CPU P4 2.4ГГц -> 100% ЦП процес hl.exe

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
kapitoshka
Member

Повідомлення

Привіт усім.
Потрібно дещо розяснити для мене.
І так:
ПК старий, 2002 рік, проц - P4 2.4ГГц, мамка - Intel D845PESV.
При запуску cs (counter-strike) відповідний процес (а саме процес hl.exe) час від часу досягає 100 % потужності ЦП (центрального процесора).
Таке ж спостерігається при спогляданні деяких відео в Опері (та інших браузерах) - завантаження процесора прямує до 100%
Схоже на те, що критично не вистарчає продуктивності процесора.
Головний аргумент в сторону захисту проца - раніше такого не було :)
Запитання:
1) Чим можна поміряти і яка температура повинна бути в ЦП.
2) Які міри можна впровадити, щоб проц справлявся і не завантажувався на 100% так часто, тут наведу варіанти:
а)почистити радіатор процу і кулер процу, змастити його, перевірити оберти.
б)замінити термопасту. Вона ще рідна, з 2002 року. (схиляюся до того що термопаста стала не теплопровідною)
Дякую всім, хто допоможе.
DaKaR
Member

Повідомлення

1) Чим можна поміряти і яка температура повинна бути в ЦП.
everest, speedfan + море всевозможного софта гугол в помощь. Ну в пределах 75, котнкретно под свою модель сможешь посмотреть на сайте интела
Які міри можна впровадити, щоб проц справлявся і не завантажувався на 100% так часто, тут наведу варіанти:
Твои варианты понизят температуру но не нагрузку.
ŠeT
Junior

Повідомлення

Антивирус какой стоит? Были у меня с полгода назад схожие проблемы на бартоне. Стоял NOD или drWeb (уже точно и не помню), снёс, поставил Авиру - всё заработало как прежде
kapitoshka
Member

Повідомлення

Дякую.
А може бути таке що нагрузка підвищується саме із підвищеням температури? Тобто в піки проц більше гріється, і від нагріву втрачає продуктивність?
Які можуть тоді бути варіанти для пониження завантаження ЦП ?
Може якісь твіки, оптимізація вінди.

П.С: якщо наважуся замінити терпопасту, яку марку купляти, як наносити ?
DaKaR
Member

Повідомлення

А може бути таке що нагрузка підвищується саме із підвищеням температури? Тобто в піки проц більше гріється, і від нагріву втрачає продуктивність?
Такого не наблюдал.
Які можуть тоді бути варіанти для пониження завантаження ЦП ?
надо понять с чего резко возросла загрузка. Вообще как вы заметили что возросла нагрузка, появились тормоза, лаги?
П.С: якщо наважуся замінити терпопасту, яку марку купляти, як наносити ?
Все советуют КПТ-8, и я не буду оригиналом. Размажь тонким слоем по трерморазпределителю(крышечка процессора), я обычно размазываю частью кулера которая прилегает к процессору
kapitoshka
Member

Повідомлення

Стоял NOD или drWeb (уже точно и не помню), снёс, поставил Авиру - всё заработало как прежде
В мене NOD стоїть, але повторюся - 100% ЦП займає лише процес hl.exe
Вообще как вы заметили что возросла нагрузка, появились тормоза, лаги?
так, появилися лаги. І також запускав гру і водночас відкривав деспечер завдань - дивився, що процес гри займає 70-100% ЦП коли гра розгорнута і лише 10-15% коли гра згорнута.

Зараз заінтислював speedfan - моніторю наразі в спокіному стані, офісному. CPU - 45 градусів, оберти кулера - 3000
Глянув в вкладку вольтаж - там жах, лінії, які (я так зрозумів) мали би бути рівними в мене всі покривлені. Найгірші справи з вольтажем у 12 вольт.
Доречі який вольтаж відповідає CPU ?
КПТ-8
де купити? комп. магазини мовчать, нема там такого.
oRac001
Member

Повідомлення

Глянув в вкладку вольтаж - там жах, лінії, які (я так зрозумів) мали би бути рівними в мене всі покривлені. Найгірші справи з вольтажем у 12 вольт.
Доречі який вольтаж відповідає CPU ?
В тебе проблеми з БП. Необхідно його замінити. Та й сам комп не першої свіжості, обновка точно не завадить.
kapitoshka
Member

Повідомлення

обновка йому вже не потрібна, хібашо заміновка :)
MRI
Member

Повідомлення

Кароче проверь в каком режиме у тебя КС должен быть в openGL
если стоит в Software то именно он прибивает проц.Если нет не знаю думать надо тогда

П.С настройки графики если че там проверь
Відповісти