в обзорах никто не тестит 30-40 клиентов по вай фаюndrey:Логика у меня такая из обзоров
Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Hotspur
Member
-
Noveon
Member
Ну так это голая точка доступа, к ней ещё нужен какой-нибудь MikroTik hEX RB750Gr3/hEX S RB760iGS или Ubiquiti EdgeRouter X (ER-X).ndrey:Ну 5-6к это посилам
-
ndrey
Member
Noveon
Спасибо за совет, камбиум уже интереснее кинетика
Спасибо за совет, камбиум уже интереснее кинетика
-
Scoffer
Member
ndrey
Grandstream GWN7600 подешевше буде, 2.5K гривень. 30-35 клієнтів витримає.
http://www.grandstream.com/sites/defaul ... ussian.pdf
Знадобиться ще PoE-інжектор 802.3af, бо точка йде без БЖ. Наприклад їхній же GSPoE 48V 24W https://en.grandstream.net/en/ip-phones ... ector.html +500 гривень.
І знову ж таки, як і в випадку камбіуму, це гола точка доступу, і знадобиться ще будь-який роутер. Щоб прям зовсім не заморачуватись можна взяти GWN7000 (3.5К гривень), він інтегрується з точкою доступу, і дозволить навісити ще купу, якщо потрібно буде, і керувати ними з одного місця. Але не обов'язково саме він, точка доступу автономна, і працює без контролеру.
Grandstream GWN7600 подешевше буде, 2.5K гривень. 30-35 клієнтів витримає.
http://www.grandstream.com/sites/defaul ... ussian.pdf
Знадобиться ще PoE-інжектор 802.3af, бо точка йде без БЖ. Наприклад їхній же GSPoE 48V 24W https://en.grandstream.net/en/ip-phones ... ector.html +500 гривень.
І знову ж таки, як і в випадку камбіуму, це гола точка доступу, і знадобиться ще будь-який роутер. Щоб прям зовсім не заморачуватись можна взяти GWN7000 (3.5К гривень), він інтегрується з точкою доступу, і дозволить навісити ще купу, якщо потрібно буде, і керувати ними з одного місця. Але не обов'язково саме він, точка доступу автономна, і працює без контролеру.
-
ndrey
Member
Hotspur
Не тестят,но там написано где-то было,что в теории 90+90 что-то такое...
Отправлено спустя 12 минут 35 секунд:
Scoffer
Спасибо,два роутера есть,тп линк арчер с60 и тп линк 940 вроде...а зачем нужны роутеры,помимо грандстрим?)
Отправлено спустя 1 час 50 минут 51 секунду:
Scoffer
а этот пойдет? Маршрутизатор Grandstream GWN7000
Подробнее: https://rozetka.com.ua/109591692/p109591692/
Не тестят,но там написано где-то было,что в теории 90+90 что-то такое...
Отправлено спустя 12 минут 35 секунд:
Scoffer
Спасибо,два роутера есть,тп линк арчер с60 и тп линк 940 вроде...а зачем нужны роутеры,помимо грандстрим?)
Отправлено спустя 1 час 50 минут 51 секунду:
Scoffer
а этот пойдет? Маршрутизатор Grandstream GWN7000
Подробнее: https://rozetka.com.ua/109591692/p109591692/
-
Scoffer
Member
ndrey
Затим, що точка - не роутер, вона вміє тільки піджарювати мозги опроміненням, і на тому все Її треба кудись встромити, і цей хтось повинен роздавати DHCP, організувати NAT і все таке. Якраз цими справами роутер і займається.
Ну і одразу попереджаю, "гігабіт" на вафлі це зовсім не те ж саме, що гігабіт на проводі. При гарному розкладі буде реальних мегабіт 500-700 сумарно. А 30 клієнтів на одну точку подібного класу це прям впритул. Якщо буде зовсім некомфортно, доведеться брати ще точок доступу мутити Channel Multiplexing
PS: у грандстріма в природі є ще модель GWN7630, коштує біля 120 баксів, але в Україні чомусь не продається. Якщо є час притягнути з амазонів, то варто брати її, там 4×4:4 MU-MIMO Wave-2. В теорії прокачає увесь гігабіт на 5ГГц.
Відправлено через 2 хвилини 20 секунди:
Підійде будь-який маршрутизатор. Конкретно Grandstream GWN7000, після попереднього налаштування, дозволить керувати точкою/точками доступа, не заходячи в них, що зручно, коли їх більше однієї.
Затим, що точка - не роутер, вона вміє тільки піджарювати мозги опроміненням, і на тому все Її треба кудись встромити, і цей хтось повинен роздавати DHCP, організувати NAT і все таке. Якраз цими справами роутер і займається.
Ну і одразу попереджаю, "гігабіт" на вафлі це зовсім не те ж саме, що гігабіт на проводі. При гарному розкладі буде реальних мегабіт 500-700 сумарно. А 30 клієнтів на одну точку подібного класу це прям впритул. Якщо буде зовсім некомфортно, доведеться брати ще точок доступу мутити Channel Multiplexing
PS: у грандстріма в природі є ще модель GWN7630, коштує біля 120 баксів, але в Україні чомусь не продається. Якщо є час притягнути з амазонів, то варто брати її, там 4×4:4 MU-MIMO Wave-2. В теорії прокачає увесь гігабіт на 5ГГц.
Відправлено через 2 хвилини 20 секунди:
Підійде будь-який маршрутизатор. Конкретно Grandstream GWN7000, після попереднього налаштування, дозволить керувати точкою/точками доступа, не заходячи в них, що зручно, коли їх більше однієї.
-
ndrey
Member
Scoffer
спасибо за советы. провода тянуть нет желания и некак) 500-700мегабит должно устроить. с амазона тащить тоже некогда-уже нужно работать,пару дней ждет,но боьше уже под вопросом...
Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
так я не понял Маршрутизатор Grandstream GWN7000 подойдет мне или нет? а то я что-то не нашел обзоры...
спасибо за советы. провода тянуть нет желания и некак) 500-700мегабит должно устроить. с амазона тащить тоже некогда-уже нужно работать,пару дней ждет,но боьше уже под вопросом...
Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
так я не понял Маршрутизатор Grandstream GWN7000 подойдет мне или нет? а то я что-то не нашел обзоры...
-
Scoffer
Member
ndrey
У нас є типу офіційний представник, grandstream.net.ua , зателефонуй їм, може у них завалялась
Відправлено через 48 секунди:
Підійде. Про poe-інжектори не забудь
У нас є типу офіційний представник, grandstream.net.ua , зателефонуй їм, може у них завалялась
Відправлено через 48 секунди:
Підійде. Про poe-інжектори не забудь
-
Noveon
Member
именно MU-MIMO с тем самым Wave2, о котором я писал, там только в 5ГГц. (в 2.4 там обычный SU-MIMO)Scoffer:там 4×4:4 MU-MIMO Wave-2
На что ты писал:
то есть в рекламируемой тобой точке этот самый ATF есть именно в том диапазоне, где он как раз и не нуженScoffer:ATF - така ж непотрібна штука як і mu.
Тугих пристроїв на 5ГГц не існує в природі, а на 2ГГц не треба такі швидкості.
О как у нас быстро мнение может меняться в зависимости от ветра
-
ndrey
Member
кароче я уже запутался-помогите
-
Noveon
Member
бери Грандстрим - мне самому интересно, что за зверь, тем более цена демократическаяndrey:кароче я уже запутался-помогите
расскажешь потом - что и как
Роутер пока не покупай. На Archer C60 есть OpenWrt - вот его бы я прошил и оставил на первое время, а потом будете посмотреть.
Просто мне доставляет, как выгораживая свои Микротики микротоводы идёт на все ухищрения, лишь бы не дать виду, что ступил.
Востаннє редагувалось 11.09.2019 10:16 користувачем Noveon, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Noveon
ПФ, у людини 30+ клієнтів, а не два з половиною телевізора, коли йшов спір про кінетики.
В твоїй E400 взагалі немає ні MU, ні wave 2. Чого ж ти її рекомендуєш?
Відправлено через 3 хвилини 10 секунди:
Грандстрім норм. Наші місцеві корпорати часто ставлять такі в віддалені мікроофіси, де жаба давить закупити арубу. Політ нормальний.
ПФ, у людини 30+ клієнтів, а не два з половиною телевізора, коли йшов спір про кінетики.
В твоїй E400 взагалі немає ні MU, ні wave 2. Чого ж ти її рекомендуєш?
Відправлено через 3 хвилини 10 секунди:
Грандстрім норм. Наші місцеві корпорати часто ставлять такі в віддалені мікроофіси, де жаба давить закупити арубу. Політ нормальний.
-
Noveon
Member
ну так может ты не в курсе, как телевизоры засирают тот самый 5-ти гигагерцовый эфир?Scoffer:ПФ, у людини 30+ клієнтів, а не два з половиною телевізора, коли йшов спір про кінетики.
вот случай из жизни: https://wi-cat.ru/wi-fi/stb-torrent-wifi-must-die/
у меня был подобный, только там роутер ложился из-за нехватки оперативки под ath10k
E400 снята с производства, в рекомендации было E400/410.Scoffer:В твоїй E400 взагалі немає ні MU, ні wave 2. Чого ж ти її рекомендуєш?
И Cambium это мировой brandname, в отличии от Грандстрима.
Аруба, как и Циска - только цена, остальное - понтыScoffer:де жаба давить закупити арубу
WiFi это Ruckus и Cambium (где жаба давит на Ruckus).
-
ndrey
Member
Noveon
я именно за этот спрашиваю Grandstream GWN7000 https://rozetka.com.ua/109591692/p109591692/ ,тк лучше ,вроде,не нашел у нас... можно смело брать? а то как-то по 5к грн туда-сюда кидаться тоже некомильфо
я именно за этот спрашиваю Grandstream GWN7000 https://rozetka.com.ua/109591692/p109591692/ ,тк лучше ,вроде,не нашел у нас... можно смело брать? а то как-то по 5к грн туда-сюда кидаться тоже некомильфо
-
Scoffer
Member
Noveon
Рукус і камбіум не дадуть скидку при закупівлі в купі з серваками, і не дадуть провести одним тендером, тому беруть арубу. Ліст прайс - діло третє, її ніхто не купляє за такі ціни
Про рукус добра половина начальників взагалі нічого не чула, для них це абсолютний ноунейм Про грандстрім вони і то чули частіше.
Тільки не треба мені розповідати який рукус класний, я в курсі.
Рукус і камбіум не дадуть скидку при закупівлі в купі з серваками, і не дадуть провести одним тендером, тому беруть арубу. Ліст прайс - діло третє, її ніхто не купляє за такі ціни
Про рукус добра половина начальників взагалі нічого не чула, для них це абсолютний ноунейм Про грандстрім вони і то чули частіше.
Тільки не треба мені розповідати який рукус класний, я в курсі.
Востаннє редагувалось 11.09.2019 10:30 користувачем Scoffer, всього редагувалось 3 разів.
-
ndrey
Member
или все-таки лучше cnPilot E410 Indoor (ROW) Cambium поискать?
-
Noveon
Member
ndrey
Давай ты ещё раз опишешь задачу, только поточнее.
Что за 30 быстрых клиентов? Что делают клиенты - торренты тянут?
Какое помещение, площадь, перегородки из чего? Желательно план, даже от руки на листике.
Давай ты ещё раз опишешь задачу, только поточнее.
Что за 30 быстрых клиентов? Что делают клиенты - торренты тянут?
Какое помещение, площадь, перегородки из чего? Желательно план, даже от руки на листике.
-
ndrey
Member
можно в личку?
-
Noveon
Member
Да можно, но смысл?...