Новости
Последние статьи и обзоры
CPU E8400 оберти кулера і температура
-
kapitoshka
Member
Доброго дня!
Шукаю допомоги і поради.
Отже:
Материнська плата - Asus P5Q pro
Процесор - Intel E8400
Кулер CPU - box standart 775 soket
Операційна система - Windows 7
Опис проблеми:
Кулер процесора дуже шумить, почалося це по моєму з встановленням віндовс 7, перед тим стояла ХПшка. Причому він то курте 3200 оборотів, то 2600, і раптово наберає обертів, тіки легенько підгрузити процесор, зразу наберає оберти кулер. Тобто завантажуєш мозілу, скайп, аську, шо небудь, шо здатне підняти відсоток завантаження процесора - одразу починає крутити в районі 3200 обертів. Стабільності в обертах немає, отак то шумить то тихне, то знову шумить.
В біосі пробував виставляти оберти на silent, нічого не помогло. Там же подивився температуру процесора, писало шось 75 градусів.
Скачав spedfan і поміряв ним, ось такі дані:
Без навантаження процесора: оберти -2600, температура CPU - 44 градуса, core0 - 59 градусів, core1 - 60 градусів.
ось скрін: http://i.piccy.info/i5/82/47/294782/screen1.jpg" target="_blank
З навантаженям на процесор за допомогою архіватора: оберти - 3200, температура CPU - 84 градуса, core0 - 99 градусів, core1 - 99 градусів.
ось скрін: http://i.piccy.info/i5/88/47/294788/screen2.jpg" target="_blank
Ось скрін з характеристиками процесора в програмі z cpu: http://i.piccy.info/i5/14/48/294814/screen3.jpg" target="_blank
Наскільки я знаю температура процесора має бути 30-45 градусів максимум, тоді що в мене, я вже боюся і переживаю.
Допоможіть будь ласка!
Дякую!
Шукаю допомоги і поради.
Отже:
Материнська плата - Asus P5Q pro
Процесор - Intel E8400
Кулер CPU - box standart 775 soket
Операційна система - Windows 7
Опис проблеми:
Кулер процесора дуже шумить, почалося це по моєму з встановленням віндовс 7, перед тим стояла ХПшка. Причому він то курте 3200 оборотів, то 2600, і раптово наберає обертів, тіки легенько підгрузити процесор, зразу наберає оберти кулер. Тобто завантажуєш мозілу, скайп, аську, шо небудь, шо здатне підняти відсоток завантаження процесора - одразу починає крутити в районі 3200 обертів. Стабільності в обертах немає, отак то шумить то тихне, то знову шумить.
В біосі пробував виставляти оберти на silent, нічого не помогло. Там же подивився температуру процесора, писало шось 75 градусів.
Скачав spedfan і поміряв ним, ось такі дані:
Без навантаження процесора: оберти -2600, температура CPU - 44 градуса, core0 - 59 градусів, core1 - 60 градусів.
ось скрін: http://i.piccy.info/i5/82/47/294782/screen1.jpg" target="_blank
З навантаженям на процесор за допомогою архіватора: оберти - 3200, температура CPU - 84 градуса, core0 - 99 градусів, core1 - 99 градусів.
ось скрін: http://i.piccy.info/i5/88/47/294788/screen2.jpg" target="_blank
Ось скрін з характеристиками процесора в програмі z cpu: http://i.piccy.info/i5/14/48/294814/screen3.jpg" target="_blank
Наскільки я знаю температура процесора має бути 30-45 градусів максимум, тоді що в мене, я вже боюся і переживаю.
Допоможіть будь ласка!
Дякую!
-
StalkerAnarhist
Member
Замініть термопасту на нову.
-
kapitoshka
Member
Це точно через термопасту? Наскільки Ви впевнені що це саме термопаста.
Адже комп'ютеру не більше одного року, термопаста ще нова.
Збирав комп'ютер я сам, витягнув процесор і кулер з коробки і з'єднав на материнці, термопаста наскільки я знаю вже була нанесена.
Якщо все таки термопаста то яку купляти, скіки її брати і як наносити.
Може бути що це шось інше, наприклад поламався дачик температури, або кулер та радіатор прикріплений не вірно або шо найгірше шось сталося з процесором або материнкою?
Поясніть будь ласка.
Чекаю поради і розяснень.
Дякую!
Адже комп'ютеру не більше одного року, термопаста ще нова.
Збирав комп'ютер я сам, витягнув процесор і кулер з коробки і з'єднав на материнці, термопаста наскільки я знаю вже була нанесена.
Якщо все таки термопаста то яку купляти, скіки її брати і як наносити.
Може бути що це шось інше, наприклад поламався дачик температури, або кулер та радіатор прикріплений не вірно або шо найгірше шось сталося з процесором або материнкою?
Поясніть будь ласка.
Чекаю поради і розяснень.
Дякую!
-
vip-zaec
Member
Смените термопасту, подойдёт в принципе любая, которую сможете найти в компьютерном магазине.
-
localpirat
Advanced Member
или плохой прижим, может, клипса выскочила
-
pasha4ur
Member
Напряжение с авто на номинал поставь, чтобы не завышалось платой.
-
yakudza43
Member
Напевно вам нiхто не скаже, але треба дiяти, чи це так важко?Це точно через термопасту? Наскільки Ви впевнені що це саме термопаста.
А щоб напевно треба поменяти матусеньку
Последний раз редактировалось yakudza43 12.07.2010 23:35, всего редактировалось 1 раз.
-
Serega26
Member
матусеню плату

-
nochnik89
Member
я вообще термопасту меняю раз в пол года ... кпт8
-
Serega26
Member
АС-МХ2 намажь и забудьnochnik89:я вообще термопасту меняю раз в пол года ... кпт8
-
yakudza43
Member
А у меня кпт-8 уже около года и проблем нет!
-
kapitoshka
Member
Справа вирішилася методом розібрав і зібрав. Напевне все таки десь відскочила одна кліпса прижиму радіатора процесора і він плотно не прилягав, тепер температура практично в нормі, залишилося тіки змінити термопасту. Доречі де купити оцю нашу, вітчизняну ? І як наносити ?
Також замітив завищину температуру на чіпсеті матусиної
плати, аж 54 градуса, це хіба нормально для моєї мамки? сумінваюся...
Також замітив завищину температуру на чіпсеті матусиної
-
yakudza43
Member
Та нi температура у нормi, але чим низче, тим краше! Тому я б цей маленькiй "буржуйський" охолоджувачаж 54 градуса, це хіба нормально для моєї мамки? сумінваюся...
Последний раз редактировалось yakudza43 12.07.2010 23:43, всего редактировалось 1 раз.
-
SoulOfONYX
Advanced Member
kapitoshka
все что до 110* нормально) У меня 53* на п35-ДС4)
все что до 110* нормально) У меня 53* на п35-ДС4)
-
well
Member
kapitoshka
да не парься, это еще низкая...
да не парься, это еще низкая...
-
klepalov
Member
у меня в простоте 38 в нагрузке макс 45, у тебя кулеры на выдув есть?kapitoshka:Справа вирішилася методом розібрав і зібрав. Напевне все таки десь відскочила одна кліпса прижиму радіатора процесора і він плотно не прилягав, тепер температура практично в нормі, залишилося тіки змінити термопасту. Доречі де купити оцю нашу, вітчизняну ? І як наносити ?
Також замітив завищину температуру на чіпсеті матусиноїплати, аж 54 градуса, це хіба нормально для моєї мамки? сумінваюся...
-
kapitoshka
Member
В мене зараз в офісному режимі 32 градуси в режимі навантаження десь 46-48 градусів, точно не памятаю. З термопасти якийсь порошок залишився, всьо покришилося, потрібно ще замітити її буде. Це я про CPU.
Якщо ж про чіпест то в офісному режимі 49, в режимі завантаження - 54-55.
Кулер корпусний стоїть, тіки незнаю чи на вдув чи на видув, круте 2400-2600 стабільно. А як його краще було б поставити? Хочу доставити ще два кулера, також типу, один на кришку збоку, замість тої вентеляційної труби і один ззаду на корпус.
Якщо ж про чіпест то в офісному режимі 49, в режимі завантаження - 54-55.
Кулер корпусний стоїть, тіки незнаю чи на вдув чи на видув, круте 2400-2600 стабільно. А як його краще було б поставити? Хочу доставити ще два кулера, також типу, один на кришку збоку, замість тої вентеляційної труби і один ззаду на корпус.
-
klepalov
Member
ну проверь, поставь на задней панели на выдув, а сбоку на крышке на вдув, чтобы дул на радиатор материнки, мне кажется 54-55 это уже не очень хорошо... хотя лето
-
well
Member
от вы паникеры
да забейте, 55 для чипсета это вообще не проблема...
-
kapitoshka
Member
Тфу тфу, зараз процесор та кулер працює нормально, після того як я поправив кліпси-зажими на радіаторі проца.
Також замінив термопасту, видавив цілих 3 міліграма зі шприца CoolerMaster TMG 301.
В такому режимі він працював близько одного місяця:
Також замінив термопасту, видавив цілих 3 міліграма зі шприца CoolerMaster TMG 301.
В такому режимі він працював близько одного місяця:
Чи могло це якось зашкодити процесору? як протестувати?Без навантаження процесора: оберти -2600, температура CPU - 44 градуса, core0 - 59 градусів, core1 - 60 градусів.