Rikko:Ребята привет!
Довольно давно не заходил к вам, иногда читаю новости но там как получается...
Есть такое дело нужно собрать старому другу ПК желает под монитор с фрисинком.
Так как он заказал уже с massdrop 31-32 где-то дюйма монитор с 2560на 1080 разрешением.
Бюджет 800$, сказал может максимум 900$ но под вопросом.
Что посоветуете?
Как быть взять 1600 проц и всё или все же 8 ядер брать?
Вк 1070 или всё же вегу?
Заказывать будем или с newegg ili computeruniverse
Очень буду рад помощи

8 чи 6 ядер - залежить від потреб конкретних програм. В середньому, восьмиядерники трохи краще гоняться на трохи нижчих напругах.
Звісно Вега, 1070 вже програє в усіх іграх (особливо в 2к ), а через пару років традиційно стане непотребом.
Якщо з newegg, то обходьте "нову пошту" стороною.
Rikko:Пока думаю так
1600Ryzen
Мать на B чипсете
16 гб оперативки
128 ссд
3 тб жесткий
650 ват бп (если Вега)
Ну и корпус не дорогой битфеник типа а вот что с вк делать вопрос
Треба розуміти, що під Ryzen аби-яку пам'ять не візьмеш, бажано на Samsung b-die, хоча частоту 2933 вже беруть майже всі Samsung та Hynix. Для 1600 В350 буде точно достатньо, хоча теж треба буде почитати огляди, бо VRM у них досить різні.
Rikko:Ну у него монитор с фрисинком. Через неделю приедет.
Да 64 вегу можно взять за 510$
Но тяжело вписаться в 900$ бюджет
Поэтому скорее 56 брать надо я думаю.
Если взять 1070/1070ti
Толку от того фрисинка? Или нет?
Вот и решил у вас на форуме спросить что думаете ¯\_(ツ)_/¯
Но тут что-то тишина полная....
Вега 64 не варта тих 100 долл., на які вона дорожча за 56, а СО в них однакове і продуктивність дуже близька. З андервольтингом стокова Вега56 - це тиха та продуктивна відеокарта, яка крім того видуває гаряче повітря з корпусу, що вельми суттєво, якщо планується встановлювати М.2-носій.
Якщо 1070Ті і справді буде залочена по розгону як пишуть, то навіщо вона потрібна? І взагалі, якщо брати Нвідіа, то тільки 1080Ті - найкращу карту за співвідношенням ціна/продуктивність на ринку.
Від Фрісінка/Г-сінка більше толку, ніж від усіх інших покращувачів картинки разом узятих. Але монітори з Г-сінк на 200-500долл. дорожче і їх дуже мало на ринку.
Отправлено спустя 3 минуты 56 секунд:
GoToHell:У меня 56ая вега. Отличная числодробилка, но реф шумный очень, играть даже не пробовал.
В целом для такого разрешения вегу можно хорошенько даунклокнуть, производительности хватит и так, но уже потише.
Еще можно приколхозить однослотовую недоводу на кристалл, но лучше тупо подождать нерефов.
Фрисинк отличная вещь, с ним приятней намного, так-что я бы ждал нереф 56ой
Не даунклокнуть, а андервольтнуть, тоді частоти будуть не 1200 а 1600, і турбіна перестане розкуручуватися більше ніж на 50%.