Процессор Intel Core i5-10400 в сравнении с AMD Ryzen 5 3600X и Ryzen 3 3300X. Синие наступают, но красные не сдаются!

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Kib:разова умовна переплата у 300 баків
Смотрим на себя со стороны и мысленно «выбрасываем» 300 баксов из заначки.

Если больно не стало, то переплата не страшная.
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

Kib:Почекун завжди виграє, це очевидно. Тут цікавіше інше, наскільки "страшна" і "не виправдана" разова умовна переплата у 300 баків, якщо на неї подивитись в перспективі.
Не очевидно. Тут наверное больше психология. Многие так и прыгают с пня на пень, с z чипсетом :gigi: Если остальная комплектуха в порядке, то есть смысл взять, и получать удовольствие. Но главное психологично понимать, что это то, что ты хочешь и ждешь. Ну и немного понимать общую ситуацию, например смена поколений, сокетов, требований, что бы меньше попасть.
warp 37
Member

Повідомлення

Intel в играх лучше, как обычно. Даунклокнутый Core i7-8700 жив до сих пор. :up:
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

dead_rat:А что если, только подумайте, купить машину и пользоваться ей, а не целиться как бы ее лучше перепродать?
Ну постараться потерять меньше все хотят. Тут просто включается фактор - пацаны оценят. Вот это уже начинает мешать, сделать рациональный выбор для себя.
nevidia
Junior

Повідомлення

acm_fan:
FastBullet:купить например тот же Ryzen 5 1600 за 3000 грн и 5600ХТ (Ge Force 2060) за 9000 (бюджет 12000) или тот же 3700Х за 9000 и видяху за 5000 (RX588/NV 1066) и получаем бюджет уже 14 000. И как вы думаете где будет больше fps?
Откатываемся на год назад и получаем 2700 (даже без X) за 9000. Проходит год. Теперь это проц за 5000 грн. Вот такая тыква.
Только тут один момент - Intel очень неохотно снижает цены на уже выпущенное, компенсации поставщикам судя по всему тоже отсутствуют. (хотя бонусы за продажи есть).

Есть такое выражение: Миллионы (самоцензура) не могут ошибаться
Для сравнения i3 9100 (апр. 2019) в ряде магазинов (где смогли спихнуть) до сих пор стоит на уровне i3 6300/6100 (сен 2015).
7700 (без K) к слову до сих пор продается, правда большая часть скупается корпоративными клиентами, ну и обычные люди берут - Это же i7, людей же приучили
к лотку к бренду. Даже корп клиенту, если уж нужная производительность по той же цене лучше взять 9600k+z390, ибо получат новые материнку бонусом.
bayta
Member

Повідомлення

Robostyle:WWQ
Ситуация была бы намного лучше, если бы много было гайдов по разгону и тренировке ОЗУ.
И не из разряда "RRDS оставьте Х, а RDWR Y - и не спрашивайте почему".
А уж гайды про "что такое тренировка, и что значат буковки RTL и IOL" - вообще из области фантастики.
Я сам застрял на 3600CL15 и уверен что только потому что не знаю как гнать память - железо вытянет
Тоже хотел бы гайд по настройкам таймингов, профильную даже до дефолта не дотянул, 3800 с чем-то, а она должна на 4000 заводится :super:
tablestikus
Member

Повідомлення

dead_rat:
WWQ:Купите вы "немного б\у" тоету за условные 20к, покатаетесь 2 года и продадите за те же 20к
А что если, только подумайте, купить машину и пользоваться ей, а не целиться как бы ее лучше перепродать?
не, не в этой стране :D
Classique
Member

Повідомлення

Что такое тренировка ОЗУ?
yuriy8
Member

Повідомлення

Взагалі, треба починати з того що:
1) більшість людей не знають чітко що їм треба,
2) більшість людей не знають чітко що вони хочуть,
3) більшість людей що купляють комплектуючі, знають про них тільки зі слів однокласників, чесних техноблогерів та інших викликаючих повагу експертів :laugh: .
Яскравий приклад, на фоні розмов про народний гіперперпень вирішив його попробувати - і знаєте мені було достатньо 15хв пошуку щоб знайти G4600 по одній ціні з G4560 :lol: , а ви говорите про адекватність, люди дивляться на ціну і т.д. :lol: . І фірми цим користуються по повній програмі.

Відправлено через 8 хвилини 25 секунди:
dead_rat:
Kib:разова умовна переплата у 300 баків
Смотрим на себя со стороны и мысленно «выбрасываем» 300 баксов из заначки.

Если больно не стало, то переплата не страшная.
Дуже розумно, тільки варто перед тим як загорівся щось купити абсолютно необхідне (як казав кіт Матроскін -щоб продати непотрібне, спочатку треба купити щось непотрібне :laugh: ), зачекати якийсь час щоб пропало емоційне бажання покупки. А так на емоціях, я не тільки уявлю як викидаю, я і викину :lol: .
WWQ
Member

Повідомлення

Classique:Что такое тренировка ОЗУ?
настройка блока rtl\iol
в народе именуют четверичками\трениками
Classique
Member

Повідомлення

WWQ:
настройка блока rtl\iol
в народе именуют четверичками\трениками
Спасибо. Навскидку не посоветуете где обсуждается?
catdoom
Member

Повідомлення

Интересные тесты у Немцев: https://www.computerbase.de/2020-05/int ... 400f-test/ это тест 3300Х: https://www.computerbase.de/2020-05/amd ... 300x-test/ там я так понял тестируют в играх с заплатками безопасности и 7700К вообще на дне тестов,в играх уступил даже 3100.
WWQ
Member

Повідомлення

Classique:Спасибо. Навскидку не посоветуете где обсуждается?
https://forums.overclockers.ru/viewtopi ... 4&t=578879
leif
Member

Повідомлення

catdoom:Интересные тесты у Немцев: https://www.computerbase.de/2020-05/int ... 400f-test/ это тест 3300Х: https://www.computerbase.de/2020-05/amd ... 300x-test/ там я так понял тестируют в играх с заплатками безопасности и 7700К вообще на дне тестов,в играх уступил даже 3100.
тестів в інтернетах яких тільки немає в наші часи. кожен шукає той, що йому подобається, потім приходить в якесь обговорення і каже, що ось він приніс найправильніший, а всі інші "тести — не тести".

і через це ніяких пруфів нині скинути неможливо по суті, адже обов'язково знайдеться людина, яка скаже що це фейк\неправильні тести\ексель\"3300х у вас взагалі не було" :laugh:

що особливо цікаво при цьому, що майже ніхто своїми власними результатами в бенчах-іграх ділитись не хоче :-/
хоча як на мене, то саме юзер бенчі і їхнє порівняння в більш менш чисельному вигляді могло б дати ком'юніті типу оверів реальну картину по продуктивності хоча б в іграшках.
black_frog
Member

Повідомлення

leif:що особливо цікаво при цьому, що майже ніхто своїми власними результатами в бенчах-іграх ділитись не хоче :-/
Понравилось сравнение местных 9900K vs 3700X. По тестам бороды 3700X не отстает, джипеги настолько красивые, что задаешься вопросом - "неужели смогли?" Красные фанаты аж уверовали.

А как дошло дело до реальных тестов реальным пользователями, то совсем печально для красных оказалось. Сразу отрицалово на максимум - тесты не тесты, память не память, все не то, все не так, вы все врити.
yuriy8
Member

Повідомлення

leif:
catdoom:Интересные тесты у Немцев: https://www.computerbase.de/2020-05/int ... 400f-test/ это тест 3300Х: https://www.computerbase.de/2020-05/amd ... 300x-test/ там я так понял тестируют в играх с заплатками безопасности и 7700К вообще на дне тестов,в играх уступил даже 3100.
тестів в інтернетах яких тільки немає в наші часи. кожен шукає той, що йому подобається, потім приходить в якесь обговорення і каже, що ось він приніс найправильніший, а всі інші "тести — не тести".

і через це ніяких пруфів нині скинути неможливо по суті, адже обов'язково знайдеться людина, яка скаже що це фейк\неправильні тести\ексель\"3300х у вас взагалі не було" :laugh:

що особливо цікаво при цьому, що майже ніхто своїми власними результатами в бенчах-іграх ділитись не хоче :-/
хоча як на мене, то саме юзер бенчі і їхнє порівняння в більш менш чисельному вигляді могло б дати ком'юніті типу оверів реальну картину по продуктивності хоча б в іграшках.
Якщо у Вас карта середнього рівня, то чи Інтел, чи АМД - а бенч буде відеокарти ;) . Тому віриш що Інтел топ - береш його, знаєш що завтра почнеш стрімити і підкоряти ютуб - береш АМД :lol: . А так, я на мене, що одні ,що другі мають прекрасні камені - і підібрати для себе можна що звідти, що звідти. Якщо Інтел таки надумає і випустить і3 10320k, то скажу: shut up and take my money.
leif
Member

Повідомлення

yuriy8:Якщо у Вас карта середнього рівня, то чи Інтел, чи АМД - а бенч буде відеокарти . Тому віриш що Інтел топ - береш його, знаєш що завтра почнеш стрімити і підкоряти ютуб - береш АМД . А так, я на мене, що одні ,що другі мають прекрасні камені - і підібрати для себе можна що звідти, що звідти. Якщо Інтел таки надумає і випустить і3 10320k, то скажу: shut up and take my money.
для себе я вже все обрав. потестував особисто декілька CPU останніх кількох поколінь інтел\амд, щоб зробити власні висновки. я ж нікому нічого не раджу, що краще купити, кожен обирає сам під свої потреби.

просто тут люблять поговорити фахівці з незаповненими профілями, фікусами і древніми i5 як вони в ютубі бачили, що 3600 це майже 9900к, а потім виходять огляди, накшталт того під яким пишемо ці коменти, а там по результатах 3600 це навіть не 9400ф ¯\_(ツ)_/¯
Abathur228
Junior

Повідомлення

ничего не поиму в этих тестах....получается мой никчемный 9500F еще ого-го как крут, или просто то что гонится работает из коробки в стоке, поэтому и имеет такие скудные результаты?

вызываю пояснительную бригаду
Korn87
Member

Повідомлення

да там всё просто:
RTL init = 2*CL + iol+(iol offset)+10
при этом можно начать с IOL = 7, а IOL offset = 21
IOL init = IOL
RTL = 2*CL + iol+(iol offset) + ?, остаётся найти только "?", вручную начать подбор с "0", при этом скорее всего придётся для дальнего слота от ЦП дополнительно добавить "+1" или "+2"
Например моя оперативка:
CL=16, IOL=7, IOL offset = 21, значит минимальная сумма = 60 для ближайшего слота, на деле необходимо 61. Для второго слота 63.
Далее можно попробовать снизить IOL до 6.

минимальная сумма iol+(iol offset)=константа, можно в широких пределах менять слагаемые, хоть 2+26 ставь, если биос не взбрыкнёт на экстремальные числа (автозамена или потеря стабильности).
Есть ещё несколько нюансов по взаимокомпенсации сумм RTL/IOL/RFR, но на практике толку в перестановках нет.
alexxusss
Member

Повідомлення

Abathur228:ничего не поиму в этих тестах....получается мой никчемный 9500F еще ого-го как крут, или просто то что гонится работает из коробки в стоке, поэтому и имеет такие скудные результаты?

вызываю пояснительную бригаду
Тут емуляція 9400 з увімкеним mce і на z мамці, багато тестів лишають частоти ядер в стоці, а гонять тільки пам'ять - здебільшого 3200, щоб проти райзена не було так абідна, з 3.9 на всі ядра (Ваш 4.0) і пам'яттю 2666 буде зовсім не так весело, на b450 за 100$ і балістіками можна намалювати 3600сл16, з інтелом так не вийде та й тут вибірка з ігр невелика, треба хоча б штук 15-20 :rotate:
Востаннє редагувалось 04.06.2020 19:13 користувачем alexxusss, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти