Noctua гудить

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
bandera77
Junior

Повідомлення

Є 4 кулери Ноктуа 120мм (2 на проц + 2 в корпусі). Охолоджують супер - питань немає. Але чомусь стали гудіти. Питання: чи можна їх змащувати і якщо так, то як? ДЯкую!
Ar2r
Advanced Member

Повідомлення

bandera77:Є 4 кулери Ноктуа 120мм
https://www.overclockers.ua/blogs/blog/717.html" target="_blank
bandera77
Junior

Повідомлення

Ar2r
ДЯкую, що підказали. Але я сподівася на допомогу, а не на лікнеп....
Ar2r
Advanced Member

Повідомлення

bandera77:Але я сподівася на допомогу, а не на лікнеп....
Но, лишним ведь не будет, правда?
StreetFIGHTER2000
Member

Повідомлення

bandera77:Є 4 кулери Ноктуа 120мм (2 на проц + 2 в корпусі). Охолоджують супер - питань немає. Але чомусь стали гудіти. Питання: чи можна їх змащувати і якщо так, то як? ДЯкую!
можно, кто наклейку снимает и капает масло, кто сверлит дырочку для него... подробностей в гугле полно
http://expert4help.ru/hard/korpus/16-re ... zhizn.html" target="_blank

https://www.google.com.ua/search?hl=ru& ... GB_ruUA525" target="_blank
bandera77
Junior

Повідомлення

Ar2r:
bandera77:Але я сподівася на допомогу, а не на лікнеп....
Но, лишним ведь не будет, правда?
А я цього і не казав - будь-яка допомога корисна.

Добавлено через 2 минуты 1 секунду:
Поки вирішено таким чином:
1) шурупи змінено на гумові компенсатори
2) встановлено максимально понижуючі перехідники
3) в біосі режим "сайлент".

Стало значно тихіше....

І ще: кажуть, що Нокти не радять змащувати.... Хто що скаже з цього приводу?
Anatol2015
Junior

Повідомлення

Гарантия 6 лет на Noctua гудеть не должны по идее года 3, у меня один вентилятор NF-P12 уже больше года и как был тихим так и остался, единственное чищу раз в месяц от пыли блок, а недавно до купил такой же на вдув и кулер на процессор NH-L9i так вот через полтора месяца он начал трещать, от чего не знаю отдал в сервис пока молчат

Добавлено через 1 минуту 51 секунду:
Насчет смазывать сам не пробовал но говорят надолго не хватает, да и там же какой то специальный подшипник стоит, самостабилизирующийся который не должен терять своих свойств и быстро изнашиваться
bandera77
Junior

Повідомлення

Нокти в мене не нові - в роботі десь роки 2 (кожний). Ну якби сильного гулу немає, але можливо це просто резонанс від корпусу. Просто хотілось би взагалі безшумну систему мати....

Добавлено через 1 минуту 10 секунд:
А якщо є гарантія на карлсони - то в якому випадку вона діє?
Alex-white
Member

Повідомлення

модели вентиляторов Noctua какие, что мы обсуждаем ?
bandera77
Junior

Повідомлення

Alex-white:модели вентиляторов Noctua какие, что мы обсуждаем ?
Noctua NF-P12 - всі 4...

Добавлено через 6 минут 19 секунд:
Може ще має значення як розташовано кулер в корпусі? В мене перший вентіль "дивиться" в "попку ДВД, а другий "дивиться" на перший :) Може є зміст поставити його "обличчям" до БЖ чи навпаки. Це, взагалі, має зміст?
Gatya
Member

Повідомлення

В мене перший вентіль "дивиться" в "попку ДВД, а другий "дивиться" на перший Може є зміст поставити його "обличчям" до БЖ чи навпаки. Це, взагалі, має зміст?
О чем тема. По-людски написать никак? Подумать как воздух движется тоже сил не хватает? Или "главное внимание"?
bandera77
Junior

Повідомлення

Gatya:
В мене перший вентіль "дивиться" в "попку ДВД, а другий "дивиться" на перший Може є зміст поставити його "обличчям" до БЖ чи навпаки. Це, взагалі, має зміст?
О чем тема. По-людски написать никак? Подумать как воздух движется тоже сил не хватает? Или "главное внимание"?
Якщо вам важко зрозуміти про що тема - то може воно вам не треба ;)
Якщо по-людськи... Є 4 вентілі Ноктуа. Всі однієї моделі (вона вказана вище). В корпусі всі встановлені на вдув (щоб брати від попереднього і гнати тепле повітря далі). Дослідним шляхом встановлено, що ті вентілі, які на радіаторі ЦП гудять. Не критично, але чути. Питання: це проблема? Якщо так - як її вирішити?
Gatya
Member

Повідомлення

bandera77
Ты свой предидущий пост прочитай, прежде чем пытаться умничать. Сам понял кто кому в попку смотрит?
bandera77
Junior

Повідомлення

Gatya:bandera77
Ты свой предидущий пост прочитай, прежде чем пытаться умничать. Сам понял кто кому в попку смотрит?
Я не хочу тебе бачити в моїй темі. Ти навіть не планував допомогти. Не маю бажання витрачати на тебе час. ДЯкую за розуміння!
Anatol2015
Junior

Повідомлення

Все правильно будет шум от воздуха, совсем бесшумную не сделаешь, это тогда все без вентиляторов

Добавлено через 2 минуты 16 секунд:
Фишка в чем, можно поставить все вентиляторы на самые низкие обороты, что бы работали в одном режиме, тогда будет один звук или шум монотонный не раздражающий, по другому никак
bandera77
Junior

Повідомлення

Anatol2015
Ось десь так і є на даний момент - однотонний шум. Точне формулювання...
Adamantium
Ghost

Повідомлення

bandera77
Может с корпусом резонируют?Какой,кстати,корпус?Прикреплены в корпусе на болты/силиконовые гвозди?
Профиль бы заполнить не мешало,чтоб ответ получить более по существу,так сказать
bandera77
Junior

Повідомлення

Adamantium:bandera77
Может с корпусом резонируют?Какой,кстати,корпус?Прикреплены в корпусе на болты/силиконовые гвозди?
Профиль бы заполнить не мешало,чтоб ответ получить более по существу,так сказать
Case - Cooler Master Centurion 534
Карлсони на компенсаторах гумових
На корпусних вентілях максимально понижувальні перехідники. На кулері проца - один лоу-нойс, інший ультра-лоу-нойс.
Даю скрін з АІДИ. Але там чомусь оберти корпусних та кулера процового різні.
Вкладення
aida1_cooler.jpg
Hauptmann
Member

Повідомлення

bandera77:Є 4 кулери Ноктуа 120мм (2 на проц + 2 в корпусі). Охолоджують супер - питань немає. Але чомусь стали гудіти.
Уже и этот бренд подделывать стали :facepalm: :gigi:
З.Ы. За 2 года можно было уже найти время для заполнения профиля. Это помогает избежать лишних вопросов.
bandera77
Junior

Повідомлення

Hauptmann:
bandera77:Є 4 кулери Ноктуа 120мм (2 на проц + 2 в корпусі). Охолоджують супер - питань немає. Але чомусь стали гудіти.
Уже и этот бренд подделывать стали :facepalm: :gigi:
З.Ы. За 2 года можно было уже найти время для заполнения профиля. Это помогает избежать лишних вопросов.
А чому підробка?
ЗІ. Обновив профіль :)
Відповісти