Новини
Останні статті і огляди
Фотки системников сюда
-
Spawny
Member
Интересно посмотреть, как у людей кейс выглядит
Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее
Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее
Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Востаннє редагувалось 17.09.2013 21:44 користувачем gehka3, всього редагувалось 3 разів.
-
DanRub
Member
doctorloza
Такая башенка маленькая на фоне корпуса)
Такая башенка маленькая на фоне корпуса)
-
MihailKuzmov
Member
doctorloza, никогда не понимал зачем ставить маленькие матеренки, там где помещается больше форм фактор? Вида то никакого...
-
mini7days
Member
Так это такой формат Китай материнок типа хунянджу на 2011.MihailKuzmov:doctorloza, никогда не понимал зачем ставить маленькие матеренки, там где помещается больше форм фактор? Вида то никакого...
Дешево-сердито вполне играбельно.
-
EdVanAmator
Junior
Переехал с Z11 Plus в Matrexx 55 Mesh
- спойлер

-
Dub1k
Member
Попробуй зняти 2-й вентилятор на процесорному кулері ти нічого не втратиш по температурам від слова зовсім. Але виграєш в шумі. 2 вентилятора використовувати є зміст коли кулер обємний і виникають проблеми із продувом. Це вирішується за рахунок великих оборотів на вентиляторах або 2-м вентилятором. У твоєму випадку ламелі радіатоно ну дуже мало обємні в плані конструкції кулера. Тому він там зайвий і додає хіба резонанс та шум.EdVanAmator:Переехал с Z11 Plus в Matrexx 55 Mesh
- спойлер
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
Я б еще снял передний вентиль сверху.EdVanAmator:Переехал с Z11 Plus в Matrexx 55 Mesh
- спойлер
Он просто выдувает воздух, только что вдутый верхним передним вентилем.
- схема
-
doctorloza
Member
MihailKuzmov
только переселился с формата mAtx, подвернулся корпус этот. Долго его искал.
только переселился с формата mAtx, подвернулся корпус этот. Долго его искал.
-
Melofon
Member
Господа не нарушайте 3-е правило из шапки темы!
-
falcongrig
Member
Как раз наоборот, второй вентиль позволяет установить низкие обороты на постоянку. А с одним или надо будет раскручивать в нагрузке, или будет жарче. Тише точно не будет, аж никак.Dub1k:Попробуй зняти 2-й вентилятор на процесорному кулері ти нічого не втратиш по температурам від слова зовсім. Але виграєш в шумі.
-
doctorloza
Member
mini7days
у меня стоит обычная 1155 с E3 1240v2, не типа хунянджу на 2011
у меня стоит обычная 1155 с E3 1240v2, не типа хунянджу на 2011
-
Dub1k
Member
Тестив такий же самий кулер різниці не відчув. На Залман Перформі там різниця вже більш відчутна оскільки товщина кулера значніша і 2-й таки не буде зайвим. Але різниця із 2-ма кулерами та 1-м не суттєва. Так ти виграєш 1-2 градуса але це мізер. і програєш по шуму. До того ж різницю ти вловиш хіба що стрес тестах та синтетиці. В реальних задачах 1на вертушка буде значно тихішою і по температурам у твому випадку не буде уступати. Треба розуміти що кожна зайва вертушка в корпусі не впливає на охолодження від слова зовсім. Але створює зайвий шум та гул і це відчутно.falcongrig:Как раз наоборот, второй вентиль позволяет установить низкие обороты на постоянку. А с одним или надо будет раскручивать в нагрузке, или будет жарче. Тише точно не будет, аж никак.Dub1k:Попробуй зняти 2-й вентилятор на процесорному кулері ти нічого не втратиш по температурам від слова зовсім. Але виграєш в шумі.
Відправлено через 22 хвилини 53 секунди:
Тут треба зрозуміти яку роль вентилятор відіграє в кулері. Співвідношення екективності тепловідведення кулера дуже не значна відносно вентиляторів оскільки в курері ефективність TDP виражається саме металом а не продувом. Зайвий вентилятор вливає не дуже кардинально на евективність охолодження. І стокове рішення у більшості варіантів є оптимальним в плані температур та шуму. Зайвий (не комплекний) вентилятор кардинально ситуацію не міняє. Але кардинально пливає на ціну охолодження. Тому купуючи додаткову вертушку ти нічого кардинально не міняєш в плані шуму та температури але суттєво підвищуєш затрати на охолодження процесора і тут вже потрібно задатись питанням а можливо простіше купити за ці кошти охолодження із більшим показником TDP і це буде і ефективніше і тихіше ?
Я особисто тестував на різних кулерах цей нюанс і переконувався не однократно що 2-й кулер зайвий. На слімах і мідл башнях. Друга вертушка ефективна тільки в фулл тавер рішеннях чи на 2-х секційних вентиляторах оскільки 1-го і не завжди даже 2-х вентиляторів там достатьо для продуву секцій ламелей із за великого повздовжього січення конструкції кулера. Ноктуа хороший вендор і він комплектує свої охолодження вмім необхідним для оптимального продуву і кріплення для 2-го вентилятора тут не більше чим опціональне чим необхідне. І у супер кулерах використовується у стокових рішеннях декілька вентиляторів бо на це є практична необхідність.
Тому пробуй покористуватись із однією вертушкою і ти зрозумієш що в 2-й ніякого профіту не має. А різниці ти взагалі не відчуєш.
-
Graveworm
Member
Dub1k:Але створює зайвий шум та гул і це відчутно.
...
Відправлено через 22 хвилини 53 секунди:
Тому купуючи додаткову вертушку ти нічого кардинально не міняєш в плані шуму
Не всі повернуті на тиші. Ну і з двома, як на мене, красивіше буде
-
BagbKa_fIN
Member
ИМХО, красивее было бы если вертушка была бы одна, но хромакс котораяGraveworm:Не всі повернуті на тиші. Ну і з двома, як на мене, красивіше буде
-
Vader
Member
Я вот специально,отключил вторую вертушку be quiet darck rock 4 pro(внутри которая)..В играх,разницы в температуре я не увидел..Да,она тихая,но все равно чуть придает звука- слышно...Что можно сказать по этому поводу..маркетинг))У кого есть такой охлад,попробуйте))140мм вентиль можно поставить куда ни будь,в другое место)более нужное..
-
Dub1k
Member
Про що і кажу. Це не більше чим маркетинговий хід та можливість додатково укомплектовувати їхні вертушки навіть там де це не ефективні взагалі.Vader:Я вот специально,отключил вторую вертушку be quiet darck rock 4 pro(внутри которая)..В играх,разницы в температуре я не увидел..Да,она тихая,но все равно чуть придает звука- слышно...Что можно сказать по этому поводу..маркетинг))У кого есть такой охлад,попробуйте))140мм вентиль можно поставить куда ни будь,в другое место)более нужное..
Я також в свій час на Залман Перформа ставив 2-й вентилятор. Це по суті був виграш 1-2 градуси що в такому співвідношенню являється рівноцінними температурами оскільки можна сміло списати на похибку вимірювань. Але 2-й кулер він добряче мені добавив шуму. Шум сам по собі не значний, проблема навіть не в шумі а в резонансі який виникає. Саме резонанс дає гул, який вже відчутний оскільки він низькочастотний та досить не приємний. І це можна списати на вентилятор із зміщеною вісю обертання, але це не так оскільки я змінював на різні вентилятори і ефект цей був постійний і типовий на усіх вентиляторах.
Також тестив зайві кулери на радіаторах СВО. В стандартному січені додатковий радіатор на виході не впливає на ефективність. Афективність отримується тільки в тому випадку коли радіатори мають велику товщину. Такого роду радіатор ефективно продути можна тільки на великих оборотах 1500-1600 а це доволі шумно. І в такому разі вентилятор на виході якраз дає можливість понизити обороти що на загальному фоні дає виграш по шуму.
Тому рябятки не вірте словам перевіряйте особисто.
-
Vader
Member
Це точно!Dub1k:Про що і кажу. Це не більше чим маркетинговий хід та можливість додатково укомплектовувати їхні вертушки навіть там де це не ефективні взагалі.Vader:Я вот специально,отключил вторую вертушку be quiet darck rock 4 pro(внутри которая)..В играх,разницы в температуре я не увидел..Да,она тихая,но все равно чуть придает звука- слышно...Что можно сказать по этому поводу..маркетинг))У кого есть такой охлад,попробуйте))140мм вентиль можно поставить куда ни будь,в другое место)более нужное..
Я також в свій час на Залман Перформа ставив 2-й вентилятор. Це по суті був виграш 1-2 градуси що в такому співвідношенню являється рівноцінними температурами оскільки можна сміло списати на похибку вимірювань. Але 2-й кулер він добряче мені добавив шуму. Шум сам по собі не значний, проблема навіть не в шумі а в резонансі який виникає. Саме резонанс дає гул, який вже відчутний оскільки він низькочастотний та досить не приємний. І це можна списати на вентилятор із зміщеною вісю обертання, але це не так оскільки я змінював на різні вентилятори і ефект цей був постійний і типовий на усіх вентиляторах.
Також тестив зайві кулери на радіаторах СВО. В стандартному січені додатковий радіатор на виході не впливає на ефективність. Афективність отримується тільки в тому випадку коли радіатори мають велику товщину. Такого роду радіатор ефективно продути можна тільки на великих оборотах 1500-1600 а це доволі шумно. І в такому разі вентилятор на виході якраз дає можливість понизити обороти що на загальному фоні дає виграш по шуму.
Тому рябятки не вірте словам перевіряйте особисто.
Отправлено спустя 5 минут 41 секунду:
Кстати,для любителей навешать на верх вентиляторов..Если у кого есть,снимите..удивитесь.Кроме того,что температура не изменится,так ув некоторых корпусах,еще и упадет..причем прилично..Это не секция водянки..
-
DanRub
Member
Vader
Последнее от корпуса зависит
Последнее от корпуса зависит
-
Dub1k
Member
По суті вершки із верху мало що також вирішують. В більшості випадків знову ж таки це не більше чим пафос та естетика, яка конвертується в зайвий шум та пилюку біля стола (під столом).
Я розумію ще топові конфіги із процами та відяхами де треба розсіяти біля 400-500 TDP. Тоді є зміст все це видувати. Але коли я бачу таке чудо на бюджетних холодних комплектуючих із малим тепло пакетом трішки дивно. Оскільки всі ці кулери банально можна конвертувати в бюджет тої ж відеокарти чи процесора ...
Я розумію ще топові конфіги із процами та відяхами де треба розсіяти біля 400-500 TDP. Тоді є зміст все це видувати. Але коли я бачу таке чудо на бюджетних холодних комплектуючих із малим тепло пакетом трішки дивно. Оскільки всі ці кулери банально можна конвертувати в бюджет тої ж відеокарти чи процесора ...
-
Melofon
Member
А теперь попробуйте наоборот убрать с впереди кулера вертушку и оставить работать ту что внутри, так две секции будут продуваться лучше чем когда спереди стоит один и не продувает вторую секцию нормально, пример кулера D15S от ноктуа где оставили только внутренний вентиль, да и смотрется дарк рок 4 без переднего вентиля тоже будет по своему красиво.Vader:Я вот специально,отключил вторую вертушку be quiet darck rock 4 pro(внутри которая)..В играх,разницы в температуре я не увидел..Да,она тихая,но все равно чуть придает звука- слышно...Что можно сказать по этому поводу..маркетинг))У кого есть такой охлад,попробуйте))140мм вентиль можно поставить куда ни будь,в другое место)более нужное..
-
Vader
Member
Melofon
Ща заценим)))
Ща заценим)))