До кінця року AMD адаптує технологію FSR 4 для інтегрованої графіки

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Shepard1985
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 08.10.2026 20:57
Shepard1985: ↑ 08.10.2026 20:04 Той ваш Xess повна лажа. Картинка така ж сама хрінова, як і із ФСР3.1.
та прям лажа
спойлер
Лажа, як і ФСР 3.1 судячи навіть по тій одній нещасній грі...
vsx
Member

Повідомлення

Модеры в последнее время рвут все шаблоны. Для старых rdna выпущен FSR 4.1 который работает быстрее официального

Shepard1985
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 08.10.2026 23:14 Модеры в последнее время рвут все шаблоны. Для старых rdna выпущен FSR 4.1 который работает быстрее официального

Нехай буде вже офіційна підтримка через драйвери, а вже костилі, як додаткова опція. З того відео видно, що різниця велика лише між Exact Оптіскелер версією та версією Lossy.
tornadox
Member

Повідомлення

Shepard1985: ↑ 08.10.2026 20:04 Але то знову костилі! І різниця там у 7 ФПС, ще і якийсь кацап зняв відео судячи по акценту.
Нехай буде вже офіційна підтримка через драйвери, а вже костилі, як додаткова опція. З того відео видно, що різниця велика лише між Exact Оптіскелер версією та версією Lossy.
Вроді Жовтень на дворі... включіть хтось кондиціонер.
unique-neon
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 08.10.2026 13:53і по ефективніший по споживанню ресурсів ніж int8 версія FSR4
Fsr4 звичайний видає таки сильно менше гостингу за dlss3. Int8 не пробував, але може бути таке саме.
vsx
Member

Повідомлення

unique-neon: ↑ 09.10.2026 08:20 Fsr4 звичайний видає таки сильно менше гостингу за dlss3. Int8 не пробував, але може бути таке саме.
Попробуйте fsr 4.1 lossy, сравните производительность с dlss 3.7. Если у вас rdna2/3
Shepard1985
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 09.10.2026 01:20
Shepard1985: ↑ 08.10.2026 20:04 Але то знову костилі! І різниця там у 7 ФПС, ще і якийсь кацап зняв відео судячи по акценту.
Вроді Жовтень на дворі... включіть хтось кондиціонер.
То ви проти офіційної підтримки ФСР4, чи в чому ваша проблема??? Чи ви вирішили стати на захист кацапчика з відео?
Ну я розумію людей, які мають відеокарти на базі РДНА 2 і які ніяк не можуть скористатися офіційною підтримкою ФСР4 і повинні користуватися костилями у вигляді Оптіскелер, але нехай буде і офіційна підтримка і ліва підтримка. Від цього споживачі тільки у виграші, чи не так? А якщо інтузіасти будуть робити щось краще, то це буде спонукати АМД до того, аби більше оптимізувати їхні рішення у програмному забезпечені.
unique-neon
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 09.10.2026 09:17Если у вас rdna2/3
Якраз rdna 4. То при переході одразу помітив менший гостинг в різних іграх порівняно з dlss 3 на той час
tornadox
Member

Повідомлення

Steam Deck - Native vs HelixSR vs Xess - Witcher 3 Remastered
Зображення

Helldivers 2 & KCD2
спойлер
Зображення
Зображення
Shepard1985: ↑ 09.10.2026 10:15То ви проти офіційної підтримки ФСР4, чи в чому ваша проблема??? Чи ви вирішили стати на захист кацапчика з відео?
Ну я розумію людей, які мають відеокарти на базі РДНА 2 і які ніяк не можуть скористатися офіційною підтримкою ФСР4 і повинні користуватися костилями у вигляді Оптіскелер, але нехай буде і офіційна підтримка і ліва підтримка. Від цього споживачі тільки у виграші, чи не так? А якщо інтузіасти будуть робити щось краще, то це буде спонукати АМД до того, аби більше оптимізувати їхні рішення у програмному забезпечені.
Я щось не бачу щоб ти стояв з плакатами під офісом АМД, а лише постійно ниєш на форумі :facepalm:

Відправлено через 14 хвилин 41 секунду:
unique-neon: ↑ 09.10.2026 08:20 Fsr4 звичайний видає таки сильно менше гостингу за dlss3. Int8 не пробував, але може бути таке саме.
Для RDNA1 максимум це FSR3, Xess дуже сильно просаджує FPS через відсутність dp4a. FSR4 теж не варіант.
HelixSR це наразі краще з того, що могли очікувати хто досі має ці карти.
Int 8 версія на BC250 працює добре, HelixSR я ще не пробував взагалі.
Якраз на вихідних планую спробувати.
S0N1C
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 09.10.2026 13:00 Steam Deck - Native vs HelixSR vs Xess - Witcher 3 Remastered
Зображення
Xess тут ближче до натіва :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Shepard1985
з чого ти взяв шо то росіянець? :spy:
tornadox
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 09.10.2026 13:07Xess тут ближче до натіва :shuffle:
1. Xess на RDNA1 просаджує фпс в 2-2.5 рази порівняно з FSR3.
2. Мені не подобається як виглядає картинка в Xess - пробував в багатьох іграх, але дискретки Інтел в мене нема.
S0N1C
Member

Повідомлення

ну я вживу не пробував, але по відео та скрінам - наче норм, ну і якщо воно працює на 1080ті і не дуже просаджує, то це проблеми рдна1(і тих хто їх купив) :gigi:
Shepard1985
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 09.10.2026 13:00 Steam Deck - Native vs HelixSR vs Xess - Witcher 3 Remastered
Зображення

Helldivers 2 & KCD2
спойлер
Зображення
Зображення
Shepard1985: ↑ 09.10.2026 10:15То ви проти офіційної підтримки ФСР4, чи в чому ваша проблема??? Чи ви вирішили стати на захист кацапчика з відео?
Я щось не бачу щоб ти стояв з плакатами під офісом АМД, а лише постійно ниєш на форумі :facepalm:

Відправлено через 14 хвилин 41 секунду:
Для RDNA1 максимум це FSR3, Xess дуже сильно просаджує FPS через відсутність dp4a. FSR4 теж не варіант.
HelixSR це наразі краще з того, що могли очікувати хто досі має ці карти.
Int 8 версія на BC250 працює добре, HelixSR я ще не пробував взагалі.
Якраз на вихідних планую спробувати.
Треба читати, що пишуть люди на цьому форумі і тоді не треба буде засмічувати цей форум різною макулатурою від Інтел.
Все, що ви тут намагаєтесь втерти, все це працює через костилі, що з однієї сторони є добре, але деякі люди все ж таки хочуть мати офіційну підтримку.
Я не один гнівний пост написав на Reddit щодо цієї ситуації з ФСР4 і дуже радий, що все ж таки за допомогою цих постів я і тисячі інших користувачів досягли своєї мети, і якщо ще у червні були новини про те, що на РДНА 3,5 АМД не планує підтримку ФСР4, то на сьогодні ситуація інша. Що зробили конкретно ви???
Нічого мабуть...
І щодо "ниття", то поки такі, як ви ходили під стіл мимо горщика к@к@ти та піс@ти, я на відміну від вас написав безліч звернень за своє життя, в тому числі і на підтримку української мови. Я писав багато звернень у Валв свого часу, аби додали український інтерфейс сайту Стім, писав, аби додали гривню до Стім, у Епік геймс, аби там теж додали українську мову, до тієї ж АМД, до Майкрософт, Розетки, Нетфлікс...
Колись всюди була російська мова і всіх, все влаштовувало і на відміну від більшості по....стів, мені не потрібен був поштовх у вигляді війн, аби розуміти це і займатися цим. Це мене не робить героєм, але це мене робить частиною небайдужого, свідомого громадянського суспільства, що думає не лише про власне ЕГО і аби лише мені було добре...
tornadox
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 09.10.2026 13:15ну я вживу не пробував, але по відео та скрінам - наче норм, ну і якщо воно працює на 1080ті і не дуже просаджує, то це проблеми рдна1(і тих хто їх купив) :gigi:
Мабуть ми різні відео дивимося. Та і порівнювати Xess з нативом :rotate:

Це мабуть треба мати зір -6 щоб не побачити різниці.
S0N1C
Member

Повідомлення

так я не про порівняння з 4.1 :shuffle: зрозуміло шо 4.1 мабуть буде краще, але там де немає того 4.1 і ніколи не буде, то от навіть по твоїм скрінам із В3, мені хесс здається краще ніж той длсс 3.7 костильний

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
а, сорі, туплю, вже 4.1 прикрутили на 1080ті? :eek: ну тоді ок, питань нема :super:
tornadox
Member

Повідомлення

S0N1C
Ок, каюсь я теж не знав, що вже портнули 4.1.
Мій пункт більше про те що Xess на ARC який працює на XMX блоках і Xess який працює на dp4a(тобто все що не АРК) це велика різниця.
Ось знайшов в DF порівняння.
Зображення
DLSS 3 мені тут явно краще виглядає за обидва варіанти.
vsx
Member

Повідомлення

Специально для старых карт и сделали облегченный fsr 4.1. Устанавливайте, играйте и будет вам счастье.
tornadox
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 09.10.2026 14:58Специально для старых карт и сделали облегченный fsr 4.1. Устанавливайте, играйте и будет вам счастье.
Якщо ти про те відео від амд ісуса, то я глянув тред на реддіті, схоже різниця є лише для 7800 XT, 7900 XTX, все що старіше і слабше без різниці. На iGPU навіть гірше.
Відповісти