Обзор и тестирование видеокарты INNO3D GeForce RTX 3090 iChill X4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
quazar
Member

Повідомлення

Vecchio:
спойлер
Зображення
Расстояния между ТПТ вспоминается Asus 980Ti с подобным основанием кулера и пыхнувшим GPU... мое почтение.
Следы от фрезы кстати тоже заметны даже так.
Ты не в тренде: это микроканалы для лучшей теплопроводности со специальным радиусом кривизны :learn:
Rimsky
Member

Повідомлення

francaise:Тоді це просто неприємний збіг обставин міг бути. Браковану карту і нормальний блок живлення змінив на бракований (або недостатньо потужний) блок живлення і нормальну карту.
БП и карточка 1070ти работали месяца 4, ваще никаких проблем, никаких симптомов, тихо, холодно, только шелест одного вентилятора который я давно хотел заменить
Если бы не хватало БП были бы вылеты, бсод, выпады из игр на рабочий стол, но все шло как дети в школу, думаю БП хватало
Только зона врм не мониторилась, а сам чип выше 70гр не видел
КМК ВРМ потихоньку плавилась тк не охлаждалась, и в один прекрасный день коротнуло, токи там немаленькие, БП такой подляны со стороны ВК не ждал и сам полыхнул кондерами или что там в нем завоняло. Я ж не держал включенным когда запахло, сразу вырубил, понюхал блок - проводкой паленой пахнет, понес понюхать в он..ейд, они согласились и забрали
Поставил старый БП - и снова запах, но его не выбило тк видимо что должно коротить уже выгорело вместе с первым БП, тут то я уже включил в раскрытым корпусом и увидел дымок от врм карты 1070ти. Понес понюхать в он..ейд, они согласились и забрали - серия 2 того же сезона
Второй БП жив, поставил к нему 1660с, все идет как дети в школу, биквайт систем повер9 600вт ждет установки
DarkLight
Member

Повідомлення

Разница между 3090 и 3080 не большая в играх, в отличии от разницы в цене. 3090 существует для тех, кому нравится ощущение что у них самая топовая видеокарта и для тех, кто хочет поддержать Хуанга денежкой.
Rimsky
Member

Повідомлення

DarkLight:Разница между 3090 и 3080 не большая в играх, в отличии от разницы в цене. 3090 существует для тех, кому нравится ощущение что у них самая топовая видеокарта и для тех, кто хочет поддержать Хуанга денежкой.
но влагалла быстро спускает с небес на землю
Hotspur
Member

Повідомлення

Прямой контакт - плохо, плата видно что совсем аврально делалась. в общем за свои деньги покупать смысла нет
francaise
Member

Повідомлення

Rimsky
В мене колись радеон 1800х, на той час потужний, спалив блок живлення на 500 ватт. При цьому сама карта не постраждала. Потім ще проц амд х6 1090 згорів (працював в парі гтх 560ті). Хоча місяця два теж все було добре. Блок живлення також був 500 ватт, сам не постраждав, але проц спалив. В обох випадках згоріли різні комплектуючи, але причина одна - недостатньо потужний блок живлення. А стосовно вмр, то у евга були браковані карти з цією зоною, там теж вони постійно горіли. Але самі карти, не блок живлення. Так що може карта і була бракованою, але і те що згорів БЖ - причина була в недостатній його потужності.
Rimsky
Member

Повідомлення

francaise:Так що може карта і була бракованою, але і те що згорів БЖ - причина була в недостатній його потужності.
возможно вы правы, но если не хватает мощности БП он должен вырубаться - потоу и брал обвешанный всем кулермастер V550, тем более симптомов не было
Так что позвольте мне остаться при своем мнении что БП 550 вт мне хватало на 1070ти + 2550к

francaise:В мене колись радеон 1800х, на той час потужний, спалив блок живлення на 500 ватт. При цьому сама карта не постраждала. Потім ще проц амд х6 1090 згорів (працював в парі гтх 560ті).
старые БП от современных БП как раз отличаются тем что новые по линии 12в отдают почти всю мощность
старые ватт 100-150 (нужно смотреть) отдавали на 3,3в и 5в, и 500вт БП на проц и видуху оставалось 350
francaise
Member

Повідомлення

Rimsky:но если не хватает мощности БП он должен вырубаться
Так він і вирубився, в перший і останній раз (мій так само згорів, без попереджень,і не в першу добу). Навіть якщо припустити, що причина була в бракованій відеокарті, і блок в нормальних умовах витягував 1070+2550к, то в момент перевантаження карти блок накрився саме через те, що йому не вистачило ціх 550 саме в ціх екстремальних для нього умовах. Більш міцний блок, можливо, пережив би.
Rimsky
Member

Повідомлення

francaise:Так він і вирубився, в перший і останній раз (мій так само згорів, без попереджень,і не в першу добу). Навіть якщо припустити, що причина була в бракованій відеокарті, і блок в нормальних умовах витягував 1070+2550к, то в момент перевантаження карти блок накрився саме через те, що йому не вистачило ціх 550 саме в ціх екстремальних для нього умовах. Більш міцний блок, можливо, пережив би.
я ж писал - он и ВК испустили дух ( в прямом смысле!) когда я нажал кнопку ВКЛ
francaise
Member

Повідомлення

Rimsky:я ж писал - он и ВК испустили дух ( в прямом смысле!) когда я нажал кнопку ВКЛ
Тоді це точно блок живлення не витягнув навантаження. 4 місяця працював на максимумі, а потім в один день при включенні, коли система подала напругу, не витримав. Ну і якщо процессор був в разгоні, та ще і стара материнка для 2550к, яка цей розгін почала погано тримати, 4600 для 2550к скоріше за все з підняттям напруги було.
Rimsky
Member

Повідомлення

francaise:4600 для 2550к скоріше за все з підняттям напруги було.
+0,125в символически
francaise
Member

Повідомлення

Rimsky:+0,125в символически
Ну не знаю, з часом і такий розгін може бути зайвим. Тести проходить в ОССТ? В мене колись 4700 стабільно тримав 2600к, зараз лише 4300. Напругу довелося зменьшити, бо постійні БСОД навіть при 4400. І температури норм, і термопаста ноктуа нова - все одно, з часом материнки і проци деградують. Як і блоки живлення.
Rimsky
Member

Повідомлення

francaise:Ну не знаю, з часом і такий розгін може бути зайвим. Тести проходить в ОССТ?
да
семь лет проработал
francaise
Member

Повідомлення

Rimsky:да
семь лет проработал
Так працювати-то вони будуть, але як само...Якщо вже щось у компі згоріло - то це привід задуматися. В мене проблеми з стабільністю напруги оверклокінга проца почались приблизно одразу, як і проблеми з блоком живлення. Довелось міняти блок (тепе не перезавантажується і не вимикається сам) , і знижувати напругу і частоту проца (зникли БСОД). Теж спочатку підозрював, може відеокарта була проблемою, але ні.
emotion1euforia
Member

Повідомлення

кондеры криво напаяны
Відповісти