Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Здоровенькі були!А ну хлопці,хто в тємі)Думаю,купляти на виході 5070ти,чи сидітии на своїй 4070ті,а оновити систему з ам4 на ам5?Якщо оновлюю систему,пролітаю з картою...Або то,або то...Як вважаєте?
Vader: ↑
18.11.2024 13:48
Здоровенькі були!А ну хлопці,хто в тємі)Думаю,купляти на виході 5070ти,чи сидітии на своїй 4070ті,а оновити систему з ам4 на ам5?Якщо оновлюю систему,пролітаю з картою...Або то,або то...Як вважаєте?
5070ті нема ще ні тестів, ні ціни, ні дати початку продажів а ви вже шось міняти зібралися
18.11.2024 13:48Здоровенькі були!А ну хлопці,хто в тємі)Думаю,купляти на виході 5070ти,чи сидітии на своїй 4070ті,а оновити систему з ам4 на ам5?Якщо оновлюю систему,пролітаю з картою...Або то,або то...Як вважаєте?
ІМХО Краще перейти на АМ5 з якимось 7800х3д та ДДР5. 4070 вистачить ще надовго. А чекати до виходу 5070 (до лютого наче) при тому шо вона буде дрогуча та не факт шо набагато продуктивніша таке собі янм.
18.11.2024 13:48
на ам5 перестрибнути можна вже сьогодні, а от 4070 ще чекати треба
+за ам5, до тих нових карт ще мінімум пів року, і я би одразу дивився в бік супер/тіай версій з 16гб, поки пан-жупан щось конкурентне до 4070с або ті випустить - може пройти куди більше часу, а нова платформа, за рахунок значного стрибку в однопотоці, дасть "пакращення вже сьогодні"
Ну так то це ТОП проц для погратися наскіки я розумію наразі, якшо не враховувати 9800х3д)) А там дивіться на Райзен 5 чи 7 який вам по бюджету та продуктивності) 7700 наче теж хороший проц.
Доречі так! Який проц міняти зібралися? Якшо дійсно 5800х3д то я б вже підсобирав та взяв би 9800х3д коли він з'явиться у нас. 7800х3д це добре, але 9800х3д буде ще краще) Тим більше шо в нього МСРП приблизно такий же як у 7800х3д. Якшо який небуть 5600 чи шось подібне то той самий 7700 буде норм)
Отправлено спустя 1 час 39 минут 14 секунд: EddieDean
7800x3d,?,а подешевше нема?
У вас є сена переходити тільки на 7800(9800) х3д і то там буде десь +10% за 25+ к гривень
Відяха дасть набагато більше
Тут декотрі сидять на зіонах з 3080 і їм норм, а у вас 5800х3д. Вплив ддр5 теж зменшується у 1440.
Також відяху легше продати хоча можливо треба продавати ам4 поки ще це можна
От того я і питав Справа в тому,що я коли продаю своє залізо,ціни ставлю дуже адекватні,і все на гарантії,тож проблем з продажу ам4 ,думаю не буде..Мабуть я все ж почекаю релізу 50 серії,а там буду бачити... Vlaad13
Мабуть ви праві.Дякую за пораду.
Voodoo89
Rx6800xt, хуангові промені не тягне, але жере менше, і 16гб озп, буде актуальною точно довше. Вимагає пів години налаштування, щоб прибрати прозорі текстові курсори і ще кілька приколів, проте це дрібниці, карта однозначно краща 3080ті.