Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

Telcontar:Як думаєте, варто одразу везти в магазин до майстра або спробувати трохи поїздити, а вже потім як все "притреться" здати на обслуговування?
вези. новое колесо будет дорого. обод не дает люфта. люфт дает - люфт втулки или неправильно закрепленная ось или брак втулки. со всем указанным ездить нельзя. просто 8 на колесе - ничего страшного. люфт колеса - в магазин
3-14
Member

Повідомлення

Telcontar:На осях до цього не катав, тому й не знаю наскільки цей дефект критичний
Знову запитаю, яке відношення мають осі до вісімок?

Якщо вже на те пішло, то "міцність" колеса залежить не від типу втулки (осі або не осі) а від відстані між фланцями втулки, але це лірика і не має жодного значення для 99.9% населення. В 0.1% входять професійні спортсмени, виробники втулок і велосипедів та хворі на голову :gigi:
leif
Member

Повідомлення

читаю стосовно того як народ trek domane використовує в режимі гравійника. файно використовує, що тут сказати.

пишуть, що стає навіть 42мм гума. у мене зараз на одному стоїть 38 і там дійсно ще купа місця. Очевидно, що 40 стане без проблем, а от щодо 42 сумнівався. виявляється, що цілком стає і 42-43мм реальної ширини. треба пробувати, різні покришки на різних ободах по різному стають. все ж таки 40 більш надійний варіант:
спойлер
Зображення
теж 40мм:
спойлер
Зображення
38мм гуму, пишуть, можна юзати навіть за умови встановлених болотників :eek:
спойлер
Зображення
в цілому, досить розповсюджений сценарій, коли у власників domane є 2 вілсета: під гравійні та шосейні покатеньки. ось наприклад Євген Філін, з байк-фемілі, де я купував свої велосипеди, також має domane sl5, і на стокових ободах гравійна гума:
спойлер
Зображення
а шосейна на аеро карбонових колесах:
спойлер
Зображення
ну і насамкінець відео катки на такому гравійно орієнтованому domane:
https://youtu.be/5b0qteUq4x8

автор відео оцей чувак, на цьому велосипеді:
спойлер
Зображення
дійсно універсальний велосипед одним словом, незважаючи на досить агресивну геометрію у порівнянні з чистокровними гравійниками. можна на шосе катати, можна гравійні гонки, а можна і по місту з болотниками.

залишається тільки зробити свій задуманий flat bar мод :banan:
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, цікаво якого вони зросту, до 2 м? Фото виглядають ніби там 26 колеса, а не 28.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
Євген 182см, у нього domane 56 розміру, з підсиділом висунутим на максимум, отже інсім десь 86-87 см. у чувака на помаранчевому domane, скоріше за все, що байк 58 розміру (по пропоціях на фото десь як мій білий). в його конфігу виглядає так, що від центру каретки до рейок сідла десь 75см, тобто інсім в районі 88-90см. Якщо я не помилився, то скоріше за все він ~190см плюс мінус кілька сантиметрів.
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik:А как де ямис с воздушной вилкой?
мурзик как там идет выбор вела ? а то тут снег и как раз есть время :)
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur:
murzik:А как де ямис с воздушной вилкой?
мурзик как там идет выбор вела ? а то тут снег и как раз есть время :)
Ще не їздив в магазин :(

Отправлено спустя 2 часа 29 минут 22 секунды:
за що тут 15 тися просити.. https://www.olx.ua/d/obyavlenie/velosip ... 02fd917daf
2018 року, б\у, алтус спереду, алівіо позаду, вилка така собі ...
новий еліт 2018 року 13500 на деорі, а цей просить 15 за
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik:новий еліт 2018 року 13500 на деорі, а цей просить 15 за
я о том же

Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
murzik:за що тут 15 тися просити..
там не за что и 10 давать
mumu
Member

Повідомлення

murzik коли акція закінчиться, або акційні позиції розкуплять, і такий буде за щастя
murzik
Member

Повідомлення

murzik:WalkMan
мій не підійде? такий https://www.facebook.com/roweryuzywanez ... 4909735506
тільки сідло чорне.
6000 грн, але потрібно зробити сезонне ТО, замінити рубашку і трос заднього перемикача (інерція при скиданні, я приловчився дожимати), в найближчий час може знадобитися заміна касету, цепок, це враховано в ціні.
брав за 7000
може хтось бажає придбати? халява для того, хто зможе сам зробити ТО.
6000 грн :-P + цепок новий віддам безкоштовно (450 грн)
Київ

Отправлено спустя 46 секунд:
mumu:murzik коли акція закінчиться, або акційні позиції розкуплять, і такий буде за щастя
може статися і так. тоді доведеться почекати ще 1 рік :rip:
Востаннє редагувалось 13.03.2021 14:42 користувачем murzik, всього редагувалось 2 разів.
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik:може статися і так. тоді доведеться почекати ще 1 рік
я вот сие уже понял :gigi:
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur
та просто багато життєвих проблем перекривають забаганку з велом .... я дуже інерційний,
спробую наступного тижня попасти в магазин, але ці 3 вела в різних магазинах.
ямис, gt комп, элит 2018
mumu
Member

Повідомлення

murzik
до речі, якщо ланцюг зношений, він також впливає на чіткість перемикання. Питання швидше за все не в тросику. І можуть ще ролики впливати.
собі роліки поміняв, стало краще. Міряв ланцюги штангенциркулем, як тут Crossbow колись книжку показував, вродє як, були в останньому критичному стані, але по факту виявилось, що новий ланцюг проскакує. Готуюсь міняти касету, передні зірки(або ризикну і поміняю одну середню зірку з 32 на 34-36, так як 90+% на ній катаю), або взагалі на 2х9 перейду.
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik:спробую наступного тижня попасти в магазин, але ці 3 вела в різних магазинах.
ямис, gt комп, элит 2018
сходи на их них вживую посмотри и посиди, ты не понимаешь просто что я пишу про рамы. у ГТ старые очень короткие и жесткие. новые длиннее и сильно мягче. человек который их вживую не видел не поймет вообще что говорят. старые ГТ правда в магазине вроде не увидишь уже :)
murzik
Member

Повідомлення

mumu
проблема з дня покупки. на скидання затримка, скоріше за все тросик\рубашка. для мене не проблема, а для нового власника може бути неприємно.
Hotspur
Member

Повідомлення

mumu:до речі, якщо ланцюг зношений, він також впливає на чіткість перемикання. Питання швидше за все не в тросику. І можуть ще ролики впливати.
да все влияет. цепь кассета петух манетки тросики рубашки ролики
murzik
Member

Повідомлення

mumu:(або ризикну і поміняю одну середню зірку з 32 на 34-36, так як 90+% на ній катаю), або взагалі на 2х9 перейду.
а хіба можна міняти зірк на більші? маю на увазі, що з першої маленької на другу більшу, якщо буде великий перепад по діаметру зірки - не спрацює передача?
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik:а хіба можна міняти зірк на більші? маю на увазі, що з першої маленької на другу більшу, якщо буде великий перепад по діаметру зірки - не спрацює передача?
менять можно в небольших пределах. надо знать емкость переключателей обоих и что входит в раму по размеру
mumu
Member

Повідомлення

murzik
зараз діапазон 22/32/44, не думаю, що сильно вплине 22/34/44. Я би третю поміняв на 36-38, але, здається, по кріпленню не стане. Хоча треба глянути.

гг, осе diy upgrade велосипеда:
https://www.facebook.com/groups/bikeday ... 957199525/
3-14
Member

Повідомлення

murzik:якщо буде великий перепад по діаметру зірки - не спрацює передача
Шосейні компакти 50-34 передають вітання :)
Відповісти