Останні статті і огляди
Новини
Обзор беспроводного маршрутизатора ASUS RT-AX82U для геймеров с поддержкой стандарта Wi-Fi 6 и подсветкой AURA RGB
-
Sanьka
Member
Предлагаю обсудить Обзор беспроводного маршрутизатора ASUS RT-AX82U для геймеров с поддержкой стандарта Wi-Fi 6 и подсветкой AURA RGB
Обзор маршрутизаторов тут очень редкие.
Автору респект
Я раньше даже думал такой купить, но выбрал Linksys MR9600.
Внешне Асус конечно выглядит очень ок. Тут постарались.
Автору респект
-
Chugaister
Member
Рахуйте за цей дизайн, +50$ маємо заплатитиSanьka:Предлагаю обсудить Обзор беспроводного маршрутизатора ASUS RT-AX82U для геймеров с поддержкой стандарта Wi-Fi 6 и подсветкой AURA RGB
Автору респект
-
Sanьka
Member
да вообще цены на мидл(и выше) ВиФи 6 роутеры такие что ахтунгChugaister:+50$ маємо заплатити
-
IvanCh
Member
де SFP? пристрої такого класу вже мають мати хоча би 1 такий порт щоб можна було завести оптику без проміжних пристроїв.
-
Sanьka
Member
Зачем? Еще добавлять к цене и так дорогого роутера, что бы порадовать 0.00001% пользователей?IvanCh:де SFP? пристрої такого класу вже мають мати хоча би 1 такий порт щоб можна було завести оптику без проміжних пристроїв.
Судя по тому что на ХотЛАйне из 1370 предложений всего 20 с этим SFP (и то половина из них бизнес решения) то необходимость такого чуть меньше чем никакая.
-
Kib
Member
Людям які проживають в приватному секторі, таке стане в нагоді, бо заводиться оптика в будинок. В моєму особистому випадку, при підключенні була заплачена не мала сума в свій час за ці конвертори. Тому за таку ціну, могли б і додати, все рівно ті хто будуть брати такі пристрої, на ціну дивляться не в першу чергу.Sanьka:Зачем? Еще добавлять к цене и так дорогого роутера, что бы порадовать 0.00001% пользователей?
Судя по тому что на ХотЛАйне из 1370 предложений всего 20 с этим SFP (и то половина из них бизнес решения) то необходимость такого чуть меньше чем никакая.
-
Hotspur
Member
цена завышена раза в 4
-
IvanCh
Member
оптика. весь приватний сектор на Gpon/Epon. В багатоповерхівках оптика теж вже не рідкість.Sanьka: Зачем? Еще добавлять к цене и так дорогого роутера, что бы порадовать 0.00001% пользователей?
роутер якби ігровий. якбий би ONU термінал не був він даватиме затримку більшу ніж sfp-gpon(чи інший оптичний) конектор.
-
master
Member
а что это даст? или в дома массово завезли Gigabit ethernet по оптике?IvanCh:де SFP? пристрої такого класу вже мають мати хоча би 1 такий порт щоб можна було завести оптику без проміжних пристроїв.
Отправлено спустя 2 минуты 11 секунд:
ойой, так медиаконвертор и ONT - єто совсем разные вещи. Вот как раз если в PON сеть воткнуть обычный медиаконвертор - начинается веселье. А ONT обычно выдает провайдер, в сельской местности это вообще - расходный материал из-за гроз и перепадов напряжения.IvanCh:оптика. весь приватний сектор на Gpon/Epon. В багатоповерхівках оптика теж вже не рідкість.Sanьka: Зачем? Еще добавлять к цене и так дорогого роутера, что бы порадовать 0.00001% пользователей?
роутер якби ігровий. якбий би ONU термінал не був він даватиме затримку більшу ніж sfp-gpon(чи інший оптичний) конектор.
Отправлено спустя 5 минут 21 секунду:
якщо "без дизайну" і вистачить МІМО 2х2 на 5 ГГц, то можна взяти ASUS RT-AX58U. Він в середині майже такий самий, але коштує на 700 грн дешевше. виходить доплата за дизайн біля $25, але аж ніяк не $50Chugaister:Рахуйте за цей дизайн, +50$ маємо заплатитиSanьka:Предлагаю обсудить Обзор беспроводного маршрутизатора ASUS RT-AX82U для геймеров с поддержкой стандарта Wi-Fi 6 и подсветкой AURA RGB
Автору респект
-
Kotya
Member
Я б с барахолки забрал
Один вопрос к девайсу.
Полсветка, ну без неё ж никак
Особенно когда роутер стоит на шкафу или в коробке какой-то.
master
При тому що "старший" має свої плюшки.
Вже його можна.
Один вопрос к девайсу.
Полсветка, ну без неё ж никак
Особенно когда роутер стоит на шкафу или в коробке какой-то.
master
На такому бюджеті, мені економія 700грн здається якось не дуже помітною.якщо "без дизайну" і вистачить МІМО 2х2 на 5 ГГц, то можна взяти ASUS RT-AX58U. Він в середині майже такий самий, але коштує на 700 грн дешевше. виходить доплата за дизайн біля $25, але аж ніяк не $50
При тому що "старший" має свої плюшки.
Вже його можна.
-
Rederst
Member
Креще б щось з отими "рогами" зробили аби не так стирчали з корпусу, а вони світлодіодів ще впихнули.
-
ATIRadeon
Member
Не знаю, за 250 баксов могли бы по интересней пластик сделать.Sanьka:Внешне Асус конечно выглядит очень ок. Тут постарались.
-
IvanCh
Member
master:или в дома массово завезли Gigabit ethernet по оптике?
так завезли, особливо там де мережі будуються з нуля, чи їх не було через дороговизну інших технологій.
колись у батьків (приватний сектор, маленького міста) я 8 років чекав на адсл(бо аналогова атс і блокіратор) на мобільному сдма модемі. потім ще на адсл сидів з його сумними швидкостями.
минулого року я вирішив батькам перепідключити інтернет. Було 8 різних провайдерів, що попронували тільки оптику. І гігабіт там дуже по нормальним цінам. І підключення в рази менше ніж те що яколись за модем платив. lol. в нових будинках теж часто оптика буває.
master: ONT - єто совсем разные вещи.
я в курсі. але в цьому і суть SPF. модуль може бути різний, під різні види оптики і там навіть може бути мідь. Звісно що SPF-ONT налаштовує і видає оператор.
-
Martix
Member
Маршрутизатор для тех, кому "шашечки"
-
Alexey1977
Member
IvanCh
зачем Asusу делать SFP если они вложились в RGB)))
выпустят версию супер мега Рог эдишн, для продвинутых геймеров кулхацкеров, может и добавят SFP.
выпустят версию супер мега Рог эдишн, для продвинутых геймеров кулхацкеров, может и добавят SFP.
-
Ivanovich96
Member
Ну Асус никогда не был дешевым брендом.Chugaister:Рахуйте за цей дизайн, +50$ маємо заплатитиSanьka:Предлагаю обсудить Обзор беспроводного маршрутизатора ASUS RT-AX82U для геймеров с поддержкой стандарта Wi-Fi 6 и подсветкой AURA RGB
Автору респект
Если честно, как мне кажется подсветка на роутере это уже слишком)
-
IvanCh
Member
точно, я щось про таке не подумавAlexey1977:IvanCh
-
master
Member
IvanCh:master:или в дома массово завезли Gigabit ethernet по оптике?
так завезли, особливо там де мережі будуються з нуля, чи їх не було через дороговизну інших технологій.
колись у батьків (приватний сектор, маленького міста) я 8 років чекав на адсл(бо аналогова атс і блокіратор) на мобільному сдма модемі. потім ще на адсл сидів з його сумними швидкостями.
минулого року я вирішив батькам перепідключити інтернет. Було 8 різних провайдерів, що попронували тільки оптику. І гігабіт там дуже по нормальним цінам. І підключення в рази менше ніж те що яколись за модем платив. lol. в нових будинках теж часто оптика буває.
ну ваш випадок є виключенням, що підкреслює узагальнене. Я теж був пов'язаний із девелопментом комерційної та житлової нерухомості, так от ніхто до абонентів не тягне оптіку, лише мідь Сат5е!
гаразд, знайшов таки що ONU може бути в форматі SFP. не знав, маєте раціюIvanCh:master: ONT - єто совсем разные вещи.
я в курсі. але в цьому і суть SPF. модуль може бути різний, під різні види оптики і там навіть може бути мідь. Звісно що SPF-ONT налаштовує і видає оператор.
Отправлено спустя 3 минуты 17 секунд:
Зато у микротика SFP в каждой второй модели, но их почему-то не берут. А, ну еще любимый всеми зюксель кинетикAlexey1977:IvanCh
-
IvanCh
Member
master: ну ваш випадок є виключенням, що підкреслює узагальнене. Я теж був пов'язаний із девелопментом комерційної та житлової нерухомості, так от ніхто до абонентів не тягне оптіку, лише мідь Сат5е!
погоджуюсь що наші забудовники в більшій масі жлоби. і економлять на всьому.
але наскільки я зрозумів сумарна ціна рішень на оптиці і міді зараз майже однакова.
Ну і не забуваймо про приватний сектор його навіть у Києві та передмісті Києва немало .
Загалом погоджуюсь що SFP не є обов'язквовим. Але як на мене він більш потрібний ігровому роутеру на відміну від підсвітки.
Яка гріє роутер, І часто просто випалює очі, особливо вночі Для роутерів взагалі було би круто мати night mode, при якому вони би взагалі не мигали жодними діодами.
-
master
Member
щодо "слабоструменевих мереж". Мідь ще довго буде актуальною, бо вона універсальніша - мережа, домофони, автоматизація, а ще вона дає дистанційне живлення, що також важливо. Про приватний сектор - згоден, там альтернатив оптиці немає.IvanCh:master: ну ваш випадок є виключенням, що підкреслює узагальнене. Я теж був пов'язаний із девелопментом комерційної та житлової нерухомості, так от ніхто до абонентів не тягне оптіку, лише мідь Сат5е!
погоджуюсь що наші забудовники в більшій масі жлоби. і економлять на всьому.
але наскільки я зрозумів сумарна ціна рішень на оптиці і міді зараз майже однакова.
Ну і не забуваймо про приватний сектор його навіть у Києві та передмісті Києва немало .
Загалом погоджуюсь що SFP не є обов'язквовим. Але як на мене він більш потрібний ігровому роутеру на відміну від підсвітки.
Яка гріє роутер, І часто просто випалює очі, особливо вночі Для роутерів взагалі було би круто мати night mode, при якому вони би взагалі не мигали жодними діодами.
а ілюмінація доречі реалізовна досить грамотно: не дуже яскрава, швидко вимикається як клавішою, так і в налаштуваннях, а ще й суттєво не впливає ані на температуру, ані на енергосопживання.