Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Dub1k
Member
Пардон, але ти щось трішки погано парахував бюджет для комфортного 4к. За 800/1000 ти хіба купиш монік, а от на ПК піде значно більше в рази.
Я ж тобі кажу 2080ті в розгоні із І7 9700к витягує так собі. На нове залізо акцій не буде. Воно тільки вийшло. І продавати його будуть не по сейлам а за фуллпрайс. А вицепити бу карточку 3000 серії забудь вони тільки вийшли.
І то 4к ти будеш катати не на максималках із лоу фпс та статерами про які тобі звичайно не розкажуть.
І все це буде шуміти, гудіти і гріти твою квартиру зимою щоб витянути хоча би комфортних 60 фпс.
... но да ту ж КС ти поганяєш навіть у 8к на на 3090.
Заліза із запасом не буває. Технології і потреби ростуть із року в рік. Те що було топом при виході нового покоління втрачає свою цініть практично в двічі.
Я ж тобі кажу 2080ті в розгоні із І7 9700к витягує так собі. На нове залізо акцій не буде. Воно тільки вийшло. І продавати його будуть не по сейлам а за фуллпрайс. А вицепити бу карточку 3000 серії забудь вони тільки вийшли.
І то 4к ти будеш катати не на максималках із лоу фпс та статерами про які тобі звичайно не розкажуть.
І все це буде шуміти, гудіти і гріти твою квартиру зимою щоб витянути хоча би комфортних 60 фпс.
... но да ту ж КС ти поганяєш навіть у 8к на на 3090.
Заліза із запасом не буває. Технології і потреби ростуть із року в рік. Те що було топом при виході нового покоління втрачає свою цініть практично в двічі.
-
Феном Феномыч
Member
Ну вот я и не тянусь, раз смысла нет. А вполне себе 2060/70 + нормальный райзен, вполне себе мне подойдёт. Я сейчас ознокамливаюсь с играми 2010-2015. Думаю всякие дотки, если нужны 144, можно и скрутить настройки кое где. Так же и в современных синглах. Если ну уж если очень захочется, и нужны будут фпс, можно где то что то подкрутить. Вот такие пока пожелания. И что бы понять на сколько срочно, я могу и 2 и 4 не включать. А так будет лишний повод.Dub1k:Я ж тобі кажу 2080ті в розгоні із І7 9700к витягує так собі.
Отправлено спустя 5 минут 17 секунд:
Ну вот и я про это. У меня просто есть временной сдвиг, могу себе позволить среднее железо, а не топы. В общем, в теории все под контролем.Dub1k:Заліза із запасом не буває
А что за
А сдесь поподробней. Нехватка производительности и какого компонента? У себя не видел, а кто свою систему сбрасывал видос, Интел, там да. Ну и не раз замечал за интелом такое.Dub1k:із лоу фпс та статерами про які тобі звичайно не розкажуть
-
SmartFox
Member
Это у вас 32'' модель и какой глубины у вас стол? У меня сейчас стол 200 х 80, два Dell u2415 с их ножками 20см ножками у стены, до мониторов от глаз в итоге 90 см, далековато) Можно мониторы ближе двигать, но не хотелось бы сильно терять свободу на столеDub1k:Звичайно. Але стандартного робочого стола для 32 дюймового дісплея тобі не вистачить. Тому перед покупкою моніка врахуй це, що тобі не просто сидіти треба дальше, а й стіл купувати попутьо більший та глибний. Також врахуй те що великий монітор це масивні ніжки, а це мінус простору стола. Із купівлею нового монітора у мене виникла потреба замінити стіл. Попередній монітор був також 27 дюймів, але він на столі не займав місця практично (біля 10 см) і його можна було сміло відсунути на край стола. Так от новий Samsung Odyssey так не може. Його габарити зміщують центр маси дісплея таким чином що якщо у тебе стіл на 60 см глубини то цього буде достатьо просто для того щоб розмітити монітор і буквально пару сантиметрів залишиться на клавіатуру і мишку. Зручно розмістити свої дівайси не буде змоги. Я вже мовчу щоб просто облокітитись на столі для зручного перебування за столом.SmartFox:
мне кажется смотря на каком расстояния сидеть от монитора)
У всіх валико діагональних дісплеях схожа конструкція ніжок дісплея тому врахуй те що пів стола по глибині тобі зїсть монітор. А це біля 30-40 см глибини + 40 см потрібно для розміщення рук із клавіатурою / мишкою. Сумарно тільки для моєї діагоналі потрібно вже 70-80 см глибини стола. Для 32 діагоналі потрібно біля 90-100 см. В залежності від твоєї аргономіки стола / габариту ніжки / твого росту (довжини рук) / та дистанції яка тобі потрібна для охвату монітора
І тут вроді можна і 100см глибину стола придбати і буде норм. Но ви бачили такі столи в продажі ? Думаю ні. Такого не типового габариту столи купити складно. І потрібно буде робити стіл під заказ, оскільки те що знайдете ще не факт що підійде саме Вам.
Глянь на фото це типова ситуація для сучасних моніторів. Сам дісплей знаходиться на середині стола практично, і це при тому що ніжка монітору просто впритик до краю стола. А тобі на 32+ ще треба буде сидіти на 10 см хоча б дальше ... І це у мене стіл на 80см. І тут вроді кронштен виручає і дає змогу змістити вісь монітору на край стола. Но кронштей забирає також чимало простору. Тому це не варіант. В просто прикріпити на стіну позбавляє можливості коригувати кут та висоту посадки монітора.
Так що подумай двічі чи:
- витащить твоє залізо 4к монітор (думаю ні)
- якщо не витащить, то чи готовий ти вікласти за Апгрейд ПК ціну за бу авто (під 4к треба міняти все від блока живлення до корпуса із вентиляторами), бачи в я вахлаків які пихали 2080ті в корпус 10 річної давності. Із за браку бюджету на залізо ... із словами і так сойдет. після чого знімали бокову кришку та ставили вентилятор для норм обдуву. Бо відяшка потіла там знатно.
- чи хочеш ти нехтувати ФПС заради діагоналі. Звичайно можна придбати 4к монік на 120гц і грати в 30 фпс ігри із за того що залізо не витягує.
- чи впишиться в твій простір кімнати стіл із габаритом 180см / 90-100см. Для більшості хрущовок такого роду стіл це пів кімнати простору )
Велика діагональ та 4к це не просто купівля на перспективу. Це величезний дизкомфорт в користуванні без відповідного заліза. І навіть на топовій 2080ті тобі буде не комфортно тому ближчим часом тобі доведеться брати щось із 3000 серії топ сегменту. Монітор потрібно купувати в останю очерідь і не на 10 років в перед. А на актуальні потреби і задачі, під актуальний контент. Врахуй потужності відеокарт / врахуй ФПС який тобі буде зручний / врахуй ціну ФПСу, яку ти готовий платити.
4к монітори це безкомпромісне рішення за оверпрайс ціну. Якщо у тебе топове залізо і ти шукаєш нових вражень. Тоді не розумію для чого ти витрачаєш час на даний форум. Бери самий топ монік і не парся. Якщо ти вагаєшся із вибором - значить він тобі не потрібен. Тому не витрачай свій час.
-
tablestikus
Member
У меня 32 дюйма на глубине стола 80 и я даже на край не ставлю его, вполне удобно мне. Да, ножки слишком огромные, но уже едет нога что бы повесить на неё и было удобно отдалять-приближать его при работе.
-
SmartFox
Member
4k или 2k? я просто сейчас за 2 на full hd+, хочу переехать на 2 (2k + 4k), и посмотреть в живую 32'' насколько они огромные, и решиться 2 27 или 27 + 32tablestikus:У меня 32 дюйма на глубине стола 80 и я даже на край не ставлю его, вполне удобно мне. Да, ножки слишком огромные, но уже едет нога что бы повесить на неё и было удобно отдалять-приближать его при работе.
-
tablestikus
Member
2kSmartFox:4k или 2k? я просто сейчас за 2 на full hd+, хочу переехать на 2 (2k + 4k), и посмотреть в живую 32'' насколько они огромные, и решиться 2 27 или 27 + 32tablestikus:У меня 32 дюйма на глубине стола 80 и я даже на край не ставлю его, вполне удобно мне. Да, ножки слишком огромные, но уже едет нога что бы повесить на неё и было удобно отдалять-приближать его при работе.
Но имхо 27+32 на столе будут выглядеть немного нелепо.
-
SmartFox
Member
А два 32 думаю очень много 
-
SergN
Member
уж лучше одинаковый размер.SmartFox:и решиться 2 27 или 27 + 32
Недавно у меня некоторое время на столе стояли 27+32, но с тем 32 не срослось. Получаешь дискомфорт из-за разницы в размерах.
Сейчас вот разница небольшая, но из-за разной высоты подставки очень некомфортно. Будем решать "ногой", на которой висит еще один малоиспользуемый моник.
-
odessitmws
Member
нормально, самое оноSmartFox:А два 32 думаю очень много
-
Sachem
Member
На Ютубе есть ролики, в которых пользователи пары мониторов рекомендуют не то что размер, но и модели одинаковые, чтобы гарантированно получить одинаковую цветопередачу. А то можно получить ещё и дискомфорт из-за разной цветности.SergN:Получаешь дискомфорт из-за разницы в размерах
За что купил, за то продал.
-
tablestikus
Member
Я пробовал на работе сетап 24+27 - не очень удобно вышло в общем. Я вообще подумываю взять вторым 32 4к что то хорошее для работы, а текущий 2к 144Гц для игр юзатьSmartFox:А два 32 думаю очень много
Отправлено спустя 2 минуты 9 секунд:
Дискомфорт из цветности тоже можно получить, был у меня момент когда с разной цветопередачей стояли два монитора перед глазами - невероятно сильно раздражало это.Sachem:На Ютубе есть ролики, в которых пользователи пары мониторов рекомендуют не то что размер, но и модели одинаковые, чтобы гарантированно получить одинаковую цветопередачу. А то можно получить ещё и дискомфорт из-за разной цветности.SergN:Получаешь дискомфорт из-за разницы в размерах
-
Феном Феномыч
Member
-
tablestikus
Member
Феном Феномыч
За этим сейчас иногда сижу, капец как нравится картинка
https://hotline.ua/computer-monitory/de ... -210-amrz/
За этим сейчас иногда сижу, капец как нравится картинка
https://hotline.ua/computer-monitory/de ... -210-amrz/
-
Феном Феномыч
Member
tablestikus
Неплох. Был когда лет 10 назад, тоже ультрашарп. Был доволен. Староват по году. DP 1,2.
Неплох. Был когда лет 10 назад, тоже ультрашарп. Был доволен. Староват по году. DP 1,2.
-
Demmel
Member
Заказал на днях себе на отделение 23.8" AOC 24G2U/BK IPS 144Гц в количестве трех штук, дабы выбрать самый ровный экземпляр. Очень добротные отзывы о нем что у нас, что за бугром. Слыхали о таком?
-
SmartFox
Member
А текущий тоже 32'' ?tablestikus:Я пробовал на работе сетап 24+27 - не очень удобно вышло в общем. Я вообще подумываю взять вторым 32 4к что то хорошее для работы, а текущий 2к 144Гц для игр юзатьSmartFox:А два 32 думаю очень много
Отправлено спустя 2 минуты 9 секунд:Дискомфорт из цветности тоже можно получить, был у меня момент когда с разной цветопередачей стояли два монитора перед глазами - невероятно сильно раздражало это.Sachem: На Ютубе есть ролики, в которых пользователи пары мониторов рекомендуют не то что размер, но и модели одинаковые, чтобы гарантированно получить одинаковую цветопередачу. А то можно получить ещё и дискомфорт из-за разной цветности.
-
Dub1k
Member
У мене стіл 180см на 75см діагональ 27'', не хотів брати 32'' діагональ мені вона не комфортна.SmartFox:Это у вас 32'' модель и какой глубины у вас стол? У меня сейчас стол 200 х 80, два Dell u2415 с их ножками 20см ножками у стены, до мониторов от глаз в итоге 90 см, далековато) Можно мониторы ближе двигать, но не хотелось бы сильно терять свободу на столе
Ніжка віднімає 30см і зміщує монітор на тебе орієнтовно на 30см. Більшість плоских моніторів мають спрощену ногу під монітор, яка дозволяє відсунути монітор максимально віддалено ти економіш робочий простір на столі та монітор відносно краю стола буде знаходитись значно дальше. На фото видно що Samsung Odyssey що вісь дісплея практично зміщується на 30см від краю стола. Це мабуть єдиний явний мінус даного дісплея.
-
SergN
Member
Dub1k

Ну як би тобі натякнути, що ти дурницю говориш: знайшов недолік конкретно своєї моделі монітора і тут на основі цього доводиш, що 32" монітори з'їдають майже все місце на столі або ж взагалі абсурдна заява про "стола не вистачить"Але стандартного робочого стола для 32 дюймового дісплея тобі не вистачить
-
modell
Member
Раніше у мене був 30" 2K. Все влаштовувало. Поки він був 
Замінив пізніше на 43" 4К. Для розваг нормально. Але виникла потреба і працювати на ньому. Реально, завелика діагональ.
Тимчасово змінив на 27" 2K. Для роботи норм, для розваг реально мало.
Намагався знайти 30-32" 4K з якісною матрицею та частотою вище 60Гц. Не вийшло. Тому вирішив зупинитись на 4К 60 Гц 31,5"-LG 32UN880-B.
Замінив пізніше на 43" 4К. Для розваг нормально. Але виникла потреба і працювати на ньому. Реально, завелика діагональ.
Тимчасово змінив на 27" 2K. Для роботи норм, для розваг реально мало.
Намагався знайти 30-32" 4K з якісною матрицею та частотою вище 60Гц. Не вийшло. Тому вирішив зупинитись на 4К 60 Гц 31,5"-LG 32UN880-B.
-
Dub1k
Member
SergN:Dub1kНу як би тобі натякнути, що ти дурницю говориш: знайшов недолік конкретно своєї моделі монітора і тут на основі цього доводиш, що 32" монітори з'їдають майже все місце на столі або ж взагалі абсурдна заява про "стола не вистачить"Але стандартного робочого стола для 32 дюймового дісплея тобі не вистачить![]()
- спойлер

- спойлер

- спойлер