Останні статті і огляди
Новини
Дебютировали процессоры Intel Core 10-го поколения для платформы LGA1200
-
yuriy8
Member
Що стосується порівнянь 3600, то необхідно враховувати наступні речі: 1) Кремнієву лотерею - мій перший екземпляр в Cinebench 20 набирав 3191 бал, по всім ядрам брав 3975, а в однопотоці 4100 (і це в "розгоні", грівся до 82 градусів і жер в піку до 200, стаціонарно 120Вт), а другий в Cinebench 20 набирає 3775 ( а це 18% різниці!), в іграх бустить 4350 (в біосі підняв частоту бусту на 200 МГц і весь розгін ). Так що є суттєва різниця, а враховуючи продуктивність на ват то взагалі прірва. 2) Всі основні блогери отримали 3600 які брали 4300 на всі ядра. І враховуючи це Ви можете мати суттєву різницю між оглядами на ютубі і власними результатами.
P.S. Своїм 3600 я дуже задоволений, і навіть перший екземпляр був абсолютно достатній в користуванні, та й поміняв лише через те що він абсолютно не гнався, а для мене це важливіше ніж FPS, якісь бали і т.д.
P.S. Своїм 3600 я дуже задоволений, і навіть перший екземпляр був абсолютно достатній в користуванні, та й поміняв лише через те що він абсолютно не гнався, а для мене це важливіше ніж FPS, якісь бали і т.д.
-
Kore
Member
Продам профильный 6700К за 8 тыщ, пару тыщ добавлю и куплю 10700K. Отличный план!
-
anatolikostis
Member
-
-orion-
Member
Поставил 3950х человеку на плату за 130 баксов с крутым воздухом. И о чудо, ничего не перегревается, все работает как часы. А интел так умеет?volodya81:По факту, зараз Інтел перекрила бюджетний та середній сегмент комп'ютерів для дому. В іграх навіть старі ядра Скайлак кращі за Зен2, а 14++ при не дуже високій частоті, не потребує дорогого охолодження. У робочих навантаженнях за рахунок включених потоків Інтел уже не відстає. Що маємо на виході:skyfall_begins:ну цены вкусные. 10400F 6/12 за $157 очень даже привлекательно
1. Інтел запропонувала багатопочні процесори за недорого. Так, 14++, так більше енергоспоживання, але різниця між бюджетними та середніми моделями Інтел та АМД не критична.
Для 6/12 Інтела достатньо хорошого повітряного охолодження. У АМД за рахунок 7 нм уже для 8/16 теж вистачить кулера. Відповідно, для 8/16 Інтела уже бажано рідинне охолодження, як і для 12/24 АМД. Але, якщо за рахунок оптимізацій (тоньший кристал і т.д.) Інтелу вдалося знизити на кілька градусів температуру 8/16, то і для нього вистачить супер кулера, типу Ноктуа. Але, треба дивитися тести.
2. По материнкам для середнього сегменту АМД нічого поки не пропонує. Або 100 доларів за В450, до якого навіть два М2 диска не підключиш (про малу кількість навіть ПСІе 2.0 ліній я вже промовчу) або вже 400+/- доларів за хороші плати на Х570 (але і ті з вентиляторами, які нерідко шумлять і свистять, і незрозуміло скільки пропрацюють). В550 незрозуміло по яким причинам до сих пір немає на прилавках. А це був би оптимальний чіп для дому. І ПСІе 4.0 для відео і М2 на майбутнє, і достаньо ліній ПСІе 3.0.
Інтел зараз дає достатнью кількість ПСІе 3.0 портів, на борту сучасні Лан 2.5, Вай Фай 6 та блютуз. І це все може бути на платах за 200 доларів. У АМД така функціональність на платах за 350-400 доларів і вище. На В450 і близько такого немає.
3. Із Зен2 поки не все гладко. Термальний буст з підвищенням напруги - це круто, але потрібно або дороге повітряне охолодження, або гратися з налаштуваннями кривої вентиляторів у біосі материнок. Іншого алгоритму бусту немає, надіюсь, що в Зен 3 цей недолік поправлять.
Не все гладко і з картами Нвідіа Тюрінг, які при включенні системника шумлять 5 секунд на 100% оборотів, поки біос материнок пройде холодний старт.
Є певні нюанси з підтримкою в деяких програмах, які роками заточувалися під Інтел, поки АМД була в ауті. Вони, звичайно, вирішуються, але хотілося би, щоб АМД стала як Інтел - включив і працюєш без заморочок.
В цілому, не дивлячись на недоліки, процесори Зен2 хороші, і напевно перші за багато років, які склали реальну конкуренцію Інтел.
4. У Інтел є перевага - вбудоване відеоядро з підтрикою апаратного прискорення кодування і декодування відео. Для тих, хто не грає вдома ігри його цілком достатньо. Якщо купувати карту "затичку", то з нових треба давати вже 2 тис. + грн., що не дуже весело. Та й у картах за 2 тис. грн. типу Джефорс 1030 відсутній апаратний кодер відео, а значить навіть сімейні відео немає за рахунок чого рендерити. Я не розумію до сих пір, чому АМД так тягне з процесорами Зен2 із вбудованим відеоядром.
5. Враховуючи імідж Інтел та вище наведені фактори, АМД прийдеться знижувати ціни на Зен2, інакше буде втрачати ринок роздрібу. Ситуація може змінитися вже влітку. АМД представить нову ревізію Зен2 (надіюсь з фіксом алгоритму термального бусту) та материнки на В550.
-
InstallBrain
Junior
горячо и дорого. но любители овер-дофига фпс будут покупать
-
minato87
Member
Интересно , хоть в одном магазине будет Core i5-10400F стоит 4300. Как заявляет интел
-
pavelganshin
Junior
вот так счастье, платы на z490 чипсете выпущенные с дефектом сетевого контроллера при чем на аппаратном уровне. молодцы интел хороший ход, ибо через 6 месяцев они выпустят 2 ревизию плат, но уже с норм контроллером и видимо 11 поколением рокет лейками на том же пресловутом 14нм+++++++++).
-
minato87
Member
Только у нас он 6000 будет стоить.skyfall_begins:ну цены вкусные. 10400F 6/12 за $157 очень даже привлекательно
Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
недождетесь. i3 6100 за 2000 продают до сих порolezhka28:Ждем 6-7 поколение i7 на барахолке по 2к
Отправлено спустя 54 секунды:
К сожалению даMegaclite:Этому не бывать!olezhka28:Ждем 6-7 поколение i7 на барахолке по 2к
- спойлер
Отправлено спустя 1 минуту 57 секунд:
Да, так и будет. Вот только за эту цену он никому ненужен. Есть райзен 3600 за 5300, здесь и сейчас.black_frog:У многих уже слюнки потекли на 10400F за $157 Забыли учесть, что это цены для поставщиков за 1 000 единиц. В рознице ждите i5-10400F ~$220.
Отправлено спустя 2 минуты 11 секунд:
Даже для отбитых фанатов дойдет тогда, это невыгодно. И безсмыленная покупкаTenaxus:Очень вероятно. И тогда смысла в нем нет. Совсем. (ну разве что для поклонников марки...)black_frog:У многих уже слюнки потекли на 10400F за $157 Забыли учесть, что это цены для поставщиков за 1 000 единиц. В рознице ждите i5-10400F ~$220.
-
tablestikus
Member
чукча не читатель?pavelganshin:вот так счастье, платы на z490 чипсете выпущенные с дефектом сетевого контроллера при чем на аппаратном уровне. молодцы интел хороший ход, ибо через 6 месяцев они выпустят 2 ревизию плат, но уже с норм контроллером и видимо 11 поколением рокет лейками на том же пресловутом 14нм+++++++++).
-
mrws
Member
Ой-ой!korwalol:Нормально так интел измеряет скорость
В вашем сообщении замечены нехорошие слова:
C o c k Speed
-
SILVIAS15
Junior
А ведь реально кто-то купит?
Прикиньте
Прикиньте
-
alexxusss
Member
Динаміка цін для i5-9400f (Хотлайн):
Думаю, усе ясно.
Думаю, усе ясно.
-
tablestikus
Member
А почему их должны не покупать?SILVIAS15:А ведь реально кто-то купит?
Прикиньте
-
kuvalda
Member
Пардон,а что ясно?alexxusss:Динаміка цін для i5-9400f (Хотлайн):
Думаю, усе ясно.
-
neonglaу
Member
ясно що графік в гривні, і видно коли курс гривні ріс, а коли падав.kuvalda:Пардон,а что ясно?alexxusss:Динаміка цін для i5-9400f (Хотлайн):
Думаю, усе ясно.
шановному трeба було графік у валюті показувати, щоб щось довeсти
-
tablestikus
Member
Чет график в валюте не дал понимая что именно "ясно"
-
Hack-Stock
Member
график будет такой жеneonglaу:ясно що графік в гривні, і видно коли курс гривні ріс, а коли падав.kuvalda: Пардон,а что ясно?
шановному трeба було графік у валюті показувати, щоб щось довeсти
- спойлер
-
Haulr
Member
А, вы про Цп-рендер имели ввиду уже гирз 5, а не ларку, то там не знаю, но вроде опять же главный остается цп-игра, но уже не точно.leif:на це я вже відповів, що в асасіні і ще парі іграшок 3600 трошки більший середній фпс видає, але різниця ну зовсім мінімальна. при цьому далеко не всі нові іграшки утилізують CPU так як вотч догз, не кажучи вже про іграшки яким 2-3 роки (але вони все ще актуальні). я б не став виключно по асасіну і ларці казати про перемогу 3600 над 6700к в іграшках.Haulr:Но речь идет о 4/8 и 6/12, где первый, в современных играх, никак не может обходить тот же 3600.з відключеним HT у мене 240fps середній. по цьому бенчу різниця ~30%, як не крути. звісно в іграшці такого відриву не буде з сучасними картами, але на носі нові покоління GPU.Haulr:так что вы просто подтвердили это ларкой, где, кстати, мой знакомый отключив потоки у 1800х выиграл ~10 фпс со 150 до 158. Я же сделав для теста 12/12 увеличил фпс до 183.не впевнений, наскільки саме він впливає, але у мене результат в бенчі (не CPU-частина, а саме загальний в wqhd+ ultra) з 1080ті + 9900к без пари кадрів\с такий як на редакційних 6950х + 2080ті. за рахунок чого це відбулось?Haulr:На цп рендер в этой игре не смотрите, он мало на что влияет, если только не является узким местом, тогда карта будет уже смотреть на эот график.
при цьому редакційний 6950х як раз малює в бенчі показник CPU render як на налаштованому зен2: ~250фпс.
А по поводу нового поколения ГПУ, неужели вы думете, что в 1440р карты смогут выдать сотя бы 140 стабильных фпс? Не думаю.
Да и 3900х я брал для комфорта, чтобы ничего в фоне мне не мешало,т.к. нагрузка на процессор с новыми консолями будет расти не пропорционально сильно, чем сейчас. Вот вы можете представить, что р6-3600х с памятью 3800сл14 может быть на ровне в хлам разогнанном 9600к 5.4ггц и 4200сл16?
Но вот шок https://imgur.com/a/PmK5Jg6
вот видео
Я по этому и взял проц с запасом, чтобы спокойно на нем отсидеть, а не закрывать браузер, через 3 года, после выхода новых приставок, где в играх уровня собак2 или ассасинов у меня проц не превращался из истребителя в тыкву... 9900к это тоже не грозит, наверное, но я решил взять максимально универсальное решение, у которого нет слабых мест.
Единственное, обидно, это максимальный разгон 3800сл14 на зен2, но это,если верить инсайдам Усмуса, решат в зен3, где порог делителя будет около 4200 уже, что обидно,что не реализовали это в 3000 серии...
-
verydima
Member
Haulr
у меня открыто вкладок 130 в хроме + скайп и другие мессенджеры + софт по работе, работающий часто в многопотоке....и я ничего не закрываю и вообще без какого-либо дискомфорта играю в 3440*1440 на старом 6700k + 1080ti.
у меня открыто вкладок 130 в хроме + скайп и другие мессенджеры + софт по работе, работающий часто в многопотоке....и я ничего не закрываю и вообще без какого-либо дискомфорта играю в 3440*1440 на старом 6700k + 1080ti.
-
Сidonix
Member
А могли бы сделать селероны 2/4, а пентиумы 4/4, так было был логичнее и лучше для потребителя.