тссс, опытные на сайте говорят что нету законов, все могут делать что хотят и никому ваше разрешение не нужноtorny:Юрист сказал, что если не давали согласия на сбор, обработку, хранение и прочие манипуляции с личными данными, звонящие могут быть привлечены по ст 182 УК Украины.
У меня тоже был подобный случай, начали названивать по поводу долгов какого-то человека. Несколько месяцев длилось, пока не обратились в полицию. И звонки прекратились.
Новини
Останні статті і огляди
Странные вопросы и точные ответы
-
Paradox1306
Member
-
Scoffer
Member
Фігові у вас юристи.
Ви в будь-якому банку підписували згоду на обробку персональної інфи? От і все. Ви абсолютно легально в базі цього банку і кому там він цю базу ще продає. А вони ВСІ обмінюються інфою про КОЖНОГО клієнта. Пропонуєте розірвати відносити з усіма банками?
Телефоне хуліганство теж не котується тому, що вам не погрожують.
Статті, котра забороняє двонити і питати да ваш або не ваш знайомий і чи не хоче він розрахуватись з банком - не існує.
PS: заяву в поліцію писав, їм, м'яко кажучи, пофігу.
PPS: в інших країнах телефоний, почтовий і інший спам регулюється зовсім іншою пачкою законів, котрих у нас тупо немає від слова зовсім.
Ви в будь-якому банку підписували згоду на обробку персональної інфи? От і все. Ви абсолютно легально в базі цього банку і кому там він цю базу ще продає. А вони ВСІ обмінюються інфою про КОЖНОГО клієнта. Пропонуєте розірвати відносити з усіма банками?
Статті, котра забороняє двонити і питати да ваш або не ваш знайомий і чи не хоче він розрахуватись з банком - не існує.
PPS: в інших країнах телефоний, почтовий і інший спам регулюється зовсім іншою пачкою законів, котрих у нас тупо немає від слова зовсім.
-
Paradox1306
Member
"Ви в будь-якому банку підписували згоду" видимо с банком, " кому там він цю базу ще продає" а не с этими ребятами, это уже вполне доказуемое нарушение имеющее прецеденты. Так же человек сказал что не он подписывал и его даже не спрашивали, внезапно не имеют права потом звонить.Scoffer:Фігові у вас юристи.
-
Scoffer
Member
Paradox1306
Ну так читати треба що ти підписуєш. Там кирилицею по білому написано, що і банку, і суміжним/підрядним організаціям. Без цього пункту банківська система в принципі не працюватиме тому, що ти зможеш в кожному банку понабирати кредитів а всі інші ні сном ні духом про це.
Сама по собі передача персональних даних не є чимось поганим. Питання в тому як їх далі будуть використовувати. А от це вже у нас не регулюється.
Ну так читати треба що ти підписуєш. Там кирилицею по білому написано, що і банку, і суміжним/підрядним організаціям. Без цього пункту банківська система в принципі не працюватиме тому, що ти зможеш в кожному банку понабирати кредитів а всі інші ні сном ні духом про це.
Сама по собі передача персональних даних не є чимось поганим. Питання в тому як їх далі будуть використовувати. А от це вже у нас не регулюється.
-
Paradox1306
Member
Естественно нужно,но они всё равно не могут передать ваши данные без вашего ведома, это в их договоре есть(за пример был взят договор ощада), но пункт где человек пишет что его не спрашивали и он ничего не подписывал у вас не отображается?Scoffer:Paradox1306
Вот чем на украине регулируется
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2297-17#Text
- спойлер
- Если они что-то там в своих договорах пишут и хотят - это их проблемы, договор не может нарушать законодательство страны, а если нарушает - то будет признан недействительным.
-
Scoffer
Member
Paradox1306
Слухай, ну візьми ти і прочитай. Спочатку договір, а потім законодавство. Або навпаки. Не важливо.
Процитую твій ощад:
"А я не знав", "я думав що це не так працює" - виключно твої проблеми.
Будь-який банк може беззастережно зливати твою інфу куди завгодно і нічо йому за це не буде. Поставив підпис в одному банку - всі банки і купа небанківських установ про тебе знають все.
Відправлено через 14 хвилини 19 секунди:
І не тільки банків це стосується. Роботодавців, наприклад, теж. І навчальних закладів.
Мені от щось не віриться що людина прожила скількись там життя і ні в одному місці умудрилась не підписатись про розповсюдження персональних даних.
Хоча недавно була новина про те, що десь в глибині кацапетії поліцаї допомагали приблизно 30-річній циганці (котра не знала точно совго віку) отримати перші в житті документи. От колекторам точно не можна було їй телефонувати. Так. Твій випадок?
Слухай, ну візьми ти і прочитай. Спочатку договір, а потім законодавство. Або навпаки. Не важливо.
Процитую твій ощад:
Підпис поставив? Поставив. Все. Дозволено. Ти сам своїм підписом на договорі дозволив. Особисто.10.6. З метою дотримання Закону України «Про захист персональних даних» Клієнт, приєднанням до Договору,
підтверджує надання Банку беззастережної згоди (дозволу) на Обробку своїх персональних даних, зокрема, їх
збирання, реєстрацію, накопичення, зберігання, адаптування, зміну (в тому числі за зверненням третіх осіб),
поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізацію, передачу), знеособлення, знищення, у
тому числі з використанням інформаційних (автоматизованих) систем, виключно з метою виконання умов
цього Договору на строк, що є необхідним та достатнім для виконання Сторонами своїх зобов’язань за
Договором і дотримання положень законодавства України, якщо інший строк не передбачено законодавством
України.
"А я не знав", "я думав що це не так працює" - виключно твої проблеми.
Будь-який банк може беззастережно зливати твою інфу куди завгодно і нічо йому за це не буде. Поставив підпис в одному банку - всі банки і купа небанківських установ про тебе знають все.
Відправлено через 14 хвилини 19 секунди:
І не тільки банків це стосується. Роботодавців, наприклад, теж. І навчальних закладів.
Мені от щось не віриться що людина прожила скількись там життя і ні в одному місці умудрилась не підписатись про розповсюдження персональних даних.
Хоча недавно була новина про те, що десь в глибині кацапетії поліцаї допомагали приблизно 30-річній циганці (котра не знала точно совго віку) отримати перші в житті документи. От колекторам точно не можна було їй телефонувати. Так. Твій випадок?
-
Paradox1306
Member
Моего случая/ощада нету, у меня другой банк и мне не звонят. Я понял, то что человек не подписывал ничего с банком тебя не волнует, а то что он возможно подписал в другом месте к вопросу не имеет никакого отношения.Scoffer:Paradox1306
Слухай, ну вызьми ти і прочитай. Спочатку договір, а потім законодавство. Або навпаки. Не важливо.
Процитую твій ощад:
Прочитай ГК, особенно 203 ст что бы потом не рассказывать что кто-то что-то может, когда это не так. Сначала законодательство и точка.
Но суть вопроса была "что делать когда ничего не взял в кредит, а тебя звонят и достают и номер сменить нельзя", ответ человеку дали и этот вопрос решается довольно таки быстро при желании, а рассуждать с тобой на темы в которых бы оба "иксперты" думаю бесполезно, тем более что я вижу что даже гугл осиливают не все.
-
Scoffer
Member
Paradox1306
От намагаєшся людям пояснити як воно працює, а вони ще й огризаються.
Ну вперед. Припруть тебе колись з якогось дурнуватого приводу в суді, а ти будеш думати що ніде нічого не підписував.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунди:
Правова безграмотність - це прямо одна з національних ідей
Договори не читаємо. В написане не віримо.
Має ПРЯМЕ відношення. САМЕ ПРЯМЕ.Paradox1306:а то что он возможно подписал в другом месте к вопросу не имеет никакого отношения.
От намагаєшся людям пояснити як воно працює, а вони ще й огризаються.
Ну вперед. Припруть тебе колись з якогось дурнуватого приводу в суді, а ти будеш думати що ніде нічого не підписував.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунди:
Правова безграмотність - це прямо одна з національних ідей
-
Paradox1306
Member
Что работает, если подписан договор с банком, он не должен отдавать ваши данные службам такси, например. Какое отношение интересно послушать. То что ты пытаешься рассказать ничего общего с объяснением не имеет, говоришь нету закона о защите персональных данных, а он есть, то расскажешь что подписав что-то где-то ты подписал всё и со всема, о каких то циганах еще рассказываешь, мои случаи нашел, которых в принципе нету.Scoffer:Paradox1306
![]()
На моменте
стало понятно что объяснить ты ничего не можешь, так как не понимаешь что такое договор и какую силу он имеет(за пруфами читать гк, там это есть)Scoffer: Слухай, ну візьми ти і прочитай. Спочатку договір, а потім законодавство. Або навпаки. Не важливо.
Так что не нужно нагнетать и говорить "что ничего нельзя сделать, всё плохо, мы все умрём", это не так и это не помощь человеку а вредительство
-
Scoffer
Member
Paradox1306
Стаття 16. Порядок доступу до персональних даних
1. Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб’єкта персональних даних на обробку цих даних, наданої володільцю персональних даних
Стаття 21. Повідомлення про дії з персональними даними
1. Про передачу персональних даних третій особі володілець персональних даних протягом десяти робочих днів повідомляє суб'єкта персональних даних, якщо цього вимагають умови його згоди або інше не передбачено законом.
А далі читаємо що написано в договорі. А в договорі банки себе не сильно обмежують переліком організацій куди вони зливають дані і повідомленнями про цей факт. Можна спробувати скласти з банком договір в своїй редакції. Хотілось би на це подивитись.
Це все стосується лише того, звідки у них твій номер і фіо.
Далі цікавіше. Далі тебе просто питають чи не знаєш ти такого типа і чи не хочеш за нього заплатити. І от на цьому пункті жодного захисту від спаму не існує поки не підуть погрози. А вони не підуть.
Стаття 16. Порядок доступу до персональних даних
1. Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб’єкта персональних даних на обробку цих даних, наданої володільцю персональних даних
Стаття 21. Повідомлення про дії з персональними даними
1. Про передачу персональних даних третій особі володілець персональних даних протягом десяти робочих днів повідомляє суб'єкта персональних даних, якщо цього вимагають умови його згоди або інше не передбачено законом.
А далі читаємо що написано в договорі. А в договорі банки себе не сильно обмежують переліком організацій куди вони зливають дані і повідомленнями про цей факт. Можна спробувати скласти з банком договір в своїй редакції. Хотілось би на це подивитись.
Це все стосується лише того, звідки у них твій номер і фіо.
Далі цікавіше. Далі тебе просто питають чи не знаєш ти такого типа і чи не хочеш за нього заплатити. І от на цьому пункті жодного захисту від спаму не існує поки не підуть погрози. А вони не підуть.
Востаннє редагувалось 30.12.2020 14:19 користувачем Scoffer, всього редагувалось 2 разів.
-
murzik
Member
розповсюдили не мною підписані дані, а братові, який вказав мій номер. це нормально? написав на мінфін, поки відповіді не має.
про співпрацю банків - схоже що вони цим перейматися починають, коли банк на грані ліквідації, як з приватом було. бомжам повидавали, які не платять, хто там що перевіряє. свої відсотки вони відбивають, потім за 50% продають залишок кредиту колекторам, то їхній хліб.
про співпрацю банків - схоже що вони цим перейматися починають, коли банк на грані ліквідації, як з приватом було. бомжам повидавали, які не платять, хто там що перевіряє. свої відсотки вони відбивають, потім за 50% продають залишок кредиту колекторам, то їхній хліб.
-
Paradox1306
Member
нет, не нормально. и от этого можно огородиться, выше писал. не знаю откуда у человека инфа о том что банки могут донимать кого хочешь как хочешь и сколько хочешь, не обращайте внимание, там свои кул стори про циган и какие-то данные. скорее всего после письма руководителю всё решится или можно позвонить в НБУ, проконсультироваться. и не за 50%, за 10% вполне себе уходит, со слов человека который этим занималсяmurzik:розповсюдили не мною підписані дані, а братові, який вказав мій номер. це нормально? написав на мінфін, поки відповіді не має.
Просто вот такое лицо от всех этих историй
-
torny
Member
Речь идёт не о "читал/не читал что подписывал" а о том, что твои данные используются без твоего ведома третьими лицами. В данном случае банк и есть третье лицо, так как у жертвы звонков с банком нет никаких отношений и договоров.
Просто в один прекрасный день звонят и говорят, что вы поручитель, а Василий Пупкин должен денег.
И в случае, когда жертва знает должника, но поручителем "стала" без своего желания и ведома, и в случае, когда должник и жертва вообще не знакомы - это нарушение законов. И решается звонком.
Просто в один прекрасный день звонят и говорят, что вы поручитель, а Василий Пупкин должен денег.
И в случае, когда жертва знает должника, но поручителем "стала" без своего желания и ведома, и в случае, когда должник и жертва вообще не знакомы - это нарушение законов. И решается звонком.
-
Scoffer
Member
перестаньте вигадувати те, чого немає
вам не кажуть що ви є гарантом
вам кажуть що вася пупкін дав ваш контакт як запасний для зв'язку з ним
це трішки різні речі
Відправлено через 1 хвилину 9 секунди:
єдине порушення в цьому всьому - те що той самий вася пупкін дав контакт без вашої згоди, можете подати на нього до суду
вам не кажуть що ви є гарантом
вам кажуть що вася пупкін дав ваш контакт як запасний для зв'язку з ним
це трішки різні речі
Відправлено через 1 хвилину 9 секунди:
єдине порушення в цьому всьому - те що той самий вася пупкін дав контакт без вашої згоди, можете подати на нього до суду
-
Rex
Member
Люди, всех с Наступающим!
Мне подарили карту GiftMall
Подскажите, что делать дальше? Оно предлагает купить сертификаты. Например - меня интересуют сетевые АЗС. Как оплатить, когда я буду заправляться?
Я или туповат, или не нашел внятного объяснения у них на сайте.
Ткните носом, пожалуйста.
Мне подарили карту GiftMall
- спойлер
- https://giftmall.com.ua/
Подскажите, что делать дальше? Оно предлагает купить сертификаты. Например - меня интересуют сетевые АЗС. Как оплатить, когда я буду заправляться?
Я или туповат, или не нашел внятного объяснения у них на сайте.
Ткните носом, пожалуйста.
-
torny
Member
Rex, например, ВОГ https://giftmall.com.ua/catalog/wog
Сертификат предоставляется на кассе совместно с прайдовской картой.
Вообще, стоит почитать правила по интересующим сертификатам, так как условия использования отличаются.
Сертификат предоставляется на кассе совместно с прайдовской картой.
Вообще, стоит почитать правила по интересующим сертификатам, так как условия использования отличаются.
-
murzik
Member
Альфабанк прислав смс , що мій номер вилучено з договорів, які мені не належать. хехе, сайт мінфін рулить. Залишилося ще 6 банків 
-
alfredhaos
Member
murzik
что-то ваш "родич" не щадит Вас
что-то ваш "родич" не щадит Вас
-
Paradox1306
Member
Что и требовалось доказать, а не как некто здесь говорит что у них целое сб не справилосьmurzik:Альфабанк прислав смс , що мій номер вилучено з договорів, які мені не належать. хехе, сайт мінфін рулить. Залишилося ще 6 банків
-
murzik
Member
можливо є тут домофонщики?потрібна консультація по роботі системи виклику ліфта