Пишу з 2020-го, котани)
Ігор нормальних про космос стало взагалі мало і я був вимушений пройти Andromeda
І от через 67 годин і 95% прогресу більше нема чим зайнятися, крім як написати своє враження про гру
Серйозних мінусів, на мою думку, в гри два - абсолютно не харизматичний головний герой/героїня (що неможливо пробачити після оригінальної трилогії) та технічні огріхи.
Гра банально так і не дороблена в 2020: незручне меню і відслідковування місій; неадекватна анімація обличчя та рухів персонажів (NPC дьоргаються під час діалогів або просто так); швидкі переміщення реалізовані незручно (через це багато лишньої біганини); заставки при приземленні корабля/діалогах з командою ЗАВЖДИ однакові - список можна продовжувати дуже довго.
Ще з натяжкою до мінусів можна віднести недосказаність сюжету - ми все так і не взнали до кінця. Але, мабуть, автори планували заділ на другу частину
Ну і упоротість з ЛГБТ тематикою - автори взагалі очманіли, що Скотт не може заромансити Суві, наприклад. А туріанку можуть і Скотт, і Сара
Плюси для себе відмітив наступні: краєвиди планет, космосу дуже гарні (інколи зупинявся просто помилуватися красою); гра досить масштабна і довга; є цікаві персонажі (Пібі, Джаал, Дракс, Рейєс); все ж можна вловити романтику
того справжнього Mass Effect місцями; багато відсилок і фансервісу для любителів оригінальної трилогії; музика досить непогана.
Я не пожалів, що пройшов Mass Effect: Andromeda, але навряд чи буду рекомендувати її іншим.