Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
odessitmws
Member

Повідомлення

dead_rat
а что там думать разгон легче, инерции меньше
прицепи грузики к нынешним и поймешь
leif
Member

Повідомлення

odessitmws: 29.06.2021 21:32а что там думать разгон легче, инерции меньше
прицепи грузики к нынешним и поймешь
повна маячня. сто разів вже навіть в цьому топіку обговорювали.

https://youtu.be/0QDnUkUaQfk і так далі.

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
Hotspur: 29.06.2021 21:14что собрал молодец
я знаю знаю, гальма не гальмують, не на осях = жорсткості немає, вилка 50мм = тільки по велотреку катати, гума всього 50мм — мало, та й взагалі за ці гроші можна взяти bignine 600 з безкамеркою і педалями :)

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
до речі, катнув сьогодні одразу після нового байку на domane з флетбаром, це колосальна різниця, навіть не знаю який вінегрет в голові у людей які кажуть що треба лише блокнути підвіску і амортизовані велосипеди на 2"+ гумі їдуть майже як гравійник\шосер. смішно :laugh:
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 29.06.2021 21:44я знаю знаю, гальма не гальмують, не на осях = жорсткості немає, вилка 50мм = тільки по велотреку катати, гума всього 50мм — мало, та й взагалі за ці гроші можна взяти bignine 600 з безкамеркою і педалями
вы приняты в компанию Merida :gigi:
odessitmws
Member

Повідомлення

leif: 29.06.2021 21:44повна маячня. сто разів вже навіть в цьому топіку обговорювали.
то что более легкое колесо легче разогнать это еще нужно в 5 классе понимать
возможно на общем фоне это совсем не значительно и роли особо не играет, но нужно быть дурачком что бы это отрицать
mumu
Member

Повідомлення

leifЮ
а що з рамою унівеги? перефарбовуватимеш? :gigi: він профета нову брав чи вживану? на фотці виглядає трохи малою
leif
Member

Повідомлення

odessitmws: 29.06.2021 21:57совсем не значительно и роли особо не играет
чи розгін легше стане? :laugh: не треба врубати розумника зі шкільним курсом фізики, питання стоїть не в теоретичній площині, це очевидно.
mumu: 29.06.2021 22:31а що з рамою унівеги? перефарбовуватимеш?
ще остаточно не вирішив, подивимось.
mumu: 29.06.2021 22:31він профета нову брав чи вживану?
де ж я таку нову дістану. вживану, звичайно.
mumu: 29.06.2021 22:31на фотці виглядає трохи малою
це здається. верхня труба 59см, вертикальна труба 51см. маленька рама?

Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
там може по фотці, де я їду на цьому байку, складатись враження, що коліно близько до керма, але це якась оптична фото-ілюзія, там реально купа місця.
odessitmws
Member

Повідомлення

leif: 29.06.2021 22:40чи розгін легше стане?
1кг с колес дает как 3кг с кузова у автомобилистов тут тоже самое...
сколько там 400-500 грамм на 2 колесах экономии выйдет? ну 1,5 кг сложно заметить но переплачивают же кучу денег за вел весом в 10 вместо 12
dead_rat
Member

Повідомлення

odessitmws: 29.06.2021 23:171кг с колес дает как 3кг с кузова
Физика говорит, что разница есть, но менее двух раз.

1 к 3 это придумали для красивого словца.

Отправлено спустя 1 минуту 26 секунд:
leif: 29.06.2021 21:44до речі, катнув сьогодні одразу після нового байку на domane з флетбаром, це колосальна різниця, навіть не знаю який вінегрет в голові у людей які кажуть що треба лише блокнути підвіску і амортизовані велосипеди на 2"+ гумі їдуть майже як гравійник\шосер. смішно
Каждый раз это говорю. :laugh:
Это сравнивая горные велики между собой можно говорить о накате. После шоссера это как с авто на трактор пересесть.
Sphinx
Member

Повідомлення

Так, эксперты шосерные, туристические и прочие адепты узких покрышек, надо советы. :rolleyes: :D
Есть у меня идея собрать из говна и палок вел для всего, кроме гор, по дешману. Какая-то рама, гибрида или найнерская (рост 1,85), китайскей групсет (санрейс, микрошифт, сенсах те.де., можно недорогую шиману, 2х10, сингл не предлагать, у меня тут есть где в гору упороться, и по прямой покрутить за один выезд), вибряки или механика дисковая.
Из пожеланий - руль как на шосере (я не знаю какой там лучше подойдет по форме и какие они вообще есть), ригид, покры до 2" (хотя бы 42-45), желательно возможность установки нормального багажника, оси (но это самое малое, о чем думаю). В основном б/у, может за основу какой готовый вел и допилить.
Хочу хоча б приблизительно прикинуть сумму, которая нужна, да и вообще, в сторону каких компонентов смотреть или плюнуть, и купить готовое че то.
В городе нем вряд ли буду ездить, разве что в сторону выезда из него и обратно.
Спосибо! :beer:
dead_rat
Member

Повідомлення

Sphinx: 30.06.2021 13:09Так, эксперты шосерные, туристические и прочие адепты узких покрышек, надо советы.
У меня взрыв мозга :eek:

Это все какой-то безумный набор-Франкенштейн, по описанию похоже на попытку собрать Гревел.
Как по мне, лучше посмотреть бу велики типа Гревей или Циклокросс, хотя я ж не знаю какой бюджет.

Новый Декатлоновский гревел есть за 630 евро, как по мне это самый разумный и безгеморный вариант
3-14
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.06.2021 09:25Физика говорит, что разница есть, но менее двух раз.
Два раза это еще очень оптимистично. И да, разница будет только во время ускорений, при движении с постоянной скоростью разницы не будет вовсе :)

Sphinx
То что ты описал, сейчас называется «гравел» :gigi: сейчас они очень популярны, я новый в цене до 1.5к евро хочу купить уже пару месяцев и не очень выходит. С БУ вообще беда.

dead_rat: 30.06.2021 13:17Декатлоновский гревел есть за 630
Нет его, по крайней мере в Польше :(
dead_rat
Member

Повідомлення

3-14: 30.06.2021 13:31я новый в цене до 1.5к евро хочу купить уже пару месяцев и не очень выходит. С БУ вообще беда.
Друг недавно продавал годовалый гревел. Новый 1700, он отдавал за 1500, так чел на тачке через всю Германию приехал чтоб забрать и был счастлив, что ухватил.

Отправлено спустя 3 минуты 7 секунд:
Sphinx: 30.06.2021 13:09адепты узких покрышек
Sphinx: 30.06.2021 13:09до 2" (хотя бы 42-45)
Вот тут я прямо в голос проиграл :)

Отправлено спустя 15 минут 48 секунд:
3-14: 30.06.2021 13:31Два раза это еще очень оптимистично
Два раза это теоретический максимум, предполагающий что вся масса колеса находится на его окружности - читай в шине и ободе.
Hotspur
Member

Повідомлення

Sphinx: 30.06.2021 13:09Из пожеланий - руль как на шосере (я не знаю какой там лучше подойдет по форме и какие они вообще есть), ригид, покры до 2" (хотя бы 42-45),
монстеркросс
Sphinx
Member

Повідомлення

Hotspur: 30.06.2021 14:06монстеркросс
:puzzle:

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
dead_rat: 30.06.2021 13:58Вот тут я прямо в голос проиграл
Ну, у меня 2.20, хотел вообще 2.40 поставить, но их в наличии не было
2 и меньше для меня асфальтовая резина :gigi:

Отправлено спустя 38 секунд:
Ну, вообще гревел, да. Но задешего. :rolleyes:
Hotspur
Member

Повідомлення

Sphinx: 30.06.2021 14:39Ну, вообще гревел, да. Но задешего
42-45 не везде станет, там где станет дорого, вот к примеру Pride ROCX DIRT Tour
leif
Member

Повідомлення

Sphinx
якщо зовсім по дешману то щось таке збирай:

http://xt.ht/phpbb/viewtopic.php?f=2770&t=392420

у мене друга опція була купити таку точно раму giant tourer тільки іншого коліру, але врешті решт схилився у бік рами від профету, тому що вона по геометрії майже ідентична унівезі під яку бралось все залізо.

Відправлено через 42 секунди:
42 туди точно стане, можливо і більше, мій механ дивився, сказав що і 50 мало б влізти.
Востаннє редагувалось 30.06.2021 15:00 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 30.06.2021 14:5542 туди точно стане, можливо і більше, мій механ дивився, сказав що і 50 мало б влізти.
42 может, 50 точно нет. 50 и дальше - Кона, Бомбтрек и далее по цене евробляхи
Sphinx
Member

Повідомлення

Вже не настільки, з нормальними дуалами
leif
Member

Повідомлення

3-14: 30.06.2021 13:31 разница будет только во время ускорений
і навіть там мізерна.

я вже скидав тут посилання на топік англомовний, в якому зібралось чимало власників легших і важчих вілсетів, так загальний висновок там був такий, що людям навіть 500гр на вілсеті на складних маршрутах з постійним рухом вгору, не давали ніякого осяжного профіту який можна було б виміряти в секундах, кілометрах на годину або ватах. всі хто брав легший вілсет і намагався заміряти час на своїх звичних маршрутах, на яких вони катають мало не кожен день, писали, що швидше вони їхати не стали, принаймні заміряти цього не вийшло.

Відправлено через 30 секунд:
Sphinx: 30.06.2021 14:58Вже не настільки, з нормальними дуалами
ну можна і те ж саме тільки з нормальними дуалами, кларіс\сора :)
dead_rat
Member

Повідомлення

leif: 30.06.2021 15:00швидше вони їхати не стали, принаймні заміряти цього не вийшло
Вопрос не столько в быстрее, сколько может приятнее?

Как минимум от ощущения, что у тебя модные красивые колеса с прикольным звуком трещетки.
Відповісти