Останні статті і огляди
Новини
Дебютировали процессоры Intel Core 10-го поколения для платформы LGA1200
-
Sanьka
Member
Ждет ответное снижение цен от красных
И тогда к ультимативному 1600АФ добавится мега улитимативный 3600 за копейки.
И тогда к ультимативному 1600АФ добавится мега улитимативный 3600 за копейки.
-
leif
Member
bombeybox
не підгорай так
у кожного своя думка і свої пруфи, тут на те і форум щоб їх висловлювати. у тебе амд — топчік, заради Бога, мені байдуже що ти там собі вирішив.
і вчись вже нарешті спілкуватись по людськи, а то все як бидло і нічого не змінюється.
не підгорай так
у кожного своя думка і свої пруфи, тут на те і форум щоб їх висловлювати. у тебе амд — топчік, заради Бога, мені байдуже що ти там собі вирішив.
і вчись вже нарешті спілкуватись по людськи, а то все як бидло і нічого не змінюється.
-
Haulr
Member
На цп рендер в этой игре не смотрите, он мало на что влияет, если только не является узким местом, тогда карта будет уже смотреть на эот график.leif:о, я пам'ятаю, ми з вами вже сперечались. ви мені розповідали, як мій 9900к в CPU рендер тесті ларки набирає "максимум 190фпс по середньому", а у мене вийшло чомусь 225. так само і в бенчі gears 5 у вас вийшло "220 на амд vs 240 на інтелі", а у мене результат 343 фпс по CPU рендеруHaulr:Так уверенно пишите, будто ваш тест хоть что-то стоит.
ні, в цих іграшках десь на одному рівні, навіть амд трохи веселіше. але не набагато. і якщо взяти 10-15 іграшок, то в середньому буде десь паритет, але в більшості тайтлів незначна перевага все ж за інтелом.Haulr:Я в жизни не поверю, что 3600 сольет 6700к в собаках2 или одиссее с ларкой новой.
И что-то вы забыли, я как раз-таки говорил, что память решает в разгоне, а не кукурузные 5ггц, указав на то, что с разгоном памяти будет 200фпс у интела(что я видел на ютубе у одного человека из сотни, кто додумался погнать память). Так же я говорил, что 9900к в разгоне примерно на 10-15% быстрее 3900х в играх, которые хотят как можно меньше потоков, в иных случаях разницы практически может и не быть. так что вы просто подтвердили это ларкой, где, кстати, мой знакомый отключив потоки у 1800х выиграл ~10 фпс со 150 до 158. Я же сделав для теста 12/12 увеличил фпс до 183.
Но речь идет о 4/8 и 6/12, где первый, в современных играх, никак не может обходить тот же 3600.
-
MetalistForever
Member
Ждем на всех новых матерях платформы LGA 1200
-
volodya81
Member
По факту, зараз Інтел перекрила бюджетний та середній сегмент комп'ютерів для дому. В іграх навіть старі ядра Скайлак кращі за Зен2, а 14++ при не дуже високій частоті, не потребує дорогого охолодження. У робочих навантаженнях за рахунок включених потоків Інтел уже не відстає. Що маємо на виході:skyfall_begins:ну цены вкусные. 10400F 6/12 за $157 очень даже привлекательно
1. Інтел запропонувала багатопочні процесори за недорого. Так, 14++, так більше енергоспоживання, але різниця між бюджетними та середніми моделями Інтел та АМД не критична.
Для 6/12 Інтела достатньо хорошого повітряного охолодження. У АМД за рахунок 7 нм уже для 8/16 теж вистачить кулера. Відповідно, для 8/16 Інтела уже бажано рідинне охолодження, як і для 12/24 АМД. Але, якщо за рахунок оптимізацій (тоньший кристал і т.д.) Інтелу вдалося знизити на кілька градусів температуру 8/16, то і для нього вистачить супер кулера, типу Ноктуа. Але, треба дивитися тести.
2. По материнкам для середнього сегменту АМД нічого поки не пропонує. Або 100 доларів за В450, до якого навіть два М2 диска не підключиш (про малу кількість навіть ПСІе 2.0 ліній я вже промовчу) або вже 400+/- доларів за хороші плати на Х570 (але і ті з вентиляторами, які нерідко шумлять і свистять, і незрозуміло скільки пропрацюють). В550 незрозуміло по яким причинам до сих пір немає на прилавках. А це був би оптимальний чіп для дому. І ПСІе 4.0 для відео і М2 на майбутнє, і достаньо ліній ПСІе 3.0.
Інтел зараз дає достатнью кількість ПСІе 3.0 портів, на борту сучасні Лан 2.5, Вай Фай 6 та блютуз. І це все може бути на платах за 200 доларів. У АМД така функціональність на платах за 350-400 доларів і вище. На В450 і близько такого немає.
3. Із Зен2 поки не все гладко. Термальний буст з підвищенням напруги - це круто, але потрібно або дороге повітряне охолодження, або гратися з налаштуваннями кривої вентиляторів у біосі материнок. Іншого алгоритму бусту немає, надіюсь, що в Зен 3 цей недолік поправлять.
Не все гладко і з картами Нвідіа Тюрінг, які при включенні системника шумлять 5 секунд на 100% оборотів, поки біос материнок пройде холодний старт.
Є певні нюанси з підтримкою в деяких програмах, які роками заточувалися під Інтел, поки АМД була в ауті. Вони, звичайно, вирішуються, але хотілося би, щоб АМД стала як Інтел - включив і працюєш без заморочок.
В цілому, не дивлячись на недоліки, процесори Зен2 хороші, і напевно перші за багато років, які склали реальну конкуренцію Інтел.
4. У Інтел є перевага - вбудоване відеоядро з підтрикою апаратного прискорення кодування і декодування відео. Для тих, хто не грає вдома ігри його цілком достатньо. Якщо купувати карту "затичку", то з нових треба давати вже 2 тис. + грн., що не дуже весело. Та й у картах за 2 тис. грн. типу Джефорс 1030 відсутній апаратний кодер відео, а значить навіть сімейні відео немає за рахунок чого рендерити. Я не розумію до сих пір, чому АМД так тягне з процесорами Зен2 із вбудованим відеоядром.
5. Враховуючи імідж Інтел та вище наведені фактори, АМД прийдеться знижувати ціни на Зен2, інакше буде втрачати ринок роздрібу. Ситуація може змінитися вже влітку. АМД представить нову ревізію Зен2 (надіюсь з фіксом алгоритму термального бусту) та материнки на В550.
-
bombeybox
Member
Перша брехня.Той же 8700 на 4.3 - не краще за 3600Х на 4.3, а я не бачив, щоб Інтел пропонував підвищення IPC в цій лінійці. Але в будь якому разі, ти - нефанат і брехун, тому що робиш висновки взагалі без тестів.volodya81:В іграх навіть старі ядра Скайлак кращі за Зен2
Друга брехня, вже є велика кількість B450 з 2ма M2, вафлею та синезубом і все до 200 баксів, Х470 - величезна кількість, Х570 зараз топові за 200 баксів на підході, B550 з PCI-E 4.0 наближається, і все це дає змогу гнати ОЗУ, а за дешеві чипсети для Інтела навіть невідомо нічого, але ж ти, нефанат, придумав все за нихvolodya81:По материнкам для середнього сегменту АМД нічого поки не пропонує. Або 100 доларів за В450, до якого навіть два М2 диска не підключиш
Це говорить той, хто жодного разу цей Зен 2 не запускавvolodya81:Із Зен2 поки не все гладко.
Абсолютно не перевага в домашньому ПК і нефанати тут обговорюють процесори без встройки за дуже мало грошейvolodya81: У Інтел є перевага - вбудоване відеоядро з підтрикою апаратного прискорення кодування і декодування відео.
-
volodya81
Member
Тому, що зараз достатньо 8 потоків для більшості ігр, так як ігри робляться під приставки де 8 ядер. А враховуючи, що у Інтела кільцева шина та вища частота - все логічно. Насправді, для сьогоднішніх ігор достатньо 4/8, але, якщо дивитися на завтра, то 6/12 або навіть 8/16.leif:Маячня. Я особисто порівнював в домашніх системах і7 6700к@4.5ггц зі стоковим райзеном 3600 в парі з gtx 1080. Процесори +/- одного рівня, Інтел трохи краще в середньому по лікарні. А це 6/12 Vs 4/8.alexxusss:Щоб зрівнятися з райзеном в іграх, інтелу треба на 6% більшу частоту при ті ж кількості потоків
-
Святой
Member
Ну вот как раз рязани 1600/1700 и E5(V2) раскроютсяале, якщо дивитися на завтра, то 6/12 або навіть 8/16.
-
volodya81
Member
Так і буде. Але ФПС не буде таким високим, як на нових архітектурах завтрашнього дня. Думаю, що 60-80 кадрів в секунду точно буде. Для звичайної людини, не геймера, цього цілком достатньо. П.С. Правда можливі фрізи і лаги із-за невисокої однопоточної швидкодії.Святой:Ну вот как раз рязани 1600/1700 и E5(V2) раскроютсяале, якщо дивитися на завтра, то 6/12 або навіть 8/16.
-
alexxusss
Member
Може, хоч DX11 похоронять, бо в нинішніх xbox це основний API, а в наступних DX12, а він ефективніше використовує багатоядерні конфігурації. Про Vulcan і говорити нема чого, там підтримка до 32 потоків.volodya81: Насправді, для сьогоднішніх ігор достатньо 4/8, але, якщо дивитися на завтра, то 6/12 або навіть 8/16.
-
artem_artem9
Junior
Только добавить накрутку магазина +цена на мать. Посмотрим, так как пока появятся бюджетные предложения....SV1K:Core i5-10400F выглядит годным решение за 157$. При условии сборки системы с нуля
4.0 Ггц на все ядра. И не горячо, и мощности хватит
-
cpu1156
Member
Интересно, Core i9-10900K появится в продаже уже через пару недель, или через год, как топовый десктопник у главного "убийцы интела"
-
MetalistForever
Member
ну че пацаны 300 Вт unlocked ! )
P.S. В конце 2020 года ждите 14 нм +++++++ with PCI Express 4.0
P.S. В конце 2020 года ждите 14 нм +++++++ with PCI Express 4.0
-
tablestikus
Member
красные нефанаты уже получили новые методички как выкрутиться когда их крики последнего полугода не подтвердяться?bombeybox:Зараз ютубери серед перших "натестять" дешеві залочені камінці на Z490 чіпсеті під топовим охолодженням, з швидкою РАМою та увімкненою MCE, стадо синіх фанатів почне кричати як "Райзен злився", а потім це ж саме стадо купить собі ці залочені камінці на донному чіпсеті і виявиться, що 10400F не тримає 4ггц All-Core, пам'ять не може в розгін а наступне покоління на новому сокеті, все стандартно, по одному шаблонуChugaister:оловне питання, коли вже реальні тести?
Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
если заглянуть в конфиги этих ценителей - то там АМД не увидишьleif:А чому поціновувачі продукції амд цікавляться інтелами 6-7 серії?
Вони ж щиро вірять, що чудові райзени 1600 це майже те саме, а в багатопотоці навіть краще. Нехай би їх в купували, ціни набагато нижче, ще й на мат. плату вистачить.
Але ж ні, в кожному обговоренні нових CPU спливає тема цін на core i7 6700k, випуску 2015 року
Отправлено спустя 52 секунды:
Когда тесты показывают не то что они хотят - у них есть мантра - "разница незначительна"Hemul:А процессоры АМД тестят только кристально честные и откровенные блогеры из инстаграмма, которые таким не занимаются?bombeybox: Зараз ютубери серед перших "натестять" дешеві залочені камінці на Z490 чіпсеті під топовим охолодженням, з швидкою РАМою та увімкненою MCE, стадо синіх фанатів почне кричати як "Райзен злився", а потім це ж саме стадо купить собі ці залочені камінці на донному чіпсеті і виявиться, що 10400F не тримає 4ггц All-Core, пам'ять не може в розгін а наступне покоління на новому сокеті, все стандартно, по одному шаблону
Отправлено спустя 2 минуты 52 секунды:
Ну как бы это контингент красных весь такойleif:bombeybox
Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
Ага, уже и рендер не такой, и на все что неудобно нужно не обращать внимание. Года идут, а методички у красных нефанатов не меняются...Haulr:На цп рендер в этой игре не смотрите, он мало на что влияет, если только не является узким местом, тогда карта будет уже смотреть на эот график.leif: о, я пам'ятаю, ми з вами вже сперечались. ви мені розповідали, як мій 9900к в CPU рендер тесті ларки набирає "максимум 190фпс по середньому", а у мене вийшло чомусь 225. так само і в бенчі gears 5 у вас вийшло "220 на амд vs 240 на інтелі", а у мене результат 343 фпс по CPU рендеру
ні, в цих іграшках десь на одному рівні, навіть амд трохи веселіше. але не набагато. і якщо взяти 10-15 іграшок, то в середньому буде десь паритет, але в більшості тайтлів незначна перевага все ж за інтелом.
И что-то вы забыли, я как раз-таки говорил, что память решает в разгоне, а не кукурузные 5ггц, указав на то, что с разгоном памяти будет 200фпс у интела(что я видел на ютубе у одного человека из сотни, кто додумался погнать память). Так же я говорил, что 9900к в разгоне примерно на 10-15% быстрее 3900х в играх, которые хотят как можно меньше потоков, в иных случаях разницы практически может и не быть. так что вы просто подтвердили это ларкой, где, кстати, мой знакомый отключив потоки у 1800х выиграл ~10 фпс со 150 до 158. Я же сделав для теста 12/12 увеличил фпс до 183.
Но речь идет о 4/8 и 6/12, где первый, в современных играх, никак не может обходить тот же 3600.
-
Grava
Member
tablestikus
Вас это так задевает, что такие простыни вместо сообщений?
-
tablestikus
Member
Мне нравятся красные хомячки. Ну и длины моих сообщений короче цитируемых в несколько раз. И кто еще простыни пишет?Grava:tablestikus
-
anatolikostis
Member
спрятан в дополнительной наценке в +$12 к цене цеклеронаmr-enic:Де гіпертрейдінг для селеронів?!
-
Axle_Grinder3
Member
"Не дождетесь!"dead_rat:И без ндсalexxusss:Маленька така поправочка: це ціни для партій по 1000 штук
-
leif
Member
на це я вже відповів, що в асасіні і ще парі іграшок 3600 трошки більший середній фпс видає, але різниця ну зовсім мінімальна. при цьому далеко не всі нові іграшки утилізують CPU так як вотч догз, не кажучи вже про іграшки яким 2-3 роки (але вони все ще актуальні). я б не став виключно по асасіну і ларці казати про перемогу 3600 над 6700к в іграшках.Haulr:Но речь идет о 4/8 и 6/12, где первый, в современных играх, никак не может обходить тот же 3600.
з відключеним HT у мене 240fps середній. по цьому бенчу різниця ~30%, як не крути. звісно в іграшці такого відриву не буде з сучасними картами, але на носі нові покоління GPU.Haulr:так что вы просто подтвердили это ларкой, где, кстати, мой знакомый отключив потоки у 1800х выиграл ~10 фпс со 150 до 158. Я же сделав для теста 12/12 увеличил фпс до 183.
не впевнений, наскільки саме він впливає, але у мене результат в бенчі (не CPU-частина, а саме загальний в wqhd+ ultra) з 1080ті + 9900к без пари кадрів\с такий як на редакційних 6950х + 2080ті. за рахунок чого це відбулось?Haulr:На цп рендер в этой игре не смотрите, он мало на что влияет, если только не является узким местом, тогда карта будет уже смотреть на эот график.
при цьому редакційний 6950х як раз малює в бенчі показник CPU render як на налаштованому зен2: ~250фпс.
-
korwalol
Member
Нормально так интел измеряет скорость