Память DDR2 та DDR3 тільки для AMD, набираємо статистику роботи

Обсуждение оперативной памяти
Відповісти
Автор
Повідомлення
Stas Prihod
Junior

Повідомлення

Ungwowa:Если попробуете, отпишитесь, работает или нет?
Не хочется пробовать, хочется купить и чтоб работало.
Ungwowa
Member

Повідомлення

Stas Prihod
Тема называется "набираємо статистику роботи", тут люди помогают друг другу.
Сюда не только за готовым результатом надо заходить.
У Вас есть материнка, которой в статистике нет, с большой вероятностью память подойдет. :yes:
Если все же не подойдет, то в очень многие материнки она идет и Вы продадите ее в своем городе.
Она дешевая и поэтому, продадите еще и дороже чем купите.
docent2008
Member

Повідомлення

Придбав китайську пам'ять на Аукро DDR2-800 4х2GB, повівся на низьку ціну - 205 грн., це при тому, що аналогічного об'єму на Розетці люди беруть по 700! Вцілому зекономив ((700х4)-(205х4))=1980грн.!!
Впринципі ні на що особливе не сподівався.
1) Вставляю 4 планки, запускаю = Синій Екран після логотипу Windows. Зверніть увагу, BIOS все визначив корректно.
2) Довго переставляв планки місцями, як це радили на різних форумах, але максимум це повний запуск системи і після нетривалої роботи знову "екран смерті".
3) Понизив частоту до 667 + лишив основні таймінги на рівні DDR2-800, тобто CL-6. Запрацювало все на 100%. По досвіду знаю, що об'єм пам'яті набагато важливіший за її швидкість, але трохи розігнав (рефлекс :rolleyes: ) - до 740 і так залишив наразі.
Варто сказати, що з 2-а планками данної оперативки вище описаних проблем не було.
Повертати не буду т.я. ціна і об'єм повністю покривають незначний (не більше 5%) спад швидкодії. Можна ще поексперементувати з таймінгами та частотою, попереставляти планки але й так все влаштовує особливо при теперішніх зарплатах і цінах...

Phenom 965
ASUS M4A79Deluxe
Win7 x64
8 гіг пам'яті... тепер :idea:
Ungwowa
Member

Повідомлення

docent2008
Згідно опису в шапці теми, на ASUS M4A79Deluxe може допомогти установка однієї звичайної планки, до трьох АМД-шних, тоді плата повиставляє окремі таймінги для кожної планки, окрему адресацію і включить частоту 800мгц.
Ще іноді буває, що потрібно переставити Віндовс, бо він теж не завжди хоче відразу працювати з 16кб адресацією.
docent2008
Member

Повідомлення

Ось, що порекомендував продавець: "Добрий день.Повинно допомогти повністю обнулити біос.Виключіть комп, вставте всі планки,витяніть батарекйку,перемкніть контакти і порахуйте до тридцять.Вставляєте батарейку і перегружаєте компютер.Повинно допомогти... Вибачайте за незручності." Можливо колись попробую - маю сумніви, що допоможе. Як в старому анігдоті про програміста: "робить - нічого не чіпай".
На (якомусь) форумі читав про неставртування (не стабільну роботу після запуску), так там одразу піднімали основні таймінги (tCL, tRCD, tRP, tRAS), CR - 2Т на одиницю. В мене немає такої можливості бо в БІОСі мат. плати максимум можна виставити 7-6-6 і то перша 7-а з незрозумілою (хвилюючою) поміткою.
Вчора тестив на багатьох прогах в тому числі ОССТ, пограв в іграшки, зокрема Call of Duty - Advanced Warfare який в перших версіях йшов зі страшними тормозами на 4ГБ системі а в останніх взагалі виснув на першій застівці. Ця гра просто полетіла, навіть вертикальну синхронізацію вкючив бо 120фпс нікому не потрібно (завантаження Опери було всередньому 7ГБ, а відеопам'ять, до слова, всі 3Гіга забило).
vitaxa11
Member

Повідомлення

docent2008:повністю обнулити біос
Так это обязательный минимум :nunu:
docent2008
Member

Повідомлення

...БІОС ставив на дефолт перед установкою але не обнуляв...
vitaxa11
Member

Повідомлення

docent2008
А я бы,все же,не поленился и обнулил...
docent2008
Member

Повідомлення

буде час, зроблю, відпишуся.
Keymaker
Junior

Повідомлення

Имел опыт использовать такую память с чипами SEC на такой платформе:

ASRock N68C-S UCC
Athlon 3000+/Athlon II X3 435/X4 B35
AMD SEC 2048MB + TakeMS PC-6400 2048MB/2xKingston PC-5300 512MB

Так же работала и отдельно, без проблем и нареканий. За ненадобностью эту планку продал.

Так же память может работать с платформой интел. Небольшой "лайфхак" со слов знакомого мастера: Ради интереса купил такую планку (правда не уточнил у него, что за чипы), PC-6400, есессна, пробиваю чипы по базе, а там 667МГц + тайминги CL6, т.е. это просто обычная, разогнанная китайцами, планка памяти PC-5300, а такие тайминги, обычно, интел не может прожувать, как он сказал - выставляешь вручную частоту 667, соответственные тайминги, и планка без проблем работает на родной частоте на любой плате интел, имеющую такие функции, была даже идея перепрошить эту память на родную частоту, и продавать для всех платформ :D, но руки не дошли.

Как-то так)
docent2008
Member

Повідомлення

В мене теж підозра закралась, що це память 667-а. Так само чіпи SEC по 16 штук на 2ГБ планці.
Продовжуючи попередні дописи: БІОС обнулив але результат нульовий - нічого не змінилось. Попробував виставити 5-5-5-15 на 667 - працює чудово, розігнав до 740 - працює чудово, далі гнати просто немає бажання бо на 100% задоволений результатом.
Висновок: просто виставляйте вручну 667 частоту а при бажанні можете понизити таймінги та трохи розігнати. Працює відмінно.
Ungwowa
Member

Повідомлення

Keymaker
Внес материнку ASRock N68C-S UCC в шапку темы. Как наберется хотя бы 30-40 материнок, можно будет делать вывоводы по чипсетах.

На счет Интела пробовал по умолчанию на материнках 945 чипсета, там показывают 1гб вместо 2гб, на G41 чипсете пробовал, там показывает 252мб одна планка.
docent2008
Member

Повідомлення

...так і є... подивився характеристики чіпів:
виробник - Samsung
SEC K4T1G044QQ-HCE6 (DDR2 667 5-5-5)
aerior78
Junior

Повідомлення

M2N-Sli Deluxe
Стабильная работа с 2 модулями по 4Гб (модули безымянные, чипы sec)
Ungwowa
Member

Повідомлення

aerior78:M2N-Sli Deluxe
Стабильная работа с 2 модулями по 4Гб (модули безымянные, чипы sec)
Спасибо за Ваш опыт, добавил материнку в список. :beer:
foxbat
Member

Повідомлення

сегодня пришли с ebay две планки по 4 ГБ DDR2 800 с маркировкой M378T5263AZ3-CF7, были проверены на плате ASUS M3A78-EM с последним БИОСом, и процессором Phenom 9550. стабильной работы достигнуть не удалось, на 800 МГц обе планки не запустились, после всяких шаманств с понижением частоты и поднятием напряжения, удалось даже загрузить операционную систему, но через насколько минут работы посыпались синие экраны. Итог - не стоит покупать такого типа память. Я ее брал имея ввиду, что есть вероятность в 50% что я получу брак, и был готов к такому развитию событий, а 25 долларов не такие большие деньги

Добавлено через 1 час 15 минут 49 секунд:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Krupik
Member

Повідомлення

foxbat
не згідний з Вами. Пам'ять повністю варта грошей які за неї просять. Просто потрібно було купувати в Україні і домовитись з продавцем про манібек :)
Ungwowa
Member

Повідомлення

foxbat
Интересно было бы выяснить взаимодействие с обычными планками на Вашей материнке.
Есть у Вас обычные планки дополнительно поставить вместе с АМД-шными?
И хорошо бы запустить мемтест, с самими планками для АМД и в перемешку с обычными планками.

На похожей материнке от Гигабит - MA78GM-S2H память работает.
Если мемтест покажет порядок, то возможно нужна переустановка Виндовс.
И пожалуйста, не нужно сразу переустанавливать Виндовс, только если мемтест покажет порядок.
foxbat
Member

Повідомлення

Krupik
Я живу не в Украине, и для меня ebay это оптимальный источник всякого недорогого барахла, типа этой памяти, как я уже написал, еще когда я ее покупал, я особо не расчитывал на то, что она будет нормально работать, купил ее больше из интереса - посмотреть что за зверь

Ungwowa
На этой материнке сейчас стоит кингстон 2х2ГБ, работает нормально, на следующих выходных если будет время, то поэксперементирую с мемтестом
docent2008
Member

Повідомлення

foxbat:после всяких шаманств с понижением частоты и поднятием напряжения, удалось даже загрузить
понижение частоты должно помочь, а вот поднятие напряжения - этого делать не рекомендуется.
Попробуйте следующее:
1) Сбросьте БИОС, вставьте память, выставьте частоту 667, сохраните, и в независимости загрузится система или нет снова заходите в БИОС.
2) Теперь повысьте тайминги до максимально возможных (6-6-6-18 или лучше 7-7-7...) это при частоте 667, нажимайте Ф10 и проверяйте.
Напряжение оставьте Авто или вручную 1,8В.
Если это не помогло попробуйте поменять планки местами, если нет - в другие слоты.
Да, и ещё - есть опция 1Т или 2Т так вот - это важно - в режиме 2Т лучше совместимость.

Добавлено через 43 минуты 10 секунд:
foxbat:после всяких шаманств с понижением частоты и поднятием напряжения, удалось даже загрузить операционную систему, но через насколько минут работы посыпались синие экраны.
...маю трохи вільного часу...
Справа в тому, що чим быльше чіпів на планці тим прямопропорційно більшає температура при роботі. Так в "односторонній" пам'яті де чіпи розташовані тільки на одній стороні температура найнижча. В "двосторонній" - висока температура. У Вашому випадку шановний foxbat мало того, що чіпи по обидві сторони але й їх в 2! рази більше - аж 32. Тому, можливо, причиною синіх екранів після нетривалої роботи може бути банальний перегрів + Ви піднімали напругу. Можу порадити саморобний кулер для пам'яті зроблений із дешевого кулера для вінчестера.
Взагалі то, по інструкції до материнки, рекомендовано встановлення кулера якщо всі 4 слоти зайняті або якщо пам'ять розігнана але в нашому випадку нестандартна китайська.
Відповісти