Заблокований він на Х5650 або 20 або відразу 22.Fetjoy:Товариші оверклокери, потрібна допомога![]()
Нарешті і я дорвався до зіона, приїхав сьогодні зі штатів Х5650...пробував розганяти і виникла одна проблемка, на моїй материнці (Asus P6TD Deluxe) при виставленні множника (22*200( в тестах працює практично завжди на 20 множнику, а множник 21 взагалі неможливо виставити, пишу 21, а ставить 22![]()
Чому так, хто підкаже?
Новини
Останні статті і огляди
Платформа 1366 стоит ли?
-
sensey
Member
-
Fetjoy
Member
А чому при виставленні 22 множника, під навантаженням LinX він падає до 20? Таке враження що він активується лише при навантаженні на одне ядро, це можна якось побороти?sensey: Заблокований він на Х5650 або 20 або відразу 22.
-
sensey
Member
Можна.
Потрібно в налаштуваннях функцій проца вимкнути дві функції.
1 Вимкнути С1E function
2 Disable P20M
3 Enable Turbo boost
4 CPU ration X22 and also in main menu too.
1 Вимкнути С1E function
2 Disable P20M
3 Enable Turbo boost
-
Graveworm
Member
что означает бсод 0х18? не могу внятной информации найти, связано это с разгоном или нет 
-
Fetjoy
Member
Останні два пункти в налаштуваннях проца відсутніsensey:Можна.
1 Вимкнути С1E function
2 Disable P20M
3 Enable Turbo boost
Втім розігнав мій екземпляр до 4,3 (215*20)...але захотів аж 1,4 Vcore, температури під лінпаком вище 81 С не піднімалися
Дивно ще що частота анкора ніяк не хоче більше 3200 МГц (навіть при 1,35В)...залишив на рівні 3221 Мгц при 1,32В. Можливо справа в тому що у мене зайняті всі слоти памяті і навантаження на КП не маленьке, не знаю.
-
antihope
Member
а зачем так задирать uncore, по моим ощущениям толку от нее не очень много, зато нагрев ощутимо растет
-
sensey
Member
Біос мамки точно останній?Fetjoy:Останні два пункти в налаштуваннях проца відсутніsensey:Можна.
1 Вимкнути С1E function
2 Disable P20M
3 Enable Turbo boost
4 CPU ration X22 and also in main menu too.![]()
Втім розігнав мій екземпляр до 4,3 (215*20)...але захотів аж 1,4 Vcore, температури під лінпаком вище 81 С не піднімалися
Дивно ще що частота анкора ніяк не хоче більше 3200 МГц (навіть при 1,35В)...залишив на рівні 3221 Мгц при 1,32В. Можливо справа в тому що у мене зайняті всі слоти памяті і навантаження на КП не маленьке, не знаю.
-
Fetjoy
Member
так, останній - 0608sensey: Біос мамки точно останній?
Отправлено спустя 8 минут 35 секунд:
Знаю що підвищення uncore спричинює суттєвий нагрів (тому і стоїть 40 мм вентиль на мостіantihope:а зачем так задирать uncore, по моим ощущениям толку от нее не очень много, зато нагрев ощутимо растет
Все що вдалося зменшити - це 1,3В при частоті uncore 3237 Мгц, якщо менше напруга, то тести вже не проходить, а з вищою частотою міст ніяк не хоче працювати (при розумних напругах), тому ви праві - не треба марно мучити материнку
-
antihope
Member
а разве uncore не кп, который в проце находится? я могу ошибаться, давно свой уже разогнал и забыл, но вроде как uncore блок в проце отвечает за память и л3 кеш, плюс еще на вестмере рекомендуется держать напряжения uncore и собственно самого проца в определенных рамках относительно друг друга и напряжения на памяти
-
sensey
Member
Ви праві uncore -це процесорна частина. Північний міст це грубо кажучи хаб для ліній PCI_E і шин QPI. Про це писалося декілька сторінок тому в районі місця де "особливо обдарований" переконував, що 1366 може бачити не більше 24 гб памяті.antihope:а разве uncore не кп, который в проце находится? я могу ошибаться, давно свой уже разогнал и забыл, но вроде как uncore блок в проце отвечает за память и л3 кеш, плюс еще на вестмере рекомендуется держать напряжения uncore и собственно самого проца в определенных рамках относительно друг друга и напряжения на памяти
Uncore має бути не більше 1.32 Менше краще.
-
Graveworm
Member
antihope
рекомендовано в пределах 0.5В разницы
рекомендовано в пределах 0.5В разницы
-
Death
Member
ну ну 
-
Fetjoy
Member
Я сужу по назві цього параметру в CPU-Z, а там частота uncore обзивається як "NB Frequency", NB - це не скорочення від Nord Bridge?sensey: Ви праві uncore -це процесорна частина. Північний міст це грубо кажучи хаб для ліній PCI_E і шин QPI. Про це писалося декілька сторінок тому в районі місця де "особливо обдарований" переконував, що 1366 може бачити не більше 24 гб памяті.![]()
Uncore має бути не більше 1.32 Менше краще.
Ось доречі скрін для "особливо обдарованого" з 48 Гб RAM на X58 з i7-980x

Отправлено спустя 1 час 47 минут 23 секунды:
Death
просто дикі напруги
Які при таких параметрах температури під лінпаком? просто цікаво))
-
Death
Member
Fetjoy
детские
сво колхозная 
детские
-
Mixx
Member
Доброго времени суток форумчане
Текущий конфиг пк в профиле, прикинул немножко по ценам и пришол к выводу, что могу даже в плюс для себя по деньгам перейти с 775го сокета на 1366 делловскую плату от T3500+высокочастотный 4 ядерный ксеон без разгона+12гб памяти, из того, что есть оставить: бп, накопители, видяху и монитор, продать залман з12, место него взять какой-то вместительный тяжелый чифтек гривен за 400 и все это добро туда впихнуть. Задачи: в основном игры и интернет. Вопрос такого характера: получу ли я от этих всех танцев с бубном профит в производительности, и наоборот, в минус не уйду ли? С 1366 имел дело года 3 назад, когда сидел на и7 920 4ггц, но напрямую некогда не имел возможности сравнить данные сокеты, особенно на разных частотах. В общем надеюсь получить тут ответ
Текущий конфиг пк в профиле, прикинул немножко по ценам и пришол к выводу, что могу даже в плюс для себя по деньгам перейти с 775го сокета на 1366 делловскую плату от T3500+высокочастотный 4 ядерный ксеон без разгона+12гб памяти, из того, что есть оставить: бп, накопители, видяху и монитор, продать залман з12, место него взять какой-то вместительный тяжелый чифтек гривен за 400 и все это добро туда впихнуть. Задачи: в основном игры и интернет. Вопрос такого характера: получу ли я от этих всех танцев с бубном профит в производительности, и наоборот, в минус не уйду ли? С 1366 имел дело года 3 назад, когда сидел на и7 920 4ггц, но напрямую некогда не имел возможности сравнить данные сокеты, особенно на разных частотах. В общем надеюсь получить тут ответ
-
antihope
Member
имхо ощутимый прирост только от 6ядерника с норм разгоном будет, если б я сейчас хотел обновится, то точно подождал бы райзена и изменений рынка
-
Fetjoy
Member
Mixx
Получите приріст причому доволі відчутний в іграх, сучасні ігрушки гарно нагружають потоки і додаткові 4 потоки вам добре поможуть, система получиться набагато сильніша ніж чотирьохядена на 775 навіть без розгону, головне щоб проц був з частотами 3 ГГц+, бо як не крути в таких задачах як ігри частота також сильно рішає, я також свого часу переходив з 775 (розігнаного) на 1366 і вже тоді відчув кардинальну різницю в продуктивності.
доречі маю на продаж свій i7-950, якщо цікавить, то в ЛС ))
antihope
якщо чесно, то різниці між x5650 і i7-950 на рівних частотах в іграх я не відчув взагалі, навіть в BF1, під що власне і задумувався цей апрейд
А Райзен це звісно добре, але в бюджет полюбому не вкладеться, бо це НОВА платформа, вона не конкурент 1366 в плані ціна/продуктивність, імхо)
Получите приріст причому доволі відчутний в іграх, сучасні ігрушки гарно нагружають потоки і додаткові 4 потоки вам добре поможуть, система получиться набагато сильніша ніж чотирьохядена на 775 навіть без розгону, головне щоб проц був з частотами 3 ГГц+, бо як не крути в таких задачах як ігри частота також сильно рішає, я також свого часу переходив з 775 (розігнаного) на 1366 і вже тоді відчув кардинальну різницю в продуктивності.
доречі маю на продаж свій i7-950, якщо цікавить, то в ЛС ))
antihope
якщо чесно, то різниці між x5650 і i7-950 на рівних частотах в іграх я не відчув взагалі, навіть в BF1, під що власне і задумувався цей апрейд
А Райзен це звісно добре, але в бюджет полюбому не вкладеться, бо це НОВА платформа, вона не конкурент 1366 в плані ціна/продуктивність, імхо)
-
antihope
Member
так я ж не предлагаю покуапть райзен, просто он выйдет и если будет очень ок, на волне хайпа могут сущевственно подешеветь другие процы, второе третье четвертое поколения коров например
-
Mixx
Member
antihope
Ну я как раз решил до лета-осени не вкладываться в ПК, так-как мне не важно максимальные, высокие или средние настройки стоят, раньше этим немного заморачивался, а сейчас уже перерос это все, с другой стороны можна почти бесплатно перелезть на 1366, с большим обьемом памяти, проц если брать то W3550, он и ценой не кусается и частота хорошая, но боюсь, как бы мне в минус это не пошло, в плане производительности на ядро... в многопотоке толк должен быть в любом случае
Ну я как раз решил до лета-осени не вкладываться в ПК, так-как мне не важно максимальные, высокие или средние настройки стоят, раньше этим немного заморачивался, а сейчас уже перерос это все, с другой стороны можна почти бесплатно перелезть на 1366, с большим обьемом памяти, проц если брать то W3550, он и ценой не кусается и частота хорошая, но боюсь, как бы мне в минус это не пошло, в плане производительности на ядро... в многопотоке толк должен быть в любом случае
-
Fetjoy
Member
Mixx
Як варіант можна взяти x5677 і гнати то все добро через множник, навіть на материнці від т3500 (якщо я не помиляюся)
Як варіант можна взяти x5677 і гнати то все добро через множник, навіть на материнці від т3500 (якщо я не помиляюся)