Новини
Останні статті і огляди
Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц
-
denizen
Member
Пропоную обговорити Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц
я не перфекціоніст, але glow, це те, чому я відмовився від IPS.
коли граєш у темні ігри, таке враження, що у тебе якісь проблеми з очами.
-
konb999
Member
Може у тебе реально проблеми з очами? До офтальмолога звертався?denizen: ↑ 08.05.2026 15:03 Пропоную обговорити Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц
-
DMZ
Member
33к і без мініЛЕДу
Навіть в огляді видно засвіти, а це рандом. В користувача може бути їх як більше, так і менше, але вони завжди будуть. Враховуючи таку ціну, імхо, це не ОК.
Навіть в огляді видно засвіти, а це рандом. В користувача може бути їх як більше, так і менше, але вони завжди будуть. Враховуючи таку ціну, імхо, це не ОК.
-
Ramzes82
Member
Ммдааа... За ці грощі 32 4к OLED можна взяти.
-
yariksom
Member
Мені здається, чи для реклами вибрали картинку, яка відштовхує зовсім?
-
Megaclite
Member
33грн за цей шмельц
Половина від ціни йде на роялті для Nvidia?
після двох IPS моніторів я зрозумів, що торкатись цього шлаку більше буду
Я токож.denizen: ↑ 08.05.2026 15:03 я не перфекціоніст, але glow, це те, чому я відмовився від IPS.
-
Plush_Dragon
Member
Ні, я розумію що цей девайс суто для вузького кола кіберкотлет. Але ціна щось зовсім неадекватна.
-
Afit
Member
Я зовсім не виправдовую цей монітор, але не можна міряти все діагоналлю і 4К. Я б за ці гроші взяв би таку ж діагональ і з такою ж роздільною здатністю, але OLED. Більше не ознаяає краще. Кожен підберає по потребах чи вподобаннях. І за пів цього бюджету, той хто полюбляє 4К і 32 дюйми, буде шукати в першу чергу собі такий варіант. Ну принаймні я б так робив.Ramzes82: ↑ 08.05.2026 16:39 Ммдааа... За ці грощі 32 4к OLED можна взяти.
-
Smilodonius
Junior
33 К нет MINI LED подсветки - ДОСВИДАНЬЯ 
-
Telcontar
Member
Зараз на ринку вистачає аналогічних OLED-ів за таку ж або меншу ціну. Будь який з них (навіть на 240Hz) без шансів розірве цей IPS по motion clarity. За кольори, підсвітку і кути огляду взагалі мовчу.Plush_Dragon: ↑ 08.05.2026 21:13 Ні, я розумію що цей девайс суто для вузького кола кіберкотлет. Але ціна щось зовсім неадекватна.
-
alex_sul
Advanced Member
База!denizen: ↑ 08.05.2026 15:03 Пропоную обговорити Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц
Ізза цього Glow я перейшов на VA (швидкий, не гостить- схоже якась нова модифікація). IPS Особливо паскудно виглядає в темний час доби. А це основний час коли в мене (та й не тільки в мене) є час на фільми та ігри.
Взагалі за ці гроші я б дивився на ОЛЕД. Вони поступово позбавляются дитячих хвороб
Відправлено через 33 хвилини 40 секунд:
Гянув на ціни OLED. Фактично з 21К грн стартують....
-
Saret Morties
Junior
Хоч би пояснили, в чому суть Пульсару.
Про Sample and Hold, про те, що Пульсар дає значно чіткіше зображення ніж ОЛЕД, особливо з нижчими частотами оновлення, про те, що, порівняно з іншими технологіями стробування, сприймана яскравість з Пульсаром вища, ніж без нього, тощо. OLED починає наздоганяти Пульсар за чіткістю на частоті 720 Гц. Нюанс у тому, що OLED може забезпечити таку частоту лише при роздільній здатності 720p. І потрібно, щоб гра видавала 720 кадрів на секунду. Інакше — ніякого свята.
Про Sample and Hold, про те, що Пульсар дає значно чіткіше зображення ніж ОЛЕД, особливо з нижчими частотами оновлення, про те, що, порівняно з іншими технологіями стробування, сприймана яскравість з Пульсаром вища, ніж без нього, тощо. OLED починає наздоганяти Пульсар за чіткістю на частоті 720 Гц. Нюанс у тому, що OLED може забезпечити таку частоту лише при роздільній здатності 720p. І потрібно, щоб гра видавала 720 кадрів на секунду. Інакше — ніякого свята.
- спойлер
- 360 Hz Pulsar vs 720 Hz OLED
-
Input_Lag
Member
Глоу це дійсно біль, тим більш що більшість ігор зараз темні або дуже темні, та цей рожевий або фіолетовий туман лізе с кожного кута, і все ще погіршується тим що на IPS замість чторного вічний сірий.denizen: ↑ 08.05.2026 15:03 Пропоную обговорити Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц
Зрозуміло чому багато людей до моменту поширення OLED обирали VA. Але зараз все це вже не потрібно, OLED монітори зараз настільки дешеві та доступні що немає сенсу розглядати щось інше.
-
KingofgamE
Member
Хіба зараз є що краще?Megaclite: ↑ 08.05.2026 19:47 33грн за цей шмельц![]()
Я токож.denizen: ↑ 08.05.2026 15:03 я не перфекціоніст, але glow, це те, чому я відмовився від IPS.
Яблоко по ціні квартири не пропонувати
-
denizen
Member
Все залежить від вашого бюджету та потреб, але я б рекомендував придивитись до OLED, зараз багато різних пропозицій в різних цінових категоріях.KingofgamE: ↑ 12.05.2026 02:47Хіба зараз є що краще?Megaclite: ↑ 08.05.2026 19:47 33грн за цей шмельц![]()
Я токож.
Яблоко по ціні квартири не пропонувати![]()
-
KingofgamE
Member
Олед вважається ж ігровим варіантом, а ips все так само рекомендують для роботи?denizen: ↑ 12.05.2026 09:05Все залежить від вашого бюджету та потреб, але я б рекомендував придивитись до OLED, зараз багато різних пропозицій в різних цінових категоріях.
-
denizen
Member
це все дуже індивідуально, якщо Вам IPS - OK то немає питаньKingofgamE: ↑ 12.05.2026 10:37Олед вважається ж ігровим варіантом, а ips все так само рекомендують для роботи?denizen: ↑ 12.05.2026 09:05
Все залежить від вашого бюджету та потреб, але я б рекомендував придивитись до OLED, зараз багато різних пропозицій в різних цінових категоріях.
я наприклад, працюю і граю за qd-oled, задоволений, такої якості на IPS ніколи не було.
-
KingofgamE
Member
Норм за ним сидіти 8+ годин щодня? Очі не болять?denizen: ↑ 12.05.2026 10:58це все дуже індивідуально, якщо Вам IPS - OK то немає питаньKingofgamE: ↑ 12.05.2026 10:37
Олед вважається ж ігровим варіантом, а ips все так само рекомендують для роботи?
я наприклад, працюю і граю за qd-oled, задоволений, такої якості на IPS ніколи не було.
-
StTechnik
Member
Ничего там не болит. Яркость надо просто адекватно использовать. На нем прекрасно кстати выглядят темные темы оформления (странно конечноKingofgamE: ↑ 12.05.2026 13:19Норм за ним сидіти 8+ годин щодня? Очі не болять?
Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
хотя понятное дело что все это строго индивидуально. И зрение и чувствительность у всех разная.
-
denizen
Member
все чудово, як то кажуть краще спробувати ніж хвилюватись і мучатись.KingofgamE: ↑ 12.05.2026 13:19Норм за ним сидіти 8+ годин щодня? Очі не болять?denizen: ↑ 12.05.2026 10:58
це все дуже індивідуально, якщо Вам IPS - OK то немає питань
я рекомендую 4К, тоді буде все чотко