Вибір процесора

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Nutbar
Member

Повідомлення

Лучший процессор для игр (в основном) + изредка кодирование h.264/5 на следующие три года, с платформой для "обычных" людей. Ваше мнение? i9-9900k, i7-9700k, Ryzen 9 3900X или 7 3800X? Какие есть аргументы в пользу выбора какого-то из них? С учётом того, что я не планирую брать материнку за 10-15к и дороже.
У амд смущают пропеллеры на X платах и не высокая частота, у интела смущают древние+++ технологии и жор.
Wahoo
Member

Повідомлення

Nutbar
9900
Borysthenit
Member

Повідомлення

antigore:
Borysthenit: А чи не те саме, декілька років тому, виписували адепти секти "апгрейдну потім" про минулі сокети АМД, виправдовуючи придбання багатоядерного лайна?
Вот ти серйозно??? на цьому 8 ядерному "лайні" можна дальше сидіти зараз, А ДЕ ТВОЇ I3 за ціною які були того 8 ядерноного "лайна" ??? ну покажи! як класно зараз на них ПАСЬЯНС РОЗКЛАДАТИ!!! :lamer:
Конкретно мій І3, при потребі, легко апгрейднути на 1271, що аналогічно топам і7 - 4/8 по 3,6/4ггц. І коштуватиме це лише 1500 грн
А "не фани амуде" - хай купляють чергову нову платформу з компромісом у вигляді 2600 і радуються розігнаній памяті, піддро4уючи на черговий апгрейд у вигляді бажаного 3600, а по факту доведеться все одно міняти платформу ))
antigore
Member

Повідомлення

Borysthenit:
antigore: Вот ти серйозно??? на цьому 8 ядерному "лайні" можна дальше сидіти зараз, А ДЕ ТВОЇ I3 за ціною які були того 8 ядерноного "лайна" ??? ну покажи! як класно зараз на них ПАСЬЯНС РОЗКЛАДАТИ!!! :lamer:
Конкретно мій І3, при потребі, легко апгрейднути на 1271, що аналогічно топам і7 - 4/8 по 3,6/4ггц. І коштуватиме це лише 1500 грн
А "не фани амуде" - хай купляють чергову нову платформу з компромісом у вигляді 2600 і радуються розігнаній памяті, піддро4уючи на черговий апгрейд у вигляді бажаного 3600, а по факту доведеться все одно міняти платформу ))
Напишіть то людям які замість r3 1200 купили ГІПЕРпень і скільки їм треба зараз доплатити щоб взяти норм проц :D
Borysthenit
Member

Повідомлення

antigore:
Borysthenit:
Напишіть то людям які замість r3 1200 купили ГІПЕРпень і скільки їм треба зараз доплатити щоб взяти норм проц :D

Хитро зїхав на топовий сокет)) фани амуде такі цікаві в аргументах :laugh:
Ну добре, давай про 1151... ти ж сподіваюсь розумієш, що при всіх червоних плюшках, в реальних фпс - амд ледве дотягуються до рівня 8400-9400?
То з якого дива ти хочеш шари ДО виходу нової лінійки??
Ось випустять щось нове, тоді і буде шара на 1151, як зара на 1155 і 1150... і тих топів на 1151 - буде за очі, так як зараз за очі топів на 1150.
antigore
Member

Повідомлення

Borysthenit:
antigore: Напишіть то людям які замість r3 1200 купили ГІПЕРпень і скільки їм треба зараз доплатити щоб взяти норм проц :D

Ну добре, давай про 1151... ти ж сподіваюсь розумієш, що при всіх червоних плюшках, в реальних фпс - амд ледве дотягуються до рівня 8400-9400?
Ось випустять щось нове, тоді і буде шара на 1151, як зара на 1155 і 1150... і тих топів на 1151 - буде за очі, так як зараз за очі топів на 1150.
1. Ось тут як він реально дотягує для ОСОБЛИВИХ
2. I7 7700К зараз 7000ГРН б.у. ,про таку "шару" говорите??? Скільки ще часу треба почекати щоб мати можливість поміняти свій i3 ??? процу вже скоро буде 3 роки!!
3 РОКИ АУУ ! 4/8 ядер в 2К19 !!!
Borysthenit
Member

Повідомлення

Навіть якщо, через пару поколінь амд і отримають остаточну перевагу на інтел, то саме тоді і будуть цікаві їх платформи, які до сьогоднішніх компромісів на 2600 не матимуть жодного відношення.

Отправлено спустя 14 минут 47 секунд:
antigore:
Borysthenit:
1. Ось тут як він реально дотягує для ОСОБЛИВИХ
2. I7 7700К зараз 7000ГРН б.у. ,про таку "шару" говорите??? Скільки ще часу треба почекати щоб мати можливість поміняти свій i3 ??? процу вже скоро буде 3 роки!!
3 РОКИ АУУ ! 4/8 ядер в 2К19 !!!
1 Хочеш погратись в посилання? То лови, пошукай ще там переваги червоних ))
2-3 Я ж тобі вище написав - чекай виходу нового покоління! А якщо нетеплячка - то бери сучасний амд, який не може більше, ніж застарілий інтел ))
antigore
Member

Повідомлення

Borysthenit:
2-3 Я ж тобі вище написав - чекай виходу нового покоління! А якщо нетеплячка - то бери сучасний амд, який не може більше, ніж застарілий інтел ))
Не треба тут показувати "КУХОННІ" посилання з їхніми методами тестування(сині чемодани рулять )це всі ,я думав тут знають про цей канал, ну майже...
Наступне покоління ?? Коли в 2021 - 22 році?? а до того часу,що робити? кричати на каналах про нові ігри "ГДЕ ОПТИМИЗАЦИЯ БЛ!!! " бо комп не тащить?
Вся суть в тому,що якшо "стоїть" на інтел, то беріть норм поци, для ігор, а не відра типу і5 і3 і тд і дальше КРИЧАТИ і7.,і9 9900К рулить, ТАК ВІН РУЛИТЬ, но не ваші i3 i5 і їм подібні.
Piaggio
Member

Повідомлення

antigore
i7 7700 можно купить за 6000-6200 на OLX, а можно и свой i3 или i5 продать и они все еще в цене и доплатить и взять i5 или i7 6700 или i7 7700.... так что кто купил раньше интел того интел не так в цене упал сильно) и все реально пропорционально амуде)

я вообще вот читаю и все тут так порят гарячку... всем надо ТОП железо, когда все еще 4 ядра обычные... спокойно тянут все задачи на сегодня в 2019 году) А топовые 4 ядра тянут все на ультрах... например про игры речь...

вот я например на простом ПК сейчас играю в resident evil 2 remake 2019 все тянет на высоких и в 60 фпс без просадок))) 4 ядра и видик бюджетного игрового уровня)
Borysthenit
Member

Повідомлення

antigore: Не треба тут показувати "КУХОННІ" посилання з їхніми методами тестування...
Так в твоєму посиланні - взагалі немає тестів :lol:
Тупо намальовані граХфєкі і десь там в куточку мельком тіпа натяк на гру :gigi:

Отправлено спустя 10 минут 16 секунд:
antigore:
Borysthenit:
Не треба тут показувати "КУХОННІ" посилання з їхніми методами тестування(сині чемодани рулять )це всі ,я думав тут знають про цей канал, ну майже...
Наступне покоління ?? Коли в 2021 - 22 році?? а до того часу,що робити? кричати на каналах про нові ігри "ГДЕ ОПТИМИЗАЦИЯ БЛ!!! " бо комп не тащить?
Вся суть в тому,що якшо "стоїть" на інтел, то беріть норм поци, для ігор, а не відра типу і5 і3 і тд і дальше КРИЧАТИ і7.,і9 9900К рулить, ТАК ВІН РУЛИТЬ, но не ваші i3 i5 і їм подібні.
Ну і де тобі не вистачає і7 позаМИНУЛОГО покоління, вартість якого не перевищує 100 баксів?
Ах да, я забув, що амудефани, які ледве розщедрились на 1600-2600 - всі без вийнятку, сидять перед 32" моніторами з 4к і ГПУ, щонайменше 5700хт ))
Piaggio
Member

Повідомлення

Taipen
100-200 вкладок в браузере? у вас там в голове тоже 32 гб. оперативы?

по любому новое железо на DDR 4

и по любому хорошая материнка для будущего....

и не стоит 1000$ в кладывать в связку проц+мать+оператива... поберегите деньги на другие вещи) Просто купите хорошую материнку, 16-32 гб. DDR4 и норм проц с возможностью апнуть потом)

не важно что купите Интел или Амуде... разница что сейчас, что потом при перепродаже будет пропорциональная)

да и по большому счету ваш текущий комп все еще в тренде)

а вообще если вкатывать 1000$ то после 4790k надо брать что то минимум от Intel Core i7-9700K
Taipen
Member

Повідомлення

Piaggio:Taipen
100-200 вкладок в браузере? у вас там в голове тоже 32 гб. оперативы?
такі методи і потреби в роботі - міняти не планую. плюс в фоні ще якась музичка може крутитись, скануватись чи відновлюватись файли на харді, а в паралель працювати антивірус на скані іншого, і т.д.
по любому новое железо на DDR 4
це без сумнівів, так і планую
и по любому хорошая материнка для будущего....
хороша в міру. я не планую купувати мамку за пів штуки, коли за 3 роки за 200-300 я зможу купити сильнішу без розгону звязку мамка+проц. не слідкував за сучасними цінами, але раніше в діапазоні 100-150 баксів була золота середина за мамку (нову)
и не стоит 1000$ в кладывать в связку проц+мать+оператива... поберегите деньги на другие вещи)
я ще планував (можливо) відео
І якраз вартує, бо апгрейд можливий зараз і до нового року, спонсорується, а потім роки 3 мені апгрейду не бачити :shuffle:
Просто купите хорошую материнку, 16-32 гб. DDR4 и норм проц с возможностью апнуть потом)
саме про це я і завів пост :)
не важно что купите Интел или Амуде... разница что сейчас, что потом при перепродаже будет пропорциональная)
перепродажа буде через один апгрейд, бо потім то що зараз підшукую знов переїде в резервний комп, і тільки тоді продасться те що зараз планую зняти (тобто мій 4790к - років через 6 піде на заслужений відпочинок :D )
да и по большому счету ваш текущий комп все еще в тренде)
дякую за комплімент :gigi:
а вообще если вкатывать 1000$ то после 4790k надо брать что то минимум от Intel Core i7-9700K
додав в список варіантів, чекаю ще порад )

Отправлено спустя 2 минуты 45 секунд:
до речі, Socket 1151-V2 і старий, кулери сумісні?
DuckRider
Member

Повідомлення

Taipen: до речі, Socket 1151-V2 і старий, кулери сумісні?
да
palamars
Junior

Повідомлення

Посоветуйте что выбрать для компа а-ля workstation:
-работать будет круглосуточно
- hyper-v с парой виртуалок
- SQL, 1C
- photoshop, lightroom
-32 Гб ОЗУ
-временами игры, но игры не в приоритете. Разгоняться точно ничего не будет.

Выбор между односокетником на LGA2011 и сходным по стоимости AMD Ryzen
Райзен привлекает общей свежестью, ну там USB 3.0, PCI-E 3.0, энергосбережение, возможность собрать систему в компактном формате и т.д.

С другой стороны, целевой софт больше адаптирован под intel, регистровая память до неприличия дешевая...
Taipen
Member

Повідомлення

а який його аналог, або щось краще від АМД?
Anytime
Member

Повідомлення

Taipen:
а який його аналог, або щось краще від АМД?
Как вариант 3700x.
Wahoo
Member

Повідомлення

Taipen
3700x - 3800x.
3800х по цене практически равен.
+8 потоков/ -частоты
Все плюсы/минусы как обычно амд вс интол.
Piaggio
Member

Повідомлення

Wahoo
как по мне лучше i7-9700K чем Ryzen 7
Taipen
Member

Повідомлення

https://hotline.ua/computer/processory/ ... 1-14780967

по процам вибір виглядає якось в таких межах, принаймні попередньо. трохи збиває мене з толку менша кількість пропозицій інтелівських треїв і чомусь їх більша вартість від боксових. якщо хтось в курсі чому?
Anytime
Member

Повідомлення

Taipen:https://hotline.ua/computer/processory/ ... 1-14780967

по процам вибір виглядає якось в таких межах, принаймні попередньо. трохи збиває мене з толку менша кількість пропозицій інтелівських треїв і чомусь їх більша вартість від боксових. якщо хтось в курсі чому?
А кто его знает логику продавунов. Различие между tray/box - коробка и 12/36 месяцев гарантии. Может боксовые лучше разобрали и постепенно с новыми поставками и изменением курса их цены пришли в норму, а оем процессоры почти не брали, вот и остались по старым, более высоким ценам. Ведь цену не хотят снизить, а отбить за сколько брали и навера немного сверху. Как та легендарная вега56 в розетке за 18к после того, как майнинг прошел.
Відповісти