Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
tablestikus
Member

Повідомлення

SmartFox:
tablestikus: Я пробовал на работе сетап 24+27 - не очень удобно вышло в общем. Я вообще подумываю взять вторым 32 4к что то хорошее для работы, а текущий 2к 144Гц для игр юзать

Отправлено спустя 2 минуты 9 секунд:

Дискомфорт из цветности тоже можно получить, был у меня момент когда с разной цветопередачей стояли два монитора перед глазами - невероятно сильно раздражало это.
А текущий тоже 32'' ?
Да, тот что в профиле.

Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
Dub1k:
SmartFox:Это у вас 32'' модель и какой глубины у вас стол? У меня сейчас стол 200 х 80, два Dell u2415 с их ножками 20см ножками у стены, до мониторов от глаз в итоге 90 см, далековато) Можно мониторы ближе двигать, но не хотелось бы сильно терять свободу на столе
У мене стіл 180см на 75см діагональ 27'', не хотів брати 32'' діагональ мені вона не комфортна.

Ніжка віднімає 30см і зміщує монітор на тебе орієнтовно на 30см. Більшість плоских моніторів мають спрощену ногу під монітор, яка дозволяє відсунути монітор максимально віддалено ти економіш робочий простір на столі та монітор відносно краю стола буде знаходитись значно дальше. На фото видно що Samsung Odyssey що вісь дісплея практично зміщується на 30см від краю стола. Це мабуть єдиний явний мінус даного дісплея.
установка монитора на крепление на стену или на ногу что прикрепляется к столу - решает этот минус абсолютно.

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Dub1k:Але ти врахуй те що за 32 діагоналлю все одно прийдеться тримати дистанцію дальше чим за 27 діагоналлю.
С чего вдруг? Я сидел на одинаковом расстоянии перед 24,27,32,43 дюймовыми монитора и не было никакого дискомфорта что бы увеличивать дистанцию до монитора.
Alex_Lord
Member

Повідомлення

Здравствуйте, подскажите хороший монитор 24 ДЮЙМА FULL HD(только не TN), ценник до 4500 грн. Цель проведения за ним 50% в сети(ролики, инфа), 30% игр и 20% фильмы.
Присматриваюсь к Iiyama ProLite X2483HSU-B3, но так как там amva матрица пугают отзывы о "чостингах", разрывах картинки и малой яркости... Что скажете уважаемые?
Demmel
Member

Повідомлення

Alex_Lord:Здравствуйте, подскажите хороший монитор 24 ДЮЙМА FULL HD(только не TN), ценник до 4500 грн. Цель проведения за ним 50% в сети(ролики, инфа), 30% игр и 20% фильмы.
Присматриваюсь к Iiyama ProLite X2483HSU-B3, но так как там amva матрица пугают отзывы о "чостингах", разрывах картинки и малой яркости... Что скажете уважаемые?
Здравствуй! Обрати внимание на 23.8" AOC 24G2U/BK IPS 144Гц, на него ныне вкусная цена и многие говорят, что монитор топ за эти деньги. Придется только доложить 500-700грн.
Alex_Lord
Member

Повідомлення

Крутое предложение но вот нужно именно 75 ГГц,ибо 60 ГГц уже совсем дно, а вот 75 ГГц золотая середина, видуха все равно не тянет...
SergN
Member

Повідомлення

Dub1k:Ось реалії сучасних моніторів. Такі конструкції ніжок зжирають від 30-50см стола.
Які 50 см стола від ніжки? :facepalm: Якщо ти "сучасним" назвав оці всі скривлені монітори зі зміщеним центром ваги, то відкрию тобі секрет, що це не так. Нормальні 32"-монітори йдуть з нормальними за розмірами ніжками, але головне - адекватні юзери з мізками, яких влаштовує монітор за характеристиками, але не влаштовує нога, просто використовують ВЕСА-кріплення. Якщо ж якась релігія це зробити не дозволяє, а місце під монітором так важливо, то і для таких є пропозиції прямо "з коробки" типу: https://hotline.ua/computer-monitory/lg-32un880-b/ (просто як приклад)
Artem_K
Member

Повідомлення

Demmel, AOC G2 серия имеет нюанс в виде повышенной яркости - не всем это нравится - тяжеловато искать баланс между комфортом для глаз и картинкой.
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

https://telemart.ua/products/samsung-27 ... gKZKvD_BwE
А что, 100500 герц, в принципе повод, подумать. Или кто?
Vpupkin
Member

Повідомлення

Феном Феномыч:https://telemart.ua/products/samsung-27 ... gKZKvD_BwE
Если не пугает глючный adaptive sync то можно и задуматься.
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

Vpupkin
От йо. Будем подумать.

Отправлено спустя 9 минут 36 секунд:
В нем первым пунктом идет «Игра», где можно настроить различные игровые параметры: например, указать максимально возможную частоту обновления экрана, выбрать степень овердрайва, задействовать адаптивную частоту и т.д. К слову, при включении FreeSync отключается возможность настройки овердрайва.
А вроде фрисинк?
Dub1k
Member

Повідомлення

SergN:
Dub1k:Ось реалії сучасних моніторів. Такі конструкції ніжок зжирають від 30-50см стола.
Які 50 см стола від ніжки? :facepalm: Якщо ти "сучасним" назвав оці всі скривлені монітори зі зміщеним центром ваги, то відкрию тобі секрет, що це не так. Нормальні 32"-монітори йдуть з нормальними за розмірами ніжками, але головне - адекватні юзери з мізками, яких влаштовує монітор за характеристиками, але не влаштовує нога, просто використовують ВЕСА-кріплення. Якщо ж якась релігія це зробити не дозволяє, а місце під монітором так важливо, то і для таких є пропозиції прямо "з коробки" типу: https://hotline.ua/computer-monitory/lg-32un880-b/ (просто як приклад)
От пояснюєш людині, фото прикріпляєш но диванні експерти не можуть осили те що даже 27 дюймів гнутій матриці R1000 це відчутно із ніжкою чи на кронштейні. Та ти його хоч на стіну вішай виглядати це буде масивно і габаритно. Наче щось торчить із стіни.
Такого роду дісплеї ніхто не вішає на стіну це виглядає безглуздо особливо якщо врахувати круту ніжку, яка добротно виготовленна і продумана в пані кабель-менедженту та можливості наслантування і фіксації положення. Сама ніжка на даному дісплеї має масу як більшіть моніторів що вказує я добротні матеріали і на те що тут на ніжці не економили взагалі і міняти її на дішманський кронштейн на якому монітор буде болтатись наче желе я не збираюсь.

Якісні кронштейни не вирішують проблему економіні дистанції. Оскільки сам мехенізм газліфту потребує габариту і по факту він займає практично стільки ж місця скільки і сама стококова нога монітору. Так у тебе зявиться трішки більше місця на столі, але це не суттєво. Бо різниця буде незначною.

Кріпити матрицю із R1000 на стіну виглядає трішки не умісно, оскільки він далеко не плоский і суттєво гнутий.
32 діагональ вигладяє значно масивніша про 49 ультра вайт я взагалі мовчу.
Плоскі дісплеї вішаються наче картина і виходячи із плоскої поверхні таке розміщення виглядає умісно і практично. Гнуті монітори із великою товщиною виглядають не умісно.

Тепер про кронштейни. Кронштейни далеко не панацея. Вони вирішують інші проблеми та цілі. Коли конструкція дісплею гнута та габаритна тобі жодний кронштейн не допоможе. І даже якщо ти повішаєш просто на стінку його на ультра плоске кріплення буде виглядати все одно це дуже масивно та габаритно із за товщини та кривизни на відміну від плоских дісплеїв із малою товщиною дісплея.

Дойшло ?

Як із цим боротись ? Ніяк беруть більший стіл який дає можливість без проблем розмістити такого роду монітори. А займатись колхозом із кронштейном тим самим міняти круту і продуману ніжку ніхто не буде.
Вкладення
dsc_0919.jpg
SergN
Member

Повідомлення

Dub1k:но диванні експерти не можуть осили те ...
Дойшло ?
Чуєш, хамло безграмотне, ти вчергове написав кучу дурниць, які почалися ще з ультимативної заяви про те, що "стандартного стола для 32" не вистачить", і от далі на основі прикладу зі своїм гнутим моніком намагаєшся виправдати свою безпорадність в організації простору на столі, узагальнюючи це на всіх.
Тобі тут не один я відповів, що люди, які дійсно хочуть боротися за місце на столі, а не жалітися в інеті, це легко вирішують.
Далі: вибір викривленого монітора - це вибір меншості, тому ще раз пролітаєш мимо зі своєю заявою. І відповідні незручні для користувача "ноги" присутні взагалі на меншості моніторів, але якщо так хочеться молитися на ту "круту ніжку"(с), то продовжуй страждати. Але тоді нічого нести дурниць на простори інету, особливо в темі вибору монітора, відмовляючи людей від купівлі 32" неправдивим аргументом про недостатність розмірів столу для нього.
Dub1k
Member

Повідомлення

Феном Феномыч:https://telemart.ua/products/samsung-27 ... gKZKvD_BwE
Монітор чудовий. Матриця там сучасного покоління, яка конкурує із топовими дісплеями за овер дофіга доларів американських.
Бери не пошкодуєш.

Ну і порівняня дійсно не поганого дісплея значно іншої цінової категорії, який беруть для проф задач, який у двічі дорожчий. І фанати ІПС на нього моляться кажуть дуже чотка передача кольорів. Не то що у ВА ...
https://www.displayspecifications.com/r ... 658a15ac23
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

Dub1k:Монітор чудовий. Матриця там сучасного покоління, яка конкурує із топовими дісплеями за овер дофіга доларів американських.
Бери не пошкодуєш.
Да вижу что круть. Габаритный зараза. Место да, проблема у меня. Но все таки думаю, временно. Ну а кому сейчас легко, как то ращмешусь.
Dub1k:Ну і порівняня
У меня нет аллергии на va. Может потому что был изначально нормальный, делл ультрашарп. Думаю va не стояло на месте, и у солидных производителей, с этим всё в порядке. А вот ипс не понравился. Да дешеман, не игровой, но тенденция понятна. В общем да, неплохой вариант.

Отправлено спустя 1 час 41 минуту 21 секунду:
https://www.monoprice.com/product?p_id=38035
Монстр. Тоже интересно, по цене и диагонали. Остальное под вопросом.
tablestikus
Member

Повідомлення

Dub1k: Якісні кронштейни не вирішують проблему економіні дистанції. Оскільки сам мехенізм газліфту потребує габариту і по факту він займає практично стільки ж місця скільки і сама стококова нога монітору. Так у тебе зявиться трішки більше місця на столі, але це не суттєво. Бо різниця буде незначною.
Еще как решают, так как все место что занимала нога на столе - становится пустым.
Dub1k
Member

Повідомлення

SergN: Чуєш, хамло безграмотне, ти вчергове написав кучу дурниць...
Ти не вважаєш що твої пости занадто зверхні ? Тебе батьки так вчили спілкуватись чи в школі ?
Слідкуй краще за своїми словами і манерами. І не відходь від теми.

По темі пропоную ознайомитись із такими нюансами:
- як PPI
- Санітарно-гігієнічні норми роботи за компьютером. Дистанція, яка потрібна для роботи за 32 дюймами.
- Кронштейн з газліфтом, габарити після монтажа.
- Прийми до уваги ринок столів і які найчастіше столи зустрічаються у продажі по глибині.
Тоді розказуй щось в даній темі.

32 діагональ велика як не крути і із нею виникне більше проблем у процесі розміщення чим із меншими діагоналями. Більшість гониться за великими діагоналями наче це дасть їм більшу інформативність і зображання стане значно кращим. Но це далеко не так, оскільки якість зображення із збільшенням піксельної сітки тільки погіршується. І щоб не помічати нюансів які повязані із PPI потрібно збільшувати дистанцію перегляду.

Так що тоді великі діагоналі не потрібні ? Потрібні, але для телевізорів, які переглядають із відстані декілької метрів. І переглядає не одна людина, а декілька.

Ти кажеш що гнуті матриці нікому не інтересні і це вибір меншоті. Можливо. Но по даній темі такого не скажеш. Оскільки Samsung Odyssey G7 цікавиться дуже багато людей. Народ приглядається до нього і не можу зрозуміти що воно таке на ділі. Більшість людей не має змогу оцінити його до покупки оскільки він не у всіх масмаркетах є на полках. Це не бюджетне рішення, тому його не виставляють щоб його не лапали зайвий раз всі підряд.
Оскільки монітор має конструктивні особливості я їх відмітив. Перед покупкою це потрібно врахувати.

32 діагональ інформативно ніяких переваг тобі не дає, як і значно більші діагоналі. Вони тільки змушують тримати більшу дистанцію від монітора до очей. Якщо ти розмістиш його на звичайному столі 55-60см через пару років твій зір значно впаде. І тобі кронштей тут не допоможе повір.
Зображення

І варто також звернути увагу на естетику робочого місця. Я не раз помічав коли в малій кімнаті, на відносно малому столі розміщають 32 чи 35 і даже 42 дюйми. Це виглядає настільки не пропорційно відносно простору кімнати що основний акцент падає саме на монітор. І я не можу сказати що 32 дюйма це гіганський монітор, ні далеко не так. Но якщо врахувати стіл та площу кімнати цей дівайс ну просто не вписується в інтерєр. Я розумію коли кімната простора, стіл відповідний, тоді можна і монітор трішки більший взяти і все це буде гармонійно. Но коли хрущовка 3х4 і там телік 43 дюйма на пів кімнати ... я якщо чесно дивуюсь. Но звичайно це вибір особисто кожного. Но це спричиняє дисосанс.

Звичайно унікуми купивши діагональ не по розміру із часом пробують вписати її в інтерєр. Но для цього потрібні кошти. Оскільки економічна ситуація у нашій країні бажає кращого. Заміна стола відійде на делеку перспективу. Оскільки монік то 4к! І під 4к треба ще й залізо брати в кредит на мамку. Так і живем.
А фото реально описує типову ситуацію із моніторами у наших краях.

П.С. не коментуй будь-ласка моїх постів. Мені більше не має що із тобою обговорювати.

Відправлено через 42 хвилини 6 секунди:
tablestikus:
Dub1k: Якісні кронштейни не вирішують проблему економіні дистанції. Оскільки сам мехенізм газліфту потребує габариту і по факту він займає практично стільки ж місця скільки і сама стококова нога монітору. Так у тебе зявиться трішки більше місця на столі, але це не суттєво. Бо різниця буде незначною.
Еще как решают, так как все место что занимала нога на столе - становится пустым.
Так це тобі дасть змогу виграти пару сантиметрів стола. Але це не дасть можливості віддалити монітор значно дальше до стінки. Саме коліно ноги кронштейна (газліфта) також займає простір, який буде наближувати монітор до тебе.
Відповідно простір на столі звільниться, але дистанція від монітору до очей не зміниться.
Монтаж безпосередньо на стіну дасть кращий результат, але суттєво ситуацію не змінить. Оскільки ти виграєш буквально 10см із урахуванням монтажного кріплення.
Єдина панацеє це достатній стіл. Це вирішує всі проблеми та не потрібно свердлити стіну із руйнувати еститику стіни. Також ти втражаєш можливості регулювання по висоті і обмежений в наклоні монітора. також виникають попутні нюанси із кабелями які потрібно буде приховати на стіні. Одне діло у тебе є ремонтом передбачається прокладка кабелів під гіпсокартоном. І ти візуально можеш їх приховати за гіпсокартомном. Друге діло коли ти колхозиш згідно ситуації. Не кожному подобається кабеля які звисають на стіні. А у моніторів тепер кабеля товсті і їх чимало (1 живлення, 2 дісплей порт, 3 аудіо навушники) і все це буде висіти як лапша. Такий собі варіант )

Стандартна нога в цьому плані значно естетичніша (оскільки приховує прокладку кабелів і виводить їх так що їх взагалі не помітно) і регулювання положень монітора дуже зручне. Тому особисто для мене її міняти це не варіант.

І наголошую мені мого стола вистачає повністю. Але це може бути проблемою для людей які придбають даний монітор під стіл стандартної глибини. Але я бачив на Розетці в коментах кутове розміщення даного монітору. Він прекрасно вписується в кутові столи.
Вкладення
original.jpg
jorg
Member

Повідомлення

Качественное настольное/настенное крепление с тремя степенями свободы тоже стоит недешево (Ergotron) и встречается у нас в последнее время почти так же часто, как и никогда :weep: .К тому же для настольного кронштейна стол должен быть не из опилок 16 мм.Про треш на 5 кг максимум, доступный у нас, речи не идет
SergN
Member

Повідомлення

спойлер
Dub1k: Ти не вважаєш що твої пости занадто зверхні ? Тебе батьки так вчили спілкуватись чи в школі ?
Слідкуй краще за своїми словами і манерами. І не відходь від теми.

Т.е. бревно в своем глазу он так и не увидел
Dub1k:...Тоді розказуй щось в даній темі.

Затикати рот будеш своїм рідним. Хтось там щось про манери говорив?
Dub1k:32 діагональ велика як не крути і із нею виникне більше проблем у процесі розміщення чим із меншими діагоналями. Більшість гониться за великими діагоналями наче це дасть їм більшу інформативність і зображання стане значно кращим. Но це далеко не так, оскільки якість зображення із збільшенням піксельної сітки тільки погіршується. І щоб не помічати нюансів які повязані із PPI потрібно збільшувати дистанцію перегляду.
Сам не розібрався з PPI, а коментує. До чого тут PPI, якщо мова йшла виключно про розміри в прив'язці до столу? Твої трешові простині тексту в черговий раз базуються на "сам вигадав проблему - сам пораду роздаю".
Ще раз: 32" - прекрасний варіант для використання в якості одного універсального монітору (як і взагалі весь діапазон діагоналей 27-32" є зараз оптимум). Зрозуміло, що не hd.
І розмістити їх на "стандартному" столі проблем немає, як би тут окремі диванні експерти (їх же термінологією) не намагалися переконати читачів форума.
Dub1k
Member

Повідомлення

jorg:Качественное настольное/настенное крепление с тремя степенями свободы тоже стоит недешево (Ergotron) и встречается у нас в последнее время почти так же часто, как и никогда :weep: .К тому же для настольного кронштейна стол должен быть не из опилок 16 мм.Про треш на 5 кг максимум, доступный у нас, речи не идет
Перебрав декілька кронштейнів усі не підійшли тому повернув.
Ціна їх доволі не дешева. Виконання сумнівне ні не якісне. Мехенізм кріплення не вшушає довіри.
В процесі експлуатації монітор трясеться від любих коливань на столі. Навіть коли ти печатаєш на клавіатурі )))
Я розумію що більш вдалі екземпляри виготовлені куди краще но камон, ціна тих що брав перевищували 2тис гривень. І реально вибрати особо не має із чого )
А купувати кронштейн по ціні монітору це занадто )

Тому кажу, кронштейн це не завжди панацея:
- із урахуванням ціни
- малого вибору
- довгого підбору оскільки товар по факту береш на осліп і не завжди у своєму місті, а через інтернет магазин
- якщо не підійшов кронштейн виникають труднощі із поверненням коштів оскільки процедура займає час та зусилля. І не кожен магазин іде тобі на зустріч при поверненні, навіть якщо коробка і товарний вигляд збережений. Звичайно кошти повертають, але це процедура не приємна.
- основну проблему ергономічності в плані дистанції між монітором та тобою не вирішують
- економія робочого простору часткова. Монтажний мехенізм також займає місце на столі. І не завжди його є можливість змістити в торону від монітора (зележить від мехенізму кронштейна і робочого положення монітору.

Кароч нюансів багато і головне резуальтат, а результат не задовільняє. Тому більше гаяти час на підбір кронштейна не бачу змісту.
Оскільки більшість варіантів дуже не практичні. Думаю хто шукав собі кронштейн той зрозуміє мене.

І коли чуєш рекомендацію типу візьми собі кронштейн це рішає багато проблем, відразу розумієш що ці люди просто не користувались ним ніколи ) І не розуміють наскільки складно і не завжди раціонально його ставити.
Змінити стіл не панацеє но це мабуть набагато простіше і ефективніше, як би це дивно не звучало )
Besmertnik
Member

Повідомлення

Феном Феномыч:А что, 100500 герц, в принципе повод, подумать. Или кто?
100500 герц имеют смысл если матрица успевает эти герцы обрабатывать
и в случае с G7, как раз таки успевает практически всегда (ну кроме самых темных переходов по 16мс)
Odyssey G7 C27G75T
Зображення
а вот например тоже монитор 240гц, но с медленной матрицей,
и по факту эта матрица обеспечивает реальную частоту обновления ~90гц (смотрим схождение графиков)
а на большей частоте, успевает произойти всего 1 смена состояния пикселя на 2-3 герца частоты обновления,
т.е. такая "накрученная" герцовка в этой модели не имеет особого смысла, вполне хватило бы и 100-120гц.
Samsung C27RG50
Зображення
визуально же, разница между двумя этими 240гц матрицами быстрой и медленной(у которой некоторые переходы состояний пикселя по 30мс и более),
в случае отображения движущихся объектов, выглядит вот так
спойлер
Зображення
EvhenS
Member

Повідомлення

https://www.lg.com/ua/monitors/lg-32GK650F-B
Що скажете шановне товариство?
Відповісти