Sid Meier's Civilization VI

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gamabunta
Member

Повідомлення

Релиз состоялся 2 дня назад, сразу же появилась на торрентах с кряком, кто уже начал унижать искуственный интеллект - обсудим!
_nic
Member

Повідомлення

Совсем другая игра,чем предыдущие части.
Igor_1974
Member

Повідомлення

_nic:Совсем другая игра,чем предыдущие части.
І набагато краща за попередні.

В неділю скачав торрент версію і до сьогодні залип.
Офігенна штука релігія, без неї тепер нікуди, що саме цікаво, в мене був випадок, коли я заснував релігію, і потім до мене приплили америкоси купою апостолів (штук з 20 певно, і багато з них фігачило по 660 віри, 4 міста в декілька ходів перекрили) і всі мої міста перейшли в іншу віру - і всьо, капець моїм бонусам від релігії до кінця партії, бо священні місця роблять місіонерів, апостолів та інквізиторів саме тої віри, яку підтримує місто... а мої міста вже в інше вірять :( Короче :up:

Райони і з ними супутні чудеса - просто знахідка для тих хто лютить глибоке планування. Правильно розплановане місто може дати дуже значні бонуси. Фіракси тут дуже класно все зробили, залежність від місцевості, районів, чудес, всяких там пасовиськ і каменоломень :up: Треба добре думати головою що де будувати, бо одне місто тепер все аж ніяк не вмістить.
Прикольно також плавати археологом шукати розбиті кораблі.
Також цікаво зробили Правительство, мені сподобалось, набір карток саме те що треба.

Гра мені просто дико поперла :super: Коли буде розпродаж то обовязково придбаю.

P.S.
Чомусь не працюють бонуси від карток і досягнень на торгових корованах - коли посилаю з одного міста в інше, мені завжди показує лише дані скільки це місто отримає від такого шляху, а в мене деколи були бонуси що і місто призначення теж повинне отримати бонуси від такого шляху, от власне ці бонуси мені не показує, або я щось не так роблю або не туди дивлюсь. Також не зажди йде бонус від торгових постів, я тут теж ще не розібрався детально. Торгові пости є у всіх містах, але якийсь один шлях має бонус від торгового посту, а інший чомусь не має, хоча теж через місто-транзитник проходить.

А... забув, тепер можна юніти підтримки приатачити до дорогих військових юнітів, наприклад медика до якогось супер прокаченого (3лвл і більше) юніта, чи банально таран до палиці :) Міста беруться з тараном чи осадною башнею значно швидше, ну і юніти в них мають бонус на захист.
freedom2686
HWBOT OC Team

Повідомлення

Вчера тоже скачал и установил.
Что не понравилось:
- рабочим (нынче строителям) нет возможности давать приказ "строить объекты автоматически".
- постройки, для постройки чудес света и т.п. нужно тратить клетки возле города.
- великим учёным нужно какая-то лажа (забыл как называется) что-бы продвинуть науку.
- великие люди не начинают золотой век. да, го вообще походу нет.
Хотя может я ещё чего-то не "вкурил" и не в курсе.
А теперь пару вопросов:
- как узнать в каком веке моя империя?
- как правильно рулить религией?
Igor_1974
Member

Повідомлення

1. Навпаки, тепер просто супер що рабочі мають лише 3 активації і все, вони тепер теж не використовуються бездумно. Мало того, дуже добре буде рабочих знести ресурси на тій клітці де плануєте район - це теж гарний бонус.
2. От власне це і класно, всі чудеса займають 1 клітинку, логічно. Все видно на карті.
3. Великі люди хочуть аби ви побудували в себе відповідні райони - наприклад для релігії треба район священне місце - в ньому будуть будівлі які і будуть генерувати очки великих людей. Чим більше там є всього тим краще, крім того ці будівлі будуть давати вам віру і + до жилплощі. Аналогічно і по іншим - хочете ученого - ставте кампус і розвивайте його. Один район дає місце для всіх будівель які можуть ставитись у цьому районі, і займає лише одну клітку. Тобто в релігійному районі (який займає одну клітку) можуть стояти 3-4 будівлі, які всі дають кожна свій бонус, і робітник якого ви призначите в такий район - даватиме офігенні бонуси. Мало того, деякі з цих будівель мають місця під реліквії, мистецтво та інше. Тобто якщо ви виграли музиканта який вам створить 2 композиції, а району ( і будівлі яка має слот під них) немає, то цей великий музикант буде у вас стояти невикористаним )
4. Золотого віку тепер немає.

В каком веке - відкриваєте технології і там внизу є ваша іконка (ніби прогрес бар досвіду).
Релігія тепер грає офігенну роль, нею не потрібно рулити, я наприклад ставлю священні місця абсолютно всіх містах, її мало не буде. Як поставите першу будівлю в релігійному районі - вона дасть вам змогу найняти за очки релігії місіонера, трошки пізніще як розбудуєтесь - то апостола. Апостол може вам дати 2 додаткових бонуси до вашої релігії. Також апостол засновує інквізицію.
Arkess
Member

Повідомлення

freedom2686:Вчера тоже скачал и установил.
Что не понравилось:
- рабочим (нынче строителям) нет возможности давать приказ "строить объекты автоматически".
- постройки, для постройки чудес света и т.п. нужно тратить клетки возле города.
- великим учёным нужно какая-то лажа (забыл как называется) что-бы продвинуть науку.
- великие люди не начинают золотой век. да, го вообще походу нет.
Хотя может я ещё чего-то не "вкурил" и не в курсе.
А теперь пару вопросов:
- как узнать в каком веке моя империя?
- как правильно рулить религией?
Цива 6 сильно выросла по сравнению с конккрентом, развила каждый аспект. И все вышеперечисленные вами минусы вы со временем будете считать плюсами :)

Из минусов - множество неочевидных вещей, некоторые из которых можно вычитать только в цивилопедии.

Великих людей превратили в миниигру - не все они одинаково полезны, одни и те же типы ВЛ разные и дают разные бонусы. Генералы прошлых эпох устаревают и в какой-то этап времени их лучше отправлять на покой. А есть такие, как например Дарвин (+500 науки за каждую клетку природного чуда и соседнюю с ним, можно получить 3500 в правильном месте), за которых надо рубиться.

Религиозные войны стали на голову увлекательнее. Старую унылую механику перекрещивания-инквизиции дополнили и расширили.
Для перекрещивания своих и чужих городов без веры используются миссионеры. Они не могут атаковать других проповедников, но могут защищаться.
Апостолы крестят больше (у них 3-4 хита) и сильнее, но они не для этого. У каждого апостола есть на старте 1 своя фишка из 2 предложенных, за 2 хита он может основать инквизицию или добавить религии верование. Но самое главное - они могут атаковать других проповедников.
Выглядит это как обычный бой: если вы добьете врага, все города в радиусе 10 клеток получат +250 к вашей религии и -250 к религии проигравшего. Это очень могучий буст, поэтому нельзя сжигать апостолов, лучше оставлять им 1 хит и использовать в качестве ударной силы. Если ваши войска убивают миссионера, то в радиусе 10 клеток города получают -125 к религии, но не получают прибавки к вашей.
Если раненый враг убежал, это тоже полезно, так как его сила обращения уменьшится пропорционально отнятому здоровью. Ваших же проповедников можно лечить в святых местах или рядом с ними.
Инквизиторы также могут атаковать, но до унвиверсальности апостолов им далеко.
Так что для религиозной победы лучшим вариантом будет спам апостолами, первые 2 апостола с 2 хитами идут на укрепление верований, а остальным можно оставлять 1 хит и отправлять на передовую против миссионеров врага.
Igor_1974
Member

Повідомлення

Ось надибав гарну табличку. Гарна допомога при плануванні міста.
Arkess: Великих людей превратили в миниигру - не все они одинаково полезны, одни и те же типы ВЛ разные и дают разные бонусы.
Плюсую, теж так само "воюю" за корисних людей. Самі класні як на мене це ті які дають додаткову карту в Правительство.
Bloody_Justice
Member

Повідомлення

Як по мені то це провал. Чудову (за одним винятком) механіку п’ятої частини було сильно покалічено. Та що там говорити - бездарно перемішано в міксері з елементами механіки попередніх частин і вивалено кривою кучею. Недоліків маса. Ні, є й плюси - нічого не скажу. Наприклад вперше з часів двійочки гра вийшла більш-менш повноцінна в сенсі завершеності і наповненості контентом. Це не та кастратка, що були п’ятірка чи БЕ одразу по виході. Ідея з великими людьми мені взагалі подобається. Але на цьому плюси певно закінчуються. Сраний дизайн інтерфейсу, графіка кінчена в цілому - після чудесного ар-деко у 5 Циві. Немало багів. Наприклад жмакаєш квіксейв і нічого не пише навіть чи його створено! :laugh: Дріб’язок але показовий. Уродська концепція туману війни, де все навколо тепер кольору гівна. Реально я не знаю, яким треба було бути дегенератом щоб вигадати таке огидне убожество. :facepalm: Любе інше виконання було б кращим. Неінформативний інтерфейс. Непробивно тупий ШІ в усьому, що стосується війни. Ідіотська система взаємовідносин із сусідами, у кожного з яких тепер свої забаганки та мульки; вони звісно ж нікому не цікаві і як привід маємо несподівану агресію в будь-який момент часу. Срана система розвитку культури, де можна схрестити несхрещуване. Ідеологія визначає тільки кількість і тип цих убогих карток, а їх вміст похріну. Тобто можна бути фашистом з повним стеком самих миролюбних політик... :facepalm: Божевільна система "утворення" доріг, божевільна система робітників, божевільна і алогічна система районів. Хоча останнє я ще можу прийняти з гріхом пополам. Відсутність стратегічних ресурсів призводить до страшного зливу у військовій сфері, що ще поганше зважаючи на ненормальну (дивись вище) поведінку сусідів. Це ломає механіку, це нелогічно з точки зору історіїї. Знову ж П’яточка в приклад; там це було норм. Все будівництво тепер якесь затягнуте, є Чудеса, що будуються по 35-40 ходів. Ну це також параша на мій погляд: завжди вважалось оптимальним 12-20 ходів на це діло для добре розвиненого міста. Довольство в містах тепер не знаю як норм регулювати - у мене було місто на 21 житель, весь район розваг забудовано, закуповував при найменщій можливості ресурси розкошу - Довольство було "-6". Шо за срань? Довелось поставити у голодний режим, щоб банально зменшувати к-сть жителів (вільних місць для нових громадян було більше ніж вдосталь, якшо-шо).
Воюєш з кимось, а твої каравани навіть не грабуються - теж продумано до самісіньких нюансів. Взаємодія з містами-державами обрубана, раніш можна було купити мир з таким утворенням у якогось агресивного Наполєончіка, а щас тільки дивись, як Рим нагнув всі МД на свому континенті. :facepalm: Якось так, може щось я і впустив. Щось є ділом смаку (наприклад графіка чи інтерфейс). Щось ділом звички. Але ж і гавна купера тут, як піраміди розміром. І я одразу просік, що буде гавно, ще після перших трейларів/інфи, чуйка в мене працює норм у ігровій індустрії. :) Тепер або перегравай знову Альфа Центавру (піднабридла за 18 років), або знову П’яточку (вже скоро складу макрос який виграє гру за мене :rotate: ) або ж сиди і чекай з моря погоди... :horror:
Igor_1974
Member

Повідомлення

Bloody Justice,
Мені в 6-й неподобається пару речей, які надіюсь виправлять - це як і вам, штучний інтелект в соло компанії в плані війни (лише в цьому плані, в плані дипломатій чи шпигунства він нормальний), не вміє він добре юнітами воювати, що аж ніяк не вплине на мережеву гру. Також мені особисто бракує сортування в статистиці міст по типу (по грошам, науці і тд.). Ще замітив баг - я захопив японського шпигуна, а потім японців стер з карти. Так от той шпигун в мене так і завис, є лише опція запропонувати його японцям на обмін (яких я вже стер). Залишається лише спробувати ним поторгувати з іншими. Також мене трошки бісить система бокових повідомлень, чомусь вони не завжди реагують на клік мишкою. Надіюсь це все виправлять.

Сподобалось що зона контроля в юнітів тепер лише у левелапі юнітів (Зона подавления). Сподобались корпуса/армії і великі військові. Не сподобалось що до бронетехніки я все рівно чіпляю осадну башню :)

Тепер стосовно ваших мінусів по грі:
По стратегічним ресурсам - деякі міста-держави при дипломатичному контролі над ними дають відкритий, але не ваш стратегічний ресурс! Так що якщо ви його на карті відкрили, то можна встановити контроль дипломатами над тим містом яке дає такий бонус. Взагалі я помітив що малі міста абсолютно невигідно завойовувати, деякі з ним мають дуже суттєві бонуси при їх дипломатичному контролі.
Стосовно чудес - є 3 чи більше (я відкривав 3-х) великих інженерів, які дають буст до будівництва чудес, також деякі-міста держави теж мають буст до чудес.
Стосовно довольства - аналогічно є чудеса світу які дать довольство і які можна побудувати (та ж дуже потрібна Альгамбра і Колізей), великі торговці, які дають унікальний ресурс довольства у ваше місто, також є картки політик, які теж вам дають довольство на всю націю. Також є міста-держави з відповідним бонусом. А ще не забувайте про Усталость от войни - вона зменшує довольство, особливо коли штраф за мілітаризм червоний.
Стосовно фашизму - ви ніяк там купу миролюбивих міністрів поставите, тому що там стек військових політик. Де там є стек мирних?
Bloody Justice: Тепер або перегравай знову Альфа Центавру (піднабридла за 18 років), або знову П’яточку (вже скоро складу макрос який виграє гру за мене :rotate: ) або ж сиди і чекай з моря погоди... :horror:
Бачите, на вкус і цвет фломастери разные...
Вкладення
afbc2-clip-418kb.jpg
ef6cb-clip-225kb.jpg
0c081-clip-474kb.jpg
074ed-clip-250kb.jpg
Clip2net_161031083840.jpg
Bloody_Justice
Member

Повідомлення

По стратегічним ресурсам - деякі міста-держави при дипломатичному контролі над ними дають відкритий, але не ваш стратегічний ресурс! Так що якщо ви його на карті відкрили, то можна встановити контроль дипломатами над тим містом яке дає такий бонус. Взагалі я помітив що малі міста абсолютно невигідно завойовувати, деякі з ним мають дуже суттєві бонуси при їх дипломатичному контролі.
Та я їх ні в П’яточці ні в Шостьорці і не завойовую. :) Використовую на макс. Он Стокгольм мені дав селітру, яку я їм покращив. :) Але все одно взаємодія з МД відчувається дещо кастрованою, хоча це однозначно не кошмар зі станція у Beyond Earth.
Стосовно чудес - є 3 чи більше (я відкривав 3-х) великих інженерів, які дають буст до будівництва чудес, також деякі-міста держави теж мають буст до чудес.
Це також є, але воно не може виправдати затягнутого будівництва в моїх очах. Не завжди ж ти зловиш потрібного інженера. :) Ну не подобається мені будувати по 40 ходів, якщо не нема буст-примочок. А розраховувати треба все-таки на чисте зведення, - а ну як ворог проведе масову "логістику інженерної зони" (чи як там) і перехопить потрібного інженегра?
Стосовно довольства - аналогічно є чудеса світу які дать довольство і які можна побудувати (та ж дуже потрібна Альгамбра і Колізей), великі торговці, які дають унікальний ресурс довольства у ваше місто, також є картки політик, які теж вам дають довольство на всю націю. Також є міста-держави з відповідним бонусом. А ще не забувайте про Усталость от войни - вона зменшує довольство, особливо коли штраф за мілітаризм червоний.
І вся ця система зовсім не така прозора як механіка П’яточки. Мені зовсім не подобалось одне тамошнє щастя на всіх, але воно принаймні було чітким та контрольованим.
Стосовно фашизму - ви ніяк там купу миролюбивих міністрів поставите, тому що там стек військових політик. Де там є стек мирних?
Я не про кількість стеків, а про їх вміст. Всі невійскові стеки можна заповнити картками, що якби не влазять в одне відро із фашизмом, як системою. І я маю на увазі як ефекти так і назви.

І ще я найшов де там перелік моїх юнітів. :think: В інтерфейсі-то.
Igor_1974
Member

Повідомлення

По інженерах я так і роблю - кидаю всі міста на бурст інженерних очків щоб отримати інженера, а деколи ще вірою/бабками доплачую (коли бачу що не встигаю), а непотрібим інженерам відмовляю (зберігаючи цим набрані очки, за мінусом невеликої кількості від відказ). А взагалі чудо воно чудо :), логічно є що воно будується значно довше. Це ж гра, не всі чуда нам будувати.
Сам кайф коли тобі залишається пару ходів до побудови чуда, і тут бах, така то імперія вже його побудувала :)

По юнітах я теж переліку не знайшов, бо його там немає, навіть в настройках окремої клави немає на цей список.
Blood Justice: Я не про кількість стеків, а про їх вміст. Всі невійскові стеки можна заповнити картками, що якби не влазять в одне відро із фашизмом, як системою. І я маю на увазі як ефекти так і назви.
Ааа, ясно. Ну то таке, некритично, то вже на любителя, тим більше що там тих карток недуже то й багато є. Можливо розробникам варто було б якісь більш конкретніші політики розробити.
Востаннє редагувалось 31.10.2016 15:10 користувачем Igor_1974, всього редагувалось 1 раз.
KILOTOS
Member

Повідомлення

Bloody_Justice: Непробивно тупий ШІ в усьому, що стосується війни. Ідіотська система взаємовідносин із сусідами, у кожного з яких тепер свої забаганки та мульки; вони звісно ж нікому не цікаві і як привід маємо несподівану агресію в будь-який момент часу.
Это по-моему всегда было в Циве и от этого порой дико пригорало.
К примеру, дружишь себе с нацией А и на нее нападает нация Б, втягивая тебя в эту войну. А война тебе в этот момент ни к чему, да и ты+А сильнее Б, предлагаешь ему сходу мир, но фиг он когда согласится. Ладно, предлагаешь мир+100500 плюшек - не, Б птица гордая. И вот проходит ходов 6, Б уже потерял пару юнитов, твои войска обложили его приграничный город и вот-вот захватят. Согласится ли Б на мир в таких условиях? Ага, размечтались. Пока комп не повоюет ходов 15 - фигушки что его остановит от этой затеи.

Всякие обмены - это отдельная история... "Ей, компьютер, у меня есть редкий ресурс 1, а у тебя ресурс 2. Не хочешь обмен сделать? Всем же хорошо будет." - "Нет". "Блин, гупый ИИ, а что ты желаешь для обмена?" - "Ну... Подгони мне еще 3 редких ресурса и я подумаю".
Аналогично можно даже не смотреть на 99% предложений от компа, обычно это что то в стиле:
"Эй, чувачок, смотрю ты уже на танках, БМП и прочих Стелсах гоняешь. А не хотел бы ты получить супер нужный ресурс "лошадь" в обмен на "шелк", "уран", "нефть"?"
:facepalm:
Bloody_Justice
Member

Повідомлення

По юнітах я теж переліку не знайшов, бо його там немає, навіть в настройках окремої клави немає на цей список.
Я таки знайшов чисто випадково цей список! :) Вибираєм юніт, з’являється панелька з кнопками, шкалою хп, описом - і тут клацаєм на назву юніта у цій панельці, - вилазить такий маленький списочок. :learn:
Igor_1974
Member

Повідомлення

Bloody Justice, таки і вам поперла шістка :) Дякую за підказку, добре що цей список є.
Bloody_Justice
Member

Повідомлення

Igor_1974:Bloody Justice, таки і вам поперла шістка :) Дякую за підказку, добре що цей список є.
Та не те, щоб поперла. :) Просто попередні всі частини заграні до дір.
Igor_1974
Member

Повідомлення

Граю за Індію (вже 3-тя партія), на стандартній карті на божестві на 50% швидкості. На релігію забив бо не встиг взяти пророка. І поки що по очках я плетусь в самому кінці, і по рейтингах теж.

От недавно поставив місто Ахетатон десь збоку від всіх, перед тим все зачистив. І тут з"являється новий табір варварів прямо біля мене, і з військом одразу - прямо як навала орди. Робітника відвожу, бо певно місто втрачу, там ще в тумані є пару варварів.
Ну як ці варвари можуть не подобатись? В якій циві таке було? Сильні і агресивні варвари + їх розвідники :up: це брильянт у цій грі, просто знахідка.

Або інший випадок, з цієїж партії, тільки на 140-х ходах, в мене тоді була дуже слабка армія. Попросила мене Англія про прохід - без питань, будь-ласка. Потім давайте дружити - теж немає питань, з радістю. А потім вона підвела буквально за пару ходів до моєї столиці 8 військових юнітів (важких колісниць), а в мене навіть стін тоді небуло. І віджала столицю, зрадниця :) Прийшлось попотіти щоб відбити все ще й з прибутком. Хоч я і читав в дипломатії, що ніби то в мене все ок, їм все підходить :)
Дипломатія тут теж така як в реальності (я умовно звичайно) - ніхто на ті договори дружби чи щось інше не дивиться, роблять все щоб цю вигоду досягти, незважаючи ні на що.

П.С. Питання - десь я краєм ока читав, а може десь в ютубі чув, короче, що кожна необроблена клітка може містити ресурс, який ще невідкритий (типу уран чи нафта, для прикладу, який відкриється вже пізніше), і якщо зрізати цей ресурс (убрать елемент ландшафта), наприклад зрізати на лісовій клітці ліс, щоб бурстнути свої міста, то ймовірно на цій клітці вже той ресурс (якщо він там був передбачений але не відкритий) не з"явиться. Хтось таке чув/бачив? Сам пробував зрізати джунглі на бананах - джунглі зрізались а банани залишились, то ж то певно якась маячня?

П.П.С. Встиг дуже вдало побудувати Колізей - довольство від нього йде на 5 міст одразу.
Вкладення
Clip2net_161103182329.jpg
Bloody_Justice
Member

Повідомлення

П.С. Питання - десь я краєм ока читав, а може десь в ютубі чув, короче, що кожна необроблена клітка може містити ресурс, який ще невідкритий (типу уран чи нафта, для прикладу, який відкриється вже пізніше), і якщо зрізати цей ресурс (убрать елемент ландшафта), наприклад зрізати на лісовій клітці ліс, щоб бурстнути свої міста, то ймовірно на цій клітці вже той ресурс (якщо він там був передбачений але не відкритий) не з"явиться. Хтось таке чув/бачив? Сам пробував зрізати джунглі на бананах - джунглі зрізались а банани залишились, то ж то певно якась маячня?
Та ні, не помічав такого ні разу. Хоча 100% гарантій не можу дати. :-/
Граю за Індію (вже 3-тя партія), на стандартній карті на божестві на 50% швидкості.
Ого, я перші декілька партій (по одній на кожен тип перемоги) завжди граю на Князеві, для ознайомлення. Вже потім можна наростити складність. :yes:
Бачу роздільна здатність у моніка нормальна, - не лопає інтеграшка від такого навантаження? :)
Востаннє редагувалось 04.11.2016 16:15 користувачем Bloody_Justice, всього редагувалось 1 раз.
KILOTOS
Member

Повідомлення

Igor_1974, на сколько помню по 5-той, то если просто срезать лес, то ресурс никуда не денется. Но в 6-той же города занимают не 1 клетку, так? Я так понимаю, что если построить всяких городских районов, а в том месте должен был быть уран/нефть, то они исчезнут.
Bloody_Justice
Member

Повідомлення

Но в 6-той же города занимают не 1 клетку, так? Я так понимаю, что если построить всяких городских районов, а в том месте должен был быть уран/нефть, то они исчезнут.
Так-так, якщо забудувати містом чи районом то воно дівається (у мене принаймні), а якщо просто роботягою апгрейдити гекс, то воно залишається. Якось так. :spy:
Igor_1974
Member

Повідомлення

Bloody_Justice: Бачу роздільна здатність у моніка нормальна, - не лопає інтеграшка від такого навантаження? :)
Та ні, все ок. Я не очікував що так довго зможу пересидіти на інтегрованій, але з тими іграми що я граю (стратегії в основному), то і інтеграшка непогано справляється. На скріні все на мінімальних налаштуваннях.
А на божестві спробував, цікаво було як воно тут, поки що плентаюсь позаду, ніяк не виходить наздогнати :( Зате грати і далі цікаво... вже 2-й тиждень неможу відірватись, ото мені фіракси догодили :).
KILOTOS, так, коли ставити район то він на тій клітці все знищить. Я все таки думаю що ресурс при вирубці залишиться, в мене ж банани залишились. Він там нехай вже передбачений на тому гексі, і лише для гравця невидимий до певного моменту, так що вирубка певно не вплине на видимість ресурсу.
Відповісти