Asus rampage v extreme edition 10 post code b6

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Автор
Повідомлення
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Доброго вечора камради.
Зібрав сво і при старті системи материнка видала такий подарунок.
Сетам з останнього запуску не змінювався. На платі червоним горить vga led і висить посткод b6. Перевірка 2х справних відеокарт нічого не дала, реакції 0. На цп ставив фулкавер, є імовірність що міг щось зацепити але дуже мала. Може вночі сьогодні вийде розібрати перевірити.
Сетап у профілі лише повідключав лишні файлопомийки.
Якщо сокет ок то де далі шукати підставу?

Відправлено через 4 хвилини 9 секунди:
Якщо правильно загуглив то b6 - Clean-up of NVRAM bF - Reserved for future AMI code
88, але vga led напрягає більше... :insane:
gehka3
Катярко

Повідомлення

Juv4uk
Я так понимаю до установки водоблока - этот же конфиг работал?
Смотри обвязку возле сокета и псих слотов, и с обратной стороны платы - тоже, если вынимал МП - может стойками корпусными повредил чего
Если камень не доставал из сокета - ноги целые
Но может быть вариант отвала сокета, если ничего на плате не зацепил из рассыпухи/дорог/тощо
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

gehka3:Juv4uk
Я так понимаю до установки водоблока - этот же конфиг работал?
Смотри обвязку возле сокета и псих слотов, и с обратной стороны платы - тоже, если вынимал МП - может стойками корпусными повредил чего
Если камень не доставал из сокета - ноги целые
Но может быть вариант отвала сокета, если ничего на плате не зацепил из рассыпухи/дорог/тощо
Так, працював. Буду дивитися... До b6 проходить купу поскодів і зупиняється лише на ньому...
Graveworm
Member

Повідомлення

А в другой псие если переставить?
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

В другий пси, вга, дп, шдмі, перепідключати бп... Все пробував
mamayawarlord
HWBOT OC Team

Повідомлення

Juv4uk
іншу карту спробуйте
B6 - инициация ВК. Следующим должна появиться картинка на мониторе.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Саме так. Розібрав моноблок, поставив бомжекулер і тепер посткод 00 (00 - Not used, должен появляться только на этапе начальной инициализации, если горит постоянно, то это означает неисправность процессора.) приїхали?
Eloy
Member

Повідомлення

Juv4uk:Саме так. Розібрав моноблок, поставив бомжекулер і тепер посткод 00 (00 - Not used, должен появляться только на этапе начальной инициализации, если горит постоянно, то это означает неисправность процессора.) приїхали?
контакты проца пальцами трогал?
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Eloy:
Juv4uk:Саме так. Розібрав моноблок, поставив бомжекулер і тепер посткод 00 (00 - Not used, должен появляться только на этапе начальной инициализации, если горит постоянно, то это означает неисправность процессора.) приїхали?
контакты проца пальцами трогал?
Коли наносив термопасту перед водоблоком трохи замарав. Протер спиртом і зарпз знову.

Нова інфа, щойно піджав рамку сокета і пост b6 пройшов але зупинився на 99 і все... Відеосигнала так і немає
WWQ
Member

Повідомлення

Juv4uk
была подобная ситуация, похоже что ты перетягиваешь крепеж или наоборот, проц перестает со всеми ногами контачить... я так было дело моноблоком запорол мать... потом на ик станции текстолит ровняли, методом проб и ошибок выяснили, что затягивать нужно было сначала вокруг проца , а только потом на врм, да и не просто, а с определенным усилием, причем разным... для каждого винтика... после этих всех плясок через пару месяцев я от нее избавился так как не фанат потенциального гемороя за собственные же деньги. Имхо если хочется воду, то лучше брать не моно а обычный ватер+мать со "злой врм".
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Братва дожав сокет і все працює, був без компа більше місяця. Дивлюся на робочий стіл аж сльоза навертається

Відправлено через 1 годину 29 хвилини 24 секунди:
Недовго наверталась) ставлю моноблок і знову 00 ... Походу навіть мізерний перекос і контакьу нема. Буду колхозити моноблок поверх сокета
Eloy
Member

Повідомлення

Не знаю что у тебя за моноблок, может есть смысл замутить нормальный усиленный бэкплейт.
Сфоткай, покажи нам что наваял.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Eloy:Не знаю что у тебя за моноблок, может есть смысл замутить нормальный усиленный бэкплейт.
Сфоткай, покажи нам что наваял.
Дякую, від поради я б не відмовився!
Ще разі двох словах опишу ситуацію.
З прижимною рамкою сокета все працює. Водоблок ідеально стає на свої «ніжки» тільки на голий текстоліт.
Але тоді вилазять b6 або взагалі 00.
Якщо ставити водоблок на прижимну пластину то чотири ніжки чітко одягаються на бокові отвори прижимної пластини але тоді водоблок висить над процесором десь 5-6 мм. Це якраз та відстань на яку виступає залізна рамка.
Я поки схиляюся до ідеї викрутити 4 ніжки з водоблок а і підібрати 4 болти довшої довжини щоб ними прижати водоблок до рамки сокета. Якось так, до 2х ранку воювали з кумом то голова геть не свіжа.
Пишу з телефона, потім сховаю під спойлер з пк
спойлер
95FBD34A-6400-411D-B27A-75ACA7AD9F50.jpeg
178CFDD3-DE70-44CD-ACDA-8D7F897CCC42.jpeg
4E14FE35-AA33-44B6-9A66-0D5474755DAE.jpeg
35077FA9-0BC9-48FD-B96B-D119411697F0.jpeg
Востаннє редагувалось 10.01.2020 12:48 користувачем gehka3, всього редагувалось 1 раз.
Причина: ! 2.14 !
46Tolik
Member

Повідомлення

это что? Там шайб не должно быть
download/file.php?mode=view&id=277018
Вкладення
95FBD34A-6400-411D-B27A-75ACA7AD9F50.jpeg
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Це ж болти до яких кріпиться сокет шапочками під зірочкю ключ. Я поклав. Паперові на вигляд 0.2 мм
Eloy
Member

Повідомлення

Ножки водоблока снимаются? Если да, то нужно сделать такие же, но короче на 5-6мм, алюминий-пластик
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Я їх взагалі відкрутив і прикрктив на болти довші, щараз запустив просто без сво. Наввть з моноблоком перезавантаження авд перегріву неминуче?
Eloy
Member

Повідомлення

Возможно я ошибся.
Если водоблок прилегает правильно к процессору и норм пятно с термопастой, то только термопрокладку на врм и компенсировать это.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Eloy:Ножки водоблока снимаются? Если да, то нужно сделать такие же, но короче на 5-6мм, алюминий-пластик
Як тепер перевІрити прижим кришки до водоблока??? Поки в «пасиві» стабільно так...

Відправлено через 57 секунди:
Вже хвилин 10 так... коли ганяв тести давно то на 90-92 здається спрацьовував захист
Вкладення
6DE96641-AE90-4EBB-B032-661EF12984F0.jpeg
D2DA4958-D157-4FBF-8BA2-67154D19339D.jpeg
Eloy
Member

Повідомлення

Я бы не советовал просто так на болтах оставлять, обязательно нужны втулки. И закрутить до упора. Тогда будет прижим одинаковый.
Відповісти