Andrey2005:Volosaty:8тб під іграшки, наприклад в комп чи в плойку. Чи в якийсь беззвучний НАС.
Для цього не потрібна швидкість доступу SSD. Але якщо чесно то і запису 145мб/сек вистачить с головою для сховища.
Це питання смаку та необхідності - 4Тб QLC трохи дорожче ніж 14Гб HDD WD Gold. а за ціну 8Тб QLC я 100% виберу 2х14Гб HDD WD Gold.
SSD в мене вже і так назбиралась купа, і якщо не міряти мілісекунди і тести, то я не бачу особливої різниці між старими SATA SSD і NVMe Sams 960. Ну вінда швидше вмикається, але я вмикаю максимум раз в місяць, а весь час сон на ніч.
А от об'єму постійно не вистачає, одних тільки фоток і відосиків вже приблизно 3Тб+копія. А ще робочі файли, фільми, іграшки...
Мир так быстро обновляется, что 14
Тб HDD в домашнем ПК подсознание не воспринимает
Сам искал второй NVMe в ПК на прошлой неделе, цены приемлемые но 14 Тб HDD WD Ultrastar оказались в приоритете, не сказал бы, что диск уж "ультра", звуки издает при нагрузке как и старые блэки, естественно пока к нему нет обращений тишина и спокойствие, да чуть дольше загрузка игр происходит но никаких проблем с погрузкой текстур или снижением FPS нет, жить можно.
overdue:Не знаю кто ЦА таких дисков, я бы лучше взял два HDD 4+4тб и поставил их в зеркало и выше скорость была бы, 150мб\с в 2021
Эм. Зеркало = RAID 1 = диск 1 полностью идентичен диску 2, скорость такая же как если б он был только один. Возможно имели ввиду RAID 0? Умер диск, прощай данные, такая себе затея, разве что RAID 10 но это даже не параноиком нужно быть, а не знаю кем, чтоб дома RAID 10 строить.