Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kosdnepr
Member

Повідомлення

SilberV:Так и не понял, чему я должен был там возрадоваться с механикой
Да ничему не нужно возрадоваться. Механика не может и не должна всем заходить, это просто один вариант из всего многообразия клавиатур. Каждая технология имеет свои плюсы и минусы, и благодаря этому многообразию можно выбрать то, что тебе больше всего нравится. Переферия это вкусовщина же ж.
А рекламщики конечно же пиарят больше механику, так как при посредственном качестве игровых девайсов и их не малой цене маржинальность продукта высокая.
Galactick
Member

Повідомлення

Вставлю свої п'ять копійок і розповім як я прийшов від повнорозмірних мембранних до 60% механічних клавіатур, бо вже давно хочу з кимось поділитися.
До позаминулої весни у мене вже багато років справно працювала звичайна 104% "мембранка" зі всілякими мультимедійними клавішами, USB портом та аудіо роз'ємами.
спойлер
1135591-1024x768.jpg
І здавалась вона мені найзручнішою на світі. В ті часи коли музику я слухав виключно офлайн, мультимедійні клавіші здавалися мені необхідністю. І не те щоб вона мені не подобалась, але величезна підставка монітора нового монітора в купі з не найменшою клавіатурою та правостороннім кабелем створювали певні незручності. Вирішив діяти кардинально - купити бездротову клавіатуру. Все, що я думав, що знав про клавіатури - це, що вони бувають механічні та мембранні, дротові та бездротові, з підсвіткою та без. Перше, що мене засмутило - відсутність хоч би якихось, на мій погляд, пристойних бездротових клавіатур за недорого. Знаю, погано шукав, не там дивився та й не буває, мабуть, гарних клавіатур за недорого. І натрапив я в процесі пошуку на Motospeed CK62.
спойлер
motospeed_mtck62bmb_images_15989736526.jpg
Зацікавила вона мене своїм розміром. Щось ніби перемкнуло в голові й от я вже уявляю як виглядатиме така клавіатура на моєму столі, як вона розміститься та на скільки зручно буде нею користуватися. Та виявилось, що є у клавіатури вирішальний недолік - перемикання шарів. На ній воно виконується затисканням певної комбінації на кілька секунд. Жахіття...
«И тут Остапа понесло». Пошук в Інтернеті, відгуки, профільні сайти, форуми, r/mk. 40%, 60%, 75% клавіатури. Так пройшов місяць пошуків, порівнянь, нових відкриттів. Урешті зупинився я на кастомній, 60% (на справді 64%) платі з хотсвапом(вирішальний фактор №1 бо у свічах я розбирався ще менше ніж у клавіатурах), RGB, Bluetooth та стрілками(вирішальний фактор №2) - GK64S.
спойлер
dhl-GK64-64key.jpg_q50.jpg
Ще два місяці вибору перемикачів, підбору необхідних компонентів, очікування доставлення й ось вона, моя ЛГБТ красуня на синіх "гатеронах".
спойлер
IMG_20200429_003815.jpg
Отже, вирішальним фактором для мене в придбанні механіки стала можливість її кастомізації: заміна свічів, кейкапів, корпуса і т.д. Бо якщо є така можливість, то чому б нею не скористатися. З того часу я перепробував і червоні, і коричневі (великий привіт Kosdnepr :beer: ) перемикачі, але врешті решт залишився на синіх. Також нещодавно зпаяв свої handwired версії 75% та 40% з блекджеком Pro Micro, енкодером та QMK, але то вже зовсім інша історія.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Galactick:40% з блекджеком Pro Micro
Мсье гурман) А я наоборот, последнее время все больше смотрю в сторону FC980M.
Galactick:GK64S
Смотрел на неё, вместе с алюминиевым плейтом и пластиковым корпусом, когда решил собрать легкий и компактный беспровод для дивана. Но потом нашел интересную клавиатуру (программируемость мне не нужна), дешевле, чем стоила только одна плата GK64S на летней распродаже, Ajazz K680T:
спойлер
Зображення
Сейчас неспешно занимаюсь полной её переделкой, в том числе хочу провести пару "экспериментов", позже отпишусь что из этого вышло.
Galactick:ось вона, моя ЛГБТ красуня на синіх "гатеронах"
Корпус акрил?
Galactick
Member

Повідомлення

Kosdnepr:Мсье гурман)
Прокористувався я нею десь з тиждень доки не стало ясно, що це дещо замало і без цифрового ряду ну зовсім ніяк (комбо за БДК з постійно затиснутим Fn... :horror: ).
В кінці кінців пала достойною смертю, віддавши свою Arduin'ку під інший проект.
спойлер
IMG_20200315_013743.jpg
Kosdnepr:Корпус акрил?
Пластиковий за 10$, який я замовляв до іншої своєї клавіатури.
спойлер
IMG_20200710_160401.jpg
Але потім зрозумів, що цього монстра краще тримати в непрозорому корпусі, бо естетикою тут і не махне.
plotnikva
Member

Повідомлення

Никто не знает, что это за клавиатура такая интересная?
спойлер
Зауваження 2020-07-18 120627.jpg
P.S. картинка использовалась в телеге как иллюстрация к какой-то рекламной хрени.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

plotnikva
Что-то типп Ajazz Retro.
siruf
Advanced Member

Повідомлення

plotnikva https://www.overclockers.ua/peripheral/ ... ock-v2-v5/

Не особо интересная
plotnikva
Member

Повідомлення

Спасибо - любопытство удовлетворил (уж очень заинтриговал дизайн).
Sovet
Member

Повідомлення

Доброго дня, какое то время назад приобрел клавиатуру https://hard.rozetka.com.ua/logitech_92 ... id=2076012
Приятная в использовании вещь.
Задался вопросом а есть ли такого плана но механические клавиатуры. Из всего что нашел всего пара это G815 и G915 от Logitech
Вопрос кто знает какие еще есть напишите
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Sovet
Cooler Master SK650, iKBC Typemaster X410, Keychron K1, Royal Kludge RK 96 и т.д. Подобных уже немало, гуглите.
Splemish
Member

Повідомлення

Недавно взял HyperX alloy core rgb - бомбезная клава, с радостью спрыгнул с механической Bloody.
Sovet
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Спасибо за подборку, правда сложно их найти у нас
Krieger88
Member

Повідомлення

Добрый день. Посоветуйте, пожалуйста, хорошую механическую клавиатуру с хорошей RGB-подсветкой.
Я порылся в интернете, остановился на 3 вариантах. Если есть другие рекомендации, готов рассмотреть и их.
1. ASUS ROG Strix Scope USB Cherry MX Red Silent RGB
2. HyperX Alloy Origins
3. HyperX Alloy FPS RGB

Кажется, HyperX Alloy Origins новая модель на хороших свитчах, но зато, кажется, у HyperX Alloy FPS RGB подсветка лучше, в то время как ASUS ROG Strix Scope USB Cherry MX Red Silent RGB вроде отличная клавиатура, но почему-то лестных слов я о ней не услышал.

Ориентировочная стоимость 3000-4600грн. Если ASUS ROG Strix Scope USB Cherry MX Red Silent RGB стоит своих 4600, готов ее приобрести.
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Krieger88

Из перечисленных трех претендентов HyperX Alloy Origins наиболее оптимальная. Там и подсветка хорошая и клавиши тактильно приятные. И чистить её удобно.
AlekseyL
Member

Повідомлення

Добрый день.
Посоветуйте пожалуйста клавиатуру беспроводную с возможностью подключить провод. Бюджет примерно до 2-3к, логитеч за 6к как по мне перебор.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

AlekseyL
А кроме цены есть еще пожелания к клавиатуре? Ну там мембранка, ножничная, механика, тактильная, линейная, кликающая, потише, полноразмерная, tkl, подсветка, кириллица, готов купить не в Украине, и т.д.
PashaU96
Junior

Повідомлення

Всем привет!Кто покупал механику на сайте funkeys.com.ua?Магазин нормальный,можно покупать?Спасибо!
Grimm
Junior

Повідомлення

PashaU96:Всем привет!Кто покупал механику на сайте funkeys.com.ua?Магазин нормальный,можно покупать?Спасибо!
Приедет то, что и заказали(была Ducky one2 от них), гарантийку с клавой не ложат, с их слов по заказу\чеку вроде все меняют. Цены неочень
Shtaufaker
Member

Повідомлення

PashaU96 Заказывал Varmilo VA108M Double Rainbow 2 RGB на браунах. Пришла через день из Киева в Николаев.

Недавно у них и Леопольды появились.
спойлер
Зображення
Besmertnik
Member

Повідомлення

PashaU96:Всем привет!Кто покупал механику на сайте funkeys.com.ua?Магазин нормальный,можно покупать?Спасибо!
Grimm: Цены неочень
Брал Вармило, порядок полный, клавиатура понравилась, свичи нет(Черри Сильверы), вернулся на оптик Каилы.
Цены норм, как для того что бы сделать заказ, через день-два уже получить желаемое, а не ждать неделями. Главное, что есть выбор теперь в этом отношении.
Плюс например те же Вармило с заводской сублимированой кириллицей, до недавнего времени продавались только в единственном московском магазине, а теперь без проблем купить и у нас, правда разбирают влёт.
Відповісти