Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
Striker
Member

Повідомлення

oversteve: ↑ 02.10.2026 00:31може варто купити підходящий корпус і не вий*буватись робити собі проблем на рівному місці
:D
oversteve: ↑ 02.10.2026 00:31візьміть собі шось типу джонсбо д41, там і бж полізе, і вентиляторів купу можна знизу наліпити
Та вже якщо буду брати, то Lian Li LANCOOL 207 скоріше за все, в вашому варіанті не підходять кнопки знизу. Хочу трохи почекати, можливо на чорну п'ятницю вийде взяти дешевше. А поки свій виставив на продаж. От тільки руки чухаються покурочити. Може і правда, може вийде продати за якісь 2к і взяти нормальний без квестів.
oversteve
Member

Повідомлення

Striker: ↑ 02.10.2026 00:44 в вашому варіанті не підходять кнопки знизу
достатньо алтернативних варіантів із кнопками зверху, якщо пошукати
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... ?tab=about
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/gamemax-p30-wh/
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/gamemax-p31-wh/
The_Rusik
Member

Повідомлення

Если снимать кожух, то отдать его, чтобы сделали перфорацию, установить туда вентилятор, и поставить назад на заклепки.
Но проще и дешевле взять джонсбо д41.
У меня был такой корпус, отличный, хороший металл, продув, охлаждение видеокарты.
Striker
Member

Повідомлення

Вирішив таки свердлити. В будь-якому випадку гірше не має бути, скоріше краще. По-суті, компоновка корпусу схожа на топовий Fractal Design Meshify 3, тільки в мене заглушено, а там потік переднього кулера направлений на відеокарту. І перфорація ззаду треба більше, спробую після зняття кожуху так, а потім пару отворів зроблю - одна заглушка pcie під викрутку над відеокартою, і заглушка, яка типу фіксує відеокарту, як на старих корпусах, знімається в бік.
Yurius
Member

Повідомлення

Оце печка буде , був такий , не поняв у чому проблема , але темпи ГПУ і ЦПУ були дуже не дуже )
Страйкер хоче максимум низьки темпи ГПУ тому приток треба як знизу так і спереду .

Відправлено через 36 секунд:
Striker: ↑ 02.10.2026 10:23Вирішив таки свердлити.
та купи ти вже той корпус :D
GreenMile
Member

Повідомлення

Striker: ↑ 02.10.2026 00:25 Народилася ідея висверлити закліпки кожуха над БЖ і зняти його повністю. Трохи постраждає естетика, але якщо постаратися гарно вкласти кабелі, поставити в самий низ 140 мм вентиль, то має стати краще відеокарті, мабуть. Єдине, що ШІ попереджає про втрату жорсткості і можливу вібрацію. Ми ж тут заради креативу і зібралися, банально купити новий корпус буде занадто легко. :rolleyes:
Треба відрізняти креатив від беззмістовного колхозингу. Нарукожопити аби що, що по факту буде гірше, ніж готове рішення - це не те, заради чого тут зібрались :)
Візьміть нормальний корпус де БЖ стоїть не знизу, їх купа таких є, все інше не дасть бажаного результату і буде гірше як по температурам так і по естетиці.
Striker
Member

Повідомлення

Нарукожопив. B-)
спойлер
Зображення
З одного краю внизу, де мат плата, зроблю маленький уголок і посаджу на 2 гвинтика для жорсткості. В ті отвори, де були заклепки. Сьогодні планую зібрати все.
Negatuve
Member

Повідомлення

Нейлоновых фильтров 120х360 в магнитной рамке в продаже не бывает? :puzzle: хотел втулить в vinga pillar под переднюю панель
Нашел только 120х120 / 140x140 на алике
Melki
Member

Повідомлення

Striker: ↑ 02.10.2026 14:42Нарукожопив
а зачем?
Filabatya
Member

Повідомлення

зіпер в 911 без прелюдій :gigi:
Striker
Member

Повідомлення

Ребро ж̶о̶р̶с̶т̶о̶к̶о̶с̶т̶і̶ жорсткості. Я у мами інженер. Я і дійсно працюю інженером. :)
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Той випадок, коли заглушка pcie дійсно на щось згодилася.
Тепер результат.
спойлер
Ну, гарно ж вийшло, хіба ні? B-)
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Тепер під відеокарту на весь розмір дує нижня 140-ка. І кабелі відеокарти також не заважають. Місця стало набагато більше. Залишилося потестити температури.
Було.
спойлер
Зображення
Filabatya
Member

Повідомлення

Що ж ви відразу не казали, що ви Інженер :up:
можна під 45град кожух спойлер-поставити біля блока, щоб дуло на початок відухи і сховало кабеля, якщо впадло низ крамсати і фільтр ставити на ще одну 140ку :shuffle:
Melki
Member

Повідомлення

Striker: ↑ 02.10.2026 22:56Тепер під відеокарту на весь розмір дує нижня 140-ка
так будет только если ты уберешь те два что выше
Striker
Member

Повідомлення

Затестив "новий" корпус. Хоть і невелика, але перемога. Ті ж самі оберти, як і раніше тестив, по 10 хвилин.
1. 3 вдув - 2 видув. ГПУ -1 град, hotspot -1 град, пам'ять -2 град порівнюючи з попереднім результатом в "старому" корпусі. Але це тільки відеокарта. Системна плата -2 град (через це були менші оберти корпусних кулерів).
спойлер
Зображення
2. 1 вдув знизу - 2 видув.
Melki: ↑ 02.10.2026 23:29так будет только если ты уберешь те два что выше
І що це дало? Гарячіший SSD на 2-3 градуси, оперативка аж +3 градуси, а процесор взагалі +5 градусів. Сподіваюсь, ви більше не будете більше писати про цю шляпу.
спойлер
Зображення
3. 2 вдув - 2 видув (без верхнього фронтального). Також гарячіші SSD, процесор і оперативка на 2-3 градуси.
спойлер
Зображення
4. Повторення першого тесту з 5 вентиляторами. Результат повторюється.
спойлер
Зображення
5. Збільшив оберти відеокарти з 1755 до 2240. ГПУ -3 градуси (з 59 до 56), hotspot -2 град (з 86 до 84), пам'ять -2 град (з 92 до 90).
спойлер
Зображення
Ще маленький нюанс, що в мене повний фанстоп корпусних вентиляторів до 50 градусів на системній платі, включаються тільки після прогріву системи.
Загалом, вже більш-менш прийнятні температури для мене. Враховуючи, що стоїть гарячий Hynix. В планах тепер втокмачити 120-ку внизу між підставкою відеокарти і кабелями БЖ, 140-ка вже не влізе із-за цієї підставки.
спойлер
Зображення
В ідеалі висвердлити великою коронкою, але такої в мене немає, тому просто великим свердлом наробити отворів і потім посадити на довгі гвинти, і підкласти перфоровану сіточку перед вентилем, яку можна буде пилососити з дна корпусу. Ну, і з направляючим кожухом на відеокарту поки ще думаю, як реалізувати.
Накидайте хоч плюсів трохи, я старався. :rolleyes:
Завтра, якщо буде час, займусь нижнім кулером.

Коротше, придумав з нижнім вентилятором. Буду його робити під кутом, щоб дув на середину відеокарти, бо передній і так отримує достатньо повітря. Виріжу якусь міцну картонку під потрібний кут і приклею до кулера. Так і потік буде йти, як по шахті.
Ще в мене є маленький кулер, 80 чи 92 мм, думав виламати ззаду заглушки pcie і зробити вдув ще й ззаду, в саме проблемне місце. Але нижче стоїть БЖ і з нього видувається тепле повітря при навантаженні. Тому сенсу, мабуть, небагато таке робити.
daesz
Member

Повідомлення

Striker
рекомендую друканути під нижню 140мм шахту і буде щастя.
Striker
Member

Повідомлення

Звільнив трохи місце від кабелів на відеокарту, переклав в бік. 140 перекочує вниз, зверху поставив 120 і збільшу їй трохи обертів.
2 варіанти - під невеликим наклоном або просто лежачи. Скоріше друге, все одно передній фронт буде трохи штовхати потік до задньої частини, нижній просто зробити на менших обертах.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Melki
Member

Повідомлення

Striker: ↑ 03.10.2026 02:31І що це дало?
ну и посмотри внимательно, что это дало - для видеокарты ничего не изменилось

по памяти и ССД температуры нормальные, процессору тоже норм
Striker
Member

Повідомлення

Melki: ↑ 03.10.2026 09:11ну и посмотри внимательно, что это дало - для видеокарты ничего не изменилось
А що повинно змінитися? Має замінитися, коли я додам вентилятор на низ. Бо одного вентиля недостатньо, з двума має бути веселіше.
Melki: ↑ 03.10.2026 09:11по памяти и ССД температуры нормальные, процессору тоже норм
Але більше, ніж в іншому варіанті. 5 градусів процесору вважаю, що це багато. Тим паче ніякого профіту для відеокарти не отримав.
oversteve
Member

Повідомлення

Striker
спробуйте виключити той вентилятор, що вгорі, троха обертів на задній накинути і зняти заглушки рсіе під відеокартою
Відповісти