Останні статті і огляди
Новини
Власникам платформи AMD AM5 поки що варто утриматися від купівлі модулів DDR5 об'ємом 24 та 48 ГБ
-
erazel
Member
Предлагаю обсудить Власникам платформи AMD AM5 поки що варто утриматися від купівлі модулів DDR5 об'ємом 24 та 48 ГБ
А чому взагалі відійшли від степенів двійки? чому вже "трійкову" ємність почали використовувати?
А чому взагалі відійшли від степенів двійки? чому вже "трійкову" ємність почали використовувати?
-
Scoffer
Member
Я думаю це не поки що, а взагалі до наступної ітерації процесорів. Мікрокод точно нічим не допоможе бо не має ніякого стосунку до DRAM контролеру. Вони навіть фізично на різних чіплетах знаходяться
Ну і в принципі об'єми трішки дурнуватого розміру, так що проблема за великим рахунком надумана. Встромлять нормальні планки з круглими об'ємами.
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
erazel
Спробувати чи прокатить. Якщо прокатить, то потім гігабайти перерахують як в винтах не по 1024, а по 1000
Ну і в принципі об'єми трішки дурнуватого розміру, так що проблема за великим рахунком надумана. Встромлять нормальні планки з круглими об'ємами.
erazel
Спробувати чи прокатить. Якщо прокатить, то потім гігабайти перерахують як в винтах не по 1024, а по 1000
-
Fen1xz
Member
А зачем такие плашки нужны если есть устоявшийся стандарт? Для тех кому 32 мало, а 64 много ?
-
Dark_Angel3000
Member
Мікрокод райзенов в AGESAScoffer: ↑ 09.03.2023 11:38 Я думаю це не поки що, а взагалі до наступної ітерації процесорів. Мікрокод точно нічим не допоможе бо не має ніякого стосунку до DRAM контролеру. Вони навіть фізично на різних чіплетах знаходяться
erazel
-
Crossbow
Member
в древне книге 2001г (или где-то там)-- "компьютер для чайников". Я прочитал: "ОЗУ много не бывает!"Fen1xz: ↑ 09.03.2023 11:38А зачем такие плашки нужны если есть устоявшийся стандарт? Для тех кому 32 мало, а 64 много ?
можно же и RAM диск сделать )) я как-то баловался таким, закидывал туда браузер или ворд допустим. Открывалось очень быстро!
Востаннє редагувалось 09.03.2023 11:46 користувачем Crossbow, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Dark_Angel3000
Мікрокод райзенів завантажується по ядрам. Звідки - не важливо. DRAM контролер не є частиною ядра. Відповідно мікрокод там до сраки.
Ну і взагалі DRAM контролер штука виключно апаратна.
Так що якщо це не якийсь глюк самої вінди, то гарантовано нічого не допоможе.
Мікрокод райзенів завантажується по ядрам. Звідки - не важливо. DRAM контролер не є частиною ядра. Відповідно мікрокод там до сраки.
-
Rex
Member
Crossbow
А игровая "классика" с открытым миром по типу Обливиона, Готики 3 и уже наверное Скайрима - оно все целиком поместится на рам диск (первые две вообще не больше 4 ГБ занимают в ваниле). Вот будут локации быстро подгружатьсязакидывал туда браузер или ворд допустим. Открывалось очень быстро!
-
Megaclite
Member
Абсолютно безтолкова оператива, краще брати 2х32 самсунги ті же занедорого
-
taras_cs
Member
З тих самих причин, чому існують відеокарти із 6, 10, 12, 20, 24 ГБerazel: ↑ 09.03.2023 11:34 А чому взагалі відійшли від степенів двійки? чому вже "трійкову" ємність почали використовувати?
-
illyha
Member
Відяхи по шині нарізають, а тут шина незмінна, звідси й проблеми.taras_cs: ↑ 09.03.2023 12:12 З тих самих причин, чому існують відеокарти із 6, 10, 12, 20, 24 ГБ
-
XXXshadyXXX
Member
Я бы добавил, что владельцам АМД стоит задуматься о переходе на Intel
-
stoned
Member
Scoffer
Рафаель то Самміт Рідж 2.0?
Рафаель то Самміт Рідж 2.0?
-
DenisToporkov
Junior
С несовместимостью материнской платы Асус и оперативной памяти я уже сталкивался ранее, что неудивительно. Несовместимость Asus z490i gaming wifi c Kingston fury beast 3000 mgz 64Gb. По моим многочисленным письмам в ТП Асус не увенчались успехом. Хотя материнская плата z370 prime A. Поддерживает эти модули памяти, после последнего обновления прошивки Биоса.
Востаннє редагувалось 09.03.2023 13:02 користувачем DenisToporkov, всього редагувалось 1 раз.
-
Nick22
Member
Наприклад 16 замало, а 24 в сам раз)
-
ДядяСаша
Member
Так тут теж почали нарізати: 2*32.illyha: ↑ 09.03.2023 12:17Відяхи по шині нарізають, а тут шина незмінна, звідси й проблеми.taras_cs: ↑ 09.03.2023 12:12 З тих самих причин, чому існують відеокарти із 6, 10, 12, 20, 24 ГБ
Я не здивуюсь, якщо з'являться китайські "приколи" модулі з одною 32 шиною!
-
erazel
Member
ну так і беріть 32 гіга . нафіга вам огризок в 24гіга?Crossbow: ↑ 09.03.2023 11:41 можно же и RAM диск сделать )) я как-то баловался таким, закидывал туда браузер или ворд допустим. Открывалось очень быстро!
-
Crossbow
Member
загляніть у профіль))erazel: ↑ 09.03.2023 13:27ну так і беріть 32 гіга . нафіга вам огризок в 24гіга?
скільки там ОЗП ? ))
і я писав до того що не бачу сенсу в "нестандарт об'ємі".
то якось для бідних виходить зробили. Кому ну ніяк вже не вистачає тих "копійок" на стандарт плашки.Nick22: ↑ 09.03.2023 12:54Наприклад 16 замало, а 24 в сам раз)
-
anyname
Member
тогда уж - даёшь трехканальный контролёр в массыNick22: ↑ 09.03.2023 12:54 Наприклад 16 замало, а 24 в сам раз)
-
NiTr0
Member
нет, может быть банально кривой детект нестандартных модулей (у которых на одном CS висит 16 гигов, на втором - 8 гигов). с кривым мапингом памяти в итоге в контроллере, или с кривыми таймингами.Scoffer: ↑ 09.03.2023 11:43 Dark_Angel3000
-
slv
Member
Джуніор Йди в гугельanyname: ↑ 09.03.2023 13:36тогда уж - даёшь трехканальный контролёр в массыNick22: ↑ 09.03.2023 12:54 Наприклад 16 замало, а 24 в сам раз)