Вийшов драйвер GeForce 576.02 WHQL з підтримкою GeForce RTX 5060 Ti й виправленнями неполадок

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

byaka: 17.04.2025 06:12Давайте поговрим коли амд полагодить збереження налашувань в своїх драйверах для rx570 Я вже 7 рокiв чекаю!!!
О в мене теж були ці качелі, коли мав RX570 і Vega 56. Дрова ригали регулярно. Я думав, що це мій андервольт. Скидав в сток, але вони і в стоку ригали під час роботи в Adobe. Ну думаю, може ігрові дрова не такі акуратні по таймінгах, поставлю студійні дрова. Поставив - студійні дрова почали ригати ще частіше. Продав, купив 3060 і забув, як страшний сон.

Зараз робоча станція на 4060 Ti, бо більше VRAM. Єдину проблема яка була, це мерехтіння. Але це як виявилось не вина відеоадаптера а вина Adobe, бо він з Adaptіve Sync не дружить і мерехтить полотно в редакторі. Вимикання GSync вирішило проблему.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Єдині два недоліки які я бачу досі в дровах НВідіа це:
1. Звук по HDMI на ав-ресивері (Долбі Атмос) стартує з гучного скрежету.
2. В ТДУ3 в 4К фрейм генератор домальовує неправильно проміжні кадри до 55 фпс. (в 1440р до 100фпс домальовує ідеально.)
Nikolayovich
Member

Повідомлення

MSiAventador: 17.04.2025 11:57 Єдині два недоліки які я бачу досі в дровах НВідіа це:
2. В ТДУ3 в 4К фрейм генератор домальовує неправильно проміжні кадри до 55 фпс. (в 1440р до 100фпс домальовує ідеально.)
А так у вас на 4070 все норм., ні чорних екранів, ні вильотів в іграх?
erkins007
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2025 06:17А що з ними не так? Злітають тільки після оновлення драйвера (ну тобто раз в місяць)
Так раз в месяц слетают или вообще никаких проблем? И речь не о скорости фикса - у зелёных тот же черных экран тоже лечился легко и просто через снос драйвера.

Отправлено спустя 1 минуту 56 секунд:
MSiAventador: 17.04.2025 11:57Звук по HDMI на ав-ресивері (Долбі Атмос) стартує з гучного скрежету.
Не встречал такое на своем ни разу.

Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
VBerezovsky: 17.04.2025 07:25Але в цілому DLSS/FSR і навіть DLAA/FSR AA мають свою купу візуальних проблем: овершарп, гостінг, дизокклюзія і т.д.
Гостинг ушел полностью с длсс4. Не так как с 3 "почти не видно", а вообще полностью, потому что новая модель трансформенная гостингом не страдает вообще.
Овершарп настраивается значением резкости и вместе с диоклюзией и мерцанием тех же сеток могут встречаться на любом типе сглаживания
VBerezovsky
Member

Повідомлення

erkins007: 17.04.2025 13:16 Гостинг ушел полностью с длсс4. Не так как с 3 "почти не видно", а вообще полностью, потому что новая модель трансформенная гостингом не страдает вообще.
Запусти ту ж GTA 5 або Форзу 5 та подивись на зад автомобіля або його дзеркала з боків під час їзди. Гостінг є і помітний. Зі звичайним ТАА такого немає, але звісно, що більше мила. Pick your poison, що називається.
alexeygalas
Member

Повідомлення

MSiAventador: 17.04.2025 11:571. Звук по HDMI на ав-ресивері (Долбі Атмос) стартує з гучного скрежету.
Теж пробував заради цікавості через mpc-hc виводив на свій denon x3800h - все норм. Кабель Ugreen 2.1 твердий 1.5м. Все норм.
erkins007
Member

Повідомлення

Там то зачем длсс? Она летает в нативе даже на бюджетках.
VBerezovsky
Member

Повідомлення

erkins007: 17.04.2025 14:53
Там то зачем длсс? Она летает в нативе даже на бюджетках.
Питання було в тому, як працює длсс, а не навіщо він. Я лише привів два найсвіжіші приклади, де я особисто дуже чітко бачив гостінг коли тестив свап на длсс4. Звісно, що загалом прикладів більше.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Wonderboy: 17.04.2025 02:39 Ну просто жахи нашого містечка. Згадую, як років з 10 назад на IXBT була популярна серія статтей порівняння скрінів з сучасних на той момент ігор на NVidia і AMD. На початку ще можна було знайти якісь відмінності у згладжуванні, але передачі кольорів... Дякую, посмішили.
Просто физику плохо знаете, потому и смешно. Тонкие линии в перемешку создают для глаза свои цвета. Называется такое дизеринг. И хотя так уже почти не делают, разное рисование приводит все равно к небольшому изменению для глаз. может и цвета где другие, не делал скринов на тесты, а на ресурсах давно боятся эту тему подымать.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Alexsandr: 17.04.2025 15:33Просто физику плохо знаете, потому и смешно. Тонкие линии в перемешку создают для глаза свои цвета. Называется такое дизеринг. И хотя так уже почти не делают, разное рисование приводит все равно к небольшому изменению для глаз. может и цвета где другие, не делал скринов на тесты, а на ресурсах давно боятся эту тему подымать.
Здивуєтесь, але дітеринг досі використовується в HDR інтерфейсі Windows 10/11 ))
azimut
Member

Повідомлення

MSiAventador: 17.04.2025 11:57 1. Звук по HDMI на ав-ресивері (Долбі Атмос) стартує з гучного скрежету.
Також таке буває інколи коли юзаю Долбі Атмос звук на олед тв.

alexeygalas

Це досить рідко можна виловити
MSiAventador
Member

Повідомлення

Nikolayovich: 17.04.2025 13:06
MSiAventador: 17.04.2025 11:57 Єдині два недоліки які я бачу досі в дровах НВідіа це:
А так у вас на 4070 все норм., ні чорних екранів, ні вильотів в іграх?
Якщо Діскорд не конфліктує з 3 аудіокартами в системі - то нічого не вилітає.

Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
erkins007: 17.04.2025 13:16
daesz: 17.04.2025 06:17А що з ними не так? Злітають тільки після оновлення драйвера (ну тобто раз в місяць)
Так раз в месяц слетают или вообще никаких проблем? И речь не о скорости фикса - у зелёных тот же черных экран тоже лечился легко и просто через снос драйвера.

Отправлено спустя 1 минуту 56 секунд:
MSiAventador: 17.04.2025 11:57Звук по HDMI на ав-ресивері (Долбі Атмос) стартує з гучного скрежету.
Не встречал такое на своем ни разу.
Якщо в системі тільки один аудіопристрій HDMI - то скрежета нема.
Дотого ж у мене ще й шнур DP to HDMI , бо бовдури і НВідіа і АМД просять виробників ліпити 3хDP і лише 1хHDMI на всі відяшки.
l-m
Member

Повідомлення

byaka: 17.04.2025 07:40
Ekz0rcyst: 17.04.2025 07:37
Все там підтримується. Навіть не сумнівайтесь. А якщо взяти до уваги підтримку не тільки у windows, а і у linux то тут виявиться, що драйвери amd набагато, набагато кращі. Вам би освіжити інформацію.
Оновлення раз в рiк це складно назвати пiдтримкою коли новi iгри кожний мicяць виходять.
І що ці нові ігри не працюють чи що?
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

byaka
RX 480 8GB, в сталкері 2, у мене на мінімальних налаштунках, в 1440р, видав 50-65 кадрів, з генерацією звісно.
Відповісти