i3 6098p Asus H110 s1151 видає артефакти через hdmi.

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Freshik
Junior

Повідомлення

Материнка видає артефакти через hdmi. Що я вже робив:
1.Міняв кабель на інший не плмогло і ці два кабелі у іншому пк працюють на ура.
2.Підкидував іншу ОЗУ - Безрезультатно.
3.Підкинув Бп - Безрезультатно.
4.Тестив у відкритому стенді думав може десь коробиться об корпус - нічого не змінилось (безрезультатно)
5.Підкидував відеокарту тестову через pci, драйвера встали артефакти пропали.
Осталося тільки два варіанти або материнка або встройка на процесорі. Другий варіант малоймовфрний але все ж таки треба попробувати.
Питання до форумчан. Можливо хтось має якийсь пеньок або целерон g3900 або любий процик щоб виключити останню деталь і визначити чи це процесор чи материнка, або материнку щоб тестанути мій процесор чи не сипиться артефактами. Локація Львів Наукова відгукніться кому не лінь.
І це точно не драйвера бо артефакти сипляться на старті системи ще до запуску Windiws. :think:
Shpoker
Member

Повідомлення

Freshik
ставлю на процессор, ибо в своё время ящик интела i5-3ххх менял по гарантии. колесо сансары могло дать новый оборот)
Freshik
Junior

Повідомлення

Shpoker
Саме головне що через відеокарту нормальну підключену через PCI шину - артефактів немає, і через Vga в встройці їх набагато менше, тільки при запусці материнки де із значка Асус переключається вікно на завантаження вінди от т там і йде артефакт, деколи і взагалі все норм паше якщо встройка підключена через VGA. Через Hdmi при запусці сипить полосками горизонтальними червоними зеленими - рандомно поки не запуститься до робочого стола, інколи вже при роботі на робочому столі також буває проскакує але рідко. Якщо видалити дрова на Інтел hd і дьоргати вікнами різко мишкою також появляються ці полоси, коли дрова стоять то наче все працює но сипить артефакти при запуску. Просто нехочеться йти купляти мать і якщо засипить артефактами потім її продавати і купляти проц. Хочеться точно оприділитись що вмирає оперативка чи відеоядро на процессорі.
gehka3
Катярко

Повідомлення

Freshik
На 6ххх камнях встройка глючная, исправили только в 7ххх серии
Freshik
Junior

Повідомлення

gehka3
Де можна почитати статю ао цьому питанню бо гугл інформації не дав. Буду вдячний :beer:
Fishnya
Alex

Повідомлення

Видеочасть дохнет еще с сендиков. В ноутах так точно.
Ставлю на проц
Trinity
Member

Повідомлення

А скажите, можно ли отключать видеоядро в кеби лейках?
Влияет ли на температуру процессора?
Если стоит дискретная видеокарта.
А то пока раз такая тема, спрошу, а то пк под боком нет в биосе ковыряться.
Freshik
Junior

Повідомлення

Fishnya
Ну в мене i3 - 6098p + H110. За температурами дивлюсь на встройці не граю в ігри тільки фільми мультимедія і т.д з ігор монополія 1995 рік чисто коли приходять друзі збираємось то деколи граєм і Heroes 3, герої 1999 року випуску, які я пограв сумарно 20 хвилин для ностальгійкм. Тож я сумніваюсь що це могло прибити встройку, тєрмуху міняв вчасно раз в рік, термопаста gd900 mx4, чи Noctua nh1, тобто Г-термопасту не мастив. При заміні тєрмухи минула не висихала. Неповірете посипався в простої на робочому столі з відкрити Хромом з 2 вкладками. Питання буде працювати чи буде деградувати проц якщо проблема з ним і зараз купити якусь затичку і сидіти із неї? :think: :think: :think:

Отправлено спустя 3 минуты 26 секунд:
Trinity
Помоєму і відключати не треба встройка тупо непаше якщо ти сидиш через дискретку.
gehka3
Катярко

Повідомлення

Freshik
https://www.overclockers.ua/memory/gski ... 6d-16gtzb/
Там затронута тема артов и прочих нюансов со встройкой, из своего опыта: при поднятии напруги на SA - часто были проблемы со встройками
И ещё кэш крашился при поднятии напряжений на кольцевую
Freshik
Junior

Повідомлення

Так але я:
1.Нічого не розганяв
2.Час від часу дивлюсь і обслуговую чище Бп і перевіряю напруги. І все в нормі.
тому я незнаю чого воно покрашилост все.
Якщо поставити дискретку проц не вмре з часом? чи процес вже запущений?
Fishnya
Alex

Повідомлення

Freshik:Тож я сумніваюсь що це могло прибити встройку
а я не писал, что игры тут каким-то боком :rotate:
Freshik:Якщо поставити дискретку проц не вмре з часом?
ну если умрёт - напиши, будет копейка в пользу статистики, тоже полезно
Freshik
Junior

Повідомлення

gehka3
Прочитав статтю все що можу сказати.
1.Розгін i3 6098p на H110 яка тримає частоту озу тільки 2133Mhz нереально все паше в стоці.
щоб розібратись:
1.Термопасту міняю вчасно
2.Слідкую за температурами та за Вольтажами також. Ну прям не коден день але час від часу щоб зрозуміти чи не деградує Бп і т.д
3.Память Goodram ddr4 2133mhz на цій частоті і завжди працює.
4.Не граю в ігри тільки щось дуже старе типу герої і монополію коли збираються друзі погуліти в хаті і т.д максимум 2 години на тиждень деколи і менше.
Із за чого воно могло полетіти нерозумію. Питання залишається актуальним Хто зі Львова підкиньте мій камінь гляньте чи є трабли, а то якось стрьомно йти в магаз тіпа купляти мать перевірити бистро проц без тєрмухи і вертати потім назад типу незайшло верніть бабки. В знайомих немає Компів на 1151. А мій другий робочий Пк на сокеті AM4 :beer: :beer: :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
Fishnya
При любих надо взнати проц чи міст тоді шось думати. Попробую десь пробити або мать або камінь поки без результатно.
gehka3
Катярко

Повідомлення

Freshik
Какой мост, ап чём речь? :)

Напруги на авто и шо оно там может подать в какой момент - вы не узнаете ибо не мониторите с логами по всем позициям и не просматриваете потом эти логи
Ютуб, видео в плеерах, казуалочки, рекламные баннеры в бравзёрах - всё может перейти установленный дровами порог "без нагрузки/нагрузка" и частоты встройки прыгнут в режим 3D

Вынь 10, автообновы и прочее.....................

Выше говорили и я повторю: МП не при делах, протс и его особенности, не значит что "сломался" - такой он есть
Какая нибудь дешёвая затычка дискретка и будет счастье
Trinity
Member

Повідомлення

gehka3
Северный или южный :gigi: :laugh:
Відповісти