Анонімність в інтернеті

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Вітаю, панове.

Останнім часом якось частіше стали траплятись люди в соцмережах і навіть інколи тут на форумі, які переймаються питаннями деанону в інтернеті. Задаю собі питання: "навіщо їм це?" і логічна відповідь неочевидна.

Я розумію, що є частина тих хто займається чимось нелегальним, порушує закон і уникає таким чином кримінальної відповідальності, але навіщо це пересічному юзеру і в чому небезпека бути деанонімізованим?

У мене особисте інтернет підключення з'явилось ще в 2003 році, ніколи за весь цей час я не думав, що моя інфа (типу ім'я прізвище, місто проживання, рід діяльності) в інтернеті може якось мені зашкодити.

Що думаєте з цього приводу? Чи приховуєте свої персональні дані?
yupi
Member

Повідомлення

стараюсь не афишировать все равно :)
но и не ныкаюсь за проксями, впнами и торами :D
Востаннє редагувалось 26.04.2020 23:38 користувачем yupi, всього редагувалось 1 раз.
Abracadabra
Member

Повідомлення

та яка нафіг анонімність, ну для безпеки душі й можна назватись кимось іншим та кому потрібно всоедно дізнаються хто ти, для прикладу шазам, за секунди знаходить пісню по словам, так чому ж смартфон не може зливати інфу про вас, наприклад відправляти діалоги розмов при задіянні ключових слів? коли тільки но потрапили в мережу, алгоритми вже складають ваш психологічний портрет, бо це великі гроші й можливість контролю.
Sterkh
Member

Повідомлення

Тут ціла купа засобів мати зиск із ваших особистих даних. Тай просто нашкодити задля забави.
Можна писати вашим знайомим з аккаунту клону й просити допомогти грошима.
Можна через секретні запитання вкрасти ваші акаунти.
Можна трошки звести вас з розуму, і змусити змінити номер телефону і основну електронну пошту.
Надто багато чого можна...
murzik
Member

Повідомлення

все одно провайдер знає твої улюблені 18+ сайти і котиків :D
leif
Member

Повідомлення

Sterkh:Можна через секретні запитання вкрасти ваші акаунти.
В який спосіб, коли всі важливі акаунти прив'язані до номеру телефону? Я в курсі, що сім своп це вже реальність, навіть заблокував можливість видачі нової сімки у оператора
Sterkh:Можна трошки звести вас з розуму, і змусити змінити номер телефону і основну електронну пошту.
Як і навіщо? Ніколи не чув про такі випадки.
Sterkh:Можна писати вашим знайомим з аккаунту клону й просити допомогти грошима.
Може бути. Але сумніваюсь, що якщо хтось напише з клона, мені хоча б не зателефонують ті люди до яких прийде такий реквест.
fastneed
Member

Повідомлення

анонімність знижує ймовірність атаки на основі соціальної інженерії
чим менше про вас знають, тим складніше провести атаку.

я не впевнений, що багато хто це розуміє, але підозрюю, що більшість людей мають звичку з "реалу" - менше відсвічувати.
tw-r
Advanced Member

Повідомлення

fastneed
щоб мати звичку, треба розуміти)) багато людей використовують одну і ту ж пошту (часто робочу) для авторизації на сайтах розважальних, фото засвічують де завгодно.
А потім гугл пропонує оновити контакти і виявляється багато цікавого. Це навіть якщо цілеспрямовано не шукати інфу.
Sterkh
Member

Повідомлення

leif
Ми ж розглядаємо питання у загальному вигляді.
Це дуже добре, що конкретний ви маєте уявлення про свою інформаційну безпеку і приймаєте базові заходи безпеки.
А у багатьох навіть pin коду на сімках немає, на номерах із банкінгом, і двофактором на всі можливі акаунти. Та один пароль на все разом по 5 років поспіль.
Для того щоб вказати конкретний сценарій персональної атаки на вас, мені потрібно багато що дізнатися саме про вас. Тих самих персональних, асоційованих із вашою особою розрізнених даних.
Та я лінивий, та розважаю себе інакше.
Але є у великому Інтернеті розумні хлопці, що заробляють та розважаються саме в такий спосіб.
Великий брат разом із гуглом усе про нас знають і без нас, не вони наша проблема.
А ось для усіляких інших відкривати персональні дані без потреби не слід.
Деанонімізація не є сама по собі проблемою, якщо ви не переховуєтесь від когось, але це спосіб пов‘язати у купу розрізненні дані. І якщо ви для когось, неважливо з якого приводу (гроші, корпоративні інтереси, гроші вашого знайомого, до якого через вас хочуть дотягтися), є цікавою мішенню, то чим більше про вас дізнаються, тим їм буде легше.
tablestikus
Member

Повідомлення

анонимность - фикиция и самообман. Настоящие анонимы живут в землянках в лесах!
Crong
Member

Повідомлення

leif:але навіщо це пересічному юзеру і в чому небезпека бути деанонімізованим?
Чтобы потом не завели дело за лайк, репост или комментарий.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

leif:Що думаєте з цього приводу? Чи приховуєте свої персональні дані?
:facepalm: На то они и приватные, чтобы не разглашать их.
Не всем нравится светить голой жопой в интернете, надеюсь ты построишь стеклянный дом. :laugh:
Но проблема даже не в этом, а в том - что говно-сайты сливают вашу инфу рекламным агентствам и не только...
Раньше телеметрия использовалась для улучшения софта, а сейчас для таргетинга рекламы :learn:
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

Могут отследить, кто когда поедет в отпуск , например, и прийти с визитом
Відповісти