Платформа 1366 стоит ли?

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
sensey
Member

Повідомлення

Fetjoy:Товариші оверклокери, потрібна допомога :)
Нарешті і я дорвався до зіона, приїхав сьогодні зі штатів Х5650...пробував розганяти і виникла одна проблемка, на моїй материнці (Asus P6TD Deluxe) при виставленні множника (22*200( в тестах працює практично завжди на 20 множнику, а множник 21 взагалі неможливо виставити, пишу 21, а ставить 22 :insane:
Чому так, хто підкаже?
Заблокований він на Х5650 або 20 або відразу 22.
Fetjoy
Member

Повідомлення

sensey: Заблокований він на Х5650 або 20 або відразу 22.
А чому при виставленні 22 множника, під навантаженням LinX він падає до 20? Таке враження що він активується лише при навантаженні на одне ядро, це можна якось побороти?
sensey
Member

Повідомлення

Можна.
Потрібно в налаштуваннях функцій проца вимкнути дві функції.
1 Вимкнути С1E function
2 Disable P20M
3 Enable Turbo boost
4 CPU ration X22 and also in main menu too.
Graveworm
Member

Повідомлення

что означает бсод 0х18? не могу внятной информации найти, связано это с разгоном или нет :lamer:
Fetjoy
Member

Повідомлення

sensey:Можна.
1 Вимкнути С1E function
2 Disable P20M
3 Enable Turbo boost
Останні два пункти в налаштуваннях проца відсутні :(
Втім розігнав мій екземпляр до 4,3 (215*20)...але захотів аж 1,4 Vcore, температури під лінпаком вище 81 С не піднімалися
Дивно ще що частота анкора ніяк не хоче більше 3200 МГц (навіть при 1,35В)...залишив на рівні 3221 Мгц при 1,32В. Можливо справа в тому що у мене зайняті всі слоти памяті і навантаження на КП не маленьке, не знаю.
antihope
Member

Повідомлення

а зачем так задирать uncore, по моим ощущениям толку от нее не очень много, зато нагрев ощутимо растет
sensey
Member

Повідомлення

Fetjoy:
sensey:Можна.
1 Вимкнути С1E function
2 Disable P20M
3 Enable Turbo boost
Останні два пункти в налаштуваннях проца відсутні :(
Втім розігнав мій екземпляр до 4,3 (215*20)...але захотів аж 1,4 Vcore, температури під лінпаком вище 81 С не піднімалися
Дивно ще що частота анкора ніяк не хоче більше 3200 МГц (навіть при 1,35В)...залишив на рівні 3221 Мгц при 1,32В. Можливо справа в тому що у мене зайняті всі слоти памяті і навантаження на КП не маленьке, не знаю.
Біос мамки точно останній?
Fetjoy
Member

Повідомлення

sensey: Біос мамки точно останній?
так, останній - 0608

Отправлено спустя 8 минут 35 секунд:
antihope:а зачем так задирать uncore, по моим ощущениям толку от нее не очень много, зато нагрев ощутимо растет
Знаю що підвищення uncore спричинює суттєвий нагрів (тому і стоїть 40 мм вентиль на мості :) ) Але по моїм спостереженням, приріст продуктивності від підвищення частоти північого моста буде суттєвий, особливо в програмах які не вміють використовувати більше ніж одне ядро...

Все що вдалося зменшити - це 1,3В при частоті uncore 3237 Мгц, якщо менше напруга, то тести вже не проходить, а з вищою частотою міст ніяк не хоче працювати (при розумних напругах), тому ви праві - не треба марно мучити материнку
antihope
Member

Повідомлення

а разве uncore не кп, который в проце находится? я могу ошибаться, давно свой уже разогнал и забыл, но вроде как uncore блок в проце отвечает за память и л3 кеш, плюс еще на вестмере рекомендуется держать напряжения uncore и собственно самого проца в определенных рамках относительно друг друга и напряжения на памяти
sensey
Member

Повідомлення

antihope:а разве uncore не кп, который в проце находится? я могу ошибаться, давно свой уже разогнал и забыл, но вроде как uncore блок в проце отвечает за память и л3 кеш, плюс еще на вестмере рекомендуется держать напряжения uncore и собственно самого проца в определенных рамках относительно друг друга и напряжения на памяти
Ви праві uncore -це процесорна частина. Північний міст це грубо кажучи хаб для ліній PCI_E і шин QPI. Про це писалося декілька сторінок тому в районі місця де "особливо обдарований" переконував, що 1366 може бачити не більше 24 гб памяті. ;)
Uncore має бути не більше 1.32 Менше краще.
Graveworm
Member

Повідомлення

antihope
рекомендовано в пределах 0.5В разницы
Death
Member

Повідомлення

ну ну :gigi:
Fetjoy
Member

Повідомлення

sensey: Ви праві uncore -це процесорна частина. Північний міст це грубо кажучи хаб для ліній PCI_E і шин QPI. Про це писалося декілька сторінок тому в районі місця де "особливо обдарований" переконував, що 1366 може бачити не більше 24 гб памяті. ;)
Uncore має бути не більше 1.32 Менше краще.
Я сужу по назві цього параметру в CPU-Z, а там частота uncore обзивається як "NB Frequency", NB - це не скорочення від Nord Bridge? :)
Ось доречі скрін для "особливо обдарованого" з 48 Гб RAM на X58 з i7-980x
Зображення

Отправлено спустя 1 час 47 минут 23 секунды:
Death
просто дикі напруги :eek: навіть для 920-го)) думаю 32 нм проц давно би вже в ящик зіграв :gigi:
Які при таких параметрах температури під лінпаком? просто цікаво))
Death
Member

Повідомлення

Fetjoy
детские :) сво колхозная :gigi:
Mixx
Member

Повідомлення

Доброго времени суток форумчане :beer:

Текущий конфиг пк в профиле, прикинул немножко по ценам и пришол к выводу, что могу даже в плюс для себя по деньгам перейти с 775го сокета на 1366 делловскую плату от T3500+высокочастотный 4 ядерный ксеон без разгона+12гб памяти, из того, что есть оставить: бп, накопители, видяху и монитор, продать залман з12, место него взять какой-то вместительный тяжелый чифтек гривен за 400 и все это добро туда впихнуть. Задачи: в основном игры и интернет. Вопрос такого характера: получу ли я от этих всех танцев с бубном профит в производительности, и наоборот, в минус не уйду ли? С 1366 имел дело года 3 назад, когда сидел на и7 920 4ггц, но напрямую некогда не имел возможности сравнить данные сокеты, особенно на разных частотах. В общем надеюсь получить тут ответ :)
antihope
Member

Повідомлення

имхо ощутимый прирост только от 6ядерника с норм разгоном будет, если б я сейчас хотел обновится, то точно подождал бы райзена и изменений рынка
Fetjoy
Member

Повідомлення

Mixx
Получите приріст причому доволі відчутний в іграх, сучасні ігрушки гарно нагружають потоки і додаткові 4 потоки вам добре поможуть, система получиться набагато сильніша ніж чотирьохядена на 775 навіть без розгону, головне щоб проц був з частотами 3 ГГц+, бо як не крути в таких задачах як ігри частота також сильно рішає, я також свого часу переходив з 775 (розігнаного) на 1366 і вже тоді відчув кардинальну різницю в продуктивності.

доречі маю на продаж свій i7-950, якщо цікавить, то в ЛС ))

antihope
якщо чесно, то різниці між x5650 і i7-950 на рівних частотах в іграх я не відчув взагалі, навіть в BF1, під що власне і задумувався цей апрейд :gigi:
А Райзен це звісно добре, але в бюджет полюбому не вкладеться, бо це НОВА платформа, вона не конкурент 1366 в плані ціна/продуктивність, імхо)
antihope
Member

Повідомлення

так я ж не предлагаю покуапть райзен, просто он выйдет и если будет очень ок, на волне хайпа могут сущевственно подешеветь другие процы, второе третье четвертое поколения коров например
Mixx
Member

Повідомлення

antihope
Ну я как раз решил до лета-осени не вкладываться в ПК, так-как мне не важно максимальные, высокие или средние настройки стоят, раньше этим немного заморачивался, а сейчас уже перерос это все, с другой стороны можна почти бесплатно перелезть на 1366, с большим обьемом памяти, проц если брать то W3550, он и ценой не кусается и частота хорошая, но боюсь, как бы мне в минус это не пошло, в плане производительности на ядро... в многопотоке толк должен быть в любом случае :)
Fetjoy
Member

Повідомлення

Mixx
Як варіант можна взяти x5677 і гнати то все добро через множник, навіть на материнці від т3500 (якщо я не помиляюся)
Відповісти