Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Robostyle
Member

Повідомлення

Барбарис
Хм, а что за серия?
viperest1
Member

Повідомлення

Замовив, той про який писав швидше. Приїде і буду вже дивитись чи шумний і як з цим боротись :) B-)
Kikimorr
Member

Повідомлення

Добрый день. Прошу совета по выбору батарей. Есть APC Smart-UPS 1000 ВА, стоит в жилом доме в веранде и питает газовый котел. Лет 5 в нём стояли самые простые Матрикс 12в 12а две штуки, сейчас пришло время замены.
1. Котел при работе по паспорту потребляет 130 Вт, в реале - 170-180. Максимально на сколько ампер можно втулить туда батареи? Всё же для котла важна максимальная живучесть.
2. Можно ли поставить какую-нибудь внешнюю необслуживаемую АКБ по типу автомобильной? Как здесь реализовать возможность зарядки? Калибровка нужна будет?
3. Если всё же буду ставить АКБ с номинальными параметрами, то пока склоняюсь к таким моделям:
CSB GP12120 (12В, 12Ач) https://can.ua/akkumulyatornaya-batarey ... 12/#tab=qa
FRIME FNB12-12 (12В, 12Ач) https://can.ua/akkumulyatornaya-batarey ... 4/#tab=all
Покритикуйте этот выбор).

З.ы. -АРС всем хороши, но эта калибровка батарей... Из-за неё хотел менять производителя ИБП, но в таком ценовом сегменте не нашёл другого варианта...
tablestikus
Member

Повідомлення

Kikimorr
CSB ок, но на них столько сейчас подделок что просто жесть :(
Kikimorr
Member

Повідомлення

tablestikus
Та да... На на КЭНе она 900, а на Розетке - 1200-1300. Вот и понимай это как хочешь - то ли подделка, то ли демпинг :D .
Всё же меня не оставляют мысли купить что-то по типу автомобильного). Если бы только не испарения).
sanya555
Member

Повідомлення

Kikimorr:APC Smart-UPS 1000 ВА
в том же кэне еще YUASA есть, мне кажется получше чем CSB ( учитывая сколько подделок), цена правда 1387 грн. насчет автомобильного могу ошибаться, ибо лень искать обзор, но у вас вроде так же как и в моем древнем RS800 две батареи последовательно, а это 24 вольта, так что автомобильных надо тоже два
Kikimorr
Member

Повідомлення

sanya555
Всё верно, две батареи последовательно. Но, если взять YUASA NP12-12 за 1387 грн., то и автомобильный аккум средней паршивости будет стоить столько же, но он будет уже 60А...
viperest1
Member

Повідомлення

Поки в дорозі я тут роздумую :shuffle: :rolleyes:
Факт той ,що комп стоїть в спальні і коли я не стукаю по клавіатурі його фактично зовсім не чути і не заважає. Прочитавши відгуки про <45dB мене це скажу чесно не тішить :( , а через подовжувачі виносити його на балкон бажанням не гору.
Тому : подивившись на хотлайні знайшов відгук чоловіка ,що він змінив вентилятор і все стало тихо і гарно :up: B-) . Так от, до відгуку він прикріпив фото на якому видно ( якщо не помиляюсь :shuffle: ) три проводи ( https://hotline.ua/computer-istochniki- ... discussion ) і бачу роз'єм вентилятора. Буду ставити ось такий : https://hotline.ua/computer-kulery-i-ra ... cification , підійде? А також цікавить в плані гарантійної пломби - як і де виробник їх ставить :shuffle: ? Дякую.
sanya555
Member

Повідомлення

Kikimorr:аккум средней паршивости будет стоить столько же, но он будет уже 60А...
Но все равно надо два)) (есть грузовые 24в, но они все что видел обслуживаемые) вопрос в том, потянет ли зарядник упса, и как акумы будут себя вести. Автомобильный же считается полностью заряженным когда в нем больше 12в, а при зарядке напряжение больше 14, мне кажется что зарядка в упсе будет отключаться раньше, и акумы будут недозаряженными. Хотя на практике многие юзают автоакумы, и тут зависит все от конкретной модели ИБП.
Robostyle
Member

Повідомлення

Так что, нет нигде инфы про шумность ИБП? Ну, как с видяхами или вентилями, что обзоров каждой дофига, что совокупных обзоров...

Сейчас у меня в сервере стоит Powercom Black knight на 1000ВА, так-то вроде бесшумный в моменты питания от сети, от батарей; бипер капец громкий, и гудит немного - зато модели на 1500ВА недорогие. Смотрю и тут пишут про него как про "проверенный" китай.
Правда только вот не знаю только, как такой себя поведет если включить что-то попрожорливей 5 роутеров и двух нещасных серверов на атомах.

ПО для паверкома кстати, не искал - один фиг docker-а от такой компании в этой вселенной никогда не будет...
viperest1
Member

Повідомлення

Robostyle
Я от теж не можу цього зрозуміти - купив майже за 4 тис. ,сьогодні приїхав--- чи не можна за ці гроші поставити нормальний безшумний вентилятор ( звісно ,що готовий заплатити за це ,но для чого я маю це робити сам... ,но доведеться ). Поставив заряджати на балконі, бо гуде як танк... Буду міняти вентилятор ,бо в спальні чи вітальні просто нереально таке тримати :banghead: . Комп в мене як включений, то хіба коли вухо приставити до корпусу, то тоді чути, що він працює, а цей як трактор :gigi: чесне слово...
Tesseract
Member

Повідомлення

viperest1:Тому : подивившись на хотлайні знайшов відгук чоловіка ,що він змінив вентилятор і все стало тихо і гарно :up: B-) . Так от, до відгуку він прикріпив фото на якому видно ( якщо не помиляюсь :shuffle: ) три проводи ( https://hotline.ua/computer-istochniki- ... discussion ) і бачу роз'єм вентилятора. Буду ставити ось такий : https://hotline.ua/computer-kulery-i-ra ... cification , підійде? А також цікавить в плані гарантійної пломби - як і де виробник їх ставить :shuffle: ? Дякую.
Перед заміною перевірте маркування на рідному вентилі, щоб там часом 24В не було. Ну й варто глянути кількість нерозпаяних елементів на платі. Якщо буде як на фото з хотлайна - значить безперебійник дуже бюджетний, з усіма наслідками.
viperest1
Member

Повідомлення

Tesseract
Ще не розбирав , вентилятор замовив, а також гриль металічний замість стандартного.
Печалька, якщо дійсно в середині будуть одні перемички :weep: :weep:
viperest1
Member

Повідомлення

І так другий день повного :censoured: в квартирі . Комп стоїть в спальні ,відкриваю двері в квартиру і із коридору чую ,як той :censoured: вентилятор гуде. Батарея вже заряджена на 96% за 16 годин!,то жесть 16 годин зарядки :eek: .
Тепер про позитив: вентилятор замовив за 300 грн Ноктуа :super: ,попав на акцію і заекономив трохи грошей B-) . Поставив комп на рендер , майже 500 Вт показала програма... і я зробив пакость - витягнув з розетки під час рендеру. Все спокійно перемкнулось на батарею :up: B-) і пройшов стрестест на ура :up: :up: . Замовив ще гриль на вентиль і буду таки міняти.

Відправлено через 2 години 10 хвилини 48 секунди:
Зарядився на 100% і вентилятор виключився ( буду спати ,як нормальні люді B-) ) :pray: :pray:
Chugaister
Member

Повідомлення

Тобто це чудо успішно тягне навантажений Threadripper + 1080? А скільки витримає батарея потестувати не хочете?)
viperest1
Member

Повідомлення

Chugaister:Тобто це чудо успішно тягне навантажений Threadripper + 1080? А скільки витримає батарея потестувати не хочете?)
В рендері ( максвелл рендер) прога показала 480-500 Вт. Стрестест я йому вже робив і все ок. Зараз ,щоб перевірити змоги нема нажаль. Будьте підписані на тему я спеціально зніму відео( як буде змога) скільки він витримає під нагрузкою :super:

І про приємне:
спойлер
ЗображенняЗображення
Правда гриль ще в дорозі :weep: :weep:
Kore
Member

Повідомлення

viperest1:Комп стоїть в спальні ,відкриваю двері в квартиру і із коридору чую ,як той вентилятор гуде.
С ужасом жду, когда мой приедет. :insane:
viperest1
Member

Повідомлення

Kore:
viperest1:Комп стоїть в спальні ,відкриваю двері в квартиру і із коридору чую ,як той вентилятор гуде.
С ужасом жду, когда мой приедет. :insane:
Ой , співчуваю :gigi: якщо щось . Но не все так погано - лікарство під спойлером вище :gigi: , чуть модернізую і буде гарно :up:
Kore
Member

Повідомлення

viperest1
Да у меня другой немножко. Эх, только бы тихий был.
viperest1
Member

Повідомлення

Kore:viperest1
Да у меня другой немножко. Эх, только бы тихий был.
Як моя сестра каже - головне тримати хвіст пістолетом :laugh: :beer: ,все буде ок :super:
Відповісти