Мікрокод AGESA 1.0.0.7 забезпечить підтримку 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5 на платах AMD AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kalakawa
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Мікрокод AGESA 1.0.0.7 забезпечить підтримку 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5 на платах AMD AM5
Scoffer: 09.03.2023 11:38 Я думаю це не поки що, а взагалі до наступної ітерації процесорів. Мікрокод точно нічим не допоможе бо не має ніякого стосунку до DRAM контролеру. Вони навіть фізично на різних чіплетах знаходяться :rotate:
точно?
Sanьka
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2023 11:43 Мікрокод райзенів завантажується по ядрам. Звідки - не важливо. DRAM контролер не є частиною ядра. Відповідно мікрокод там до сраки.
Ну і взагалі DRAM контролер штука виключно апаратна.
Так що якщо це не якийсь глюк самої вінди, то гарантовано нічого не допоможе.
Як же так? айяяй :laugh:
Невже пан Скофер просто напи....в :gigi:
cadet-ua
Member

Повідомлення

Sanьka: 09.03.2023 16:52
Scoffer: 09.03.2023 11:43 Мікрокод райзенів завантажується по ядрам. Звідки - не важливо. DRAM контролер не є частиною ядра. Відповідно мікрокод там до сраки.
Тихо, не заважай йому пишатися собою...

Проблема в тому що інженери AMD не читають пояснення таких світил як
Scoffer:
, а сумлінно роблять своє діло...
Scoffer
Member

Повідомлення

kalakawa
Точно. Переклад кривий, ну або джерело таке, лінь дивитись. Мікрокод це та штука, котра утворюється розбиттям команд на простіші мікрокоманди в рамках суперскалярності і до драм контролеру стосунку жодного не має хоча б тому що драм контролер ніяких таких команд з коду сам по собі не виконує. І не прошивається. А ще AGESA це взагалі не мікрокод, це AMD Generic Encapsulated Software Architecture. Це протокол. Програмний інтерфейс.
Правильний переклад: у нас кривий біос і може поправимо.

Відправлено через 9 хвилин 42 секунди:
А, ну так все правильно, в оригінальній новині слово мікрокод не зустрічається взагалі. Там написано, цитую, AGESA 1.0.0.7 BIOS Firmware. І хто тут неправий? :laugh:
Sanьka
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2023 17:07Точно. Переклад кривий, ну або джерело таке, лінь дивитись.
Ага "Єта другоє" :lol:
Scoffer: 09.03.2023 17:07Мікрокод це та штука, котра утворюється розбиттям команд на простіші мікрокоманди в рамках суперскалярності і до драм контролеру стосунку жодного не має хоча б тому що драм контролер ніяких таких команд з коду сам по собі не виконує. І не
блаблабла....
"С точки зрения банальной эрудиции каждый здравомыслящий индивидуум не может игнорировать критерии утопичексой субъективности, поэтому цинизм дедов ваших концепций не может ассоциировать с мистикой парадоксальных центрофугических иллюзий."
:rotate:
Востаннє редагувалось 09.03.2023 17:16 користувачем Sanьka, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

Sanьka
Єта треба коректно терміни використовувати, а не розкидуватись модними слівцями. Мікрокод - частина ядер процесора, ним можна в деякій мірі пофіксити виконання команд з потоку, і на тому всі його повноваження закінчуються.
В оригіналі написано прошивка біос, і ніяким мікрокодом і близько не пахне.
Donate
Member

Повідомлення

kalakawa: 09.03.2023 16:41 Пропоную обговорити Мікрокод AGESA 1.0.0.7 забезпечить підтримку 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5 на платах AMD AM5
Scoffer: 09.03.2023 11:38 Я думаю це не поки що, а взагалі до наступної ітерації процесорів. Мікрокод точно нічим не допоможе бо не має ніякого стосунку до DRAM контролеру. Вони навіть фізично на різних чіплетах знаходяться :rotate:
точно?
Ну якось на старті АМ4 фіксили мікрокодом підримку DDR4 вона ж там була на рівні або самсунг або чорний екран :gigi: Це ща даже самий дикий ноунейм працює без питань.
mr-enic
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2023 17:07 І хто тут неправий?
спойлер
mudriy-paca_39895518_orig_.jpeg
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Горе то какое интелбоям :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

n+gibat[]r
не особо и нужная фишка, 64 гб на ддр5 легко даже двумя планками берется. Зачем эти игры с 24/48 я не знаю
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Так через біос давно можна закласти свій обєм оперативи як захочеш: наприклад з самого початку обмежити доступ до певних банок, ніби вони зайняті. І хоча вони враховуються, запису туди не буде, а без потреби зчитування ніхто неробить. Так тестували пошкоджену оперативу, і якщо знаходилась якась підбита мікросхема, її виключали вже в біосі. Аналогічно сервери самі можуть робити, якщо знайдуть під час роботи нестабільну адресу - прога в біосі сама заносить блок чи мікросхему в спеціальний список, і як не дивно, памятає саму планку. Відповідно корегувався загальний обєм
Колись, коли оператива була по ціні золота, в тестах показували як виключати певні чіпи, вірніше його діапазон адресів заносити в спецсписок. І під час запуску цю частину не трогають

Відправлено через 12 хвилин 43 секунди:
erkins007: 09.03.2023 21:53 n+gibat[]r
не особо и нужная фишка, 64 гб на ддр5 легко даже двумя планками берется. Зачем эти игры с 24/48 я не знаю
Тому що чіпи великого обєму дорожчі по ціні за МБ - все таки це більше кристалів в одному чіпі, і робити їх кожен раз у 2 рази більше чим раз важче. Зрозуміло що й самі кристали ростуть в обємі, але все що можна вже виросло, далі нема куди, тільки кількістю кристалів брати. Ціна памяті DDR5 висока. В епоху коли спад на ринку тре бути гнучким, коли тобі тре 48, а 64 забагато, то мішати 32 ГБ +16 ГБ не мудро - при заповненя 16 ГБ планки втратиться двоканал, адже вільне місце буде лише в 32. Теж саме при 64+32 коли тре 96. Можна (32+16) в кожен канал, але напевно все таки дається взнаки що дві планки на канал не дуже працюють
saren
Member

Повідомлення

Sanьka: 09.03.2023 16:52
как всегда.
Ghody
Member

Повідомлення

erkins007: 09.03.2023 21:53 n+gibat[]r
это нужно чтобы можно было 96гб 2 планками на максимальной частоте получить, или 192гб 4 планками, а не 64/128
erkins007
Member

Повідомлення

Ghody
64/128 на обычных матерях за глаза. Если же берем спец задачи, то и уже идут тредриперы+ и четырехканал с 8 слотами.
saren
Member

Повідомлення

Ghody
erkins007
когда мы докатились до того, что оператива в домашнем компе стала измеряться сотнями гиг? :(
jt38
Member

Повідомлення

mr-enic: 09.03.2023 17:20
Scoffer: 09.03.2023 17:07 І хто тут неправий?
Зображення
он, похоже, не понимает, что когда оправдывает свое "2*2=6" выглядит еще более нелепо и неадекватно
saren: 10.03.2023 02:49когда мы докатились до того, что оператива в домашнем компе стала измеряться сотнями гиг?
согласен, "640кб хватит всем" (с)
saren
Member

Повідомлення

jt38
но хватало же..?

кстате в догонку: с 21 по 22 годы учился я на курсах тестировжиков. нам препод выдал как-то:
"мы на оптимизацию забили, сейчас же компы мощные у всех."
он работает в приватбанке, к слову.
выводы делайте сами.
erkins007
Member

Повідомлення

saren: 10.03.2023 02:49когда мы докатились до того, что оператива в домашнем компе стала измеряться сотнями гиг?
Тогда же когда в консамерских процах по 32 потока пошли. Но сотнями это очень редко. 32-64 все же чаще всего встречается даже в топ системах. А в бюджетках и 16 бывает.
waryag
Member

Повідомлення

erkins007: 09.03.2023 21:53 не особо и нужная фишка, 64 гб на ддр5 легко даже двумя планками берется. Зачем эти игры с 24/48 я не знаю
Для того, чтобы увеличить количество вариантов доступных объемов памяти. Я бы с удовольствием взял 24 при апгрейде: 32 многовато, 16 впритык.
saren
Member

Повідомлення

erkins007
понимаю, но все же... почему, когда у меня было 8мБ в системе, я был счастливее, чем сейчас, когда у меня 32гб? :(

Отправлено спустя 52 секунды:
waryag: 10.03.2023 06:43 16 впритык.
:weep:
Відповісти