материнська плата MSI FM2-A85XA-G65 не стартує з AMD A10-6800K

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
Xeeng
Junior

Повідомлення

Придбав проц AMD A10-6800K і материнську плату MSI FM2-A85XA-G65.
RAM: DDR3 8GB (2x4GB) 2133 MHzTeam Xtreem TXD38G2133HC11DC01. Пробував 1 чи 2 планки в різних слотах.
БЖ: SIRTEC High Power HPC-500-H12S 500W. З іншим комплектом CPU/MB чудово працює.

Більш нічого зараз не підключено (спікер, монітор, два кабелі живленя мат.плати).

Ножки проца ідеальні. Витягав перевіряв.

Комплект не стартує. Якшо відключити клавіатуру, при старті пищить ( 5 коротких сигналів, скоріш за все - проблема з процом). З клавіатурою чомусь не пищить.
Якщо вийняти пам'ять - пищить 3 рази.

Версію BIOS не знаю т.я. система не стартує. На сайті написано, що A10-6800K підтримується, починаючи з версії 7793v20.

Знайшов тест цього проца і плати:
Перед тем, как установить новенький A10-6800K в систему, я как примерный пользователь посетил сайт производителя материнской платы MSI, скачал последнюю версию прошивки и обновил BIOS. И с полной уверенностью, что сделал все правильно, установил процессор и кулер. Включил и получил элегантный черный экран с предупреждающей надписью, что без обновления BIOS работать ничего не будет. Я слегка растерялся и стал думать, как жить с этим дальше. Где брать нужную прошивку, кроме как на сайте производителя платы? Ничего умного в голову не пришло, и эта затея была оставлена. На следующий день мне повезло и на сайте все же появилась версия, поддерживающая Richland.
Обновил BIOS еще раз и все отличнейшим образом заработало.
http://www.overclockers.ru/lab/54406/Razgo...uh_i_freon.html

У мене ж ніяких написів не видається. Чи може дійсно бути проблема в BIOS?
vitaxa11
Member

Повідомлення

Xeeng
В биос войти можешь или нет? если да, то что мешает установить версию 7793v20 ?
конечно же,скорее всего дело в биосе...
Xeeng
Junior

Повідомлення

В биос войти можешь или нет? если да, то что мешает установить версию 7793v20 ?
Ну звичайно ж не можу. Якби система включалася, я б уже давно побіг той BIOS обновляти. А так вона тільки пищить і гудить кулерами.
конечно же,скорее всего дело в биосе.
Варіант цілком імовірний, але у мене такої впевненості нема.
vitaxa11
Member

Повідомлення

Xeeng
а у друзей взять проц,не?
Xeeng
Junior

Повідомлення

а у друзей взять проц,не?
Шукається. FM2 не дуже розповсюджена платформа :-/
vitaxa11
Member

Повідомлення

Xeeng
так зайди в любой более или менее приличный СЦ и пусть хлопцы прошьют,думаю у них проц найдется...
либо спроси у наших оверов (твоих земляков),мож кто поможет (процом) ...
Xeeng
Junior

Повідомлення

Та треба, але ж на дворі вихідний, а комп в Київській області. В понеділок до Києва і СЦ доберусь, якщо нічого не вирішиться.
PeterTheGreat
Member

Повідомлення

Была аналогичная ситуация у товарища с процем 3570K и материнкий MSI на Z68 чипсете.

Закончилось тем, что купили пентиум сэнди, завели мать, перепрошили новый биос, и пенёк сдали в магазин :lamer:
Xeeng
Junior

Повідомлення

Закончилось тем, что купили пентиум сэнди, завели мать, перепрошили новый биос, и пенёк сдали в магазин :lamer:
Проци FM2 зараз, на жаль, прадаються лише у BOX-варіанті, Tray завсім зникли. Відчинена коробка - це достатньо для продавця, щоб відмовитися прийняти назад проц, т.я. товар уже був у використанні.
Xeeng
Junior

Повідомлення

Усім дякую за підказки/версії теорії.

Заїхав сьогодні в СЦ "Сокол" (Киев, Русановская набережная, 20 (вход с торца), інженер протестив мамку з процом 1 покоління (Trinity), система успішно запустилася, потім обновив BIOS, після чого система стартонула і з моїм процом AMD A10-6800K Richland :rotate: .

Таки причина була у старому BIOS.

:lamer: Якщо цей пост читає представник MSI (Micro-Star International Co., Ltd) - прошу звернути уваги на таку плачевну ситуацію з купівлею мат. плат. Можливо варто дати рекомендації продавцям робити оновлення BIOS материнських плат, які можуть бути використані з Ivy Bridge та Richland обов'язково оновлювати BIOS перед продажею, інакше клієнт просто не зможе використати товар..
Відповісти