Конфликтная ситуация с покупателем проца i7-6700k, помогите советом

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Slavko777
Junior

Повідомлення

Коротше кажучи - займаюсь перепродажем деяких процесорів та відеокарт з-за кордону.
Ще до Нового року привіз кілька 6700к по непоганій ціні, зараз продаю їх.
Трапився покупець (на ОЛХ, тут його немає), який захотів придбати процесор. Скинув завдаток 100 грн., я вислав процесор післяоплатою (наложеным платежем).

Далі - голі факти:

-Покупець отримав процесор 01.03.16 року в 16.50 на Новій Пошті
-02.03.16 я отримав гроші на НП
-05.06.16 в 23.00 покупець передзвонив на мобільний і заявив про серйозну проблему з процесором, а якщо точніше - процесор, що є в коробці - це не той, що насправді

Деталі - покупець розповів що 01.03 він дійсно забрав проц на НП, згідно зовнішнього огляду коробка була дійсно запакована і він вирішив не відкривати її. Приніс додому і вирішив його відразу поставити собі в комп. При цьому знімав відео - тому що планував викласти потім невеликий огляд в інтернет. Проте при відкритті коробки і поставленні проца виник казус - від самого камня відлетіла коробка радіатора. Він думав невеликий заводський брак і вирішив звернутись до знайомих, що займаються збиранням компів. Тому чекав коли такий знайомий звільниться і допоможе йому. Згідно його слів - він звільнився лише 05.03. При детальному огляді останній повідомив, що кришка радіатора відрізняється від самого камня за розмірами. Вони знайшли на камні якийсь серійник і вбивший його дізнались, що насправді сам камінь - від старого 2-ядерного проца, 775 сокета. Після чого, покупець прийшовши додому - відразу мені зателефонував.

Покупець просить досягнення компромісу - поділити втрату від покупки на двох.
Згідно совісті - я схиляюсь до такого варіанту.

Проте жодних фактів, що підтверджують слова Покупця - я також не отримав.
Проце забраний ним ще 01.03, проте передзвонив він до мене лише 05.03
Є відеоогляд на 3 хв. - де він відкриває коробку, але насправді самого моменту відкриття не видно. Теоретично - коробка могла бути відкрита до початку огляду.

Відео "доказ" від Покупця - https://yadi.sk/mail/?hash=zTHzGogyxenu ... HZUVfso%3D" target="_blank

Яка ваша думка ? Хто має брати на себе відповідальність за це ? Яким чином розсудити таку ситуацію ? Які ваші поради ?

p.s. проц придбаний на Амазоні, ще до Нового Року. Пересланий сюди через посередників. Знаю, що Амазон інколи практикує заміну/відшкодування товару, але НЕ в тому випадку - коли товар висилається на посередників.
MaJ0r
Advanced Member

Повідомлення

Slavko777
а разве на видно Вам как продавцу сам процессор? Ритейловых Скайлейков в руках не держал, но очень много держал предыдущих поколений. Ессно видно что за процессор в коробке лежит, а именно маркировка.
Формально - покупатель приобретал наложенным платежом, если проверил не тщательно, то вроде как это его проблема, т.к. вы выполнили его условия и у него была возможность осмотреть товар, перед покупкой.
Кто прав, кто виноват в данной ситуации - не понятно
_SerGe_
Member

Повідомлення

судячи з того як він виймає і тримає той проц, то тебе розводять
ukrtel
HWBOT OC Team

Повідомлення

Slavko777
Что-то бредом каким попахивает, как по мне
Fishnya
Alex

Повідомлення

теме место немного в другом месте, но я бы ничего не возвращал. надо было на почте всё проверять.
либо покупать в магазине с гарантией и тд.
это чисто мой взгляд.

Добавлено через 2 минуты 15 секунд:
посмотрел видео. какой-то разводняк
tw-r
Advanced Member

Повідомлення

Slavko777 брати відповідальність на себе має той, хто по совісті більший лох.
на покупки з рук в руки, в т.ч. у бариг, діє стандартна базарна гарантія - 3 метри, 30 секунд.
Посилку НП перепакувати не зможе тільки немовля
у мене один унікум купував телефон на аукро. Прийшов з посилкою додому, не перевіривши її на "Новій Пошті"
потім давай наярювати - поверни гроші, телефон розбитий, буду скаржитись в кіберполіцію і т.д..
а не знаю коли той телефон був розбитий - під час транспортування НП, чи він потім його під трамвай підклав чи діти вдома бахнули. а потім вирішив перепакувати посилку і мене полякати
gehka3
Катярко

Повідомлення

Видео не смотрел ибо бред это всё, неродную подложку да ещё от 775го сокета подложить под крыху ская - да видно за километр, окно в коробке и пластиковый бокс прозрачный, продавец сразу должен был бы разницу увидеть тем паче на руках не одна коробка была у него

А все эти видео открытия коробок - сразу сомнения вызывают
Кто хотел - уже давно обзоры сделал, сейчас они наф никому ненать
kostongik
Junior

Повідомлення

Дуже схоже на брехню. Відео не доказ. Посилку треба перевіряти не відходячи вид каси. Тим паче за такi гроші. Відео- це ще раз доказ, що вас хочуть кинути на гроші.
Evergod
Member

Повідомлення

Slavko777
Склоняюсь к тому что вас разводят на деньги, а если и правда в коробке был не тот проц то это уже проблема покупателя, покупая на лох.уа он соглашался на определенные риски.
ukrtel
HWBOT OC Team

Повідомлення

Как по мне так хорошо видно, что это постановочное видео.
По поведению самого этого режиссера и его реакцию, ну и тему репортажа. Он как бы не специально сделал все, что бы эта крышка отпала в видеосюжете.
Думаю можно его слать в лес.
Востаннє редагувалось 06.03.2016 15:33 користувачем ukrtel, всього редагувалось 1 раз.
nyklb
Junior

Повідомлення

Slavko777
судячи по відео, коробка вже була розпакована, пломба була зірвана, тобто відео знято після першого огляду. Друге на що варто звернути увагу, він після відкриття постійно тримає проц в горизонтальному положенні, таке враження складається, що покупець вже знає ,що кришка не тримається і тут типу, ненароком перевернув у вертикальне положення.
Навіть не зважаючи на те, що він подумав, що це заводський брак, на мою думку, покупець відразу б зателефонував і виявляв якісь претензії, оскільки він купляв повністю запакований проц., а не чекав 5 днів.
Eugenetra
Member

Повідомлення

Видео недоступно, но даже судя по тексту, разводом попахивает знатно.
Если проц приобретался в серьезном магазине, упаковка была запечатана и не содержала повреждений, а маркировка на крышке соответстовала изделию - забить и ничего не возвращать.
А вообще продажа железок без гарантии без предварительной проверки - не самая лучшая идея. Потом попробуй докажи, что ты не верблюд.
nyklb
Junior

Повідомлення

Тим більше, після повторного перегляду відео видно, що кришка на процесорів стоїть у трошки перекошеному вигляді, але покупня, схоже на все, це не насторожує :laugh:

Добавлено через 3 минуты 45 секунд:
варто запитати у користувачів, які займалися скальпуванням, як виглядає термопаста на кришці процесора після скальпування, оскільки на відео вона чомусь розмазана великим по радіусу, але в той же час дуже тоненьким слоєм, а на процесорів все акуратненько, тільки на чіпі)

Добавлено через 1 минуту 32 секунды:
і відео схоже знімали разом з тим знайомим, що комп'ютери збирає)
gehka3
Катярко

Повідомлення

Сделайте скрины камня с этого видива - погляжу
FoX_UA
HWBOT OC Team

Повідомлення

Разводом попахивает, кем надо быть, чтобы разницу на почте не увидеть?
ptkovsky
Member

Повідомлення

Несжатое видео в архиве на пару сотен мегабайт, рассказы про крышку. Разве на коробочке нету выреза сзади? Смахивает на развод, его организатору наверное лет 15. Ну либо он вас и нас всех вообще за полных кретинов считает. Тему можно в юмор. Может это он, случаем " target="_blank? :lol:
Andrey2005
Member

Повідомлення

Slavko777: Покупець просить досягнення компромісу - поділити втрату від покупки на двох.
Это все разводняк.
Человек купивший поддельную вещь, обычно требует вернуть всю сумму, зачем ему делить с вами затраты?? Но думаю он понимает что что всю сумму ему не вернут, а вот отбить часть суммы есть шанс.
При этом неплохая схема - если бы он продавал такие процы, это подсудное дело, а вот получив за свой развод деньги, он ничем не рискует.
gehka3
Катярко

Повідомлення

Кста куплю за полцены этот скай без крыхи при условии полной работоспособности :)

ТС передайте моё предложение вашему горе-покупаке, как раз он отобьёт свои полцены и вы без проблем остаётесь
ptkovsky
Member

Повідомлення

На видео ничего интересного. Моя версия происходящего: покупатель пытался сделать скальп и получил скол кристалла или повредил подложку. Теперь придумал такой "финт ушами", чтобы хоть как-то отбить часть потраченных средств. Ерунда, короче говоря.
Fishnya
Alex

Повідомлення

ptkovsky
поддерживаю, аналогичная мысль проскочила
Відповісти