Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

Ну,нас вже троє,якщо я правильно розумію -
Mr.Pum@
Trinity
І всі з одного міста.Прям все складається.
Я тільки За,щоб скинутись.
Robostyle
Member

А как active XCS Back plate (kryographics NEXT) совмещается с самим kryographics NEXТ?

А то у них там такая хорошая фотка, шо все сразу понятно :-/
Ross7887
Member

Robostyle теплотрубкою, яка проходить через вхідний-вихідний отвори до водоблоку і охолоджується рідиною яка проходить через водоблок.
MaxMDR
Member

Доброго вечера) вроде недавно был, а уже 150 новых страниц. Если вкратце, то все эксперименты с лансеровским радиатором, и жидкостями закончились заливкой воды в систему. После того, как помпа не смогла продавить масло 5w40, после залития платы тосолом и ее реанимации, залита вода) год отработало и продано, а вот впечатлений осталось немало)
Dimentoza
Member

Интересны впечатления, купившего залитую мать :gigi:
Stas
Member

Dimentoza
Илон Маск со своим автопилотом в Тесла задумался бы :)
Deadpool
Member

Надибав цікаві радіатори, естетично чисто мають гарний вигляд, та і не латунь трубки а мідь наче:
спойлер
Изображение
Изображение
https://ru.aliexpress.com/store/product ... 77cdLk08H1
Sanьka
Member

Deadpool:Надибав цікаві радіатори, естетично чисто мають гарний вигляд, та і не латунь трубки а мідь наче:
Конструкция напоминает таковую у Аирплексов. Красивые, но высоких показателей не жди.

Летающий слон ))))
TheGuy
Member

Так,вродь перед затяжними вихідними встигаю зробити перестановку.Треба фінальних кілька порад:
1)Фрітерм про -30 сьогодні приїхати повинен.Дистилята теж 5л купив вже.В якому співвідношенні розводити?1:1?
2)Зараз в контурі сімантовська самопальна прозора жижа з дистилятом.Стоїть так пару тижнів.Чи треба після цього перемивати комплектуху,і якщо так,то прошу короткий мануал.
Дякую!

Хух.Сподіваюсь,все влізе і гірше хоч не стане :)
Alexey1977
Member

TheGuy
после другой жидкости нужно 100% промывать - я сначало обычно очищенной водой а потом дистиллированной делаю.
TheGuy
Member

Alexey1977
добре,з цим ясно,дякую.

Залишилось дочекатись спеціаліста по Фрітерму ;)
TheGuy
Member

Христос Воскрес!
Ось мій тріп-репорт про те,що було вчора-сьогодні.

Забігаючи вперед - мораль басні:
не робіть важливу роботу у великі свята.Ну,або я просто знову десь затупив.Хоча одне іншому не заважає.

Вирішив я перед затяжними вихідними довести справу до кінця і додати другий 360мм радіатор в контур.Фрітерм приїхав вчасно,все інше теж було на поготові.
Злив систему,промив всі вузли і перебрав відеокарту - до її температурі і в тутешнього ком'юніті,і в мене самого були претензії.Розбір показав,що прижим до чіпа був не надто рівномірним,і сама паста видалась рідкуватою.Намазав на цей раз Термал Грізлі,що йшла в комплекті з водоблоком на проц.Зібрав,розібрав - відбиток значно більш рівномірний.Зібрав.
Причина цієї всієї возні - 45мм радіатор + кулери спереду не давали прикріпити помпу.Виніс кулери за периметр - забір повітря при закритій морді - "околонульовий".Тому вирішено було перемістити 45мм наверх,а наперед поставити 30мм з кулерами,які були б всередині корпусу,при цьому не заважаючи установці помпи.
До 3 годин ночі я боровся з радіаторами - розмістити два по 360мм зверху і спереду виявилось не так просто,як я думав.Плюс обмеження по набору фітингів,бо докупляти вже нема,як.В кінці-кінців наче як впхнув радіатори і ватерблоки,виставив фітинги,а нарізку і підгон шлангів залишив на ранок.
Ранок настав через 2 години,коли дружина встала,щоб йти до церкви,і я ж теж прокинувся разом з нею.В не надто продуктивному стані свідомості я приступив до шлангів.Вже зараз розумію,що треба було б зробити хоча б для себе кілька фотографій з процесу - віброізоляція помпи першого разу мені не сподобалась,і я серед ночі думав,як з підручних дрібниць зробити якийсь ефект.Ну і так далі.
На етапі установки шлангів ,загалом,все пройшло нормально - фітинги підібрати і виставити було довше і важче.
Приблизно година прогону самого контуру - течії не виявлено.Запустив комп.
Іііі... отут чекав сюрприз.
Тестував я так,як і минулого разу - фурік,ЛінХ і їх поєднання.
Хвилинний ліричний відступ.Контур виглядає так:
спойлер
photo5345792106972687213.jpg
Д5 -> ватер відяхи -> 360х45(видув) -> проц -> 360х30(вдув) -> резервуар.

І тепер - саме цікаве - результати.
Ось комплексний тест - Фурік і ЛінХ на новому конфігу:
спойлер
Furmark 24min + Linx 2rad closed.png
Температура відеокарти не впала відносно результатів при одному радіаторі.При тому,що 360х45 радіатор за нею обдувають 3 некеровані кулери(взяв на роботі в магазині для тесту бракований набір,в якому контролер не працює),що дують на постояночку в районі 1200об/хв.
Але це ще пів біди.
Якщо запустити тільки ЛінХ без Фуріка,то температура карти буде в районі 34-35градусів,а в проца будуть ті ж самі 80 в максимумі,хоча до його послуг,здавалося б,весь контур.
Я вже і прижим чууууть-чуть ослабив,але поки результату нема.
Діставати і перемазувати проц?Це найперше,що напрошується,хоча і рівненько і нормально там все зроблено було.
Інших причин такого перекосу я не бачу - все наче вказує на те,що йому щось заважає віддавати тепло.Останній аргумент - якщо в першому контурі відкривання передньої кришки давало значний профіт,то зараз - що закрита кришка,що відкрита і які б оберти кулерів не були - результати всі,як копія один одного.Тому і думаю,що проблема в районі термоінтерфейсу(той таки комплектний Гріззлі) чи прижиму.Ну,або я через брак досвіду припустився помилки при побудові контуру,або я зробив якусь банальну дурницю,але через напівкоматозний стан не бачу її.

Розумію,що сьогодні свято,вихідні і так далі.Тож не б'ю на сполох,нічого такого.Та раптом будуть ідеї чи просто думки - буду вдячний.
Ну,а якщо просплюсь,побачу щось сам і виправлю,то теж дам знати.Цей нюанс з температурою проца(якого не було минулого разу при одному радіаторі) і трійка кулерів наверх - це все,що залишилось,начебто.Закрити ці питання,і можна видихнути на якийсь час.

Всім смачної паски!
alexdev
Member

TheGuy
а процессор скальпированный?
TheGuy
Member

alexdev
скальпований.Питання не тільки в температурі,як такій,а в тому,що вона виросла в 2-радіаторній системі в порівнянні з варіантом,коли радіатор був один.
Спробую відкрутити водоблок і гляну на відбиток.Може пережав сильно...
Cirax
Member

Предположу, что водоблок просто не успевает отбирать тепло, вот и результата нету.
Ну и напряжения на процессоре как-то великоваты 1.45В.
Пытайтесь выйти на 1.3-1.35В, температура упадет градусов на 6-8.
TheGuy
Member

Cirax
Дякую і вам.
В біосі збережений пресет - частота 5.0,а вольтаж - 1.28.
Він був задіяний і тоді,і зараз.Власне,тому я і не списував це на налаштування.
Щойно понизив на один стоп рівень LLC і прогнав ЛінХ ще раз.
Іііі...диво наче як сталось - температури зменшились на 10градусів.Тепер вони такі,як були при одному радіаторі,і це змушує мене бути і далі невдоволеним.Не кажучи вже про те,що минулого разу такі температури були при вищому рівні LLC.Тож номінально зараз все наче і нормально,але минулого разу було так само навіть при гірших вихідних даниж - один радіатор замість двох,вищий рівень LLC і навіть жижа гірша.А тепер купа возні і отаке.Тож поки всім дякую,а сам продовжу копатись.Шкода,вдома пасти більше нормальної нема - може б перебрав на скору руку хоча б проц.
Під спойлером - фото крайнього тесту.
спойлер
LinX 10 Closed v2.png
Cirax
Member

Все равно напряжение стреляет в небо, еще выше на скрине, максимум проскакивал, вплоть до 1.477В.
Кстати, результаты в Линксе улучшились.
Ну и не стоит забывать, что один 360рад с легкостью охладит процессор, и увеличивая контур, на выходе можно получить фигу.
Должен быть результат при нагрузке на видео и проц одновременно.

Ps. Есть предположение что упал поток, из-за высокого ГДС нового радиатора.
nazar-pc
Member

Cirax:Все равно напряжение стреляет в небо, еще выше на скрине, максимум проскакивал, вплоть до 1.477В.
Ну и не стоит забывать, что один 360рад с легкостью охладит процессор, и увеличивая контур, на выходе можно получить фигу.

Мені пари 280мм впритик на 4.8ГГц, при AVX перетинає 90°, хоча і не тротлить. Цікаво як це так вийшло що у вас 360мм з головою.
TheGuy
Member

Cirax
Не стверджую і не претендую на істинність в останній інстанції,та наче як CPU_VID та CPU_VCORE - не одне і те ж.

Та що б там не було - я зняв водоблок,і відбиток на процесорі показав,що я чутка пережав проц.Дивно,бо в комплекті з водоблоком були пружини,та і самі "гайки-головки" не сквозні.Тож надмірного притиску бути не мало б взагалі,не кажучи вже про те,що надто сильно прикрутити було б важко хоча б тому,що це банально незручно робити кінчиками двох пальців.
Але годі з тим.Чутка позгрібав пасту до центру і видавив сірникову голівку пасти з тюбика,прикрутив без надмірного старання,і температури в ЛінХ впали ще на 4-5 градусів,тепер немає навіть 70.Десь 64-68.
Не знаю,чи це нормально для цього процесору,контуру і налаштувань.Я переконаний,що можна зробити і ще краще.Візьму на днях з роботи пасту Ноктуа,спробую ще з нею.
На цьому поки все.Бачу,пост з самим звітом ще і мінуси набирає,при тому,що ніхто нічого поганого наче не пише.Тож раз це мозолить комусь очі,поки зверну лавочку - в кінці-кінців,проблем,як таких,особо не лишилось.А з тим,що ще є,розберусь і сам.Не морочитиму більше ваші голови.

Ось,як це виглядає поки-що:
спойлер
photo5350435838498024001.jpg
І за досягнення цього скромного результату,я вдячний всім,хто відгукувався порадами в цій темі і навіть поза нею(MonsterKilliger,Ross7887,Nox,yurasic park,Dimentoza,zja).

Буде,що спитати - спитаю.Матиму,що сказати - скажу.Поки всім дякую,другий "блін" наче не зовсім комом,тож буду тестувати по-тихеньку.
Гарного дня!
Cirax
Member

nazar-pc:
Cirax:Все равно напряжение стреляет в небо, еще выше на скрине, максимум проскакивал, вплоть до 1.477В.

Мені пари 280мм впритик на 4.8ГГц, при AVX перетинає 90°, хоча і не тротлить. Цікаво як це так вийшло що у вас 360мм з головою.
Может стоить скальпировать? У меня одно время профильный конфиг работал на одном радиаторе 3х120, и ничего страшного не было.
На данный момент стоит 360GTS, и 240GTS, температура проца без разгона поднимается до 57, при 5ГГц - до 75 разогревается.
Температура контура 35градусов.
После 3-4часов игры, проц максимум 62, видео 55; крутиляторы вращаются на 700 оборотов.
Ответить