daesz: ↑
08.05.2025 01:56
В рази - це метрична величина, її можна поміняри і порівнянти. В мене є результати артика 360того з інтернету з 87*С і твого кастома - 65*С.
Методом простого арифметичного образунку ми маємо : 65*100/87=74.7% або ж на 25% гірше. Щоб було в рази потрібно щоб було на 100% гірше, бо це буде якраз в ДВА рази. Для простоти,
мб ти якийсь гуманітарій і не можеш зрозуміти : 4 яблука це в 2 рази більше ніж 2, де 2 яблука - це 100%, а 4 - 200%.
Між кастомом та арктиком немає в рази, є на 25% гірше або ж в 1.25 рази.
Ну, по-перше, рази це не "метрична" величина
По-друге, там не пікові температури, а в мене вказані саме пікові, середні в районі 60 чи нижче, але то таке, поміряти важко
По-третє, міряти від 0, а не delta-ambient це дурина, тож якщо міряти саме дельту (бо тільки гуманітарії розраховують/ділять щось від 0 цельсія, всі нормальні оглядачі як от GN вже давно вказують саме delta) і враховувати, що кожні -10 вимагають
не-лінійного збільшення продуктивності (обертів вентиляторів, рівень шуму) після 250W - як раз и вийде в ті самі "метричні рази"
Звичайно:
"я ж нє лох" навіщо мені купувати зайву річ?

В мене особисто є дві опорні точки d15+кастом, через які я можу розрахувати де воно буде, плюс d15 (придбаний у 2014) + кастом (придбаний у 2020+)
завжди будуть актуальними на відміну від будь-якого одноразового AIO з купою обмежень і потенційних дефектів.
Тож на "вставив і забув на 2-3-4 роки" воно підійде, з розрахунку на щось більше - e-waste/марнотратство
Відправлено через 2 години 22 хвилини 45 секунд:
AntonyKandaurov: ↑
08.05.2025 08:11
Все дуже просто, власник кастома дивиться на власника AIO як на жалюгідного жебрака, а власник AIO вважає "кастомозбирача" ідіотом який вкидає купу грошей заради переваги в декілька градусів. А істина вона десь посередині.
- жебраки/ідіоти це вже ваші категорії, я веду розмову виключно про макс.ефективність СО, де у кастомів не було і не буде альтернатив
- на високих tdp це не кілька градусів, а легко пару десятків градусів, де AIO в тротлінг виходить, маючи на порядок (10+db) вищий рівень шуму

- на низьких tdp (1-2 ядра) саме через більшу швидкість потоку + масу водоблоку температури також будуть нижчими, це проста фізика