в неділю стало нудно. кампутер не вмикається

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
e6ahawka
Member

Повідомлення

с775_C2Dе7200_msi p45 neo-f_hd4850(powercolor-однослотова турбіна)_ддр2хінікс 4х1гб(800)_бп400Ват нонейм
стало нудно, поліз в біос
був розгін 3.4 при 1.32вольта, робити було нічого погнав далі....
в процесі розгону мамка завишувала вольтаж на озу, в біосі виставляв вручну на 1.8 моніторило 2.05, память працювала 720гц сл5 6 6 18 36, лінх не проходив т памяті до 65 і тест завершувався помилкою
----------------------------------
після декількох перезагрузок і махінацій з біосом пк перестав вмикаться навіть у дефолтному стані біоса, а саме ребути в процесі загрузки віндовс, а потім зовсім перестав вмикатись, шось схоже я наблюдав коли налаштування біосу були неробочі(компютер вмикається і нібито зависає в "постІ", до моменту коли можна зайти в біос) раніше зброс джампером біосу допомагав.
(уряяя я гЕТО сделол)
при вмикані всі крутилятори крутяться, але на моніторі нічого не зявляється. пробував вмикати з різними планками озу не допомогло))
-------------------------------------
вислухаю всі поради по реанімації паціента
якшо є хто з Кіровограда підкажіть нормальні контори по ремонту!!1
--------
отака я балда :rotate: :rotate: :rotate: :rotate: :rotate:
Vaha00007
Member

Повідомлення

e6ahawka
Вытащи батарейку на 5 мин., сброс джампером не всегда помогает
Nexus
Member

Повідомлення

Было такое у меня, пере горела Дорожка на мамке, ремонту не подлежит, "дурная голова рукам покоя не дает"
Xenotron
Member

Повідомлення

Vaha00007:e6ahawka
Вытащи батарейку на 5 мин., сброс джампером не всегда помогает
Поддерживаю. Также видел рекомендации после этой процедуры вставить батарейку контактами наоборот, чтобы разрядить конденсаторы, на которых может оставаться заряд, питающий память БИОСа.

Добавлено через 1 минуту 45 секунд:
e6ahawka
Для диагностики очень полезен спикер. Если он есть - втыкай его в мать, потом отключай всю периферию от компа (мышу, клаву и т.д.). Отключай все винты, память и т.д. Должен остаться только процессор. Если пищит - значит хорошо. Включаешь память, плотом винт, потом клавиатуру. Если не все эти устройства включены, а мамка не пищит, значит дело швах.
e6ahawka
Member

Повідомлення

Xenotron
а якшо спікеру немає?
шо воно таке і де його взяти(спікер)?
Huzon
Member

Повідомлення

e6ahawka:Xenotron
а якшо спікеру немає?
шо воно таке і де його взяти(спікер)?
Динамік, який пищить. Оглянь конденсатори біля слотів памяті, можливо там, щось вмерло через високу напругу.
Naples84
Member

Повідомлення

e6ahawka
Как же вы без спикера розганяете :learn: :horror:
Пост сигналы надо послушать
Для диагностики очень полезен спикер. Если он есть - втыкай его в мать, потом отключай всю периферию от компа (мышу, клаву и т.д.). Отключай все винты, память и т.д. Должен остаться только процессор. Если пищит - значит хорошо. Включаешь память, плотом винт, потом клавиатуру. Если не все эти устройства включены, а мамка не пищит, значит дело швах.
Товарищь правильно всё описал, беги в радио магазин за спикером
e6ahawka
Member

Повідомлення

я зараз на роботі ввечері прийду додому буду гулятися :)
хороша штука цей кампутер, робить не робить а погулятися є з ким :gigi:

Добавлено через 47 секунд:
Naples84
і де його взять в Кіровограді?
як би зрозуміло шо в радіо магазині а де ці магазини?
Huzon
Member

Повідомлення

e6ahawka:і де його взять в Кіровограді?
Я правило, йде в комплекті з корпусом. Якщо є проблемі з пам'яттю, то спікер може мовчати.
e6ahawka
Member

Повідомлення

кхм.... а на шо він схожий? корпус від gigabyte не знаю шо за модель але зрозуміло шо він бюджетний,
збирався компютер в магазині... може цей спікер просто не додали, навть якщо він був?
Xenotron
Member

Повідомлення

e6ahawka
а на работе пошаманить не можешь? Обычно их вставляли в старые корпуса. У админа должны валяться или самому можно выдрать из системника.
Выглядит это или так:
спойлер
http://aukro.ua/pishchalka-dinamik-dina ... 49133.html
Или так:
спойлер
http://www.rainbow-software.org/images/ ... r_burn.jpg
e6ahawka
Member

Повідомлення

Xenotron
та бляха адм падла закрутив бокову кришку таким болтом шо ножицями не відчиниш уже і так трохи злизав, а викрутки тут звісно немає, а так шоб попросити то я новенький адм три рази бачив наврядчи дасть легше купити.
Xenotron
Member

Повідомлення

e6ahawka
Та он стоит 5 грн максимум. И как правило не нужен :)

Я вот только понять не могу нафига ты так завысил напряжение на памяти. Там 1.65 вроде ж максимальное.
e6ahawka
Member

Повідомлення

ддр >>>>>2<<<<<<<
пуняв?
там начебто максимально допустиме 2.2 але потрібно охолодження
SaDisT
Member

Повідомлення

чувак не в обиду но твой ник сам за тебя говорит :lol:
Xenotron
Member

Повідомлення

Да, что-то провтыкал :gigi:
e6ahawka
Member

Повідомлення

Xenotron
Если не все эти устройства включены, а мамка не пищит, значит дело швах.
перефразуй, начебто чогось не вистаяає. особливо "дело швах" шось не зрозумів
покишо гуглю як користуватися спікером.

Добавлено через 50 минут 45 секунд:
всіх з завершенням робочого понеділку всім дякую :beer:
якшо ввечері зайду значить якась з порад допомогла :)
Xenotron
Member

Повідомлення

e6ahawka
Спикер должен пищать, если в мамку не вставлены критически важные для запуска компоненты. Раньше таковыми были процессор, память, видеокарты, винчестер (вроде бы) и клавиатура. Сейчас клавиатуру точно можно игнорировать через настройку БИОСа, но в дефолте я думаю что все осталось по прежнему - то есть будет пищать в случае отсутствия.
Соответственно, если, к примеру, в материнку НЕ вставлена память, а спикер не пищит, то это означает, что материнская плата неисправна ибо дело не доходит даже до определения воткнутых компонентов.
У меня сейчас мать со светодиодами индикации проверки. И в ней сначала идет проверка процессора, потом ОЗУ, потом видеокарты, потом винты. Клавиатуру не знаю когда оно проверяет. Совпадает ли последовательность проверки на всех мамках или нет я не знаю.
e6ahawka
Member

Повідомлення

:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
всім доброго))))))
Xenotron
дякую за підказки, меттодом тика втика і якоїсь матері зрозумів шо то за спікер :beer:
-------------------------------
ввечері поліз до пк, вставляв висовував переставляв слухав спікер, короче камасутра то фігня для дітей :gigi:
в процесі якось так вийшло шо я зняв МП з шасі корпуса, продув її. Зняв радіатори намазав нової термопасти, стара після 5 років схожа на термопрокладки :gigi: , заодно перемазав і на цп термопасту.
розбірка пк схожа на розбірку зброї, позбивав пальці а помічаєш лише коли хтось скаже
прикрутив МП на місце і пішов спати. Сьгодні ввечері теж слухаю спікер, тикаю перевтикаю, записую азбуку морзе. Настав час ввімкнути все, тикаю вкл бачу на екрані букви...червоні, охопило якесь таке змішане почуття начебто і ввімкнувся але червоні букви до добра не доводять. Дуринда забула підімкнути живлення до вк :rolleyes: . Вмикаю... проходить пост... починає грузить віндовс... ребут.
Радості повні штани, ноги ширше за плечі, дзвіночки волочаться по полу B-)
спробував ше пару раз, не дозавантажується... завантажуююсь з диска, пацієнт живий :)
напевно шдд здихає, прийшлося перевстановити віндовс. Зараз пишу з нього і ловлю сині екрани, треба завантажити драйвера на вк на модемі туго. На вихідних планується розгін :D

Всім дякую :beer:
Xenotron
Member

Повідомлення

e6ahawka
Ну и хорошо, что все так закончилось (хотя жесткий жалко).
Відповісти