b450 tomahawk max+ Ryzen 5800x горить сpu ez debug led

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
IvanCh
Member

Повідомлення

Комп стартує, все працює,
процесор нормально ідентифікується і розпізнається.
POST проходить
Live флешка завантажується, oc (ubuntu 18.04) бігає нормально.
температуру проца показує 25-29 градусів.

але весь час горить ez debug led для процесора.

Спробував такі біоси:
7C02v3A2 Beta ( Updated AMD AGESA ComboAm4v2PI 1.1.0.0 Patch D) - прошивав без cpu
7C02v39 (Updated AMD AGESA ComboAm4v2PI 1.1.0.0) провивав уже з біосу.

планки RAM місцями міняв, процесор знімав, під лупою ніжки провіряв. все ок.
кабелі БП перевірив,
Біос скидував, батарейку витягував.
Також повністю відпустив гвинти водоблоку щоб він стояв під власною вагою(перевіряв чи не перезатянув водоблок)

Напругу показує 1.35-1.37

що далі перевіряти?
виглядає як проблема материнки
gehka3
Катярко

Повідомлення

IvanCh
Прижим проца вообще никак не влияет на светоиндикацию, идёт всё от мульта/чипсета

Проблема по МП - вполне вариант

Со старыми процами - так же горит или там адекватно всё?

Черкни вендору в ТП с описанием проблемы, но вряд ли что то ответят вразумительное, работает - пусть себе работает :)
IvanCh
Member

Повідомлення

gehka3

стрьомновато, я спочатку думав що забагато термопасти поклав, потім що щось попало в сокет, чи погнув ніжки.

розібрав, почистив, перепровірив, ніжки під лупою продивився, все ок

тепер переживаю що міг перезажати процесор, коли монтував водоблок.

Є кілька подібних топіків по інету та редіту, але наскільки я зрозумів там взагалі пост не проходить, і не стартує мамка.

в одній темі радили перепрошивати через усб 2, і в іншій якраз переровірити затиск водоблоку.
unlnu
Member

Повідомлення

IvanCh
попробуйте с другим процессором, если есть такая возможность конечно... желательно 3х00 серии...
IvanCh
Member

Повідомлення

я здається у чому саме баг.

Якщо включити в біосі

Код: Виділити все

CPU FAN Fail Warning control 
то
при старті видає помилку :

CPU fan error, Please check!
тобто стається якась лажа при старті з вентиляторами. При чому вони працюють. І при редагуванні кривої вентиляторів то міняють оберти.

В мене SW3 120 PWM High-speed BL070б підключенні через Deepcool FH-04 4 Fan Hub

Я спробува всі режими DC, pwm, auto, з хабом і з хабом і без хаба.

винглядає дійсно як бага біосу.
Andikho
Member

Повідомлення

IvanCh
Попробуйте любую вертушку с 4 пин разъемом тыкнуть туда, где CPU-fan. По ходу материнка не понимает, что у вас пропеллеры на хаб подключены и "нервничает".
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

IvanCh
скорее всего глюк биоса = попробуйте написать в оф. поддержку , может банально что-то там коряво зашили сами разрабы \

можно окнечно погонять тесты с другой аналогичной комплектухой - но где ее найти :dontknow:
hollowknight
Member

Повідомлення

IvanCh:я здається у чому саме баг.

Якщо включити в біосі

CPU FAN Fail Warning control 
то
при старті видає помилку :

CPU fan error, Please check!
тобто стається якась лажа при старті з вентиляторами. При чому вони працюють. І при редагуванні кривої вентиляторів то міняють оберти.

В мене SW3 120 PWM High-speed BL070б підключенні через Deepcool FH-04 4 Fan Hub

Я спробува всі режими DC, pwm, auto, з хабом і з хабом і без хаба.

винглядає дійсно як бага біосу.
Был такой же дипкул фан хаб и вода, в него были воткнуты вентили от воды и 2 от корпуса, те что на корпусе были 1200об а на водянке 2000 или около того, как писал дипкул PWM брался с фан1 и раздавался с мамки всем одинаково, так вот корпусные вроде дружили норм но тоже ошибку цпу фан выдавало, когда убрал их и посадил на роздвоитель в шасси фан, проблема пропала
Vitalio
Member

Повідомлення

hollowknight: Был такой же дипкул фан хаб и вода, в него были воткнуты вентили от воды и 2 от корпуса, те что на корпусе были 1200об а на водянке 2000 или около того, как писал дипкул PWM брался с фан1 и раздавался с мамки всем одинаково, так вот корпусные вроде дружили норм но тоже ошибку цпу фан выдавало, когда убрал их и посадил на роздвоитель в шасси фан, проблема пропала
Подтверждаю (Томагавк МАХ), на разъем для водянки вертушки очень сильно крутятся (1200об/мин - потолок,для моих вертушек) в разъеме для вертушек всё норм к 900 и синхронизируется с другими корпусными...
+у меня debug лампочки вообше по памяти проскакивают (не светятся) так что это можеть быть нормой в наших реалиях - главное шоб работало (ну и вольтажно-частотные харектеристики были в пределах разумного :beer: )
Відповісти