Здравствуйте, купил б/у Asrock P67 Extreme6, проц Sandy Bridge i5 2400. Как вы поняли, мне не для разгона. Win 10 x64. Все завелось, кроме звука. Перепробовал разные версии Realtek high definition audio driver. В Playback devices, для Speakers надпись Not plugged in, пробовал втыкать джек в разные выходы, пробовал оптикой забрать звук с Digital Output - все бестолку, звука нет. Впарили с убитым чипом?
P.S. Странно ведет себя вторая видюха, периодически отваливается. Понять закономерность не могу. Помогает переустановка драйверов.
Подскажите куда копать, если кто сталкивался.
Новини
Останні статті і огляди
Asrock P67 Extreme6 нет звука, вторая видюха периодически отваливается
-
Jcomp
Junior
-
tr3men
Member
По звуку - чіп здох. Що зараз з колонок звучить? Просто шум?
Перепайка ~200 грн. Зовнішня звуковуха можлива (USB/PCI/PCIe). Або можливо є аудіо вихід на моніторі, тоді через HDMI можна вивести звук (про якість - мовчу).
По відеокартах, чуть більше треба інформації. Відвалюється драйвер лише на одну з них? Пробували міняти місцями?
Перепайка ~200 грн. Зовнішня звуковуха можлива (USB/PCI/PCIe). Або можливо є аудіо вихід на моніторі, тоді через HDMI можна вивести звук (про якість - мовчу).
По відеокартах, чуть більше треба інформації. Відвалюється драйвер лише на одну з них? Пробували міняти місцями?
-
jimbo
Member
разве что у доброй феиtr3men:Перепайка ~200 грн
-
Jcomp
Junior
Зрозуміло, дякую.tr3men:По звуку - чіп здох. Що зараз з колонок звучить? Просто шум?
Відвалився драйвер після того, як поміняв місцями. Спробую поміняти місцями знову.tr3men: По відеокартах, чуть більше треба інформації. Відвалюється драйвер лише на одну з них? Пробували міняти місцями?
Ще іноді після перезагрузки USB клавіатура не працює, потрібно вимкнути і ввімкнути комп.
-
Jcomp
Junior
Дива, повернув материнку продавцеві, він відремонтував. Сказав, що проблема була в BIOS, перепрограмував BIOS і все запрацювало. Хоча, я перепрограмовував BIOS і завантажив betta яка не відображається на офіційному сайті. Повернули з тією ж версією BIOS, слідів пайки чіпа візуально не видно, все працює. Є в когось логічні пояснення?tr3men:По звуку - чіп здох. Що зараз з колонок звучить? Просто шум?
-
Graveworm
Member
я б сказал, что чипсет шалит, но это не точно
-
shatun
Member
Jcomp:Дива, повернув материнку продавцеві, він відремонтував...
Це не диво - так повинно бути.
Асрок сама гнила на цю тему контора - на оф. сайті завжди лише остання версія биос.Jcomp:Хоча, я перепрограмовував BIOS і завантажив betta яка не відображається на офіційному сайті...
Не треба шукати чорну кішку у теряві - якщо продавець "мутить" і косяк залишився, то він неодмінно вилізе.Jcomp:Повернули з тією ж версією BIOS, слідів пайки чіпа візуально не видно, все працює. Є в когось логічні пояснення?
Але поки немає підстав важати когось брехуном.
Завантажуйте залізяччя декілька днів на усю катушку - ото й усі поради.
-
Smurniy
Member
Я не думаю что плата ремонтировалась.
Звуе биосом не поправишь, хоть 10 раз перешей. Отвал драйвера... тут
, но учитывпя сколько линий pci-e выдает процессор, смею предположить что не чисто было с чипсетом.
Именно было. Потому что, по всем признакам, плату просто поменяли.
Звуе биосом не поправишь, хоть 10 раз перешей. Отвал драйвера... тут
Именно было. Потому что, по всем признакам, плату просто поменяли.
-
Graveworm
Member
Smurniy
+1
или прогрели, или поменяли всю плату
+1
или прогрели, или поменяли всю плату
-
Fishnya
Alex
Graveworm
тут не микрух\чипов, которые ведутся на прогрев
-
Smurniy
Member
Кстати да.Fishnya:Graveworm
-
Jcomp
Junior
Я не хочу гнать на продавца, но пытливый ум инженера (хоть и не электонщика) не дает покоя. В чудеса я не верю. Плата не менялась, на плате отломан фиксатор PCI-E в первом слоте, трудно отломать точно так же на другой плате, причем слом старый.
Могли чипсет перепаять? Чипсет прикрыт радиатором, его я не смотрел.
С другой стороны, все работает, жить можно. Но чувство, что навешали лапшы про биос осталось.
Могли чипсет перепаять? Чипсет прикрыт радиатором, его я не смотрел.
С другой стороны, все работает, жить можно. Но чувство, что навешали лапшы про биос осталось.
-
Fishnya
Alex
Jcomp
осмотри визуально и не спеша.
что-то да и увидишь
осмотри визуально и не спеша.
что-то да и увидишь