Новини
Останні статті і огляди
Минулого кварталу поставки готових комп’ютерів скоротилися на 20,1%. Apple та ASUS тримаються краще за інших
-
Scoffer
Member
Пропоную обговорити Минулого кварталу поставки готових комп’ютерів скоротилися на 20,1%. Apple та ASUS тримаються краще за інших
А чого вони взагалі очікували? Теж мені аналітика.
А чого вони взагалі очікували? Теж мені аналітика.
-
Kruler
Member
а с прибылью что? 
-
Mozdev
Member
Ну все, ще трошки, парочку підвищень цін на пам'ять та вк, і купа компаній банкроти.
-
yariksom
Member
Швидше всього залишилась на тому ж рівні або зросла, бо майбутні ризики включені в ціну товару.
-
S0N1C
Member
асус тримаються за рахунок того шо і так нічого не продавали? 
Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
а, сюди і ноути входять, я коли читаю "готових комп"ютерів" - в мене системник перед очима
Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
а, сюди і ноути входять, я коли читаю "готових комп"ютерів" - в мене системник перед очима
-
Scoffer
Member
S0N1C
Воно мабуть тільки на ноутах і тримається ще якось.
Воно мабуть тільки на ноутах і тримається ще якось.
-
S0N1C
Member
Scoffer
100%
мені більш цікава доля отих всіх великих загідних збирачів готових РС
там де ще донедавна можна було купити готовий комп з ддр5, топовим процом та ртх 5090 по ціні цієї самої 5090 
100%
мені більш цікава доля отих всіх великих загідних збирачів готових РС
-
Kullerok
Member
Ну посчитай на сколько все удорожает и отними 20% там плюс хороший всеравно
-
МОНАХ
Member
► ... "Сусідня контора" попросила остаточно "почухати" вимоги для закупок "офісників" на тендери, цікаво було глянути, що пропонується в не зовсім ще "при-плінтусному виконанні": Intel Core i3-14100 на 610-тій "логіці, 2.5" SATA ССД на 512Гб, "рам" 16Gb DDR4 3200MHz, БП на 450Вт, + в комплекті Samsung Essential S3 LS24D360, Gembird KBS-WM-03-UA ("клавомиша") з Win11 PRO "на борту" - 43 тисячі на сьогодні. Схожа конфігурація на початок серпня пропонувалася була за 32 тисячі
(половина "комплектухи" ОЕМ-"ноунейм" під вітчизняними "брендами", ясне діло). У мене одна рекомендація: "Хuлі ви сидите вже пів-року?! Робіть заявку, бо якщо до Нового року ще поваландаєтесь, то замість 9 штук добре якщо 3-4 ще візьмете!".
-
S0N1C
Member
МОНАХ
за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка
за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка
-
Барбарис
Member
Та закупи по любому будуть падати. Навіть можна не брати до уваги підняття цін. Ринок же не безкінечний. Більшість тих готових пк офісні, а вже декілька поколінь вони не потребують оновлення - продуктивності у ворді вистачає 
-
rjavyi_pastor
Member
по перше іноді пишуть комп'ютери значить повинен бути стаціонар. Але головний прикол був раніше(зараз не знаю чи працює так), що списати техніку було майже неможливо. Але через "ремонти" можна було отримати новий комп в старому корпусі що було простіше.S0N1C: ↑ 09.10.2026 15:35 МОНАХ
за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка![]()
Відправлено через 15 хвилин 27 секунд:
якщо бюджетники то чекайте їх наприкінці листопада чи в грудніМОНАХ: ↑ 09.10.2026 15:21 У мене одна рекомендація: "Хuлі ви сидите вже пів-року?! Робіть заявку, бо якщо до Нового року ще поваландаєтесь, то замість 9 штук добре якщо 3-4 ще візьмете!".
-
dead_rat
Member
Може сталося щось? 
-
FastBullet
Member
А що сталося ?? Надприбутки зростають , все іде за планом , продажі впали на 20%, а ціни пішли вгору , наприклад, на ОЗУ на 500% . Do the math
-
daesz
Member
Очікую оледи останнього покоління по 200-300$Mozdev: ↑ 09.10.2026 12:48 Ну все, ще трошки, парочку підвищень цін на пам'ять та вк, і купа компаній банкроти.
-
МОНАХ
Member
► Бачив по схожій "начинці" якісь НР-іхи пропонують. Правда вже за 46 "шматків" і це будуть 15-ти-дюймовки - з таким екраном сумнівне трохи "задоволення" навіть для друкарської машинки. Але на "регіональних хабах", де треба прийняти пошту і набрати/надрукувати десяток "папірців" за день - дійсно згодиться.S0N1C: ↑ 09.10.2026 15:35 за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка![]()
► Дешевше можуть бути якісь вітчизняні Пролоджіки або їм під стать, які на китайський "дешевий-серійний-але-ще-робочий-ноунейм" клеять свої бірки... (десь з пів-року тому пересікався з чуваком, що задіяний в таких тендерах, то, здається, такий "ноут" ще можна було взяти до 40 тисяч за штуку при партійній закупці).
► Та вони ще в кінці травня мали б те все оперативно організувати, коли бюджет виділили - плужать так, що аж у мене сльози навертаються (хоч я до того геть ніяким чином відношення не маю, але просто страшно робиться, коли бачиш, як люди - як ті бабки-кульбабки - абсолютно дупля не ріжуть, що зараз з цінами відбуваєтьсяrjavyi_pastor: ↑ 09.10.2026 16:32 якщо бюджетники то чекайте їх наприкінці листопада чи в грудні
-
FirstTDM
Member
Кол-во экземпляров падает, но цены растут и прибыль растет - никакого банкротства не предвидится... такова реальность...Mozdev: ↑ 09.10.2026 12:48Ну все, ще трошки, парочку підвищень цін на пам'ять та вк, і купа компаній банкроти.
-
Alexsandr
Member
Нету ноута приличного за эти деньги. Да и машинка не совсем только для набора текста в блокноте должна быть.S0N1C: ↑ 09.10.2026 15:35 за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка![]()
Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
Там где-то есть инструкция,техника должна работать 10 лет. И ремонт прикрыли если грамотно делать, т.к. ремонт это без изменения ключевых характеристик.rjavyi_pastor: ↑ 09.10.2026 16:32 Але головний прикол був раніше(зараз не знаю чи працює так), що списати техніку було майже неможливо. Але через "ремонти" можна було отримати новий комп в старому корпусі що було простіше.
-
EvhenS
Member
Ага, а потім взагалі купувати перестануть. З чого б це?
-
Vladys77
Member
Комп'ютери поки не на часі. А там третя світова...
Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Краще вже тоді Міні ПК. В крайньому разі китайський.
Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
А за 43к грн... я б взяв Apple Mac Mini M6 16 ГБ 256 ГБ за 50к грн.
Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
В мене 12-14 років тому потужніший ПК бувМОНАХ: ↑ 09.10.2026 15:21 ► ... "Сусідня контора" попросила остаточно "почухати" вимоги для закупок "офісників" на тендери, цікаво було глянути, що пропонується в не зовсім ще "при-плінтусному виконанні": Intel Core i3-14100 на 610-тій "логіці, 2.5" SATA ССД на 512Гб, "рам" 16Gb DDR4 3200MHz, БП на 450Вт, + в комплекті Samsung Essential S3 LS24D360, Gembird KBS-WM-03-UA ("клавомиша") з Win11 PRO "на борту" - 43 тисячі на сьогодні. Схожа конфігурація на початок серпня пропонувалася була за 32 тисячі(половина "комплектухи" ОЕМ-"ноунейм" під вітчизняними "брендами", ясне діло). У мене одна рекомендація: "Хuлі ви сидите вже пів-року?! Робіть заявку, бо якщо до Нового року ще поваландаєтесь, то замість 9 штук добре якщо 3-4 ще візьмете!".
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Ноут та ще й дешевий здохне швидко. Його з лайна збирають.S0N1C: ↑ 09.10.2026 15:35 МОНАХ
за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка![]()
Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
Ноут та ще й дешевий здохне швидко. Його з л@йна збирають. Батарей накриється за рік. Шарніри виломаються з м'ясом. А далі все інше відмовлятиме. SSD від перегріву накриється і т.д.S0N1C: ↑ 09.10.2026 15:35 МОНАХ
А за 43к грн... я б взяв Apple Mac Mini M6 16 ГБ 256 ГБ за 50к грн.