а у меня сразу поржавела вода. шланги рыжими стали.
на тосоле проблем нет
Не нужно ехидства,я видел на свои глаза что стало с фитингами после 2х месяцев использования в контуре с алюминиевым резервуаром.Андрій:Тут бачу "знавці" алюмінію + міді з'являються з періодичністю раз в 3 місяці
2 роки в системі був алюмінієвий радіатор і пара мідних водоблоків на дистиляті- корозії не видно.Niakrisse: Тоесть вы считаете срок службы сво в пару месяцев нормальным?
О у мене ще й на резервуарі були люмінієві фітінги- як новенькіNiakrisse: Не нужно ехидства,я видел на свои глаза что стало с фитингами после 2х месяцев использования в контуре с алюминиевым резервуаром.
и что тогда? торсионные поля будут создавать ваккумные ингибиторы в сферическом контуре вокруг металла?Відстань між міддю і люмінієм в контурі повинна бути більшою за 20 см, тоді не буде жодних проблем.
Щось типу цьогоFishnya: и что тогда? торсионные поля будут создавать ваккумные ингибиторы в сферическом контуре вокруг металла?
ну как-то так
Берем, з відстанню взаємодія між аллюмінієм і міддю зменшується. Були розрахунки на руоверах від спеціалістів. Безпечною є відстань 20 см і більше.poulk: а воду во внимание не берем ? алюминий и медь корозионная пара (когда то вникал в вопрос более подробно) и вода один из факторов коррозии.
Я навіть не знаю, як це потрібно приперти, щоб використовувати люміній в контурі. При теперішній то доступності в барахолці різноманітних комплектуючихpoulk:алюминий с медью лучше использовать в одному контуре. если такая нужда очень сильно приперла. то желательно юзать антикорозионку (или тосол)
А яка різниця - медичний дистилят, чи не медичний в даному випадку? Дистильована вода при контакті з металом перестає бути дистильованою.smilesvua:заправлял медицинским дистиллятом
poulk:даже латунь с медью галаванопару образовуют
З чистого алюмінію чи міді радіаторів чи водоблоків ніхто не виготовляє. Використовуються сплави. Від того в якій пропорції і з чого виготовлений "алюмінієвий" радіатор чи "мідний" блок залежить швидкість різних реакцій. Тому й результати у всіх дещо відрізняються.poulk:нафих нужно мадь+алюминий юзать
А яка різниця - медичний дистилят, чи не медичний в даному випадку? Дистильована вода при контакті з металом перестає бути дистильованою.Jetfigter2015:smilesvua:заправлял медицинским дистиллятом
Напевно Ви мене не зрозуміли. При контакті з металами люба дистильована вода перестає бути дистильованою і стає провідником. В випадку з водянками суть тільки в тому, що дистилят без живих організмів - різних водоростів і тд. А провідність її зміниться вже через декілька годин роботи. Тому дистилят і продають в пластиковій, або скляній тарі. А в автомагазині Вам просто попало фуфло.smilesvua:Со вторым утверждением согласен, а с первым нет. Столкнулся с тем что в автомагазине в бутыли 5 литровой продали совсем не дистиллят, при чем стало ясно когда открыл дома и проверил проводимость.
До этого нарыл только T-Balancer. Но, похоже, aquaero на порядок лучше. Вроде поддерживает как раз тот режим, который меня интересует, с указанием верхней и нижней температуры.Niakrisse: yukko
Вы о каком контролере,акваэро?
Цікавить ціна ремонту?BigTypoon:оказалось что компоненты залитые водой ремонтировать очень даже можно