Термопаста. Выбор обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Тема становится на ремонт :)
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.

Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)

Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Востаннє редагувалось 27.03.2014 22:16 користувачем poulk, всього редагувалось 2 разів.
RA
Member

Повідомлення

Для людей із загальмованим сприйняттям інформації Відеокарта холодніша - менші оберти вентилятора!
Відеокарта гарячіша - більші оберти!
При стабільних обертах можлива ще більша різниця між термоінтерфейсами, але я не є вбивцею карт, щоб нагрівати їх більше 90 градусів.
Впевнений, що більшість форумчан використовує динамічно оберти вентиляторів відеокарт.
Навіть при стабільних обертах кулера лідер не поміняється, тому що у нього менша температура - відповідно і менші оберти!
Востаннє редагувалось 23.04.2013 07:12 користувачем Гість, всього редагувалось 1 раз.
Причина: ! П.3.9
Jetfigter2015

Повідомлення

RA:Відеокарта холодніша - менші оберти вентилятора!
Ти карточку тестував, чи різні пасти?
c0013r
Member

Повідомлення

Jetfigter2015
а в чем смысл самой дешевой пасты? :dontknow: 35-50грн. дорого для пасты которой хватит мазать года минимум на 3? :insane:
deadlifeua
Junior

Повідомлення

Я тут обзавелся термопластинками (не знаю как они правильно), которые на видеокарту на ноутах часто ставят. Кто где берет и по какой цене? Сам на ибее брал по 3.05 бакса за 10на10 пластники.
c0013r
Member

Повідомлення

deadlifeua
viewtopic.php?f=26&t=65652" target="_blank
deadlifeua
Junior

Повідомлення

c0013r:deadlifeua
viewtopic.php?f=26&t=65652" target="_blank
Дороговато.
RA
Member

Повідомлення

Jetfigter2015 - ти знущаєшся, чи у тебе дійсно загальмоване сприйняття інформації?
Що таке тестування відеокарти:
тестування девайсу тестами аля 3д марк та Хевен, тестування на бенчмарках популярних потужних ігор.
Девайс перевіряється на дефолтних частотах, та оверський потенціал (розгон без підняття вольтажу та із підняттям...).
На даних програмах при даних налаштуваннях знімаються усі необхідні показники (робочі температури, ФПС та інше...)

Тестування термоінтерфесів:
проводиться на вибраній моделі відеокарти (бажано гарячій) тестуванням на прграмі аля МСІ Комбустор або Фурмарк... при однакових налаштуваннях девайсу. Змінний лише термоінтерфейс!
Що не так?
Jetfigter2015

Повідомлення

RA:ти знущаєшся, чи у тебе дійсно загальмоване сприйняття інформації?
Вельмишановні модератор StasTODD та Куратор темы poulk. Скажіть, будь ласка - довго ще я буду спостерігати Вашу бездіяльність? Про морозиво та залежність від батьків юного RA навіщо видалили? З його боку є три образливих звернення в мій адрес - Ви або реагуйте вчасно, або для чого Ви потрібні (пухнасті і красиві). Визнаю що цим реченням сам порушую, але якби була вчасно реакція з Вашої сторони не було б потреби це все писати. Прошу на все це відреагувати згідно встановлених та прийнятих норм на форумі. За три рази, здається пора банити, чи не так?

Добавлено через 46 минут 3 секунды:
c0013r:а в чем смысл самой дешевой пасты?
Та смислу ніякого, та й в кошти на пасту мені точно не впирається. Суть в тому, що пасту ділю на дві категорії - повна підробка (не обов'язково дешева) та термопаста. З першою все зрозуміло. З другою реальні різниці по температурах до 5 градусів. Враховуючи якість поверхонь, різницю температур в приміщенні при "експериментах", різницю нанесення і тд і тп ( реально це досить багато факторів) це все просто маленьке шахрайство зі сторони різних виробників і викачування грошей з наших кишень.
Huzon
Member

Повідомлення

RA не витрачайте час на Jetfigter2015, воно того не варто.

Jetfigter2015, RA провів, хоча б якесь, тестування, а якщо:
Jetfigter2015: Та смислу ніякого, та й в кошти на пасту мені точно не впирається.
то цікаво подивитися на порівняння Вашої "дешевої пасти" з тими, що вікористовував RA. Я не заперечую, що технічна паста, що не має націнок "за ім'я", може виявитися не менш ефективною, проте, хотілося б побачити реальне підтверждення в умовах тестування, які, Ви, визначили вище, інакше, розмовляти не має про що.
dav2
Member

Повідомлення

"RA"
Ось результати із скрінами:

Zalman (ZM-STG2)

на 10-ій хвилині
ЗображенняЗображення
Даною пастою була оброблена відеокарта 3 місяці назад, але це не є показником "старості" термопасти... Усе решта тестувалося одразу після обробки.

"рідкий метал" , що продають на форумі viewtopic.php?f=26&t=77923" target="_blank

на 10-ій хвилині
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення

Что то я не понял ,на твоих скринах температура между жидким металом и STG-2 2-3 градуса, и ты пишеш что STG-2 тебя разочаровала ???. меня разочаровал жидкий метал. :banghead:
Huzon
Member

Повідомлення

dav2 и RA, благодарю за проделанную работу :beer:
Jetfigter2015

Повідомлення

Huzon:то цікаво подивитися на порівняння Вашої "дешевої пасти" з тими, що вікористовував RA.
Якщо є бажання, то раніше я описував про різницю між пастами на процесорі - пошукайте.
спойлер
Якщо ж Вас цікавить більше інформації чому я прийшов до таких висновків і після якого об'єму виконаної роботи а також витрачених на це часу та коштів (чисто за спортивного інтересу) перечитайте починаючи з 16ст http://forums.overclockers.ru/viewtopic ... &start=300" target="_blank Якщо ж вистачить терпіння це все прочитати та знань (не хочу образити) зрозуміти принцип дії, то думаю зрозумієте що я маю елементарну уяву про системи охолодження та пасти. Зовнішній вигляд прошу не враховувати - наступне гетто буде більш естетичне
RA
Member

Повідомлення

dav2 - рідкий метал завжди буде в лідерах, лише тому що коеф теплопередачі набагато більший від будь-якої іншої термопасти. Для ефективного використання "металу" необхідно хороший обдув радіатора, метал максимально "витягує" тепло із ядра, яке необхідно швидко передати в повітря. На екстремальних температурах він не буде висихати, на відміну від інших термоінтерфейсів, тому для його використання є певні вимоги та тонкощі...
ПС. Також зверни увагу, що на 11-ій хвилині температура впала на 1 градус, коли збільшилися оберти вентилятора, такого більше не відбулося на інших пастах!
BigTypoon
Member

Повідомлення

RA
Этими вашими тестами нечего гордится. туфта и бабушкины сказки.
Скрины непонятные да и еще на разных минутах, автоматическая регулировка, непонятный обдув, корпус.. и т.д. :puke:
спойлер
Зображення
RA
Member

Повідомлення

BigTypoon
У якому плані "на різних хвилинах"?
Яке має значення у якому корпусі?
Усі тести проводилися на однакових настройках на одному і тому самому залізі, тільки мінявся термоінтерфейс!
Подивися на скріни настройки програми!
Читай відповіді на твої коментарі вище у темі!
Вирішив протестити після ремонту відеокарту, та прогнав її на різних термоінтерфейсах. Хотілось допомогти форумчанам у дилемі вибору термопасти, от і подвлився результатами своїх досліджень (практичних, а не теорії різних теоретиків :tomat: )
Нікому не нав"язую свою думку, а лише костатую практичні факти, без різного маркетингу та лабуди неосвітчених людей.
Якщо є якісь претензії, то пропоную протестувати самому та викласти свої результати у даній темі!
BigTypoon
Member

Повідомлення

RA
Все просто. Твой тест не состоятелен.
Читай и учись нормально делать тесты.
RA
Member

Повідомлення

BigTypoon:RA
Все просто. Твой тест не состоятелен.
Читай и учись нормально делать тесты.
Навчи :lol:
А ще краще : ПОКАЖИ МАЙСТЕР КЛАС! :lamer:
BigTypoon
Member

Повідомлення

RA
Играем в школьника?.. не верю.
Jetfigter2015

Повідомлення

BigTypoon:Играем в школьника?.
спойлер
Стиль, суть, та побудова самих речень вказують на вік - школяр, або студент. Всім без перебору "тикає" - вказує на невихованість та спробу самовпевненості та закріплення власного "Я". Тому думаю, що Ви, BigTypoon помилились - він і є школяр.
RA
Member

Повідомлення

Уданій темі ще ніхто не провів, хоча б аналогічних тестів :horror:
ПРОВЕДІТЬ ЇХ ТА ПОКАЖІТЬ МАЙСТЕР КЛАС!
НАВЧІТЬ "НЕОБІЗНАНИХ" ПРОВОДИТИ ТЕСТУВАННЯ!
Поки що тут бачу коментарі із дитячим рівнем логіки :tomat:
Відповісти