Платформа 1366 стоит ли?

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
sensey
Member

Повідомлення

Хто читав темку давно? ще від початку. Там була дискусія про 8 Гб планки. І суть її зводилась до того що коли писалися специфікації Intel то 8Гб планок не регістрових не було в природі. Тому тут той випадок коли...
vltk
Є мамка така під рукою Asus Rampage III GENE. Проте 8Гб планок всього 4.... але і так виходить більше чим 24 Гб. Що скажеш?
Далі все не закінчується тут є ще цікава тема
Там є "гайси" в яки у профілях по 48 Гб якщо не віруєш нам можеш запитати у них. :gigi:
Hum
Member

Повідомлення

sensey
А по частоте памяти? Во сколько упирается?
vltk
Member

Повідомлення

Я ранее писал и повторю для 3х канального режима (чтоб обеспечить макс. пропускную способность и быстродействие) выше 24ГБ (3х8ГБ) - проц и соответственно Х58 не поддерживают. Если в Asus Rampage III GENE кроме 3х планок по 8ГБ вставленных в соответствующего цвета три слота на материнке, добавить еще одну 8Гб планку, то ОС будет видеть 32ГБ, НО из которых только 24ГБ будут работать в 3х канальном режиме, а 8 ГБ в одноканальном. И в целом тогда такая конфигурация (32ГБ всего) существенно снизит производительность памяти в целом по сравнения с вариантами 3х8ГБ, 3х4ГБ, 3х2ГБ.

Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
По частоте памяти в 3х8ГБ потолок это конструктив платы и и задержки паспортные памяти, скажем при ОС памяти на мать Asus Rampage III GENE,
Memory – Triple Channel memory architecture 6 x DIMM, max. 24GB, DDR3 2200(O.C.)
sensey
Member

Повідомлення

Hum:sensey
А по частоте памяти? Во сколько упирается?
Все залежить від скільки довго часу ти готовий потратити на підгон параметрів адже базова вже не 133 а варіюється... В цій же темі був юзер який на сабертулз х58 без проблем взяв 2200 потім скинув до 2000 для стабільності. Є скрини..
А от щоб без танців із бубном 1600 або 1800 в залежності що ближче. До прикладу я завжди ставив на постійну 1600 або найближче значення із мінімальними таймінгами. Таймінги куди більш важливі для мене чим частота. Наприклад 1333 із таймінгами 7-7-7-20 набирає на 50-60cb більше в cinemabench r15 ніж 1866 на 10-10-9-28.... тобто реальний влпив на продуктивність.

Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
vltk:Я ранее писал и повторю для 3х канального режима (чтоб обеспечить макс. пропускную способность и быстродействие) выше 24ГБ (3х8ГБ) - проц и соответственно Х58 не поддерживают. Если в Asus Rampage III GENE кроме 3х планок по 8ГБ вставленных в соответствующего цвета три слота на материнке, добавить еще одну 8Гб планку, то ОС будет видеть 32ГБ, НО из которых только 24ГБ будут работать в 3х канальном режиме, а 8 ГБ в одноканальном. И в целом тогда такая конфигурация (32ГБ всего) существенно снизит производительность памяти в целом по сравнения с вариантами 3х8ГБ, 3х4ГБ, 3х2ГБ.

По частоте памяти в 3х8ГБ потолок это конструктив платы и и задержки паспортные памяти, скажем при ОС памяти на мать Asus Rampage III GENE,
Memory – Triple Channel memory architecture 6 x DIMM, max. 24GB, DDR3 2200(O.C.)
Боже який впертий баран... :facepalm: Немає слів...
Graveworm
Member

Повідомлення

sensey
у меня без танцев с бубном на 1333 только работает
sensey
Member

Повідомлення

Graveworm:sensey
у меня без танцев с бубном на 1333 только работает
Ваш випадок не статистика. А по друге яка память вона точно може більше? Далі якщо не помиляюсь у вас там був гарний перегрів до заміни термопасти і скільки так працювало і як довго і на що це могло вплинути ніхто не знає.
Була такаж мамака - сподобалась.... все з памятю працювало без проблем ось докази
http://forum.overclockers.ua/viewtopic. ... ampage+iii Єдиний значний мінус для мене це не можливість скидати вольтаж в простої...
Graveworm
Member

Повідомлення

sensey
:dontknow: когда-то находил обзор на руоверах, там до 1700-1800 вроде гналась
у меня и на амд не взлетела выше 1400, не в мамке дело
sensey
Member

Повідомлення

:dontknow: когда-то находил обзор на руоверах, там до 1700-1800 вроде гналась
у меня и на амд не взлетела выше 1400, не в мамке дело
Афігеть... :laugh: А я по вашому ванга.... :gigi: Заголовок теми як би натякає що ви кидаєте камінь в город 1366...з відси і були мої "висновки"..
Fetjoy
Member

Повідомлення

vltk:Я ранее писал и повторю для 3х канального режима (чтоб обеспечить макс. пропускную способность и быстродействие) выше 24ГБ (3х8ГБ) - проц и соответственно Х58 не поддерживают. Если в Asus Rampage III GENE кроме 3х планок по 8ГБ вставленных в соответствующего цвета три слота на материнке, добавить еще одну 8Гб планку, то ОС будет видеть 32ГБ, НО из которых только 24ГБ будут работать в 3х канальном режиме, а 8 ГБ в одноканальном. И в целом тогда такая конфигурация (32ГБ всего) существенно снизит производительность памяти в целом по сравнения с вариантами 3х8ГБ, 3х4ГБ, 3х2ГБ.

Ну що за бред, та не буде такого! Як сказав один професор -"Не читайте до обеда советских газет" :) Ви не уловили всю суть, так, може по специфыкаціям інтела i7-9xx і не підтримує більше 24 Гб памяті, то чому у більшості людей все нормально працює у конфігурації 6х8Гб в трохканальному режимі і на десктопних материнках і навіть з древніми нехалемами?

А я поясню чому...тому що з самого початку вся десктопна 1366 платформа перекочувала з серверів, відповідна лінійка i7-9xx процесорів утворилася простим перейменуванням відповідних Хеоn-ів, які теж на початку по специфікаціям підтримували тільки 24 Гб, та й як вже говорилося, в ті давні часи не було ще небуферизованої памяті на 8 Гб, тому і специфікації такі. Потім через два роки вийшли процесори на ядрі Westmare-ЕР, які по суті мали лише трохи модернізований КП у порівнянні з Gulftown і прекрасно працюють досих пір на будь-якій дестопній материнці (підтримуючи при цьому по специфікаціям до 288 Гб ОЗУ). Так що не читайте тих специфікацій, бо тоді був час перелому - Intel вперше в далекому 2008 році вивела на споживчий ринок абсолютно серверну платформу, у них я думаю просто часу не було тоді щось блокувати у десктопах :) А далі пішло по накатаній з чисто "косметичними" змінами у подальших 32 нм кристалах. Чіпсет у 1366 платфоми не грає такої важливої ролі, бо КП в процесорі стоїть, я не здивуюся навіть, якщо існує повний аналог Х58 чіпсета на серверну 1366 платфому.

і ще одне, додаткові 3 слоти ОЗУ на десктопних материнках - це не "додаткові три канали", це лише слоти для розширення памяті у відповідному їм каналі :learn:
qqqAlexqqq
Junior

Повідомлення

Доброго времени суток! Дорогие форумчане прошу помочь мне с советом. Имеется Asus P6T SE. Сейчас стоит i7 920. Хочу поставить в нее Xeon X5672. Встанет ли он туда? И какие манипуляции следует произвести с материнкой, чтоб он там заработал. Либо же что то другое в нее воткнуть. Благодарю за ответ! :)
Graveworm
Member

Повідомлення

qqqAlexqqq
обновить биос на самый свежий
Либо же что то другое в нее воткнуть

можно у меня и7-960 забрать :gigi:
Graveworm
Member

Повідомлення

такс-такс-такс што тут у нас
спойлер
WP_20170208_003.jpg
чипс сильно греться перестал - это из-за меньшего напряжения?
спойлер
1111.PNG
постоянно скачет частота в простое - плохо работают энергосберегайки или это норм?
почему он определяется как х000?
Zt@Z
Member

Повідомлення

где 12 потоков то?

Отправлено спустя 50 секунд:
постоянно скачет частота в простое - плохо работают энергосберегайки или это норм?
норм
Graveworm
Member

Повідомлення

Zt@Z
зачем? :rotate:
у меня нечему столько нагружать, будет нужно - включу

Отправлено спустя 4 часа 26 минут 28 секунд:
спустя 3 часа удалось завести на 4ГГц при 1.25В
только бида - греется аки сотона. 50* в простое и до 96* под линпаком, после чего, очевидно, начинает троттлить. при чем разбег между ядрами до 6*С :think:
пожалуй, сброшу множитель немного
sensey
Member

Повідомлення

Graveworm:Zt@Z
зачем? :rotate:
у меня нечему столько нагружать, будет нужно - включу

Отправлено спустя 4 часа 26 минут 28 секунд:
спустя 3 часа удалось завести на 4ГГц при 1.25В
только бида - греется аки сотона. 50* в простое и до 96* под линпаком, после чего, очевидно, начинает троттлить. при чем разбег между ядрами до 6*С :think:
пожалуй, сброшу множитель немного
96С при 1.25 це дуже багато. Я так озумію брали "в сліпу"?
Graveworm
Member

Повідомлення

sensey
да, без проверки

тут проблема, скорей всего, в том, что мне не хватило термопасты, чтоб нормально намазать проц :gigi:
додавил из шприца останки мх2, намазал, пока отвлекся - паста коагулировала(?) и вместо более-менее равномерного тонкого слоя осталась фигня
sensey
Member

Повідомлення

да, без проверки

тут проблема, скорей всего, в том, что мне не хватило термопасты, чтоб нормально намазать проц :gigi:
додавил из шприца останки мх2, намазал, пока отвлекся - паста коагулировала(?) и вместо более-менее равномерного тонкого слоя осталась фигня
Ну будемо сподіватися проте.....
Темпа Х5650 (4=>GHG) при 1.27 на Vcore 1.25 на QPI не більше 60 градусів на MX-4 яка під кришкою пластиковою на підошві раідатора Д-14 провела місяців 3-4...
Graveworm
Member

Повідомлення

sensey
ну и не стоит забывать, что д14 =/= перформе в вообще не вентилируемом корпусе в нише стола с закрытой дверью :gigi:
nekrond
Junior

Повідомлення

Здравствуйте планирую взять l5640 под разгон, подскажите подходящую материнскую плату.
возможно кто-то продает? можно комплект, в лс
Fetjoy
Member

Повідомлення

Товариші оверклокери, потрібна допомога :)
Нарешті і я дорвався до зіона, приїхав сьогодні зі штатів Х5650...пробував розганяти і виникла одна проблемка, на моїй материнці (Asus P6TD Deluxe) при виставленні множника (22*200( в тестах працює практично завжди на 20 множнику, а множник 21 взагалі неможливо виставити, пишу 21, а ставить 22 :insane:
Чому так, хто підкаже?
Відповісти