Новини
Останні статті і огляди
GMK пропонує TriggerKey — це кейкапи з плавним механізмом спрацьовування, які перетворюють механічні перемикачі на аналогові тригери
-
Sanьka
Member
Предлагаю обсудить GMK пропонує TriggerKey — це кейкапи з плавним механізмом спрацьовування, які перетворюють механічні перемикачі на аналогові тригери
Цікавий девайс для любителів кастомізувати/налаштувати клаву чи взагалі отримати нові відчуття.
Тільки ігор з підтримкою здається не дуже то й багато.
Цікавий девайс для любителів кастомізувати/налаштувати клаву чи взагалі отримати нові відчуття.
-
Pushkinyan
Junior
все прекрасно, але для чого це все треба якщо можна в геймінгу прекрасно жити з геймпадами...
-
alex_sul
Advanced Member
Мда.... Ну виглядає ж топово!
Але ні, дякую! Я на своїх KEYCHRON Super Switch Red (Стем: POM, Топ: PC, Низ: Нейлон + мікродірка + зашумлена вся клава толково = Creamy / Soft Thock) та фантазійно товстих кейкапах з трошки кастомізованим MDA+SA-профілем якось проживу!
Але ні, дякую! Я на своїх KEYCHRON Super Switch Red (Стем: POM, Топ: PC, Низ: Нейлон + мікродірка + зашумлена вся клава толково = Creamy / Soft Thock) та фантазійно товстих кейкапах з трошки кастомізованим MDA+SA-профілем якось проживу!
Востаннє редагувалось 07.10.2026 11:12 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
-
Геральт
Active Member
Щось я не дуже зрозумів. Якщо свіч аналоговий, то плавне натискання і так є. Якщо ні, то йому все одно, який там кейкап "над ним".
-
CnC_General
Member
да!!!! це саме те що я шукав! оце так підфартило.Sanьka: ↑ 07.10.2026 10:14 Предлагаю обсудить GMK пропонує TriggerKey — це кейкапи з плавним механізмом спрацьовування, які перетворюють механічні перемикачі на аналогові тригери
- спойлер
- а то стільки робочих клавіатур перепрробував. стільки пройшло через мої руки. скільки прийшлось викинути. вони то працюють, але W A S D, l Shift, L Ctrl
натискаються вже через раз або з затримками. потім була магнітна. налаштувати під себе глибину натискання та спрацювання. на якій і досі "працюю"
-
Nekros
Member
50€ за 4 кнопки коли докинувши ці 50€ до ціни клавіатури вже можна купити клаву одразу з магнітними перемикачами 
-
leif
Member
-
erazel
Member
А скажіть ще щось на механоклавомодерськомуalex_sul: ↑ 07.10.2026 10:56 Я на своїх KEYCHRON Super Switch Red (Стем: POM, Топ: PC, Низ: Нейлон + мікродірка + зашумлена вся клава толково = Creamy / Soft Thock) та фантазійно товстих кейкапах з трошки кастомізованим MDA+SA-профілем якось проживу!
-
zalizo_org
Member
Назвіть хоч хтось які програми чи ігри це підтримують і який з того профіт. Бо я щось навіть придумати крім гальм в Forza Horizon не можу. І то, там має бути спейсбар аналоговий тоді
-
yariksom
Member
Крутіше цього монстрика немає
- спойлер

-
leif
Member
це автор новини так розібрався в тому про що він пише)) ніякого аналогового натискання там не може бути) це ж звичайні мх перемикачі, у яких 2 положення: натиснуто і не натиснуто.zalizo_org: ↑ 07.10.2026 12:31Назвіть хоч хтось які програми чи ігри це підтримують і який з того профіт. Бо я щось навіть придумати крім гальм в Forza Horizon не можу. І то, там має бути спейсбар аналоговий тоді
Відправлено через 1 хвилину :
фішка цього продукту це adjustable actuation point за рахунок можливості прелоаду, все
-
AssayMAS
Member
в 90-е клава у профи под 100$ стоила и они до сих пор норм работают, а сча даже 200$ клава на пару (несколько) лет...CnC_General: ↑ 07.10.2026 11:27скільки прийшлось викинути
Но для игр мне по минимуму надо клавы что умеют в "Распознает одновременное нажатие" а они от 10$ и норм клавы от баксов 25$ - а вот не у всех 100-200$ клав "умение в одновременное нажатие" есть.
-
leif
Member
і в чому ж відмінність, дозвольте поцікавитись? ))AssayMAS: ↑ 07.10.2026 12:51в 90-е клава у профи под 100$ стоила и они до сих пор норм работают, а сча даже 200$ клава на пару (несколько) лет
типова черрі г80 яка коштувала сотню баксів в 90ті (що на нинішні гроші вже ближче до $250) це пристрій, який нічим принципово не відрізняється від сучасних клавіатур: пцб, світчі, стаби, кейкапи, корпус. навіть ранні г80, які була випущені в 1987р це по суті все ті ж клавіатури, що і сьогодні.
нє, я розумію, якщо купувати зовсім всратий хлам за 200 баксів від лоджитек або ще щось подібне, то можна отримати дуже неприємний досвід. але якщо підійти мінімально дослідивши ринок, то сучасні $250 дадуть вам куди кращий експірієнс ніж в 90ті.
візьміть черрі світчі, якщо ви вважаєте, що вони більш надійні чи якісні ніж інші. зламати ПЦБ чи корпус це треба механічно пошкодити/залити.
що ж у вас ламається то в клавіатурах за 250 доларів?
Відправлено через 22 хвилини 17 секунд:
між іншим, для старих світчів черрі з тих самих 80х та 90х заявлений ресурс -- 20млн натискань, що тоді, звісно, було неабияким проривом і всі були м'яко кажучи в шоці.
Але для сучасних черрі світчів, починаючи з mx1a цей показник вже 100млн натискань. надійність покращилась в 5 разів, в тому що стосується світчів.
-
zalizo_org
Member
Що ти таке купив з лоджітека за 200 що отримав аж такий неприємний досвід?leif: ↑ 07.10.2026 13:28 купувати зовсім всратий хлам за 200 баксів від лоджитек або ще щось подібне, то можна отримати дуже неприємний досвід.
Просто я своєю Craft капєц який задоволений

Востаннє редагувалось 07.10.2026 14:17 користувачем zalizo_org, всього редагувалось 1 раз.
-
leif
Member
особисто мій досвід з лоджитеком обмежився g910 orion spark у вже далекому 2014 році, і вже десь на початку 2015го я її благополучно продав. але це загальновідомий факт, що відтоді як вони випустили цей шматок лайна нічого краще вони особливо і не зробили в світі нормальних клавіатур. це просто такий мем, що лоджитек навіть до різних там разерів і асусів не може дотягнутись, хоча здавалось би нижче планку поставити важко.zalizo_org: ↑ 07.10.2026 14:06Що ти таке купив з лоджітека за 200 що отримав аж такий неприємний досвід?
офісні мембранки може є якісь адекватні, але в нормальну механічну клавіатуру вони так і не змогли.
Відправлено через 9 хвилин 4 секунди:
це не механічна клавіатура, це як раз з офісних мембранок (ножичного підтипу). мембранки окремо, механічні клавіатури окремо.zalizo_org: ↑ 07.10.2026 14:06Просто я своєю Craft капєц який задоволений
-
AssayMAS
Member
leif: ↑ 07.10.2026 13:28що ж у вас ламається то в клавіатурах за 250 доларів?
- спойлер
-
«Треблинг» у клавиатур (искаженное от англ. troubling / trembling или чаще путаемое с музыкальным treble) в контексте компьютерного железа почти всегда означает дребезг контактов. В сообществе любителей клавиатур это явление официально называют key chatter (или chattering).
Это дефект свитчей (переключателей), при котором вы нажимаете на клавишу один раз, а на экране появляется несколько одинаковых букв (например, вместо «привет» получается «ппривеет»)
-
leif
Member
без коментарівAssayMAS: ↑ 07.10.2026 14:51Кнопки фиг где купишь отдельно
ясно. інша справа в 90хAssayMAS: ↑ 07.10.2026 14:51а сами контакты внутри кнопки покрываются через пару лет оксидными плёнками и "тремблинг".
хоча мембранки перших хвиль в 90х справді були якісніші ніж те, що стали продавати потім.
скоріше за все, ви саме про це і пишете, і до механіки це аналогічно не має жодного стосунку.
-
Kosdnepr
Member
М-да, зараз знатний дефіцит перемикачів, є така біда.AssayMAS: ↑ 07.10.2026 14:51 Кнопки фиг где купишь отдельно
-
Sanьka
Member
В мене була її наступниця Оріон Спектрум 915leif: ↑ 07.10.2026 14:22особисто мій досвід з лоджитеком обмежився g910 orion spark у вже далекому 2014 році,
В плані юзабельності свічів (Омронівські Роммер-Г) вони чудові (відклик/звук/підсвітка в центрі) Але в плані надійності - повна шляпа. В мене почала сипатись, я погуглив - у багатьох аналогічно (після цього виробництво спішно завершили)
Після цього вирішив купувати тільки оригінальні перевірені десятиліттями чері, які працюють по сей день в Корсарі 95му
Так враховуючи інфляцію це одне і те ж.AssayMAS: ↑ 07.10.2026 12:51, а сча даже 200$ клава на пару (несколько) лет...
І не повірю що за 200-250уе не можна знайти клаву на оригінальних черрі, які будуть працювати вічно.
-
Kassatka
Member
Якщо клавіші WASD чимсь візуально відрізняються серед інших клавіш, то я таку клавіатуру чи ноут принципово ніколи розглядатиму для потенційної купівлі, зразу натисну хрестик і піду дивитися інший товар. Не хочу ні щоб мені клавіатура чимсь нагадувала про WASD-геймінг, ні щоб, не приведи Абсолюття, хтось інший помилково подумав, що ніби я займаюся WASD-геймінгом.