Новини
Останні статті і огляди
Модель GPT‑6 Astra від OpenAI створює безліч агентів, що збільшує завантаження локального CPU
-
Liam
Member
Предлагаю обсудить Модель GPT‑6 Astra від OpenAI створює безліч агентів, що збільшує завантаження локального CPU
Ну тільки ШІ у мене в комп'ютері не вистачало...
-
freezers
Junior
Шось автор новини не дуже розбирається в ші, суб'єктивне враження
-
Enjthesilence
Member
питання часу))Liam: ↑ 06.09.2026 11:09 Предлагаю обсудить Модель GPT‑6 Astra від OpenAI створює безліч агентів, що збільшує завантаження локального CPU
ps подивися презентації і тести, ну трохи лячно вже стає, це прям сильний інструмент
-
Inqizitor2022
Member
Да ерунда это. Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный. У OpenAi дела плохи, поэтому они и пытаются пускать инвесторам пыль в глаза.
-
leif
Member
Inqizitor2022: ↑ 06.09.2026 11:48Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный.
ахахаха
-
Earanak
Member
Пора нести ведра что бы успевать фармить слёзки на форумахЙмовірно, різко зросте попит і на потужні процесори від AMD та Intel. Це дуже добре для цих виробників
-
rizakrko
Member
Inqizitor2022
Так це ж одна з фішок сьогодення - запускати ШІ локально (OpenClaw, чи як там та система називається), а він там за тебе кнопки натискає та листи пише. Десь була історія навіть тут на оверах, що він там чи то електронну пошту почистив, чи ще щось зробив - після прямої заборони користувача на такі дії. Користувачем тоді була якась пані на високій посаді, якщо не помиляюся. Ось тобі і неконтрольований ШІ на власному корпоративному залізі.
Так це ж одна з фішок сьогодення - запускати ШІ локально (OpenClaw, чи як там та система називається), а він там за тебе кнопки натискає та листи пише. Десь була історія навіть тут на оверах, що він там чи то електронну пошту почистив, чи ще щось зробив - після прямої заборони користувача на такі дії. Користувачем тоді була якась пані на високій посаді, якщо не помиляюся. Ось тобі і неконтрольований ШІ на власному корпоративному залізі.
-
StingerYar
HWBOT OC Team
Ой хоспадє, до AGI ще як до Плутона рачки, чергові сильні заяви маркетологів класу "воно настільки небезпечне, що його не можна випускати в інтернет!". Вже просрали війну що все це != AI, теперь схоже хочуть AGI переписати так як NVIDIA споганила SFF

Навіть якщо воно буде дійсно так - цей самий AGI поїде дахом від запитів "зроби гороскоп на риби" (бо там RLHF)... шкіряний мішок з кістками, я можу рак вилікувати, а тобі треба така шняга? Іди докучай 3b LLM з квантами 2-bit де галюцинації це плюс, а не мені
Навіть якщо воно буде дійсно так - цей самий AGI поїде дахом від запитів "зроби гороскоп на риби" (бо там RLHF)... шкіряний мішок з кістками, я можу рак вилікувати, а тобі треба така шняга? Іди докучай 3b LLM з квантами 2-bit де галюцинації це плюс, а не мені
-
ALT-F13
Member
Це прям найсмішніше, що я читав за довгий час по теміInqizitor2022: ↑ 06.09.2026 11:48 Да ерунда это. Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный. У OpenAi дела плохи, поэтому они и пытаются пускать инвесторам пыль в глаза.
P.S. Перший тижневий ліміт Astra на 120-баксовій підписці я спалив ще в п'ятницю. Не AGI, але таки "вау".
Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
Там скоріш джерело дуже сумнівно сформульовано. Я б не казав, що наслідком буде зріст попиту на CPU.freezers: ↑ 06.09.2026 11:17 Шось автор новини не дуже розбирається в ші, суб'єктивне враження
-
pelia
Member
Спалив ліміт 5 годин на 20 баксовій підписці на хай профілі за 16 хвилин, це було витрачено лише на пошук косяків в моєму пет проекті після сола і луни, але було продуктивноALT-F13: ↑ 06.09.2026 12:47 P.S. Перший тижневий ліміт Astra на 120-баксовій підписці я спалив ще в п'ятницю. Не AGI, але таки "вау".
-
Afit
Member
Намёк поняли. Ветер всё сильнее дует в аренду облачных вычисленийЦе дуже добре для цих виробників, але може мати негативні наслідки для ціноутворення та доступності звичайних CPU на споживчому ринку.
-
Yaroslav308
Member
АхахахаПри цьому ядро GPT‑6 Astra все ще працює в хмарі…
під час запуску моделі в ізольованих віртуальних середовищах для роботи з конфіденційними даними.
-
zaqik
Member
Я тут вспомнил истории о том, как дети от использования калькулятора потупели. А уже были истории как студент написал диплом шишечкой, препод проверил диплом шишечкой и ей же оценку поставил? А потом ии написал ему резюме, ии принял его на работу, на которой тот нихера не знал что делать, но отчёты за него тоже ии писал, и читал эти отчёты тоже ии, и потом его боссу рассказывал, какой тот ценный сотрудник. Потому что эти истории про корпоратов, когда ии пишет годовые отчёты, которые и так никто не читает - это одно, и совсем другое когда в условный цикл "ии написал игру @ ии сам сыграл в эту игру" попадают те области, в которых человеку реально надо думать, ну просто потому что голова не только, чтоб в неё кушать.
-
dead_rat
Member
Ти спізнився на 2 роки, він вже бігає в народу з повним доступом до абсолютно усього. Колеги ним податкові декларації пишуть. Воно як макака з гранатою, бо за податки навіть присісти можна.Inqizitor2022: ↑ 06.09.2026 11:48 Да ерунда это. Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный. У OpenAi дела плохи, поэтому они и пытаются пускать инвесторам пыль в глаза.
-
yariksom
Member
Скоро випустять ШІ для захисту від ШІ 
-
aaleksandrenko
Member
Навіть якщо скоро то його будуть використовувати одиниці. Інфраструктура, енергетика та інші критично важливі сектори використовують застарілу ос, не оновлюються роками. Коли був простий вірус Петя пам'ятаєте? Тоді аналіз показав що є купа компаній на допотопній вінді 20 річної давності. Так що через рік два коли розвинений ші добереться до ширшого кола то може бути не дуже весело
-
Meandmy
Member
Звичайный бразуер Chrome вже встановлює без дозволу за замовчанням 4GB нейронку, небачу нiчого у них поганого, але хочаби спитали чи можна, та якi привiлеї воно має, обирати власноруч.Liam: ↑ 06.09.2026 11:09 Предлагаю обсудить Модель GPT‑6 Astra від OpenAI створює безліч агентів, що збільшує завантаження локального CPU
-
penetrator
Member
Ой да ладно. Я пару дней назад скормил клоду целую кучу финансовой документации, которую мне бы пришлось полдня вычитывать в поисках расхождений.dead_rat: ↑ 06.09.2026 13:38Ти спізнився на 2 роки, він вже бігає в народу з повним доступом до абсолютно усього. Колеги ним податкові декларації пишуть. Воно як макака з гранатою, бо за податки навіть присісти можна.Inqizitor2022: ↑ 06.09.2026 11:48 Да ерунда это. Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный. У OpenAi дела плохи, поэтому они и пытаются пускать инвесторам пыль в глаза.
Он мне выдал список всего за 5 мин, я отправил это м*****м, которые это все сделали с тебованием все исправить, и пошел катать диабло 4 дальше, пока мне платят мою высокую ЗП