебе зареєструють не спитавши з дозволу.
що ж, побачимо. якщо ні — з переляканих 2 снікерса B-)
LostBoy
Member

Повідомлення

Scoffer: 27.08.2021 13:03ПУМБ. Цього року при чому.
Прочитал, это залет, безусловно. Странно даже, в ПУМБе денег не жалеют на инфраструктуру, благо, их там куры не клюют.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

leif
а якщо мене без дозволу зареєструють, то буду свій сум заїдати твоїми снікерсами :laugh:
leif
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 27.08.2021 13:32а якщо мене без дозволу зареєструють, то буду свій сум заїдати твоїми снікерсами
:laugh:

домовились :beer:
Scoffer
Member

Повідомлення

Я теж не проти цифрових сервісів. Але вони повинні бути захищеними не менше ніж офлайнові. А краще більше.
Ті ж токени існують в параноїдальних варіаціях коли треба ввести і пін, і відбиток. Ідеальне рішення. Я б одним з перших пішов за таким і навіть оплатив би його.
Але не авторизацію через третіх осіб по смс котра через четвертих осіб летить в повітрі мультикастом по протоколу 70х років минулого сторічча.
І ще немає ніякого центру де б можна було подивитись на що ти вже підписаний. А то підпишуть тебе отак без документів в якийсь банк, а ти ні сном, ні духом аж поки за тобою не прийдуть колектори.
Ну треба ж хоч трішки думати коли втілюються проекти подібного масштабу. Архітектуру явно проробляли по аджайлу, тобто голову в дупу запхнути і бидлокодити, зато оперативно.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer
це ж Україна, тут схема така:
1) щось зробили
2) отримали проблеми, лайно, гнів, народне невдоволення
3) пофіксили щось
4) знову п.2.
....

і так далі аж поки на ідею не заб'ють взагалі або не допилять до пристойного стану.
це працює таким чином абсолютно в усіх галузях без виключень, навіть там де від цього залежить не втрата грошей, а життя і здоров'я людей. немає жодної підстави, щоб діджиталізація в Україні відбувалась інакше
Sanьka
Member

Повідомлення

leif: 27.08.2021 13:50це ж Україна, тут схема така:
1) щось зробили
1.1) Отрыматы откат
3) пофіксили щось
3.1) Отрыматы откат
4) знову п.2.
....
Пофиксил
_clawfinger_
Member

Повідомлення

leif: 27.08.2021 13:50це ж Україна, тут схема така:
1) щось зробили
3) пофіксили щось
4) знову п.2.
Отож, тому я наприклад хочу мати змогу відмовитись від "добровільного" бета-тесту. :D А коли зроблять по-людські, тоді я приєднаюсь.
Scoffer: 27.08.2021 13:43Ну треба ж хоч трішки думати коли втілюються проекти подібного масштабу. Архітектуру явно проробляли по аджайлу, тобто голову в дупу запхнути і бидлокодити, зато оперативно.
:laugh: :laugh: :laugh:

Відправлено через 39 секунд:
Sanьka
Дію краще пофікси))) :lol:
Hells Angels
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 27.08.2021 14:04Дію краще пофікси)))
чомусь мені здається що її не фіксити треба, а щоб зробили з нуля якісь норм чуваки.
7mindfields
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.08.2021 13:00
leif: 27.08.2021 12:57 я не купую наркотики\зброю та не займаюсь протиправною діяльністю, мій номер у мене більше 15 років, прив'язати його до моєї особи справа 3 секунд. цей момент мене точно не хвилює.
Почему тогда фио не использовать вместо ника на форуме?
Я не хочу оставлять личные данные где попало и кому попало
Или так, или никак. Не хочешь оставлять, будь готов к тому, что любой желающий, набрав твой номер с пары телефонов, сможет назвать эти самые номера, как последние, при восстановлении номера, и доставить тебе таким образом кучу неприятностей, особенно если номер финансовый.
Но вопрос остаётся открытым, если у неё номер контрактный - то это заключение договора с привязкой номера по паспорту, как в таком случае можно было угнать, мне тоже не ясно.
Ну и второй вопрос, как прояснилось позже, кредит на человеке по прежнему висит, кто оплачивать будет этот банкет и полетят ли в итоге с кого-то шапки за грубое нарушение требований нбу?
Закрито